kızlar bıktım artık çare de bulamıyorum

yardımcı olduklarını sanıyorsunuz ama her fikirleri başka bi soruna kapı açıyor. her kafadan bir ses çıkıyor o a diyorsa diğeri b diyor yani daha çok kafanız karışıyor emin olun. işlerine gelir bi yorum olmazsada dalga geçiyorlar

eline sağlık denecegin de ben mesela eline saglık anne diyorum eşimde arkamdan söylüyor.
tesekkur mu edilecek siz tesekkur edin o da arkanızdan eder.
meyve mi getirdi size hayatım istersen biraz daha yıkayıp getir sizde yiyin
kapıdan mı girdi canım istersen hoş geldiniz demeden elini yüzünü yıkayıp öyle gir gibi
direk emri vaki degil dolaylı yollarla anlatın ona daha kolay olacaktır mesela ben öyle yapıyorum :1:

eline sağlık denecegin de ben mesela eline saglık anne diyorum eşimde arkamdan söylüyor.
kapıdan mı girdi canım istersen hoş geldiniz demeden elini yüzünü yıkayıp öyle gir gibi
direk emri vaki degil dolaylı yollarla anlatın ona daha kolay olacaktır mesela ben öyle yapıyorum :1:

güzel yöntemler gerçekten

Her soruya cevapları her konuya yorumları var. Insanlara bu kadar yorum yapıyorsunuz da sizin kendinize faydanız oluyor mu acaba bu psikolog edasındaki fikirlerinizle? :d :d

bunun psikologlukla ne alakası var anlamadım, herkes hislerini ya da yaşanmışlıklarını paylaşıyor, sonuçta insanız hepimz ve bazıları diğerlerinin geçtiği yollardan geçmek zorunda kalıyor, önceden geöenler de nasıl geçtklerini analtıyor. tercihler, nelere kulak asıp asmayacağı da konu sahibine kalıyor nihayetinde.ben de kendi çare bulamadığım dertler için yorum istiyorum nihayetinde bu çok doğal bence!!!

Bence anne babanın öncelikle istegi ve beklentisi, damadın ya da gelinin evladını mutlu etmesi.
Anladığım kadarıyla bariz bir saygısızlığı yok eşinin. Biraz da yapısal olarak oyle ya da ailemle muhabbetten pek hoşlanmıyor.
Annenin eşini oldugu gibi kabul etmesi ve bu durumu yansitmamasi Kazım.
Keske en bastan ailene karşı tavrını koyup esine hic yansitmasaydin annen de senin kararlılığını görür susardi.
Senin yerinde olsam annemi kırmadan tatlı sert bir dille esim böyle degistiremem, sen bnm annemsin Nazım sana geçer diyip böyle seylerin seni arada bıraktığını söyleyebilirsin. Ve bundan sonra böyle durumları hic yansıtma esine.
Benim annem de kac yıldır hala kv kerî eleştirir dururdu. Ben de sessiz kalirdim. En son bir kac ay önce yine onları eleştirdi biraz da ağır konuştu. Ben de biraz sert bir sekilde bir daha bunları duymak istemediğimi onları oldugu gibi kabul etmesini söyledim. Ki gercekten kv lerden ben cok raziyim. O günden sonra annem benim yanımda onların dedikodusunu yapamıyor :)

İlk defa kız ailesinden dolayı sorun yaşanan evliliğe rastladım desem:ssz:
Valla ben erkek tarafına gıcık olurum gelin onların beklentilerini olduğu gibi karşılamak zorunda değil
Tabi damatta aynı şekilde. İki insan sever birbirine söz verir! Birbirlerinin beklentilerini büyük
ölçüde karşılasınlar yeter bir insan herkesin gönlünü hoş edemezki yaa kusura bakmayın
annenize çok kızdım.. Bence bu konuyu açık açık konuşun
Çok objektifim valla iki taraf için de aynı durumlar..
Ben saygısızlık göremedim eşinizden yana.. düşüncesizlik hmm olabilir ama ince düşünen kaç erkek var ki?

