- Konu Sahibi betulfaika
-
O zaman bu sene bakıcı ile devam edin, önümüzdeki yıl kreş düşünün. Ben de öğretmenim kızım 2,5 yaşında kreşe başladı hiç neden erken başlattım demedim kızım bu durumdan çok memnundu. Ama çok sık hastalandı. O konuda biraz zorlanmıştım, başka emanet edebileceğim kimse de yoktu.Malesef yok.babasından ayrıyız.
Benim 8 ay evvel yardımcım geliyordu. Sadece ev işi yapıyordu ama saatleri uzundu. 140₺ veriyordum. Ev işi yoksa bence ideal.
Peki siz ev işi yaptığınızda çocuğunuz kendi kendine oynuyor mu ya da ev işine dahil edebiliyor musunuz? İçinden geliyorsa yapabilir de bunu sonradan başınıza kakmasın şu ücrete sana yemek, temizlik yaptım + çocuk baktım gibi hoş oğlunuz 3 olmak üzere çok fazla yükü yoktur kimseyeArkadaşlar peki bir şey soracağım.Kadın ev işi yapmak yemek yapmak istiyor.Yoksa çocuk sürekli istiyormuş.Kendi başına oynamıyormuş.Beni iş yaparken görürse kendi kendine oynamayı öğrenir diyor.Ben ise yemek vs hiçbir şey istemiyorum çünkü evim de küçük kendim halledebiliyorum.Bu duruma ne dersiniz?
Hayir derim. Cocugunuzu bilmem ama o yastaki cocuklarin uzerinden gozu bir an olsun ayirmamak gerekiyor. Benimki asla is yaptirtmaz zaten, supurge gordu mu delirir, kendisi temizlik yapmak ister bakiciya yaptirtmaz. Yemek de asla yapamaz, o arada oglum mutlaka basina bir is acar. Ancak soyle olabilir, siz evdeyken cocuk sizi isteyecektir. O bosluklarda istedigini yapabilir.Arkadaşlar peki bir şey soracağım.Kadın ev işi yapmak yemek yapmak istiyor.Yoksa çocuk sürekli istiyormuş.Kendi başına oynamıyormuş.Beni iş yaparken görürse kendi kendine oynamayı öğrenir diyor.Ben ise yemek vs hiçbir şey istemiyorum çünkü evim de küçük kendim halledebiliyorum.Bu duruma ne dersiniz?
Çok net saçmalama derim kadına.Arkadaşlar peki bir şey soracağım.Kadın ev işi yapmak yemek yapmak istiyor.Yoksa çocuk sürekli istiyormuş.Kendi başına oynamıyormuş.Beni iş yaparken görürse kendi kendine oynamayı öğrenir diyor.Ben ise yemek vs hiçbir şey istemiyorum çünkü evim de küçük kendim halledebiliyorum.Bu duruma ne dersiniz?
O yaşta çocuk tek başına oyun kuramaz. Yonlendirilirse bir sure tek başına oyun devam ettirir, o da kısa bir sure. Anlasilan kadin ev işi, tv vs kendini oyalayacak başka şeyler pesinde. O yaş tek başına birakilabilecek bir yaş da degil. Oğlum benle aynı odadayken saniyeler içinde kolonyayi ağzına doktu. Bence kreşe verin. Ama tabii ilk yil sık sık hastalanabilecegi için o günlerde kadindan destek alirsinizArkadaşlar peki bir şey soracağım.Kadın ev işi yapmak yemek yapmak istiyor.Yoksa çocuk sürekli istiyormuş.Kendi başına oynamıyormuş.Beni iş yaparken görürse kendi kendine oynamayı öğrenir diyor.Ben ise yemek vs hiçbir şey istemiyorum çünkü evim de küçük kendim halledebiliyorum.Bu duruma ne dersiniz?
Market değil de kiralar ulaşım ücreti vs değişiyor da o yüzden muhtemelen.İşte il il değişmesi de bana saçma geliyor. Kadın kendi evinde mi bakıyor ?
kreş tabiki iyi ama unutmayın yüksek ihtimal ki inşallah olmaz çok sık hastalanabilirÇok sağolun cevaplarınız için.Oğlum ocak ayında 3 yaşını bitirecek.Sizce kreş mi bakıcı mı? Kreşe versem 5 gün 1200 tl vereceğim.Bakıcıya devam etsem üç günden ayda 1200 vereceğim.Kreşe gitse ben de boş günlerimde kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum ama önemli olan çocuğum için hangisinin iyi olacağı.
Ev kendilerinin anladığım kdarıyla. Kendisinin olmasa fizanda bile olsa 100₺ yetmez. En ücra yerler bile çok pahalanmış. Geçen urfada bir arkadaşım ev almış 1,5 milyona. Yuh dedim ama sonra netten baktım. Cidden fiyatlar öyleMarket değil de kiralar ulaşım ücreti vs değişiyor da o yüzden muhtemelen.
Market değil de kiralar ulaşım ücreti vs değişiyor da o yüzden muhtemelen.
Arkadaşlarınız ölücü. Ya da sizi çekemiyorlar, sırf aklınızı kurcalamak için konuşmuşlar.Aslında bana normal gelmişti arkadaşlarım fazla veriyorsun diyince tereddütte kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?