Cinsellik konusunda sorular soran genç kızlara, fake olanları saf dışı bırakıyorum tabii onlara kötü davranmakta haklısınız ama bayağı sıkıntılı cevaplar veriyorsunuz bazılarınız, aşağılıyorsunuz. Afedersiniz ne hakla, hangi sıfatla? Çoğunlukla da hamile ya da hamile kalma ihtimali olan arkadaşlar yapıyor bunu. Hele bir de istenmeyen gebelikse konu vohaaa resmen linç. Çocuk sahibi olmak kadar olmamak da bir hak bunu unutuyorsunuz. Ki keşke herkes anne baba olmasa. Çok daha iyi olur bence ülkemiz için. Ben de dahil olmak üzere anne baba olabilmek için zorunlu bir eğitimden geçip sınavlara tabii tutulmalıyız.
Daha yeni 16 yaşında bir çocuğun cinsellik sorusuna denk geldim. Yaş bence de erken mi? Evet. Ama olan olmuş mu? Evet. Yardım mı istemiş? Evet. Ya yardım et ya da görmezden gel o zaman bu aşağılama nedir biraz sakin olur musunuz lütfen? Henüz ergenlik döneminde bir insana bu acımasızlık niye? Özellikle hamile olanlar çocuğunuzun kız olmayacağı olursa da böyle bir şey yapmayacağından nasıl bu denli eminsiniz? Valla ben olamazdım. Kendi çocuğum yaparsa da zil takıp oynamazdım ama asla aşağılamazdım ve yanında olurdum. Neden mi? Anlatayım.
Lise birinci sınıftayken iki ayrı arkadaşım vardı. Aynı yılın farklı dönemlerinde ikisi de yaptı bir iş hamile kaldılar. Biri ailesinin onu kabul etmeyeceğinden emindi ve kaçtı gitti o yaşta. Okulu bıraktı. Şu anda çocuk sahibi oldu benimle yaşıt yani 24 yaşında ve çocuğunu büyütüyor. Bir problemi yok ailesiyle barıştı ama o yaşta o hamilelik sürecini annesiz geçirdi. Kimbilir neler yaşadı, okuyamadı vesaire. Diğer arkadaşımın annesi ise kıza çok kızdı, etti bilmem ne fakat kızının yanında oldu. Sessiz sedasız o bebeği aldırdılar. Ve kızı kimseler duymadan okula devam etti. Şu an üniversiteyi bitirmek üzere ve nişan hazırlığı yapıyor üstelik onu olduğu gibi kabul eden biriyle. Yarın öbür gün çocuk sahibi olacağız. Başımıza ne gelecek nereden biliyoruz? Ben ikinci arkadaşımın annesine daha yakın bir profil çizerim çünkü o yaşta insanlar hormonların etkisinde çok daha farklı düşünüyor. Sırf bunu yaptı diye onun benden kaçıp uzaklaşmasına dayanamazdım.
Kısaca biraz daha sağduyulu olmanız gerekiyor bence.