• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

Oda

uzatmıyor oda yanı küs kalmaz oyle huyu yoktur unuttur hemen ama ben unutamam işte hala kin dolu ıcım
Niye küs kalsın adam,diyeceğini diyor,yapacağıni yapıyor,rahatlıyor.
Kusura bakmayın ama hatanın büyüğü sizde. Konunun başında söylediklerinizden eşinize karşı tutumunuz belli az çok. Erkektir yapar kafasından kurtulun önce zira karşinızda sizi zerre kadar anlamayan,size zerre kadar saygısı olmayan bir adam var. Emretmek nedir yani. Yaparmısın,edermisin dese dili mi aşınır?
Önce kafa yapınızı değiştirin. Kafanı ezerim vs diyen adama erkektir yapar diye susmayın.

Yok ya. Senin cennete gidip gitmeyeceğine kocan mı karar verecekmiş. Allah gelip saracak yani senin hatunu cennete alayımmı Hüseyin ne dersin?

Cidden bunlara inanıyomusunuz ya? Hadi sen kocandan önce öldün diyelim. Kocan ölene kadar cehennemin dibinde mi bekleyeceksin? Yoksa allah kocana yaşarken mi soracak napayım diye?

Az mantık, az akıl ya..

Erkekler cahil kadınları böyle ele geçiriyo işte. Yazık.

Siz bu kafa yapisinda oldukca esinizin yaptigi az bile.

Esiniz tanri kompleksine girmis cennete girmen bile benim elimde gozuyle bakiyor. Azicik totosunu indirin.

ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum

işte dinde aşırılığa kaçılırsa böyle saçmalıklar olur. kuranın neresine yazıyor böyle şeyler. uydurma hadislere inanıp kendinizi erkeğe köle gibi hissediyor kadınlarımız işte. yok öyle bir şey. kendinizi böyle saçma şeylerle yıpratmayın. aaah ah köklü bir din reformu lazım bu ülkede. başka türlü bu şeyler düzelmeyecek...

Evlilik akdini satın alma sözleşmesine çevirmiş sanki köle almış canım en başında müsade etmemen gerekirdi sana emirle bişeyleri yaptırmasına cicim aylarında rica etmesini öğretmeliydin çünkü erkekler güdülmesi gereken varlıklar ve malesef bizim baktığımız çerçeveden bakamıyolar olaylara.

Evlenmeyen kadınlar için kim onay verecek? Yoksa onlar evlenmediği için direk cehenneme mi gidecek?

İşte şuna hayat evlilik falan diyo bazıları, mutsuz kırışık gergin kadınlar güruhu var ülkenin her yerinde

Benim de var böyle bi arkadaşım hem kocaya itaat lazım der hem de didişir kıyasıya,itaat et o zaman razı ol

Valla dinimizde ...dinimizde...diyenler once bir acsin da,peygamberlerin esleriyle nasil gecindiklerine baksinlar..
Koca ,karisini memnun etmek zorundadir. Onu incitmeyerek gonlunu ederek hos tutmak zorundadir. Zaten esi kendine iyi olan.bir kadin kocasina neden kotu davransin ki..Kadinin birincil gorevi bebegine bakmak buyutmek hem..

Bır hafta ıyıysek sonra kavga kavga . Ne zaman düzelecek bilmıyorum mutsuzum keşke evlenmeseydım . Ikımızde dik kafalıyız . Benım çoğu şeyimi alttan alıyormuş . Kendısı cok duxenlı evde düzen ister bende tam oturtamadım unutuyorum bazen ne bılım işte dagınıgım ben hıc duxenlı olamadım ıkı yıl olmadı evleneli zaten . Kızıyor bunları görmezden gelıyorum dıyor sende alttan al dıyor . Herseyı yazmaya çalışıyorum sadece karşı tarafı kötülemek istemıyorum kendımın negatıf yonlerınıde yazıyorum belkı ona göre bıseylerı duzeltırım

