- Konu Sahibi betulfaika
-
Aylık olsaydı haftada 500den 2000 tl.İnanın piyasayı bilmiyorum Adanadayım ben bu arada.
Hayır tabi ki bakıcı fiyatları il il değişiyormuş o yüzden sordum.Ben bir de şeyi anlamıyorum Adanada yaşayınca daha mı ucuza yaşamış oluyorsunuz ? 100₺ markete bir poşet doldurmuyor.
Yaşdığınız il de de değişiyor bence. Burda arkadaşlarım ocaktan sonra 1500 tl vercekler.Kızlar merhaba hepinize.Ben öğretmenim.Bir tane 3 yaşına basmak üzere olan bir oğlum var.Aynı apartmanda oturduğumuz bir teyze var güvenilir biri.Ona baktırıyorum sene başından bu yana.Haftada 3 gün gidiyorum okula.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.Bakıcımız 55 yaşında.Daha önce de çocuk bakıcılığı yapmış sürekli.Arkadaşlara söylediğimde neden aylık anlaşmadın aylık daha az verirdin diyorlar.Kadına extra hiçbir iş vermiyorum sadece çocuğa baksın yeterli ona da dedim bunu.Sizce bu fiyat fazla mı aylık mı anlaşmalıydım?
İşte il il değişmesi de bana saçma geliyor. Kadın kendi evinde mi bakıyor ?Hayır tabi ki bakıcı fiyatları il il değişiyormuş o yüzden sordum.
Hayır benim evimde.İşte il il değişmesi de bana saçma geliyor. Kadın kendi evinde mi bakıyor ?
Aylık anlaşsanız bu civarda bi ücret verirdiniz 1.500 altında kimsenin çocuk bakacağını sanmıyorumKızlar merhaba hepinize.Ben öğretmenim.Bir tane 3 yaşına basmak üzere olan bir oğlum var.Aynı apartmanda oturduğumuz bir teyze var güvenilir biri.Ona baktırıyorum sene başından bu yana.Haftada 3 gün gidiyorum okula.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.Bakıcımız 55 yaşında.Daha önce de çocuk bakıcılığı yapmış sürekli.Arkadaşlara söylediğimde neden aylık anlaşmadın aylık daha az verirdin diyorlar.Kadına extra hiçbir iş vermiyorum sadece çocuğa baksın yeterli ona da dedim bunu.Sizce bu fiyat fazla mı aylık mı anlaşmalıydım?
Arkadaşlar peki bir şey soracağım.Kadın ev işi yapmak yemek yapmak istiyor.Yoksa çocuk sürekli istiyormuş.Kendi başına oynamıyormuş.Beni iş yaparken görürse kendi kendine oynamayı öğrenir diyor.Ben ise yemek vs hiçbir şey istemiyorum çünkü evim de küçük kendim halledebiliyorum.Bu duruma ne dersiniz?Aylık anlaşsanız bu civarda bi ücret verirdiniz 1.500 altında kimsenin çocuk bakacağını sanmıyorum
Arkadaşlar peki bir şey soracağım.Kadın ev işi yapmak yemek yapmak istiyor.Yoksa çocuk sürekli istiyormuş.Kendi başına oynamıyormuş.Beni iş yaparken görürse kendi kendine oynamayı öğrenir diyor.Ben ise yemek vs hiçbir şey istemiyorum çünkü evim de küçük kendim halledebiliyorum.Bu duruma ne dersiniz?ben kreşe verdim oğlumu, sizinkiyle aynı ayda doğdular. evet sık sık hastalanıyor ancak bu şekilde bağışıklığı güçleniyor. kaldı ki şu dönemde bakıcıdan da bir şey bulaşmayacağının garantisi yok kadın fanusta yaşayıp kimseyle görüşmediği takdirde. hem bilişsel hem sosyal gelişimi, hem de motor becerilerinin desteklenmesi açısından kreş çok faydalı. 0-2 yaş aralığında daha önce bebek bakmış, öz bakımı konusunda becerkli bir bakıcı iyi bir tercih olabilir ama bu yaşta onların enerjisine yetişebileceklerini, gelişimlerini destekleyici şeyler yapabileceklerini sanmıyorum bakıcıların. istisnalar olabilir.
Peki ev işi yapacak mı?Hayır benim evimde.
Bu yaş için kreşi tavsiye ederim. Sosyalleşmesi açısından önemli. Ama ilk senesi olduğu için sık hastalanabilir. Hasta olduğunda ilgilenebilecek birisi var mı çevrenizde.Çok sağolun cevaplarınız için.Oğlum ocak ayında 3 yaşını bitirecek.Sizce kreş mi bakıcı mı? Kreşe versem 5 gün 1200 tl vereceğim.Bakıcıya devam etsem üç günden ayda 1200 vereceğim.Kreşe gitse ben de boş günlerimde kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum ama önemli olan çocuğum için hangisinin iyi olacağı.
Malesef yok.babasından ayrıyız.Bu yaş için kreşi tavsiye ederim. Sosyalleşmesi açısından önemli. Ama ilk senesi olduğu için sık hastalanabilir. Hasta olduğunda ilgilenebilecek birisi var mı çevrenizde.
HayırPeki ev işi yapacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?