kızlar ben duzelemiyorum napıcam :(((

insanlar hep guzellere saygı duyuyor bu bi gerçek ve ben bana bakan ilgilenen birine pek rastlamadım ama o ilgi odağı öğretmenlerinden bile sarkanlar oldu o derece bu gururu okşar bence ve bn pek yaşamadığım içinkendime guvenm epey eksik

Olabilir herkes güzel olacak degil ya allah seni boyle beyenmis boyle yaratmis sakin isyan etme belki seni böyle siniyodur rabbim sansimizi guzel yapsin bi bakarsın cok daha iyi herkesi imrendirek bi hayata ese sahip olmussun sabret ve dua et..

bi eşim olduğunda onu elimden alabilme ihtimalinden de korkuyorum bu çok korkunç çunku ona da kur yapıcak biliyorum oyle bi lişiliği var ilgi manyağı doymaz asla...lutfen boyle bişeyu olmasın kaldıramam

Malesef, gerçek değil. Böyle saçma sapan düşünen insanların sayısı fazla o kadar. Yakışıklı/güzel bir insanın kötü bir şey yapamayacağını düşünüyorlar enayi gibi, içinin güzelliği yüzüne vurmuş diyorlar ama silleyi yiyince güzele 40 günde doyulur ama iyi huyluya 40 yılda doyulmaz diyerek geri adım atıyorlar.

Bir de şöyle düşün, kardeşin hiç bir zaman onla ilgilenen insanın karakterini mi, dış görünüşünü mü sevdiğine emin olamayacak. Çalışarak bir yere gelse, arkasından güzelliği sayesinde bir yere geldi diyenlerin sayısı çok daha fazla olacak. Her şey bakış açısı yani. Züğürt tesellisi değil ama çirkin şansı diye bir laf neden var?

Hepsini geçsek bile dünya zaten kız kardeşin veya senden ibaret değil. Ortamın falan daima aynı mı kalcak ki senin kocana asılsın Seni seven, sen olduğun için sever.

Annende suç var aranızdaki dengeyi kuramıyor fakat sen neden kız kardeşini suçluyorsun ki senden güzelse bu onun suçu mu yani?
Benim bildiğim kardeşler birbirinin iyiliğini güzelliğini ister ama sende tam tersi bir durum var annenin sana davranışlarının intikamını ondan alamazsın ki.
Haliniz 'O hayat benim' dizisini hatırlattı bana kardeşlerden biri kız kardeşini güzelliği çevresi tarafından sevilmesini kıskanıp türlü kötülük düşünüyordu.

haklısın kardeş ne diyim bn snn kadar olamm asla.nefsim fena durumda,hasta
Kendini suçlama senin böyle hissetmene sebep,onların tavırları...
bi kere umursamaktan onların sözlerini önemsemekten vazgeç lütfen.
bazen en yakının en çok laf sokan olur..
annenin sen niye kapanıyosun o kapansın demesi ne kadar çirkin bi laf.

benim ablamda kiloluydu mesela benim zayıflığıma imrenir bi gün senin kıyafetlerini giyicem deyip daha ne kıyaslayan cümleler duydum.daha sonra bulduğu her fırsatta bana boyun kısa,güzel değilsin der dururdu.demem o ki kardeş kardeşle kendini güzellik olarak kıyaslıyormuş.ben bunu çok geç anladım tabii.şimdi burda foto paylaşıp,burun estetiği olayım diye düşünüyorum istersen bakabilirsin.
Ama ben bunu kendim istediğim için,onları önemsememeyi başararak düşündüm.Sordum kendime sen istiyormusun?cevap evetse değişiklik yapılabilir.

Unutma canım herkes herkesten güzel yada çirkin olabilir.ÖNEMLİ OLAN AHLAKIN,KARAKTERİN...
inan buna.
Çok güzel olsan bile,,,senden daha güzeli çıkacak elbet...yani bu duygunun sonu yok.
en iyisi kendini sevmek.
kardeşin yine öyle kibirli tavırlar sergilerse açık açık söyle güzelliğiyle övünen bi insanın aklı azdır kanımca..
Bu can onun değil veren Allah alan Allah...ıslah etsin.

yok çok şükür ben kötülük dusunmm ama bu durumdan en çok bn zarar görüyorum ve bundan kurtulmm lazım bnm

