Kizlar, bisiklet surmeyi nasil ögrettiniz cocugunuza ?

Merhaba, neredeyse bütün çocuklar bisiklete ilk bindiklerinde pedalı ters yöne çevirir. Bu daha çok öne doğru çevirmek için yeterli kuvvet uygulayamaması ya da uygulaması gerektiğini anlamamasındandır. Ters yöne çevirmek kolay. Aynı zamanda ters çevirdiklerinde geri geri gideceklerini de düşünüyorlar.
Başka çocukların öğretmesine izin verin.
Beceremediği için ağlıyorsa siz arkasından ittirin pedalı izlettirin. Pedalın gidiş yönünü görsün. Pedala bacakları yetmiyor olabilir. Siz yettiğini düşünüyorsunuzdur ama çevirmeye çalıştığında ayağı boşa çıkıyordur ara ara sıkılıyordur. Koltuğu iyice indirin.

Merhaba, neredeyse bütün çocuklar bisiklete ilk bindiklerinde pedalı ters yöne çevirir. Bu daha çok öne doğru çevirmek için yeterli kuvvet uygulayamaması ya da uygulaması gerektiğini anlamamasındandır. Ters yöne çevirmek kolay. Aynı zamanda ters çevirdiklerinde geri geri gideceklerini de düşünüyorlar.
Başka çocukların öğretmesine izin verin.
Beceremediği için ağlıyorsa siz arkasından ittirin pedalı izlettirin. Pedalın gidiş yönünü görsün. Pedala bacakları yetmiyor olabilir. Siz yettiğini düşünüyorsunuzdur ama çevirmeye çalıştığında ayağı boşa çıkıyordur ara ara sıkılıyordur. Koltuğu iyice indirin.
Boyu filen tam ondan eminiz , ilk deneyimi diye sanirim dediniz gibi terse yapiyor. Alişcak zamanla umarim , tavsiyeniz icin tesekur ederim :)

Boyu filen tam ondan eminiz , ilk deneyimi diye sanirim dediniz gibi terse yapiyor. Alişcak zamanla umarim , tavsiyeniz icin tesekur ederim :)
Benimki de çok cılızdır ve arkadaşlarından kısadır. 4 yaşına girdiğinde aldık bisikletini. En az fazla 5-6 denemeden (bu gün anlamında:) sonra kendi sürmeyi başardı. Ancak tepkileri sizin çocuğunuzla aynıydı. Aradan 1 yıl geçmedi şimdi benimki iki tekerleğe geçti sayılır yan tekerleklerin ayarını değiştirdik havada duruyor tekerler. Önemli olan çocuğun istemesi.

Benimki de çok cılızdır ve arkadaşlarından kısadır. 4 yaşına girdiğinde aldık bisikletini. En az fazla 5-6 denemeden (bu gün anlamında:) sonra kendi sürmeyi başardı. Ancak tepkileri sizin çocuğunuzla aynıydı. Aradan 1 yıl geçmedi şimdi benimki iki tekerleğe geçti sayılır yan tekerleklerin ayarını değiştirdik havada duruyor tekerler. Önemli olan çocuğun istemesi.
Masalah kuzuma yanaklarindan öpuyorum, bizde ögreniriz insalah hemencik :)

Iyi geceler herkese , ogluma bisiklet surmeyi ogretmeye calisiyoruz, ama pedal cevirmede sikinti yasiyoruz. Ilk deneyimi ilk gunu :) sizler nasil ögrettiniz varmi tavsiye vere bilicekler oglum 5 yasinda bu arada , ileri degilde geri geri ceviriyor pedellari , sizlerde boyle sorunlar yasadiniz mi
Şu an kasları bisiklet için yeterli güce sahip değildir, sürdükçe güçlenecek ve başaracak, siz öğretemezsiniz bunu
Ama şunu deneyebilir: yarım pedal yarım pedal başlayıp güçlendikçe tam tur döndürebilir, benim kızım Da beş yaşında geçen yıl zorlanıyordu ama bu yıl çok başarılı, tamamen kas gelişimi

Oğlum 7 yasinda geçen yaza kadar 4 tekerlekli sürüyordu . Arkadaşları 2 tekerleğe geçince bir baktım sitedeki bunlardan bir kaç yaş büyük abileri sen başarırsın dedi. Buna iki teker sürdürdü yardım ederek. O günden sonra 2 tekere başladı 😀

Oğlum 7 yasinda geçen yaza kadar 4 tekerlekli sürüyordu . Arkadaşları 2 tekerleğe geçince bir baktım sitedeki bunlardan bir kaç yaş büyük abileri sen başarırsın dedi. Buna iki teker sürdürdü yardım ederek. O günden sonra 2 tekere başladı 😀
Masalah ya baya gaza gelmis :) basarmis tebrik ediyorum darisi basimiza :) suan 4 du basarsa yetcek.bize :)

4 tekerle baslayin .yanlara takılanlar var . Zaten 5 yaşa uygun bisiklektse sunger lastik falandır zamanla çözer. Daha ilk günden hemen sürmesini beklemeyin :)

Ben arkadaslarimdan ogrenmistim. Hatta 4 tekerliydi, korktugum için 3 tekerle bile surmek istemedim .sonra arkadaslarimdan gorunce altta kalmamak icin 2 tekeri bir anda cikarttim. Bence ebeveynden ziyade arkadastan gormek daha etkili oluyor

Back
X