• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

ARKADAŞLAR DİN KONUSUNDAN ÇIKALIM SADECE TAVSİYE İSTİYORUM DÜN BAŞIM AGRIDIGI ICIN PEK ANLATAMADIM KENDIMI . BU DVLİLİKTE BENIMDE HATAM VAR YOK DEĞİL ONUNDA VAR . O SİNİRLENDIGINDE O TARZ LAFLAR EDIYOR BENI ÇİLEDEN ÇIKARTIYORSUN DIYOR BANA BENDE BENDE SİNİRLENIYORUM DIYORUM VS VS BU ŞEKİLDE OLUNCA TARTIŞMA BUYUYOR İŞTE BEN DAHA ÖNCE BU KADAR SİNİRLİ DEGILDIM DİYOR BANA BEYEFENDI KÜFÜR ETMEZMİŞ BENDE ETMEZDİM DEDIM SENIN YUZUNDEN BEN SUSMAM GEREKEN YERLERİ BILMIYORUMUSUM . ACABA EVLİLĞİ BEN MI GÖTÜREMIYORUM BUNU SORUYORM SİZLERE ODA GÖTÜREMIYOR . KAVGA EDINCE ORDA BİTMELİYMIŞ UZATMAMALIYMIŞIM ÇÜNKÜ KENDISI BİTİRYOR UZATMIYOR HICBISEY OLMAMAIŞ GUBI DEVAM EDIYOR HAYATA . Hatta dün IPAD GETIRMIŞ BANA HEDIYE İSTEMEDIM . ÇÖPE AT DEDI O Zman atarım dedım . AYRI YATTIM ICIMDEN HIC AMA HIC GELMIYOR

Karakterler farklı farklıdır. Kimi küsünce bir süre üzerine gidilmesin ister, kiminin siniri hemen geçer, siniri geçince de hiç bir şey olmamış gibi yapalım ister. Kimi sorunu konuşalım ister kimi bir süre konuşmayalım. Mühim olan orta yolu bulmakta. Kimse birbirine bir şeyi dayatmamalı. Ne siz çok kindar olun kavgayı uzatın, ne de o adam gibi gönül almadan sırf onun siniri geçti diye hiç bir şey olmamış gibi devam etmeyi önersin.

Bunun dışında istediği şeyleri kibarca söylemesi ve emir kipi kullanmaması konusunda kesinlikle konuşun. Yarın öbür gün çocuk da yetiştireceksiniz. Bu adamdan olan erkek çocuklarınızın da size pek saygısı olmaz. Onlara rica etmesini öğretemezsiniz.

ARKADAŞLAR DİN KONUSUNDAN ÇIKALIM SADECE TAVSİYE İSTİYORUM DÜN BAŞIM AGRIDIGI ICIN PEK ANLATAMADIM KENDIMI . BU DVLİLİKTE BENIMDE HATAM VAR YOK DEĞİL ONUNDA VAR . O SİNİRLENDIGINDE O TARZ LAFLAR EDIYOR BENI ÇİLEDEN ÇIKARTIYORSUN DIYOR BANA BENDE BENDE SİNİRLENIYORUM DIYORUM VS VS BU ŞEKİLDE OLUNCA TARTIŞMA BUYUYOR İŞTE BEN DAHA ÖNCE BU KADAR SİNİRLİ DEGILDIM DİYOR BANA BEYEFENDI KÜFÜR ETMEZMİŞ BENDE ETMEZDİM DEDIM SENIN YUZUNDEN BEN SUSMAM GEREKEN YERLERİ BILMIYORUMUSUM . ACABA EVLİLĞİ BEN MI GÖTÜREMIYORUM BUNU SORUYORM SİZLERE ODA GÖTÜREMIYOR . KAVGA EDINCE ORDA BİTMELİYMIŞ UZATMAMALIYMIŞIM ÇÜNKÜ KENDISI BİTİRYOR UZATMIYOR HICBISEY OLMAMAIŞ GUBI DEVAM EDIYOR HAYATA . Hatta dün IPAD GETIRMIŞ BANA HEDIYE İSTEMEDIM . ÇÖPE AT DEDI O Zman atarım dedım . AYRI YATTIM ICIMDEN HIC AMA HIC GELMIYOR
başlık evlilik ve görevler olunca.
asya haklısınız. bana emreden, hakaret eden, sürekli hizmet bekleyen ve dini isteklerine alet eden bir kocam olsa ben de mutsuz olurdum.
açık açık evlilik anlayışınızı ve beklentilerinizi konuşun. ona göre yol çizin.

Büyük harf bağırma anlamına geliyor yanlış değilsem yasak.
Konuyu en başta böyle açsaydınız konu oraya çekilecek bir konu değil. Bu şekilde anlattığına istinaden eşiniz haksız o konuşmadan bastırarak sorunları çözme eğiliminde. Eşinizin modeli bu ya kabul edeceksiniz ya etmeyeceksiniz. Kabullenin kabullenmeyin demek bize düşmez. Siz kendinizi bilirsiniz.