Biz anneler farkında olmadan evlatlarımız arasında çeşitli kıyaslamalar yapıyoruz sanırım.
Çocuklarımız küçükken onların yanında birinin uslu diğerinin yaramaz olduğunu söyleyebiliyoruz mesela.
Birinin okuldaki başarısıyla övünürken diğerinin başarısızlığını dile getirebiliyoruz.
Biri iştahsızken diğeri iştahlı. Biri tutumlu diğeri savurgan. Biri sorumluluk sahibi diğeri sorumsuz.
Ve benzer pekçok kıyaslama örnekleri sıralanabilir. Rahatça sarfettiğimiz sözlerin evlatlarımız üzerindeki
etkisi hiç aklımıza gelmez. Rekabet duygusunun kardeşlik duygusunun önüne geçmesine sebep olduğumuz
yetmezmiş gibi birini kıskaç olmakla suçlarız.
Çocuklarımı yetiştirirken onlara sıkıntı olacak ne hatalar yaptım kim bilir? Uuuuff uufffff!!!

bu kızlar,güzellikle kafayı bozmuş..

insan kendi kardeşinden güzel diye nefret eder mi yahu! Saçmalıkta son nokta..

Boyun kilon nedir bilmiyorum.Biraz eski konularına bi göz attım ufaktan sen böyle oturup burda yakınırsan o özgüven gelmez sana.Bi kere şu an avantajlısın çünkü ömründe kendine bakmamışsın,dikkat çekici şeyler yapmamışsın.Git saçlarını değiştir,makyaj tekniklerini öğren,giyinmeye başla güzel güzel.Bak herkes nasıl şoka giriyor.Bu defa kardeşin silinir yanında çünkü onun her zamanki hali. Ya ben suratına bakılmayacak ama üniversiteye başlayınca tarzını yaratıp dikkat çeken ne kızlar biliyorum.Üstündekileri at ve makyajını sil o kıza sokakta kimse bakmaz o derece diyorum sana.Boşuna üzülüyorsun.

bilmiyorum kızlar ama dun yaptıklarımdan sonra çok pişman oldum , nefsim galip geldi namaz bile kılamadım o derece,duşununce kardeşime bişey olursa once ben dayanamam olurum annemi deuzdum ama artık çevredekilerin bakışları tavırları beni bu hale getirdi ,ona ovguler yağarken ben kendimi çok çirkin hissetmeye başladım keza hala öyle ama yine de başka şeylere yönelmek lazım,çünkü suratlarımızı değiştircek halimiz yok ya yapcak bişey yok önüme bakıp kulak asmamaya çalışıcam sonuçta mülk yüce Allahın onu da çok kırdım en çok bnn için uuızgunum ama içimdeki şey beni sürekli bu durumu duaunmeye itti karşı koyamadım....ama bunlar hafif ataklar şeklinde gelmeye devam eder.bnn için bana Bi tavsiyeye hayır demem çok ii olur...

Eğer 'hasta' olduğunu düşünüyorsan doktora gitmelisin .
Annenin tavrı hatalı ama değişeceğini sanmıyorum takmamayı öğrenmelisin.
Kardeşine gelince kendini beğenmiş ve şımarık olabilir ama kardeş sonuçta hee güzelsin diye geçerdim ben olsam
Üstelik kendini iyi geliştirebilir onun güzelliği dışında anlatacağı bir şey olmazken sen zekanla havanı atabilirsin
Güzellik geçici zeka kendini geliştirmek kalıcıdır.

Ben varya seni çok çok iyi anladım. Yerinde kim olsa kiskanirdi yani insan bi zamandan sonra neden ben degilde o diye dusunmeye basliyor. Evet kardesin guzelliginden dolayi suclu degil ama tavirlarindan huyundan dolayi ciddrn hatali. Hele de annenin kardeşin kapansin demesi ne kadar da çirkin. Yerinde olsam inadina kapanir inadina bakim yapar inadina dikkat çekerdim. Unutma DINSIZIN HAKKINDAN IMANSIZ GELIR

