kızlar bilen yazsın lütfen

zeybet

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
38
1
16
Eskişehir
kızlarrrrr görümce adayım burnumdaki hızmanın anlamını sordu ama ben bilmiyorum 2 senedir takıyorum ama ne anlama geldiğini bilmiyorum netten baktım bir şey bulamadım bilen var mi

ben bir anlamı olduğunu düşünmüyorum aksesuar olarak takıyordur takan insanlar bence

bir de nasıl küpe takmanın bir anlamı yoksa hızma takmanında bir anlamı olabileceğini düşünmüyorum aksesuar dışında

yanlış anlama ama bazı insanlar hızmanın ayılara falan takıldığını düşünür seninki de öyle bir şey ima etmiş olabilir.

canım yanlış bilmiyorsam sultan selimin kulagındaki küpeyle aynı sebepten.
s.selim mısırı feteder. orda kölelerin burnunda kulagında takılar görür.
sebebini sorar. açıklaması şu şekilde yapılır, kölelerin vücutlarındaki bu hızmalar sahiplerinin olduklarını,
ve onların zenginliklerini işaret etmektedir.
s.selim de ben de Allah'ın kölesiyim der ve kulagına küpe taktırır.(yanlış bilgi vermek istemem, googleden araştırın bi)
siz zaten hızmayı Allah için takmamışsınız, görücünüz de buna çok takmayacaktır.

çok sağol canım teşekkür ederim

toplumca pek severiz herşeye bir anlam yüklemeyi.hızma işte aksesuar küpe gibi,yüzük gibi.ben de takarım hiç anlamını sorgulamak aklıma gelmedi.bi daha sorarsa seviyorum de geç..

toplumca pek severiz herşeye bir anlam yüklemeyi.hızma işte aksesuar küpe gibi,yüzük gibi.ben de takarım hiç anlamını sorgulamak aklıma gelmedi.bi daha sorarsa seviyorum de geç..

çok doğru bi tespit adı üstünde aksesuar de seviyorum de

bana biraz "ne anlamı var şimdi bunu takmanın" gibisinden eleştirel sormuş gibi geldi
yoksa ne anlamı olacak kolye küpe neden takılıyorsa ondan işte süs olsun

Konuyla ilgisiz olacak fakat;
Googledan arastirdiginizda buna cok yerden rastlarsiniz eminim, ama o kupeli olan yavuz sultan selim degil iran sahi sah sultan, osmanli tarihcileri ve tarih kitaplari da bu hikayenin asli olmadigini soyler ama malesef google sonuclarinda bunlar daha yukarda cikiyor:) tipki kanuninin fransada dansi yasakladigi efsanesi gibi...

Konuyla ilgili olarak;
Hizmanizda ozel bi sekil varsa onu da sormus olabilir:)

yanlış anlama ama bazı insanlar hızmanın ayılara falan takıldığını düşünür seninki de öyle bir şey ima etmiş olabilir.

gece gece hic gülcegim yoktu :) nasil bir bag kurdun ::)))

tarihde anlami varmis canim ama ayilarla alakali degil:))) simdiki zamanda akseuar olarak görünuyor o baska

kızlarrrrr görümce adayım burnumdaki hızmanın anlamını sordu ama ben bilmiyorum 2 senedir takıyorum ama ne anlama geldiğini bilmiyorum netten baktım bir şey bulamadım bilen var mi

sanki takma der gibi eleştiri şeklinde bunu sormuş gibi geldi bana:) bi anlamı oldunu hiç duymadım küpe yüzük bilezik gibi oda bi aksesuar ama bende olsam bende istemem gelinimizin böyle birşey takmasını :)

sana aslında demek istediği ''çıkar şunu burnundan ''...ötesini kurcalama.. sen ne istiyorsan onu yap,bu senin seçimin..

evet konuyu dağıtmak istemem ama yavuz selim' in resmi olarak bilinen küpeli sultan aslında şah ismail' dir. Şah ismail' in de küpe takmasının sebebi hayderi dervişi olmasındandır. iran şiiliğinde hayderilerin bir geleneğidir.

hızmanın bir anlamı olup olmaması çok mu önemli sanki süs olsun diye takılır çok da severim seviyorum takıyorum yakışıyor deyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…