Tartışmaların üstünü kapatmaktan nefret ederim ama uzatmam. Konu neyse konuşulup çözülmeli. Siz de bu şekilde yaparsanız hem konu uzamaz hem de içiniz rahat eder çözüme kavuştuğu için.

Evlilik idare etme sanatıdır. Ama iki taraf için de geçerli bu. Kadın erkeğin sözünü dinleyecek diye bişey yok. Konuşup anlaşıp orta yolu bulmak gerekir.

Tartışırken de sesinizi yükseltmenize gerk yok ikinizin de. Bağırmadan da çok güzel tartışılabiliyor. Bu yolu denemenizi tavsiye ederim. Küfür olayına falan hiç girmiyorum ki en tahammül edemediğim şeydir. Benim için evlilik bitirme sebepleri arasına girer, o derece.

Tartışmaların üstünü kapatmaktan nefret ederim ama uzatmam. Konu neyse konuşulup çözülmeli. Siz de bu şekilde yaparsanız hem konu uzamaz hem de içiniz rahat eder çözüme kavuştuğu için.

Evlilik idare etme sanatıdır. Ama iki taraf için de geçerli bu. Kadın erkeğin sözünü dinleyecek diye bişey yok. Konuşup anlaşıp orta yolu bulmak gerekir.

Tartışırken de sesinizi yükseltmenize gerk yok ikinizin de. Bağırmadan da çok güzel tartışılabiliyor. Bu yolu denemenizi tavsiye ederim. Küfür olayına falan hiç girmiyorum ki en tahammül edemediğim şeydir. Benim için evlilik bitirme sebepleri arasına girer, o derece.
Oda etti küfür bende ettim . Daha demin gene kavga ettık neden uzatıyorum dıye ama ıcımden atamıyorum ben hemen gördükçe sinirlenıyorum

Oda etti küfür bende ettim . Daha demin gene kavga ettık neden uzatıyorum dıye ama ıcımden atamıyorum ben hemen gördükçe sinirlenıyorum
Kavga etmeden küfür etmeden konuşabilmeyi başarabilirseniz, karşılıklı fedakarlıklarla herşeyin orta yolu bulunur.
Sizin sorununuz evliliğinizde saygının yitirilmiş olması.
Sakin bir vakitte kavga etmeden ses yükseltmeden tane tane konusun. Güzel güzel anlatın. Bundan anlamıyorsa işine gelmiyordur.

Karakterler farklı farklıdır. Kimi küsünce bir süre üzerine gidilmesin ister, kiminin siniri hemen geçer, siniri geçince de hiç bir şey olmamış gibi yapalım ister. Kimi sorunu konuşalım ister kimi bir süre konuşmayalım. Mühim olan orta yolu bulmakta. Kimse birbirine bir şeyi dayatmamalı. Ne siz çok kindar olun kavgayı uzatın, ne de o adam gibi gönül almadan sırf onun siniri geçti diye hiç bir şey olmamış gibi devam etmeyi önersin.

Bunun dışında istediği şeyleri kibarca söylemesi ve emir kipi kullanmaması konusunda kesinlikle konuşun. Yarın öbür gün çocuk da yetiştireceksiniz. Bu adamdan olan erkek çocuklarınızın da size pek saygısı olmaz. Onlara rica etmesini öğretemezsiniz.
Haklısın daha demın gene kavga ettık . Gerçekten hazmedemıyorum . Bana telde dün beden bağırdın dıyor dun sim kartı ıcın aramaısrı tabı benım sinir hala var yüksek sesle bulamadım dedım neden bana o Zaman bağırdın dıyor offddd offffff

Düşündüm düşündüm, bu konuyu eşine itaat et diyelim diye açtığına karar verdim. Evet küfürde etse, dövsede, sevsede kocandır yapar ses etme hatta gülümse. Kocan beni tatmin etmiyorsun dese 2.,3.,4. eşi getirsin eve yine ses etme. Çünkü onun rızası lazım. Prangalarınızı adamın eline vermişsiniz adam sizi nereye çekerse gitmek zorundasınız. Bir adım daha ileri gidelim size sorum. Zina günahtır değil mi? Peki kocanız size fuhuş yaptırmak isterse cennete gidip gitmeyeceğinize tövbe haşa eşiniz karar veriyorsa fuhuş yapacak mısınız? Allah'ın yasakladığını kocanız istiyor diye yapıo cennete gidebileceğinize mi inanıyorsunuz? Günahsız insan yokken adamın size dayattığı şeylerin doğru olduğuna nasıl inanabiliyorsunuz? Bu örnek çok uçtu kabul ediyorum. Fakat aslolanın ne oldugunu hatırlamanız gerek.
Hayır Can'ım ne münasebet onu kastetmedım gayet kavga edıyoruz ben kendımı ezdiren ınsan degılım sinirim pat dıye geçmez lafları sayarım . O istiyor kı susayım susmam gereken yerde

Boyle cekemem diyosan bosa gitsin cunku kac yasina gelmis kutuk egilmez

Napim mecburum cocugum var cekerim diyosan hakkini haram et yansin gitsin

Ben hiç küfür edemem. Hele ki eşimin yanında, ona karşı mümkün değil. O yüzden bir kadının küfür etmesini aklım almıyor.
Bundan cüvasgeçmeniz gerek. Derdinizi daha sakin anlatabilmelisiniz.

