• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bir el atın lütfen!!!!

kumral90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2014
8
2
1
İstanbul
Merhaba kızlar... Ben 3 yıl önce bir ilişkiye başladım. Arkadaşım abisiyle servis işletmeciliği yapıyordu. Ama her ay sadece cep harçlığı olarak 500 lira alıyordu. Neymiş efendim abisi onun yerine birikim yapıyormuş evleneceği zaman herşeyini o alacakmış. Neyse arkadaşım sesini hiç çıkarmıyordu yıllardır. Babası olmadığı için abisine saygısı vardı. Herşey çok güzel gidiyordu. Sıra beni isteme mevzusuna geldi. Arkadaşımın babası olmadığı için tabikide abisi ve annesi geldi. Tanışma oldu. Abisi kalkıp babama demesin mi el birliğiyle bunları evlendirelim diye.. Babam sinirlendi tabi.. Çünkü ben kendi hakkım olarak 5 bilezik bir de set istiyordum. Abisi neymiş efendim almazmış. Kendi eşine almamış bana da almazlarmış. Çok afedersiniz kendi evleneli 15 sene olmuş o zamanlar öyle set falan moda değildi eşi istememiş olabilir ama ben istiyorum bunları bizde adet. Zaten amacı belliydi bizi ayırmaya kararlıydı. Çünkü nerde 500 vermek nerde 2000 vermek parayı cebine attı vermek zor geliyor. Babamda bende benim isteklerim olmazsa evlenmiyorum zaten.. Arkadaşımla abisi benim yüzümden kavga ettiler sonra abisi demiş o kızdan sana karı olmaz. Ya o kızdan ayrıl yada işine devam et. Arkadaşım abisine rest çekti işi bıraktı tabi. Biz halen görüşmeye devam ediyoruz ama aramızda ne söz var ne bişey sonumuz ne olacak bilmiyorum. Ailem çoktan ayrıldık zannediyor ama ıkı senedir gizli gizli görüşmeye devam ediyorum.. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım?

İki taraf da isteklerinden feragat etmedikce arkadasiniz da baska bir is bulup minnet borculu olmaktan kurtulmadikca işiniz zor gorunuyor.

Merhaba kızlar... Ben 3 yıl önce bir ilişkiye başladım. Arkadaşım abisiyle servis işletmeciliği yapıyordu. Ama her ay sadece cep harçlığı olarak 500 lira alıyordu. Neymiş efendim abisi onun yerine birikim yapıyormuş evleneceği zaman herşeyini o alacakmış. Neyse arkadaşım sesini hiç çıkarmıyordu yıllardır. Babası olmadığı için abisine saygısı vardı. Herşey çok güzel gidiyordu. Sıra beni isteme mevzusuna geldi. Arkadaşımın babası olmadığı için tabikide abisi ve annesi geldi. Tanışma oldu. Abisi kalkıp babama demesin mi el birliğiyle bunları evlendirelim diye.. Babam sinirlendi tabi.. Çünkü ben kendi hakkım olarak 5 bilezik bir de set istiyordum. Abisi neymiş efendim almazmış. Kendi eşine almamış bana da almazlarmış. Çok afedersiniz kendi evleneli 15 sene olmuş o zamanlar öyle set falan moda değildi eşi istememiş olabilir ama ben istiyorum bunları bizde adet. Zaten amacı belliydi bizi ayırmaya kararlıydı. Çünkü nerde 500 vermek nerde 2000 vermek parayı cebine attı vermek zor geliyor. Babamda bende benim isteklerim olmazsa evlenmiyorum zaten.. Arkadaşımla abisi benim yüzümden kavga ettiler sonra abisi demiş o kızdan sana karı olmaz. Ya o kızdan ayrıl yada işine devam et. Arkadaşım abisine rest çekti işi bıraktı tabi. Biz halen görüşmeye devam ediyoruz ama aramızda ne söz var ne bişey sonumuz ne olacak bilmiyorum. Ailem çoktan ayrıldık zannediyor ama ıkı senedir gizli gizli görüşmeye devam ediyorum.. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım?
El birliğiyle evlendirelim demesinde ne gibi bir sakınca var,düğün masraflarını ve çeyizleri evlenirken kız ve erkek tarafı bölüşür zaten biz de böyle herşey yarı yarıya olur erkek tarafına yüklenilmesi doğru değildir ,altına gelince istediği miktarda takar ister 1 bilezik ister 2 bilezik takar illa 5 tane olacak diye bir kural yok.

