bazen hanımlar size hayret ediyorum.bı evde kv ile yaşanırmı ya? kadının saglık problemı yok işini kendi görebildkten sonra ne işi var geliniyle oglunun evinde. bu tip kadınların ogulları da babaları öldukten sonra annelerını yanlarına alma düşünceleri varsa ozmn evlenmesınler kardesim annelerıyle bi ömür otursunlar. elin kızını buna mecbur edemezler!! aynı evde yattıgın sorun kalktıgın sorun butun gun kadının ayagına hızmet yapıcaksın, bısey diyecek batacak, yada gelin diyecek onunki batacak, otururken yerken yatarken sureklı uzerınızde bı çift göz, eşinle sarılıp uzanamıcaksın,rahat rahat konuşamıcaksın tartışamıcaksın, kvnin misafirleride sana gelecek bıde onlarla ugrasacaksın ohoooo daha bıde kıymet bilincekmi bakalım??? onunda garantisi yok.. evinizde kocanızla başabaşa kalıpta ahkam kesmeyin bence.(kvsiyle yaşayıp mutlu olanları hariç tutuyorum!)
bazen hanımlar size hayret ediyorum.bı evde kv ile yaşanırmı ya? kadının saglık problemı yok işini kendi görebildkten sonra ne işi var geliniyle oglunun evinde. bu tip kadınların ogulları da babaları öldukten sonra annelerını yanlarına alma düşünceleri varsa ozmn evlenmesınler kardesim annelerıyle bi ömür otursunlar. elin kızını buna mecbur edemezler!! aynı evde yattıgın sorun kalktıgın sorun butun gun kadının ayagına hızmet yapıcaksın, bısey diyecek batacak, yada gelin diyecek onunki batacak, otururken yerken yatarken sureklı uzerınızde bı çift göz, eşinle sarılıp uzanamıcaksın,rahat rahat konuşamıcaksın tartışamıcaksın, kvnin misafirleride sana gelecek bıde onlarla ugrasacaksın ohoooo daha bıde kıymet bilincekmi bakalım??? onunda garantisi yok.. evinizde kocanızla başabaşa kalıpta ahkam kesmeyin bence.(kvsiyle yaşayıp mutlu olanları hariç tutuyorum!)
canım ben suan anı yaşamayı tercih ediyorum ilerde benim o yasa kadar yasayacağım ne malum kendi oğlu kabul etmiyosa ben neden kabul edeyim öyle yağma yok bende kalırsa onlardada kalıcak
Ben kayınvalideniz adına çok üzüldüm, Allah sabır versin.
Kocasını kaybedeli daha 1 ay olmuş ama şimdiden sende kalsın bende kalmasın gibi durumlar söz konusu.
Tabii ki neler yaşadınız bilemeyiz ama bence bu konuya biraz daha ılımlı yaklaşmaya çalışın.
Eminim o da zaten sizin evinizde yeterince rahat edemez, evet kimse kimseye güvenmemeli ama herkes yalnız kalamayabilir.
Ayrıca acı bir kayıp söz konusu insanın en çok desteğe ihtiyacı olan dönem.
Bir laf vardır ya ne kadar doğru.
Bir ana on çocuğa bakar kolunun altına alır da on evlat bir anaya bakamaz.
kendi oğlu vicdansızsa sen de vicdansızlığı tercih ediyorsun yani.. nasıl bir zamana geldik, ne zamandır iyileri değil de kötüleri örnek alıyoruz kendimize şaşar oldum.. sonra da diyoruz dünya nasıl bir yere doğru gidiyor.. seni kendi mantalitenle başbaşa bırakıyorum.