annenin haksız yönleri olabilir ama eşininde evine gelmiş insanlara hoş geldin dememesi hoş değil gerçekten eşin senin için memleketinden gelmiş fedakarlık yapmış belli ki seni seviyor ona tatlı dille anlatmaktan başka seçenek yok en azından bi hoşgeldin nasılsınız falan desin zor deildir heralde baktın olmuyor sen de aynısını onun ailesine yap bakalım nası oluyomuş görsün

Evine gelen insana helede bu senin annen ve babansa hoşgeldiniz, nasılsınız dememesi hoş bir davranış değil.

Ama genel olarak sessizliğine değinecek olursak benim eşimde aşırı derecede kendi annesi babası ilede olsa sohbet etmez. Sohbet etmesi için konuların onu sarması lazım.

Mesela dedikodu yapılırsa o ortamda asla ağzını açmaz, siyaset yapılıyorsa asla ağzını açmaz gibi.

Ama bi spordan konu aç, çenesi kapanmaz. :1:

Acaba annen ve babanla ortak sohbet konuları mı yok?

Hem seni hem de eşini anlıyorum,kusura bakma ama ben ailende görüyorum hatayı.Anladığım kadarıyla ailenle birbirinize yakın oturuyorsunuz eşin o yüzden her defasında hoşgeldiniz deme gereği duymuyor.Belki bayanlar bu şekilde davranmaz ama erkektir nihayetinde.Sanırım sıkılgan bir yapısı var,ailenin de bunu bilip bu şekilde kabullenmesi lazım.Sürekli saygı,hizmet bekleyen genelde damat tarafı olur ve açıkcası bu durumdan aşırı derecede rahatsız olurum.Beklentileri saçma değil onlar büyüğümüz anne ve babamız ama tek beklenti veya dikkat çekilen nokta saygı ve hizmet oluyorsa ve sürekli beklentileri karşılamaya yönelik çabalarda bulunup da büyükler bunu fark etmiyorsa,üstüne üstlük birşeyi de yapmayı unutmuşken (insanız hepimiz sonuçta hata yapabiliriz değil mi?) bana şunu yapmadı diyip çıkıyorlarsa ben bu işte yokum arkadaş.İnsanız biz de makina değiliz ki.Hatalarımız da olsa büyükler fazla beklenti içine girmeden hatalarımızı görmezden gelip bizimle oldukları süre içerisinde mutlu olmayı öğrenmeliler.Biz de elimizden gelen saygıyı,hörmeti,ilgiyi göstermeliyiz.

Eşin işteyken annenin yanına gelmemesine çok şaşırdım hadi eşin diyelim ki saygısız -ki bir saygısızlık yaptığını düşünmüyorum- sonuçta o evde olmadan gelip senin yanında durabilir,durumunun iyi olduğunu da göresiye seni görmeye gelmeye devam etmesi lazım.Nedir yani bu?Allah bilir senin bir erkek kardeşin yada abin filan vardır ve o daha çok seviliyordur.Ailenin sana haksızlık yaptığını düşünüyorum,üzüldüm senin adına bu aileler bize yol gösterici olacaklarına zaman geçtikçe neden bu şekilde hareket ediyorlar anlamıyorum...

annenin sanırım böyle inceden laf sokmaları var. eşinde bıkmış yazık. eşini al karşına konuş herşeyin farkında olduğunu amma anne baban olduğunu ilgi beklediklerini. herhangi bi laflarını kafaya takıyosa sana söylemesini ve senin bunu halledeceğini söyle. annenlede bu bize yazdığın düşüncesiz hallerini konuş. eşinin aslında onları nasıl düşündüğünü onun nasıl görmezden geldiğini. nihayetinde eşinin onun oğlu olmadığını ve konuşurken daha dikkatli olması gerektiğini söylemelisin. yoksa eşin bigün gerçekten çıkıp gider.

