Kızlar bir bakın bir fikir verin , iki soyismi kullanma

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
ben eşime kendı soyadımıda kullancam demiştim oda tamam demişti . Ikı ismim var iki soyadım oldu ama vazgecemedım sevıyorumda . Oda tren gibi oldu bıde bilet vs alırken sıkıntı olacak dıye kızdı arada konusu olunca kızıyor bana dememiştin dıyor . Hata mı ettım bilemiyorum Ya :(

Bu konuda yapacak bir şey yok.
Ama eşinizin bana söylemedin demesi saçma imiş.
Boşverin.

ben eşime kendı soyadımıda kullancam demiştim oda tamam demişti . Ikı ismim var iki soyadım oldu ama vazgecemedım sevıyorumda . Oda tren gibi oldu bıde bilet vs alırken sıkıntı olacak dıye kızdı arada konusu olunca kızıyor bana dememiştin dıyor . Hata mı ettım bilemiyorum Ya :KK43:

ben gereksiz buluyorum bu kizlik soyadi kullanimina takilmayi.
eger konuya feminist yaklasiyorsaniz, sahiplenilen soyad gene bir erkege ait. babanizin soyadi.
konuya kizlik soyadimla bir seyler urettim, diye bakiyorsaniz. yeni soyadla da cok sey ureteceksinizdir.

Soyledım aslında hatırlamıyor . Green carda başvurduk tek soysım yazmıştı daha demın baktık cıkmadı zaten . Çıkarsa gudemezsek görürsğn dedı ıyıkı çıkmamış . Ben 27 yıl kullandım o soyadı vazgeçmek ıstemedım

eger konuya feminist yaklasiyorsaniz, sahiplenilen soyad gene bir erkege ait. babanizin soyadi.
konuya kizlik soyadimla bir seyler urettim, diye bakiyorsaniz. yeni soyadla da cok sey ureteceksinizdir.
Katiliyorum

Benim iki soy ismim var ama kısa, bilmiyorum ama evlenince neden kocanın soy ismi alınır ki zaten bir soy ismi var bende bunu saçma buluyorum ne gerek 20 yıl 30 yıl kullandığın soy ismi haydaaa... değiştir bilmem ama bana göre çok saçma ...

Bir de adı üstünde soy isim babanın atanın soyundan geldiğin belli olsun diye konulmuş, herkesin soy ismi kendinin olsun kimse kimsenikini almasın ya da mecburi olmasın tabi bana göre...

Ne yazık ki burada mesele size ait olan soyismini kimden edindiğiniz değil, size ait olan bir şeyin size seçenek sunulmaksızın elinizden alınmasıdır. Soyisim bir kenara, kütüğünüzü bile bir yerden alıp bir yere koyuyorlar; "Hadi bakalım, sen artık buralısın" der gibi. Ortada kadının kişilik haklarının ihlâli söz konusu. Elbette kadının yaşadığı tek hak ihlâli bu değil; ancak bu uygulama kadına toplumsal bakış açısının, kadının ailesinden alınıp kocasının ailesine verilmesinin, soyun kadınla devam edememesinin, kadının uygulamada miras dışı bırakılmasının sembollerinden biri.

İki ismim olduğundan ben de bekarlık soyadımı bıraktım; eğer şansım olsaydı yalnız bekarlık soyadımı kullanırdım (Emsal Yargıtay kararı gereği Aile Mahkemesi'ne dava açılarak bekarlık soyadına dönülebildiğine dair bir haber okudum yakın zamanda; üstünde duracağım). Eşim beni bir yerden "aldığı", sorumluluğum babamdan ona geçtiği için değil; benim şahsımda böyle yakıştırmalar imkân dışı. Ancak Cemil Meriç'in dediği gibi günümüzde "Bütün savaşımız kelimelerle"; dolayısıyla temel olarak konsepte karşıyım.

artık olan olmuş..çokta düşünmeye gerek yok..veya kızmaya gerek uok..benimde arkadaşımın senin gibi 2 isim 2 soyisim..yalnız değilsin yani ;)

Ben hic takilmadim oyle seylere. Sonucta ne babamin ne esimin ailesi hanedandan. Soyadim ha beyaz olmus ha siyah ne farkeder dedim evlenmeden onceki soyadimi kullanmadim.