birikimini yaptı ise ve senin arkanda durabilecek biriyse, set, bilezik çok önemli değil. ama sonrasında abisinin ağzına bakan birine dönüşürse halin yaman. bana kalırsa ailenle durumu istişare et. onlar genelde haklı oluyorlar.

Aynı işten kendide yapmaya başladı abisini geçti bile ayda 5.000 lira kazanıyor.. Bizim kızdığmız nokta hiçbişey yapmadan beni almak istemeleri.. Yoksa babam bana elbetteki kız tarafının alması gereken şeyleri alıcak ama önemli olan erkek tarafının yapması gerekenleri yapmaması şu durumda..

bence evlenmeyin
çünkü siz bu analttıklarınıza göre zaten karşı tarafı sevmiyorsunuz ki
altın olunca sanıyormusunuz ki çoook mutlu olacaksınız
yazık sevgilinize...

Aynı işten kendide yapmaya başladı abisini geçti bile ayda 5.000 lira kazanıyor.. Bizim kızdığmız nokta hiçbişey yapmadan beni almak istemeleri.. Yoksa babam bana elbetteki kız tarafının alması gereken şeyleri alıcak ama önemli olan erkek tarafının yapması gerekenleri yapmaması şu durumda..
Ayda 5 binlira kazanıyorsa gider beraber alırsınız istediğiniz şeyleri ama fazla açılmak iyi değil düğünden sonra borç olarak size döner.kredi çekip altın alanları gördüm ne gereği var sanki sırf gösteriş için kredi çekilmez.

Dinen bunları istemek benim hakkım.. Sevgim var elbette.. Sevgim olmasa gizli saklı devam ettirebilir miydim.. Şuanda arabanın borcunu ödüyor birikim yapmaya başlayamadı..

Dinen bunları istemek benim hakkım.. Sevgim var elbette.. Sevgim olmasa gizli saklı devam ettirebilir miydim.. Şuanda arabanın borcunu ödüyor birikim yapmaya başlayamadı..
Iyide alacak gücü yoksa nasıl alsın adam,abisi yardım etmiyorsa onun ayıbı o sevgilini zor durumda bırakıyorsun bunlar benim hakkım diye.

öncelikle ben sana hakveriyorum
bende bir kız annesiyim
yani deselerki biz alamıyoruz gücümüz yok
kızımın geleceğini düşünürüm
rahat yetişiyor yapamaz diye düşünürüm
varken alamamzlık değildir
muhtemelen yoktur
olamamasını değil
ama evladımın yoklukla imtihan edilmemesi için ben de ailen gibi davranırdım
konuşmaların şekli ve tavrı da çok önemli

bir diğer husus 2 senede gelirini 10 a katlamış erkek arkadaşın
bu ciddi bir gelişme
artık abisine de ihtiyacı yok
gelir babandan özür diler
artık kendi ayakları üzerinde durabildiğini söyler
ve üzerine düşeni yapacağını belirtir ise
babanda buna kayıtsız kalmaz

yanlızzz
böyle tatsızlıklardan sonra
aileni rencide etmiş biri ile görüşüyor olmak
ortaya çıktığında hiç goş olmayacaktır

rencide diyorum çünki bende rencide olurdum
ben karıma yapmadım kızınıza da yapmam denirse
:50::50::50::50::50::50:
rencide olunur

Set bilezik isteyebilirsiniz elbette fakat "haktan" bahsediliyorsa bu sizin degil abisinin kendisi icin birikim yaptigini soyleyen cocugun hakki olur.

Bence evlilik icin degil, o cocuga akil verip abisinin kendi adina biriktirdigi tum parayi almasi icin bahane olsun bilezikler ya da nakit olarak hepsini cocuga versin.