bak KENDİ OĞLU diyoruz dimi valla ben çekemem bana zamanında o kadar çok haksızlık yapıldıkı bi haksızlığa daha göz yumamam o vicdansız olan oğluyla bır olup oglu ewlenmeden önce bana çok kaynadılar ama şimdi oğlan karısaına laf bile söylettirmiyo kayın pederin 7sine gelin hanım 3 gün bulasık yıkadı diye kavga cıkardılar bi bulasık yuzunden ben zamanında 1 haftalık evliyken kaynana agaçtan düştüde 1 hafta gelen gidenle uğrastım onlar evlenene kadar utulerine varıncaya kadar herşeylerini yaptımda yine yaranılmadı şimdi beyfendi anasına diyo ki benim karım bulaşıkçımı
sen zaten ettiğini çekeceksin zamanı geldiğindeşimdi kimi çekersin kimi çekmezsin sana kalmış[/Q
ettiğimi cekeceksem ne mutlu bana millet hiç istemesin kavga cıkrsın ben ettiğimi cekeyim vayy beee işine bak hadi
başka bir çaresi yoksa yaşanır arkadaşım.. yatak odasında yapıversin kocasına kurunu. aynı durumda senin kv değil de annen olsa ne yorum yaparsın acaba merak ediyorum, başka çaresi yoksa, ev açacak maddiyatı yoksa, ne yapsınlar yani? sen 2 kap fazla yemek yapacaksın, eşine evinin her yerinde değil sadece yatak odanda sarılıp öpebileceksin, azcık kv ne hizmet edeceksin diye (kaldı ki her kv aynı değil belki de daha çok faydası olanlar var) sokakta mı kalsın kadın arkadaş? külfet mi geldi bunlar sana? yazık yazık, siz de annesiniz ya da olacaksınız bu düşünceler ne yazık.. böyle düşünen geline kv ne yapsa yeridir arkadaş.. iyilikten zarar gelmez. sen olumlu olsan, o 1 kişinin sana hiçbirşeyi batmaz.. sen de böyle kötü bir örnek üzerinden genelleme yaparak ahkam kesemezsin o zaman. gerekirse kv ile de yaşanır bir başkası ile de
ettiğimi cekeceksem ne mutlu bana millet hiç istemesin kavga cıkrsın ben ettiğimi cekeyim vayy beee işine bak hadi
bence üzülmeyin onunda cok üzüldüğünü sanmıyorum istemiyodu eşini zaten şimdi rahat rahat gezecek işte arkadaşım bakıma muhtaç cok yaşlı olsa zaten bunu dile getirmem gereği nyse yapılır ama daha 40 yasında
mrb kızlar benim sorunum yine kaynana daha öncede yazmıştım sorunlarımı şimdi benim kayın pederim bir ay önce vefat etti kaynanam küçük bekar kaynımla duruyo diğer kaynım evli oda geçen yaz evlendi ama gelin hanım geçen kayınvalıde ile olmadık sebeblerden dolayı kavga cıkardı masus yaptığını adım gibi biliyorum nese iki oğluda annesiyle pek kalma tarafterı deil eşim bana sölemiyo ama dün akşam bi telefon konuşmasım-nı duydum ben annemi yanıma alıcam falan gibilerinden şimdi küçük oğlan iş nedeniyle 2 gunluk şehir dışına cıkıyormuş diğer kardeşi yalnız kalma abime git demiş kendi evine cağırmıyo bile 2 gunluk misafirliğine bişiy demiyorum ama yanıma yerleşirse mutsuz olucam evliliğimi bile bitirmeyi düündüm son olaylarda ama daha 8 aylık bebeğim var o gelin orda sefasını sürecek ben neden cefasını çekeyim evlenirken onlara bi sürü yardım ettiler biz kendi çabamızla bişiler yapmaya çalıştık şimdi sizce kaynanama direk söyleyimmi eşime söylesem tavır yapacak havalanacak biliyorum strestn uyumadım butun gece sabaha kadar ağzımda yaralar çıktı lütfen bi yol gösterin yoksa bende kavga cıkaracam hiç huzur kalmayacakkk
