Kızlar bir el atın lütfen!!!!

İşin ilginç tarafı paranın üstüne yattı zaten vermeyede niyeti yok..
Ben de diyorum ki,abisi sevgilinizin parasını vermiyorsa o abinin ayıbı sevgilinin bir suçu yok,siz ondan şu kadar altın isterim diye söylerken peki siz de düğünde sevgilinize takı takacakmısınız.

uzgunum ama bence sizin burda altin derdine dusmek yerine biz evlenirsek nasil gecinecegiz abisi buyuk para vermiyor onunla calisiyor napmak lazim diye kaygilariniz olmali... Altın nedir arkadas butceleri yoksa yazik gunah degilmi. nisanliyim eylulde evleniyorum bir dedigim iki olmadi diye altin icin set vs. takmayin bir cift bilezik yeter dedim butceleri cok skisti diye bunu bile kabul etmediler aile olucaksaniz hep beraber olunur babasi yokmus yazik degilmu?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Siz beni yanlış anlıyorsunuz benim amacım o altınlarla peşinat biriktirip ev almak..

5 bilezik bir set bence bahane olmus ayrıca çok bir şey değil.ayrıca cocuk için birikim yapmış ise rahatlıkla alınabilirdi.kardes 5 bilezikten daha degerli değil mi

aynen katılıyorum

Bence de evlenme zaten.
Bu nedir yahu?
elbirliği ile evlendirelim demenin neresi kötü _? kız-erkek tarafı üstüne düşeni yapar.

Başlık parasının bu istenen altınlardan ne farkı var?

ve sevgin olsa kırmızı işaretli yeri demezsin.

5 bilezik bir set bence bahane olmus ayrıca çok bir şey değil.ayrıca cocuk için birikim yapmış ise rahatlıkla alınabilirdi.kardes 5 bilezikten daha degerli değil mi

Adama paranın üstüne yatmak için bahane lazımdı.. Yoksa afedersiniz 5 yıldır çalışan insanın parası nerde güya biriktirmiş ya..

Dinen bunları istemek benim hakkım.. Sevgim var elbette.. Sevgim olmasa gizli saklı devam ettirebilir miydim.. Şuanda arabanın borcunu ödüyor birikim yapmaya başlayamadı..

Dinen mi hangi hocadan duyduysanız bunu sizi fena kandırmışlar.

Ayrıca abisinin el koyduğu paraları diyelim, siz hangi sıfatla sorabiliyorsunuz sevgiliniz dururken? O peşine düşmüyorsa size ne oluyor?

Siz beni yanlış anlıyorsunuz benim amacım o altınlarla peşinat biriktirip ev almak..

Birikim yapıp ev almak istemeniz çok hoş, ama bunu karşıki taraftan bilezik, set direterek yapmanız cok cok yanlış, üstelik de "hakkım" diyerek,çok itici.. Çok yanlış bir izlenim oluşturursunuz. İçlerinden gelirse takarlar, takmazlarsa da eşinizle çalışır didinir birikim yapar alırsınız, huzur kaçırmaya hiç gerek yok maddi konular yüzünden.. Benim ablam da evlendi hiç istemeye geldiklerinde setti bilezikti falan takılmadı. Yüzükler takıldı, Nişanda inci set takıldı, sonra düğünde de aynı seti taktılar bir de bilezik eklediler üzerine. Şimdi de ev aldılar, kredisini çalışıp ödüyorlar. Ki normal olan da budur bence.. Kuzenim falan da evlendi hic böyle takı falan istemedi kimse, cok cirkin bir izlenim olusturuyor benım gozumde, her neyse, hakkınızda hayırlısı..

Adama paranın üstüne yatmak için bahane lazımdı.. Yoksa afedersiniz 5 yıldır çalışan insanın parası nerde güya biriktirmiş ya..

onlar ezecek birilerini arıyorlarmış ama burda çocugun suçu yok bence evlenin

Valla burdaki her kadının hakkıdır bilezikler,setler istemek.
Ama öyle anlar gelir ki bazen feragat etmek zorunda kalırsın isteklerinden.
Ben de istemede nişanda 5 bilezik,set isteyeni ilk defa duydum.
Ben hiç öyle şey görmedim nişanda. Düğünde gördüm set takanları
Biraz abartmışsın sende.
Tamam abisi cimri biraz belli. Ama "bu benim hakkım istiyorum" diye diretme sende. İstediklerin nişan için çok fazla -bence-
Arkadaşın da 5bin maaş alıyorsa 2 senedir bir adım atmıyorsa o da suçlu.
Ailene bu ilişkinin hala devam ettiğini söylemediysen sen de suçlusun.
Nerden tutsan elinde kalıyor yani.

Sen iyisi mi önce arkadaşınla konuş, "ailemle konuşalım bir adını koyalım" de. Sonra git ailene söyle ilişkinin devam ettiğini. Arkadaşın alsın çiçeğini gelsin ailenden bir özür dilesin,gönüllerini alsın. Sonra müsait zamanda istemeye geleceğini söylesin. Sende o isteklerini azalt biraz. Kim ne istiyosa taksın. Adet diye illa diretmek gerekmiyo. Kimseyi de karıştırmayın işlerinize. Kim ne derse desin. Maddiyat önemli değil,senin huzurun önemli

Abi doğru söylemiş.
Utanmadınız mı ben bunları istiyorum derken?