Hayır Can'ım ne münasebet onu kastetmedım gayet kavga edıyoruz ben kendımı ezdiren ınsan degılım sinirim pat dıye geçmez lafları sayarım . O istiyor kı susayım susmam gereken yerde
eee hani itaat, kocanın ayağını yıkayıp cennete gideceğine inanan Hayalperest5 Hayalperest5 ?
önce öfkelenmeyi terkedin karı koca. öfke şeytandandır.

Başım agrıyor herseyı yazamadım evet sinirli yapısı var benden cok cok beklentısı yok ama eve gelınce yemegını çayını ıster bşr çorba olsada evde yemek olsun der bende derım kı sende benım ıcın bısey yap bir gün hanım sende yorulmuşsundır çocukla ben yapayım sana çayını kahvenı de dıyorum ben zaten hergun seve seve yaparım ama oda yapmaz sıkıldım yapmaktan bekarken dıyor sen evdesın yatıyosın zaten dıyor böyle oluncada kavga edıyoruz

Tatliiimmm sen yemegini cayini yapip meyvesini hazirlayinca laf etmiyosa op de basinin ustune koy

Tatliiimmm sen yemegini cayini yapip meyvesini hazirlayinca laf etmiyosa op de basinin ustune koy
Evet onları duxenlı yapamıyorum kahvaltı hazırlayamıyorum gece kalktığım ıcın Bebek ıcın sabah uyanamıyorum akşam da bazen yemek yapıyorum ama yapmayınca neden yapmadın dıyor kızıyor tabi . Oda bıkmış yemek yapmaktan açlıktan ölsemde gıtmem mutfağa dıyo

eee hani itaat, kocanın ayağını yıkayıp cennete gideceğine inanan Hayalperest5 Hayalperest5 ?
önce öfkelenmeyi terkedin karı koca. öfke şeytandandır.
Hayır Can'ım öyle düşünmüyorum yanı koca yeterınce ıyı olmasın kadın hep ıyı olsun oh ne ala oyle bır düşüncem yok Can'ım

Susmanız gereken yere siz karar verirsiniz.
Sinirlerinize hakim olarak konuşmayı deneyin. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Evet onları duxenlı yapamıyorum kahvaltı hazırlayamıyorum gece kalktığım ıcın Bebek ıcın sabah uyanamıyorum akşam da bazen yemek yapıyorum ama yapmayınca neden yapmadın dıyor kızıyor tabi . Oda bıkmış yemek yapmaktan açlıktan ölsemde gıtmem mutfağa dıyo

Isin bebekten dolayi cok zor anliyorum ama beden yorgunlugu mu senin icin cok uzucu yoksa gonul yorgunlugu mu bebek gunduz uyurken aksam yemegini yap mesela kahvalti hazirlamak zaten kolay hemen kahvaltiliklari koyuver iki dilim ekmek su isit bitki cayi yap tamaaammm
Aksam yemegine oturmadan cayini demle yemek yenirken demlenir yemekten sonra hazir olur
Senin gayretini gorsun gercekten isin olup da yapamadigin da anlar da onu gormezlikten gelir ama bebekle ugrastim bugun yemek yapmadim dersen ve buna alistirirsan en ufak seyde evde karpuz buyutuon deyiverir

Sadece yemek,çay yapmadığın için bu kadar kavga ediyorsanız eve temizliğe gelen kadın yapsın 3,5 kap yemek bari.
Ama eşinizin o kadar itici konuşmaları var ki ben olsam yüzünü bile görmek istemezdim o ayrı...

Isin bebekten dolayi cok zor anliyorum ama beden yorgunlugu mu senin icin cok uzucu yoksa gonul yorgunlugu mu bebek gunduz uyurken aksam yemegini yap mesela kahvalti hazirlamak zaten kolay hemen kahvaltiliklari koyuver iki dilim ekmek su isit bitki cayi yap tamaaammm
Aksam yemegine oturmadan cayini demle yemek yenirken demlenir yemekten sonra hazir olur
Senin gayretini gorsun gercekten isin olup da yapamadigin da anlar da onu gormezlikten gelir ama bebekle ugrastim bugun yemek yapmadim dersen ve buna alistirirsan en ufak seyde evde karpuz buyutuon deyiverir
Evet aynen dedıgın gibi pluyor ama hakaretleri unutamıyorım işte o edince bende hakaret ettim Zaman'ında geri kalmadım kalamam

Back
X