başka bir çaresi yoksa yaşanır arkadaşım.. yatak odasında yapıversin kocasına kurunu. aynı durumda senin kv değil de annen olsa ne yorum yaparsın acaba merak ediyorum, başka çaresi yoksa, ev açacak maddiyatı yoksa, ne yapsınlar yani? sen 2 kap fazla yemek yapacaksın, eşine evinin her yerinde değil sadece yatak odanda sarılıp öpebileceksin, azcık kv ne hizmet edeceksin diye (kaldı ki her kv aynı değil belki de daha çok faydası olanlar var) sokakta mı kalsın kadın arkadaş? külfet mi geldi bunlar sana? yazık yazık, siz de annesiniz ya da olacaksınız bu düşünceler ne yazık.. böyle düşünen geline kv ne yapsa yeridir arkadaş.. iyilikten zarar gelmez. sen olumlu olsan, o 1 kişinin sana hiçbirşeyi batmaz.. sen de böyle kötü bir örnek üzerinden genelleme yaparak ahkam kesemezsin o zaman. gerekirse kv ile de yaşanır bir başkası ile de
hastalık olmadıkca dıye belırttım ben yorumumda.benım annemde yanlız kalsa elı ayagı tutuyorsa ,hastalıgı yoksa zaten ben cagırsamda gelmez! evlılık oyle yatak odasıyla sınırlandırılacak bıseymı? sadece kur yapma kısmına değinmişsiniz dıger soyledıklerımı es geçmişsiniz. neyse bu kafa yapısıyla alakalı. benım annemde babamda asla gelmez, sızın bu dusuncelerınız fi tarihinden kalma insanlar için gecerli, hazıra konmayı seven , yan gel osman yaşamayı seven ınsanlar ıcın gecerli. dusunceli olan kaynanalar olurmu oyle sey elım ayagım tutuyo neden onlara yuk olayım dıye dusunur. sokakta kalanda kımse yok.kadının evı yokmuymus, kocası ölünce sokaktamı kalmış? nası bi acıtasyona cevırdınız pes.
evliliği sadece yatak odasıyla sınırlandırmadım, ama evliliğin en özel kısmına benim dediğim şekilde çözüm bulunabiliyorsa, başka türlü herşeyin de bir çözümü vardır.. bahane olamaz.. ayrıca senin fi tarihinden kalma insanlar dediğin insanlar asıl temiz, mutlu, huzurlu insanlar.. o zamanlar insanların içlerinde kötülük bu denli yoktu o yüzden herşey daha güzeldi.. insanlar böyle ortalıkta kaynanam şöyle kaynanam böyle diye yaygara koparmıyorlardı.. ayrıca bu "kaynana" kelimesinden de hiç hoşlanmam ama sizin gibi tiplerin kaba tabiriyle belirtmek zorundayım.. bir anne ya da bir baba evladının yanında kalmak istiyorsa, ya da o değil de evladı annesinin kendi yanında kalmasını istiyorsa bu hazıra konmak, yan gel osman yatmayı sevmek mi oluyor.. asıl sizin bu genellemenize pes diyorum !!! senin annen baban gelmiyorsa, gelmek istemiyorsa diğer insanlara bunlar hazırcı, bilmem ne diye bir yakıştırma yapamazsın.. senin annen gelmez de kayınvaliden gelir, suç mu arkadaş ? hani imza atarken diyorsunuz ya iyi günde kötü günde bilmem ne.. sonra haykırıyorsunuz "eveeeeeeeettt" ağzınız kulaklarınızda.. sen evlenirken sadece eşinle mi evlendiğini sanıyorsun? eşini leylekler getirip bırakmadı bu dünyaya canım bunu da unutma.. o zaman o gün verdiğin "evet" cevabının arkasında duracaksın.. ama malesef ki çocuğunuzun kalbinde iyilik yerine fitneler hüküm sürdüğü için yapılabilecek birşey yok.. bazı şeyler gözlerini öylesine bürümüş ki, biz burda ne desek de faydasız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?