Bende katılıyorum altın almadılar diye evlenmem ne demek dinen hakkım diyorsunuz ama aza tama etmeyen çoğu hiç bulamaz diye bi soz var . Ayrıca abisi onları alsaydı ileride parasini cocuktan kesecekti yine siz sıkıntıya dusecektiniz ki servis işinde Şoförler 900 alıyor diye biliyorum ben abisi az para veriyormuş tamam ama bunun için o kadar altın istemeye gerek yok bence sizin adetleriniz nasıl bilmem ama saçma bence

Çok afedersiniz kendi evleneli 15 sene olmuş o zamanlar öyle set falan moda değildi..demişşşin aslında şu zamnda öyle 5 bilezik 10 bilezik istememi kalmış tam tersini söylecektin sanırım çünkü 15 sene önce millet kızını altın karsılıgı verirdi sende çok seviosa olsaydın altını düşünmez o çocuguda bukadar zora kosşup ailesiyle bu duruma gelmesini sağlamazdın ...sevgi fedakarlık ister bişelerden vazgeceksin yada tam terkedeceksin sonucta bu cocuk simdi sana tek basına bu istediklerini yine alamıyacak aileside artık yok sizin adetlere uyacam diye alırsada eger borcla alır yine siz ödersiniz değişen hiçbişe olmaz ....

İşin ilginç tarafı paranın üstüne yattı zaten vermeyede niyeti yok..

Abinin yaptigi cirkin... bu konuya artik "o " karar vermeli.
Ya kavga kiyamet o parayi almaya caliscak ya da lanet olsun diyip kazandigi 5000 ile kendi isine bakacak.

Fakat hala cocugu sıkıstiriyorsaniz bu durum hos degil...
"ben" ev alacaktim demeniz bile tuhaf acikcasi.
Madem dusunceniz bu, altinlar yerine "5+1" ev isteyin daha mantikli.

Dinen bunları istemek benim hakkım.. Sevgim var elbette.. Sevgim olmasa gizli saklı devam ettirebilir miydim.. Şuanda arabanın borcunu ödüyor birikim yapmaya başlayamadı..

Abisiyle sevgilisin arasındaki para mevzusu ikisini ilgilendirir.Hakkı varsa araması gereken sevgilin.Parasına sahip çıksaymış,ya da kendisi abisiyle konuşup halletmeli.Seni henüz istemeye gelen insanlardan altın istemen ne kadar doğru.Dinen diyorsun da,bütün dini vecibeleri aile olarak namaz niyaz şu bu yerine getiripte mi bu hakkı göz önünde bulunduruyorsun.Dinde böyle birşey mi var.Çocuk yetim,durumuda yoksa diyelim.Napacak evlenmeyecek mi.Dinde evlenecek erkeğin,ahlak yapısına çalışknalığına dürüstlüğüne bakılır.Abisinin senin hakkında söylediği lafı gelip sana yetiştirmesi hoş olmamış.Ailen rahat yaşamanı isteyebilir.Ama bunun sorumluluğu çocuğun abisinde değil.Sizin ikinizde.Çalışır evinizi geçinidirirsiniz.5 bilezik 1 setle gelecek inşa edilmez.Bunlarla peşinat yapılıp ev de alınmaz.Bu ne acele ev bark düşünmek için.Madem şu an 5000 lira maaşı var.Birikimini ypar,gelir ister.Sorun yok.

Takı konusunda hak veremiyorum.Böyle sayıyla gramla takı istemek bana çok ters.

Öte yandan,abisinin işinden ayrılması isabetli olmuş.Babayla,ağabeyle yapılan işte maalesef yapılan işin karşılığı tam olmuyor.
Bir süre işin toparlanmasını bekleyip kendi yağınızla kavrulun derim.

bence böyle bir abinin karısına sitenilenin 2-3 katı takı taktırdıgından eminim

İstemeye gelindiğinde babamin 5 bilezik bir set isterim dediğini hayal ediyorum da hepimiz şoka girer utanirdik herhalde .. Ya da ben istersem babam çok kizardi sonrasında bana...

altin takilmali elbet herkes gücüne gore takar bir set bir bilezik takar yani ne olmuş? 4u eksik olunca geceleri uyuyamayacak misin?

Ailenin her istediğini yaptigini esininde yapmasi gerektiğini söylüyorsun ancak ayda 500 lira alan bir adamla sevgili oldugunun farkina simdi mi vardin? Koskoca adam ayda 500 liraya calisilmayacagini bilmiyormuydu...taa en basindan deseydi madem abisine parami tam ver birikimimi ben kendim yapayim yani bastan yanlis herşey simdi nasil doğru olsun ki...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

5 bilezik 1 set değerinizi neye göre ölçüp hesapladınız? Neden 4 bilezik değil veya neden 6 değil? Neyinizin 5 bilezik bir set ettiğine kanaat getirdiniz? Siz kendinizin ve sevginizin değerinin kaç gram altın ettiğini hesplamışsınız da belki o abi de bi hesap yaptı o kadar altın etmez dedi sizin mantığınızla, olamaz mı?

İstemeye gelinir gelinmez ben takı istiyoğğraaaammm derseniz böyle olur tabi ne diyelim biz şimdi
Sevgilinizin abisi anlayışsız olabilir, ama çocuk çalışmış didinmiş bu olanlara rağmen ses etmemiş ve hala sizinle sevgili...
Valla helal olsun sabırlı adammış vesselam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…