Ama adim ve soyadimla taninmis biri olsaydim, soyadimla yaptigim is butunlesseydi esimin soyadini kullanmazdim bile.

ben eşime kendı soyadımıda kullancam demiştim oda tamam demişti . Ikı ismim var iki soyadım oldu ama vazgecemedım sevıyorumda . Oda tren gibi oldu bıde bilet vs alırken sıkıntı olacak dıye kızdı arada konusu olunca kızıyor bana dememiştin dıyor . Hata mı ettım bilemiyorum Ya :KK43:

:) valla 4 isimli tanıdıklarım var bence biraz fazla.
tek isimli olsanız kullanın da zaten 2 de isim var

benim evlenmeden önceki adım + soyadım 5 harf + 15 harf şeklindeydi
eşimin de 5 harf
25 harf olacaktı toplam. bu ne yaa alfabeyi mi yazıcaz dedim eşiminkine geçtim :)
iyi de oldu diye düşünüyorum
eski soymismimde kalsam şu an işimle ilgili alanımda akılda kalıcı bi insan olurdum muhtemelen :) aman istemem kalsın 20 harf soyismi mi olurmuş :)

Ne yazık ki burada mesele size ait olan soyismini kimden edindiğiniz değil, size ait olan bir şeyin size seçenek sunulmaksızın elinizden alınmasıdır. Soyisim bir kenara, kütüğünüzü bile bir yerden alıp bir yere koyuyorlar; "Hadi bakalım, sen artık buralısın" der gibi. Ortada kadının kişilik haklarının ihlâli söz konusu. Elbette kadının yaşadığı tek hak ihlâli bu değil; ancak bu uygulama kadına toplumsal bakış açısının, kadının ailesinden alınıp kocasının ailesine verilmesinin, soyun kadınla devam edememesinin, kadının uygulamada miras dışı bırakılmasının sembollerinden biri.

İki ismim olduğundan ben de bekarlık soyadımı bıraktım; eğer şansım olsaydı yalnız bekarlık soyadımı kullanırdım (Emsal Yargıtay kararı gereği Aile Mahkemesi'ne dava açılarak bekarlık soyadına dönülebildiğine dair bir haber okudum yakın zamanda; üstünde duracağım). Eşim beni bir yerden "aldığı", sorumluluğum babamdan ona geçtiği için değil; benim şahsımda böyle yakıştırmalar imkân dışı. Ancak Cemil Meriç'in dediği gibi günümüzde "Bütün savaşımız kelimelerle"; dolayısıyla temel olarak konsepte karşıyım.

soyadı bence sorun değil de kütük sıkıntı
eşimin dedesinin kütüğü hiç gidip görmediğimiz bir ilçede kalmış
eşimin de orda benim de :(

Bende 2 soyisim kullanıyorum , iki ismim olsaydı kullanmazdım diye düşünüyorum. Çok uzun oluyor gerçekten. Ama artık olan olmuş eşinizin büyütmesi de yersiz.

Soyadı evet saçma birşey evlenince soy değiştiriyoruz sanki kanımız degisiyor bi anda yeni soyadını aldığımız sülalenin evladı oluyoruz. Ben de evlenince soyad değişmesine karşıyım. Fakat kendi soyadımı evlenince değiştirdim çünkü soyadım uzundu zaten yıllardır yanlış yazıldı eşimin soyadı da öyle bana yük olacaktı iki tanesi biliyorum. Ayrıca tek kendi soyadımı kullanabilsem yine neyse ama iki tane olunca gereksiz. Çocuğuma da soyadım geçmeyecek diye kullanmak istemedim. Hele de iki isimle iki soyad çok daha zor. Tabi kişinin kendi bileceği bişey. Eşin değil buna sen karar verebilirsin. Çünkü devlet sana ikisini kullanma hakki vermis sonucta.

Eşimin soyadını kullanıyorum, her ikisini de kullanınca cidden çok uzun oluyor. Bir de gereksiz buluyorum galiba bu iki soyadı meselesini. Çok takıntılı olmamak lazım bu konularda. Bankada çalışırken 4 isim+ soyisim bi müşterimiz vardı. Bayan olsa eşinin soyadını da kullanır derdik. Cidden bu tür durumlar sosyal hayatta çok sıkıntı yaratıyor. Sınavlarda, resmi evrak işlerinde, bankada :)

Benim de iki soyadım var ikisi de iki kelime toplam 17 harf

Işim gereği böyle oldu biraz da eski evraklar ile bağım kopardı tek soyadı ile

Her yere yazıyorum insanlar öyle öğrendi söylüyorlar da

ABD de çocuğa da annesinin soyadı da veriliyor doğuştan iki soyad

Back
X