- Konu Sahibi melekkkkkk
-
ben kayınvalidemle oturuyorum eşim tek çocuk ve kayınbabam yok.biz yeni bir ev aldık ve tapusu galiba kayınvalidemin üstüne olacak allah korusun eşime bana kayınvalideme birşey olsa kayınvalidemin kardeşleri ev üzerinde bir hak idda edebilirlermi yoksa benim çocuklarımamı kalır.bilgisi olan varsa cvp yazarsa sevinirim.
Eşin neden kendi üstüne yaptırmıyor. Yani kayınvalidenin üzerine olursa Allah korusun sizlerin başına birşey gelse diğer mirasçılarda hak ister. Birde eşin üstüne yaptırsın ne olacak ki, sorun nedir. Evin parasını kayınvalidemi veriyor, eğer parayı kayınvalide veriyorsada birşey yapamazsınız
Kayınvalidene, sana ve eşine bişey olursa neyin önemi kalır ki?
Hiçbirinize bişey olmasın inşallah.
eşinizin kardeşi yoksa,birinci mirasçı eşiniz olur.Allah korusun eşinize de bişey olursa
evladınız varsa,miras toruna geçiyor diye biliyorum.size değil.kayınvalidenizin kardeşleri hak iddia edemez.
eğer kayınvalidenizin hiç evladı ya da torunu olmasaydı olurdu.
%100 emin değilim ama böyle diye biliyorum.
tapuyu ortak yaptırsanız olmuyor mu?
bence kayinvalideniz ölürse ev eşinize kalir diye düşünüyorum..kardeşleri hak iddaa edemez gibi geliyor..yoksa buna benzer bir sürü durum oluyor hayatta ..oben hiç bi,r zaman eşe ,çocuklara ve ölen kişinin kardeşlerine miraz kaldiğini görmedim...eşe ve çocuklara kalir her zaman...
Bence korkmanız gereken bir mevzu yok çünkü zaten eşiniz tek çocukmuş kardeşi yokmuş eğer kaynananızın başka çocukları olsaydı evet o öldüğünde pay sahibi olurlardı ama siz kendi paranızla almayacakmışsınız yarısını kaynananız verecekmiş bence ortak olması en uygunu ne tam sizin, ne tam onun. Torunu varken başka derecede kimseye miras kalmaz.[/QUOT
bi kaç kişi bu düşünceyi aklıma soktu aslında benim için önemli olan birşey değil ama çocuğumun hakkının başkasına gitmesini istemiyorum.yorumunuz için teşekürler.
Ben başka bir açıdan baktım duruma. Ev kayınvalidenizin üzerine olursa; Allah korusun tabi ama boşanma durumunuz olursa siz kadın olarak hiçbir hak iddia edemezsiniz. Evliliğiniz süresi içinde alındığı için sizin yada eşinizin üzerine olursa devlet direk yarısını size veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?