Iyi de evlenen herkes aman aman cok mu duzenli sanki. Oyle olmak zorunda mi tum kadinlar. Bence degil. Esiniz duzen istyorsa biraz yardim etsin. Tum gun evdesin demekle olmuyo. Bebekle ilglenmek kolay mi tum gun. Bi de camasrlar bulasiklar,yemek yapilacaksa o..zaten gun bitti iste. Ortalik toparlama falan da kocanizda olaun. Yada birseyler bi gunde degil de 1haftaya yayilir oyle yapilir. Huzur olsun gerisi cok onemli de degil. Duzen hastasi kocalara da snir oluyorum. Cok biliyosaniz kendiniz yapin. Bazisi hastalik derecesinde oluyor. Cam sil toz al diye kadinin basinin etini yiyor. Master yapiyorum dediniz. Bi an once bitirip is bulun en iyisi. Cenesinden kurtulursunuz biraz esinizin..

Düşündüm düşündüm, bu konuyu eşine itaat et diyelim diye açtığına karar verdim. Evet küfürde etse, dövsede, sevsede kocandır yapar ses etme hatta gülümse. Kocan beni tatmin etmiyorsun dese 2.,3.,4. eşi getirsin eve yine ses etme. Çünkü onun rızası lazım. Prangalarınızı adamın eline vermişsiniz adam sizi nereye çekerse gitmek zorundasınız. Bir adım daha ileri gidelim size sorum. Zina günahtır değil mi? Peki kocanız size fuhuş yaptırmak isterse cennete gidip gitmeyeceğinize tövbe haşa eşiniz karar veriyorsa fuhuş yapacak mısınız? Allah'ın yasakladığını kocanız istiyor diye yapıo cennete gidebileceğinize mi inanıyorsunuz? Günahsız insan yokken adamın size dayattığı şeylerin doğru olduğuna nasıl inanabiliyorsunuz? Bu örnek çok uçtu kabul ediyorum. Fakat aslolanın ne oldugunu hatırlamanız gerek.

Kendinize neden ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorsunuz ya. Ne demek o istemezse ben cennete giremiyorum. Siz bu düşünceye devam ettiğiniz sürece birşey değişmez ki.

Baştan sona saçmalık.Emir kipi ile konuşulduğunda karşımdakini yerin dibine sokasım ve hiç çıkarmayasım geliyor,kralı bile olsa.Dini muhabbete asla dalmıyorum ama birilerinin dini yanlış anladığı kesin.
Sorun tamamen senden kaynaklı yani.Emrediyorum dediğinde höst diyemediğin için.
Rabbime sonsuz şükürler olsun gayet övündüğüm annemin tabiriyle PABUÇ KADAR DİLİM ve kimseye emir vermeyecek ve almayacak kadar da aklım var.

Dinimiz soyle demis boyle demisi bi birakin allah askina. Kopek gibi davranin mi demis. Emrediyorum ne demek. Az ye de hizmetci tut kendine diyemiyo musuz? Onun rizasina mi kalmis sizin nereye gideceginiz.
Bu kadar dinden dem vururken acik acik ayetlerde eslerinize merhametli olun guzel sozlu olun dendigini gormediniz mi.
Esim bana kafani ezerim oldururum dese sikiyosa yap derim. O kim ki bana el kaldiracakmis. Eve uc kurus getiriyo diye ne saniyo kendini. Bununda mi dinde yeri varmis.
Siz bunlara sustukca bu adam daha da beterini yapar.

Yanliş anladınız ben o kafada degılım eşim o kafada . Dinizmide oyle kocanın dedıgını yapmak gerekıyor ama kocada söylenmesini bilecek gönül alacak . Ben zaten bıraz dik kafalı olduğum ıcın kavga edıp duruyoruz işte
Canım yanlışın var ama dini böyle saçma şeylere alet etmeyin yeter la dünden beri ne bu kasten mi yapiyorsunjz??? Kadın ev isi yapmak zorunda değil,çamaşır bulaşık yemek vs bunları yapmakla mükellef değil o kocan olacak ayı essek gibi kalkıp ya yapacak ya seninle beraber yapmayı teklif edecek kadın doğurduğu çocuğa bile bakmak ,emzirmek zorunda değil ki isterse tut kadin emzirsin,baksın diyebilir su kuran i okumuyorsunjz sonra şöyle ayıların dedikelrjne kaniveriyorsunuz pehh:kahve:

Back
X