çünkü senin durumun aynı bana benziyo ben böyle aldım önlemimi. annemin karşısına geçip anlattım. hala bazen uyarırım annemi. o senin oğlun değil bana söylediğin en ağır sözü ben ertesi gün unuturum ama eşim en küçük lafı hatta kinayeli bir şakayı ömür boyu unutmaz buda çok normal o senin dağmadın dedim. ve hepte derim. hatta bugün bile:)

vayyyyyyyyy yazdım kulağımın arkasına seviyorum kk nin böyle mantıklı kadınlarını:46::46::46::46:

Son düzenleme:
kızlar dün eşim anladı tabi yüzümden. annemi de gelecek biliyordu niye gelmedi dedi. önce yorgunmuş dedim. bişey sakladığımı anladı. niye kızdı dedi. başta söylemek istemedim sonra sana kızmışlar dedim. tahmin etmişti zaten. ne oldu diye sordu. canım çok sıkkın olduğu için konuşmak istemedim.aynı nedenler dedim. şimdi her iki tarafla da konuşuyorum aynı şekilde. eşimi de ailemi de karşıma almak istemiyorum. eşimle uygun bi zamanda konuşacağım.

kızlar dün eşim anladı tabi yüzümden. annemi de gelecek biliyordu niye gelmedi dedi. önce yorgunmuş dedim. bişey sakladığımı anladı. niye kızdı dedi. başta söylemek istemedim sonra sana kızmışlar dedim. tahmin etmişti zaten. ne oldu diye sordu. canım çok sıkkın olduğu için konuşmak istemedim.aynı nedenler dedim. şimdi her iki tarafla da konuşuyorum aynı şekilde. eşimi de ailemi de karşıma almak istemiyorum. eşimle uygun bi zamanda konuşacağım.

iyi yapmışsın..bence hiç açma konuyu birdaha kocanda anladı sonuçta neden bozuk olduğunu, ağladığını..bekle bakalım biraz daha dikkat eder belki senin için..Annende senin içinmi geliyor kocan için mi hayret yani..

eşinin saygısızlıgının hiçbir açıklaması yok...
annenizin ise size devamlı bunları soylemesi çok düşüncesizce...
anne olarak sen eşine desen ki saygısız babama niye hoşgeldın demedın dıye..
annenın orda kalkıp ne var kızım bunda diye seni sakinleştirmesi lazım..
benım bıldıgım annelık kavramı boledır..
sana gelıpte eşin şunu yaptı dıyınce eline ne gecıyor..
kendı rahatlıyor belkı ama senin ev huzurun kacıyor..

annenın eşine kızıpta hastayken sana 15 dk da olsa bakmaya gelmemesi dahada bi ilginç...

yani demek istediğim eşin suçlu ama annen de suçlu..

ben senın yerınde olsam anneme derım kı bak anne kocamla ılgılı bana en ufak bırsey soyleme..
eşimede derim ki bgn cok ağladım ne annem ne sen benı dusunmuyorsunuz..
ben artık sıkıldım bu durumdan.. ne yapıyorsanız yapın..
yalnız aıleme davranışlarını bana olan davranısın sayarım ona gore der konuyu kapatırdım..
sende cansın ya ne bu bole....
sabır versın arkadasım allah sana

benim kayınbabam da öyledir..
az konuşur,hatta bazen dinlemiyo gibi görünür, güzel sözleri yoktur,hani teşekkür etmek gibi falan..
ama çok iyi bi adamdır..yapısı öyle yani.. ama eşinizin bi hoşgeldnz diyip ellerini öpmesi şarttır yani!

