Kızlar ben anlatayım siz karar verin

ela gozlum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
246
47
118
Bundan 1 ay önce anneme sevdiğim ciddi düşündüğüm birisi var dedim ailesi yani annesiyle kız kardeşi annemle tanışmaya geldiler bu arada 5 yılı bitirdik 6.yılımızdayız sevgilimle annem çalıştığı yeri öğrendi ailesinden bir kağıda not aldı biz size haber veririz dedi gittiler. Bu arada ablamın da şehir dışından sevdiği bi oğlan var onların da yaklaşık bizimle aynı yıldan beri birbirlerini tanıyorlar fakat 2 ay önce sevgili oldular. Ablam da anneme sevdiğinin olduğunu söyledi annem ona da gelsin ailesi dedi. Fakat babasının hastalığından dolayı gelemediler haftaya kaldı bize gelmeleri. Şimdi size soruyorum ben aynı şehirde olmamıza rağmen annem bekletiyor bizi tamam önde ablam var fakat babamın oğlanı araştırması çok uzun sürecek ve bizim sözlenmemiz uzayacak. Bizi bekeltmeleri sizce mantıklı mı bu arada ablamla aramda 1.5 yaş var ben 25 yaşındayım ne yapmalıyız sevgilim de çok üzülüyor bu konuyu açsak sinirleniyor bizi neden bekletiyorlar diyor annem tamam dese bizim hemen olacak ama boşuna bekliyoruz gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz düşüne düşüne psikolojim bozuldu

Önce sözlenince ne olacak, sonra sözlenince ne olacak?

Yani aradaki atıyorum 1 aylık süre, ne değiştirecek yani zaten 6 yıl olmuş ve nikah değil düğün değil, sadece söz yani hepi topu.

Bu kadarcık şeyden psikolojiniz bozuluyorsa hayat sizi çok yorar benden söylemesi.

2 aylık sevgili ablan daha, ne araştırması yahu daha çok erken.

Ayrıca sözlenseniz ne olacak, alt tarafı yüzük yani, aileler zaten biliyormuş işin ciddiyetini, sözlenince ne değişiyor?

Ben olsam ben de bekletirdim. Büyük ihtimal çok kırılmıştır size. 6 yıldır birliktesiniz ve 1 ay önce söylüyorsunuz. Ablanız da 2. Ayında söylemiş. Arada öok fark var ve önce büyük olanın sözü yapılır. 6 sene beklemişsiniz biraz dha bekleyin!

Sen alti yildir taniyosun da annen yeni taniyor sonucta hemen hop kucagina atamazki seni.

Ben 6 yıl demedim 1 yıldır sevgiliyiz dedim yoksa illaki kızardı. Bana karşı hepiniz neden cephe aldınız anlamış değilim

Böyle basit bir sorun için ne ailenle aranı boz, ne de psikolojin bozulsun. Zaten altıncı yılınızdasınız. Baban çocuğu ne kadar araştıracak iki sene mi? en fazla bir ay uzar, iki ay uzar. Hadi altı ay uzasın. Emin ol çok uzun bir süre değil. Evet bekletmeleri mantıklı değil ama Türkiye'de yaşıyoruz. Bana da bu tip geleneksel davranışlar saçma geliyor ama dediğim gibi aileni üzmeye değmez.

Bence saçma sizi bekletmeleri, zaten tanımışsınızdır birbirinizi nişan vs olur ailelerde tanır
Önce büyük evlenecek diye bi kural mı var sanki

Ben 6 yıl demedim 1 yıldır sevgiliyiz dedim yoksa illaki kızardı. Bana karşı hepiniz neden cephe aldınız anlamış değilim
1 yıl da kısa bir süre değil ki 6. Yılımızdayız diye yazdınız neyse. Sizin nedense bencilce davrandığınızı düşünüyorum. Bir de erkek arkadaşınızın ailenize kızmasına izin vermeyin.

Haklısınız, 6 yıl bekledim yine beklerim o hiç sorun değil. Kimse de üzülsün ailemle aram bozulsun istemem. Bu yüzden zaten bekliyorum ve anneme bu konu hakkında birşey söylemiyorum kendisi söyler zaten.

Sizin sözü yapsınlar sonra da ablana geçsinler bunu annenle konuşsan ne diyor

Burda 6. Yılımızdayız yazmıyor mu kör mü oldum ben

Sizi böyle düşündürecek birşey söylediğimi düşünmüyorum. Bu zamana kadar hep bekledim zaten sevgilimin işinden dolayı benim okulumdan dolayı bekledik üniversiteyi 2012de bitirdim o zaman da söyleyebilirdim ama dediğim gibi işi o zamanlar tam anlamıyla yoktu daha düzgün bi işi oldu ben de söyledim anneme. Bencillik bunun neresinde???

Bence saçma sizi bekletmeleri, zaten tanımışsınızdır birbirinizi nişan vs olur ailelerde tanır
Önce büyük evlenecek diye bi kural mı var sanki
Ben de böyle düşünüyorum ama adı bencillik oluyor her nedense :) Ablamın durumu benden farklı o yüzden kimse bilip bilmeden konuşmasın bence. Böyle bekleyip de sevgilimin ailesine de ayıp olmuş oluyor. Onlara kalsa hemen olacak ama annem bana bekle dedi.

Ailenize kızmalarına izin vermeyin ve siz de kızmayın. 6 yıl beklemişşiniz 2 ay daha bekleyin. Çok onaylamasam anlamsız bulsam da aileler önce büyüğü everelim diye düşnüyorlar

Sizin sözü yapsınlar sonra da ablana geçsinler bunu annenle konuşsan ne diyor
Önce ablan diyor sen bekle diyor beklerim beklemesine ama aynı şehirde yaşıyoruz ablamın durumu da oğlan farklı şehirde olduğu için biraz zahmetli olacak annemler açısından. Ablam gönül koyar önce benim olsa bunu biliyorum ama çok geçmeden onun da olur sonuçta söz bu hemen düğün yapmayacağız ki. Anneme bu konuyu açmak istemiyorum sonra suçlu ben oluyorum ve onun gözünde ben kötü oluyorum.

İnşallah bugün sevgilimin annesi kızıyor diye dertlendiğinize değer. İnşallah kv konusu hiç açmazsınız buraya. İnşallah pişman olup aileme bunlar için mi kızmışım dedirtmezler sana.

Bunlar içten dua.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…