Fakat kavgalar olmus ve simdi kendi isi varmis zaten. Alyans alsa bana yeter kafasinda olurdum. Bilezikler kasada altin olarak durmus ya da bankada para olarak durmus veya yatirim olarak mulk alinmis olsun ne farkeder ki? Hepsi ikinizin olcak.

öncelikle ben sana hakveriyorum
bende bir kız annesiyim
yani deselerki biz alamıyoruz gücümüz yok
kızımın geleceğini düşünürüm
rahat yetişiyor yapamaz diye düşünürüm
varken alamamzlık değildir
muhtemelen yoktur
olamamasını değil
ama evladımın yoklukla imtihan edilmemesi için ben de ailen gibi davranırdım
konuşmaların şekli ve tavrı da çok önemli

bir diğer husus 2 senede gelirini 10 a katlamış erkek arkadaşın
bu ciddi bir gelişme
artık abisine de ihtiyacı yok
gelir babandan özür diler
artık kendi ayakları üzerinde durabildiğini söyler
ve üzerine düşeni yapacağını belirtir ise
babanda buna kayıtsız kalmaz

yanlızzz
böyle tatsızlıklardan sonra
aileni rencide etmiş biri ile görüşüyor olmak
ortaya çıktığında hiç goş olmayacaktır

rencide diyorum çünki bende rencide olurdum
ben karıma yapmadım kızınıza da yapmam denirse
:50::50::50::50::50::50:
rencide olunur

Benim ailemde sizin gibi düşünüyor çünkü ben çok rahat yetiştim,evin en küçüğü olarak her istediğim yapıldı,okumak istiyorum dedim üniversite okuttular benim için herseyi yaptılar. Ama diğer tarafa bakıyorum istenmiyorum benim için hiçbişey yapmak istemiyorlar çok üzücü bişey.

Bilezik istemek ve benim hakkım demek ne kadar çirkin ve itici.. :50: Pardon da siz satılık eşya değilsiniz niye sizi istemeye geldiklerinde ziynet eşyası istiyorsun ? Çok kızıyorum böyle şeylere.. İki kişi birbirini sevmiş işte, karşıki taraf içinden gelirse takar, e tabi düğüne bişeyler takılır ama ben hiç duymadım böyle istemeye geldiklerinde bilezik takılsın set takılsın bilmemne. Kız tarafı erkek tarafından para, ziynet eşyası falan istediğinde çok çirkin geliyor gözüme kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Set bilezik isteyebilirsiniz elbette fakat "haktan" bahsediliyorsa bu sizin degil abisinin kendisi icin birikim yaptigini soyleyen cocugun hakki olur.

Bence evlilik icin degil, o cocuga akil verip abisinin kendi adina biriktirdigi tum parayi almasi icin bahane olsun bilezikler ya da nakit olarak hepsini cocuga versin.

Fakat kavgalar olmus ve simdi kendi isi varmis zaten. Alyans alsa bana yeter kafasinda olurdum. Bilezikler kasada altin olarak durmus ya da bankada para olarak durmus veya yatirim olarak mulk alinmis olsun ne farkeder ki? Hepsi ikinizin olcak.
İşin ilginç tarafı paranın üstüne yattı zaten vermeyede niyeti yok..

Bilezik istemek ve benim hakkım demek ne kadar çirkin ve itici.. :50: Pardon da siz satılık eşya değilsiniz niye sizi istemeye geldiklerinde ziynet eşyası istiyorsun ? Çok kızıyorum böyle şeylere.. İki kişi birbirini sevmiş işte, karşıki taraf içinden gelirse takar, e tabi düğüne bişeyler takılır ama ben hiç duymadım böyle istemeye geldiklerinde bilezik takılsın set takılsın bilmemne. Kız tarafı erkek tarafından para, ziynet eşyası falan istediğinde çok çirkin geliyor gözüme kusura bakmayın.
Siz beni yanlış anlıyorsunuz benim amacım o altınlarla peşinat biriktirip ev almak..

hayırlı olmuş.şimdi kimseye muhtaç değilsiniz.abisini çok takmayın.biz eşimin abisiyle dugunde çıkardığı rezillikten dolayı 11 yıldır görüşmüyoruz

Back
X