canım yanlış bilmiyorsam sultan selimin kulagındaki küpeyle aynı sebepten.
s.selim mısırı feteder. orda kölelerin burnunda kulagında takılar görür.
sebebini sorar. açıklaması şu şekilde yapılır, kölelerin vücutlarındaki bu hızmalar sahiplerinin olduklarını,
ve onların zenginliklerini işaret etmektedir.
s.selim de ben de Allah'ın kölesiyim der ve kulagına küpe taktırır.(yanlış bilgi vermek istemem, googleden araştırın bi)
siz zaten hızmayı Allah için takmamışsınız, görücünüz de buna çok takmayacaktır.
toplumca pek severiz herşeye bir anlam yüklemeyi.hızma işte aksesuar küpe gibi,yüzük gibi.ben de takarım hiç anlamını sorgulamak aklıma gelmedi.bi daha sorarsa seviyorum de geç..
canım yanlış bilmiyorsam sultan selimin kulagındaki küpeyle aynı sebepten.
s.selim mısırı feteder. orda kölelerin burnunda kulagında takılar görür.
sebebini sorar. açıklaması şu şekilde yapılır, kölelerin vücutlarındaki bu hızmalar sahiplerinin olduklarını,
ve onların zenginliklerini işaret etmektedir.
s.selim de ben de Allah'ın kölesiyim der ve kulagına küpe taktırır.(yanlış bilgi vermek istemem, googleden araştırın bi)
siz zaten hızmayı Allah için takmamışsınız, görücünüz de buna çok takmayacaktır.
yanlış anlama ama bazı insanlar hızmanın ayılara falan takıldığını düşünür seninki de öyle bir şey ima etmiş olabilir.
kızlarrrrr görümce adayım burnumdaki hızmanın anlamını sordu ama ben bilmiyorum 2 senedir takıyorum ama ne anlama geldiğini bilmiyorum netten baktım bir şey bulamadım bilen var mi
Konuyla ilgisiz olacak fakat;
Googledan arastirdiginizda buna cok yerden rastlarsiniz eminim, ama o kupeli olan yavuz sultan selim degil iran sahi sah sultan, osmanli tarihcileri ve tarih kitaplari da bu hikayenin asli olmadigini soyler ama malesef google sonuclarinda bunlar daha yukarda cikiyor:) tipki kanuninin fransada dansi yasakladigi efsanesi gibi...
Konuyla ilgili olarak;
Hizmanizda ozel bi sekil varsa onu da sormus olabilir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?