bence siz eşinize söylenmeyin..ağlıyorum diyorsunuz ya bunu anneinzin yanında yapın..ne kadar üzüldüğünüzü görsün..ve kavga ettiğinizi çok kez belirtin,siz şikayet ettikçe kavga ettiğinizi belirtin sürekli..
dediğiniz gibi varsa bi problem tatlı dille kendi aranızda halledin diyin..
başka çıkar yok yok sanırım

eşinle bu sebepten dolayı kavga etme annenin seni doldurduğunu düşünüp onlara karşı cephe alabilir ama iyilikle güzellikle hoşgeldin demesi gerektiğini ailene karşı biraz daha ilgili davranırsa mutlu olacağını söyleyebilirsin.annene de eşimin yapısı bu çok konuşkan biri değil hemen saygısızlık yapıyor diye düşünmeyin onu öyle kabul edin beni üzmeyin de canım.zaten zamanla birbirlerine alışacaklardır:31:

eşinin saygısızlıgının hiçbir açıklaması yok...
annenizin ise size devamlı bunları soylemesi çok düşüncesizce...
anne olarak sen eşine desen ki saygısız babama niye hoşgeldın demedın dıye..
annenın orda kalkıp ne var kızım bunda diye seni sakinleştirmesi lazım..
benım bıldıgım annelık kavramı boledır..
sana gelıpte eşin şunu yaptı dıyınce eline ne gecıyor..
kendı rahatlıyor belkı ama senin ev huzurun kacıyor..

annenın eşine kızıpta hastayken sana 15 dk da olsa bakmaya gelmemesi dahada bi ilginç...

yani demek istediğim eşin suçlu ama annen de suçlu..

ben senın yerınde olsam anneme derım kı bak anne kocamla ılgılı bana en ufak bırsey soyleme..
eşimede derim ki bgn cok ağladım ne annem ne sen benı dusunmuyorsunuz..
ben artık sıkıldım bu durumdan.. ne yapıyorsanız yapın..
yalnız aıleme davranışlarını bana olan davranısın sayarım ona gore der konuyu kapatırdım..
sende cansın ya ne bu bole....

sabır versın arkadasım allah sana

ben de annemleri haklı görüyorum zaten. ama bu halimde bunu neden gösterip gelmemesi çok kırdı. sonuçta evlerimiz yakın. eşime kızsa da o yokken gelir.

eşim normalde annemler geldiğinde ellerini öper hoşgeldin nasılsın der. bu sefer şöyle bi olay oldu mesela babam öğlen geldi.eşim karşıladı. sonra babam işim var dedi çıktı. eşim de çıktı. eşim geldi. hatta annem iş yapıyordu anneme kolay gelsin dedi. sonra eşim yanıma geldi oturdu. bi süre sonra babam geldi. annem açtı kapıyı. babam girdi odaya oturdu. eşimde hiç hareket yok. buna kızdılar

ama konuşmaması her zaman oluyor.mesela babam bi muhabbet açsa yüzüne bile bakmıyor konuşurken . daha önce dedim niye böyle yapıyosun diye yorgunum diyo, ya da babamın huylarını saymaya başlıyor

benim kayınbabam da öyledir..
az konuşur,hatta bazen dinlemiyo gibi görünür, güzel sözleri yoktur,hani teşekkür etmek gibi falan..
ama çok iyi bi adamdır..yapısı öyle yani.. ama eşinizin bi hoşgeldnz diyip ellerini öpmesi şarttır yani!

bence siz eşinize söylenmeyin..ağlıyorum diyorsunuz ya bunu anneinzin yanında yapın..ne kadar üzüldüğünüzü görsün..ve kavga ettiğinizi çok kez belirtin,siz şikayet ettikçe kavga ettiğinizi belirtin sürekli..
dediğiniz gibi varsa bi problem tatlı dille kendi aranızda halledin diyin..
başka çıkar yok yok sanırım

işte tam da kayınpederin gibi davranıyor eşim. zaten çok muhabbet etmez. ama aileme karşı daha da abartıyor bu durumu

Back
X