bu senin bir imtihanın bu imtihanı geçmek senin elinde ve kız kardeşin de güzel olması ile imtihan ediliyor ama sanırım o geçemiyor bu imtihanı sürekli kendini beğenmiş bir havası var sanırım kendine bi güveni var. insanın başına ne geleceği belli olmaz Allah korusun. insanlar zaten fakirliğiyle zenginliğiyle güzelliğiyle çirkinliğiyle sınanırmış ama kimse kendisine bu kadar yukardan bakmasın. güzelliğine güvenme bir sivilce yeter zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter demişler. güzellik gelip geçiçidir kalıcı olan kalp güzelliği ...varsın kardeşin güzel olsun hava atsın sen ona doğruyu öğret ki ona yardımcı ol ki onu kıskanma ki sende imtihanını geçebilesin. bi gün ikinizde evleneceksiniz belki ayrı ayrı şehirlerde olacaksınız. herşey daha farklı olacak bence benim fikrim böyle yaş geçtikçe insanda güzellik falan kalmıyor zaten kardeşin kaç yaşında? yaşıyla bir ilgisi olabilir mi ki yeni nesil biraz böyle artık diye düşünüyorum.

Neden böyle kendime güvenmiyorum, neden kendimi sevmiyorum diye düşünün. Özgüven hakkında kitaplar okuyun. Çoğu şey aslında öyle değildir muhtemelen ama siz öyle agılıyorsunuzdur. Böyle gereksiz alınganlık yapınca da insanlar tepki gösteriyordur. Ben de yaşım daha gençken öyleydim de ondan bunları söylüyorum. Yurttaki arkadaşınızın şakasını sizi aşağılıyor gibi algılamışsınız. Kızkardeşinizin yaşa bağlı şımarıklıklarını kendinize hakaret gibi görmüşsünüz. BANA ÖYLE GELİYOR Kİ KİMSENİN SİZİ KÜÇÜK GÖRDÜĞÜ, SİZİNLE DALGA GEÇTİĞİ YOK. Herkes muhtemelen kendi alemindedir. Sizi de seviyorlardır. Kimse "Ayy, embarrassed da ne çirkin" demiyordur. Ha güzel değil misiniz? O zaman isterseniz biraz güzelleşmeye çalışın! Hem kendinize güveniniz de biraz artar. Ama zaten kimse Adriana Lima değil ki? Ben 75 kiloyum şu an ve evet biraz takıyorum tabi kafama ama dünyanın sonu da değil yani Herkesin bir kusuru var. Siz bence aklınızdan geçen her paranoyak düşünceyi bir deftere not alın. Sonra da onları gerçekçi hale sokun. Ha, biri sizi GERÇEKTEN küçümsüyor mu? O zaman da bunu boşvermeyi deneyin. Herkes sizi anlayamaz ki! Ama merak etmeyin, bence tüm bunlar geçici. Dedim ya, ben de eskiden tıpatıp aynı düşünceler, duygular içindeydim. Bir sürü insanının çok benzer özgüven sorunları var. Hiç belli etmeyeni bile böyle acılar çekiyor. Yalnız değilsiniz. Üzülmeyin, yıpratmamaya çalışın kendinizi bunlar için. İnşallah bu sıkıntılar geçecek.

ne diyeyim bilemedim dediğin gibiyse böyle kardeş düşmen başına..

Canım "allahım al bu sıkıntıları benden" yazını tekrar okudum. Bu kadar işkence etme kendine. Eğer gidebiliyorsan bir psikologa git. Bütün bu alınganlıklar, kıskançlıklar, endişeler, dertler... özgüvensizlik yüzünden. Özgüvensizliğin çözümü var. Ben de aynılarını yaşadım. 20-23 yaş aralığında hayat bir işkence gibiydi. Hep "beni aptal mı buluyorlar?" korkusu, ki hala da biraz vardır ama çok çok daha az (Şu an 26'yım). Bence sen çok akıllı ve tatlı bir kızsın. Emin ol bir sürü insan seni seviyordur ama çok özgüvensiz buluyorlardır ve anlam veremiyorlardır. Rahatlamaya çalış, hep rahatlatmaya çalış kendini. Benim arkamdan bir kere salak çocuğun teki "Bu kız aşırı aptal ya" demişti çünkü özgüvensiz olduğumuz için saf bir imaj çiziyoruz. Ama herkes de bir değil ki. Bazı insanlar seni sevmez, ama bazıları da senin bu hallerini çok tatlı bulur ve seni sever. Bunların hepsi geçici. Hayattan zevk alman dileğiyle. Gerçekten üzülme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…