• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar boyum cok kısa , napmalıyım ? :(( yardım edin..

burcu_ruhumsarisin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
243
140
303
K.K.T.C.
Kızlar selam öncelikle.:71:
16 yaşındayım ve boyum 156.(158 sanıyodum ki 156 oldumu ögrendim.) Çizmelerle 160 oluyorum.
Boyum bana cok kısa geliyor.:59:(belki de lisedeki cogu kisinin +170 cm olmasından kaynaklanıyor olabilir.)
20 yaşına daha var uzayabilirsin" diyebilirsiniz.
İnternetten cok arastırmasını yabtım,heryerde farklı bişe yazıyor.Hangisine inancagımı bilmiyorum.
Bazı yerlerde ;kızlar 20-21 yasına kadar uzar,fakat milimetrik olarak diyor.yani simdi 16 yasımdaysam 20 yasıma kadar 1-2 cm uzayabilirmisim.
Bazı yerlerde de kızların adet görmeye basladıktan sonra boy uzamasının yavasladıgını ve 16 yasına gelindiginde uzamanın durdugu söyleniyor.(12 yasımdayken adet olmusdum.)
Sizce uzar mıyım?uzarsam tahmini kac cm uzayabilirim?
Sütten nefret ederim ve kücükken hic icmedim.Bu yastan sonra süt icmeye basladım ve ne kadar yararı olcagını bilmiyorum.Günde 2 bardak içiyodum 3 bardaga cıkardım. ve 1 lt yapmayı planlıyorum.
Basket oynamıyorum ama zıplıyorum boyum uzasın diye.
Birde böyle boy uzatıcı haplar falan kullanmak istemiyorum,ne kadar bitkisel ürün deyip elli tane reklam yapsalarda.
Ama bir kür gördüm,boy uzatıcı bir kür.Gazetelerde de cıkmış,kullanıcı yorumlarını da okudum.
15-2? yaşındakileri 3 ayda 3-6 cm uzatabiliyomus.Eklem yerlerine falan sürülüyormus.Sizce dogruluk payı ne kadardır?Kullanmalı mıyım?Yada boyumun uzaması için neler yapmalıyım?
Ayrıca annemin boyu:150
Babamınki:169

bence genetik senin ki canım.. 20 yaşına kadar net uzuyosun ben uzamıştım mesela.. kür bana pek inandırıcı gelmedi.. sen süt içmeye devam et bence ama fazlası zarar onunda unutma günde 2 bardak yeter bence ..

daha çok gençsin tatlım bol bol su iç , bol spor yap, bol kalsiyum al.

senin boyun 3 cm den fazla uzar merak etme. tabi genetikte önemli faktör.

şunuda unutmaki türk standartlarına göre kadının boyu 160-165 erkeği 170-175 dir

bence çokta kısa değilsin.

Bende inanmıyorum da hap,kür vb.seylerin boy uzatıcagına.ama gazetelere cıkmıs,doktor onaylı oldugu icin,"belki" dedim..
günde 1 lt sütün cok oldugunu düşünmüyorum,içenler varmıs.(tabi basketciler:66:)
bende icmek istemiyorum,nefret ediyorum ama;
mecbur...
zaten boyun kısalıgı/uzunlugunda %75 genetik,%25 cevresel etmenler varmıs.benimkide malesef genetik iste.
evet canım cogu kisi de diyo boyun cok kısa degil diye ama,malum bizim lisedekiler..
e onları gördükce kısa oldugumu düsünüyorum.
3 cm uzamak 20 yasına kadar bana cok az geldi,yani 160 falan olucam ilerde.
aslında yılda 2 cm filan uzasam 165 olabilirim belki..
kısmet.

Öncelikle boyun kısa sayılmaz yaşına göre, 20 yaşına kadar da daha uzarsın.
Yapman gereken, süt içmek, bol bol güneşlenmek (yazın şort giyersen kemiklerin güçlenir ve uzarsın) ve basketbol oynamak.
Lisedeyken bir arkadaşım vardı birinci sınıfta boyu kısaydı, okulun basket takımına girdi lise sonda boyu bayağ uzamıştı.
Bence sen de böyle bir sporla ilgilenirsen normalden daha fazla uzayabilirsin.
Ama yine de boy genetik bir özellik, şimdiki boyunla mutlu olabilirsin topuklu ayakkabılar giyersin.

Ben böyle basket,voleybol tarzı sporları sevmiyorum.
benim sevdiklerimde boy uzatmayanından ..
ama koşmayı severim,
o da spor sayılır .hem koşmak bacakları uzatıyomuş,doğal olarak boyu da uzatıyo tabi..

sizide duyan derki cücesin
ne var yani benimde boyum 1.60 ablamın 1.50 hiçde dert etmiyoruz valla dert edilcek kadar kısa boylu değiliz çünkü kadında çok uzun boyda güzel durmuyor en basiti istedin kadar uzun topuklu ayakkabı giyebliyorsun bir arkadaşım vardı onun boyu uzundu kıskanırdı bizi topuklu giyemdği için düğünndede iki saat aykkabı aradık düüz taban sağlıklısın sen ona bak kimse dört dörtlük değil

benim de 1.55, senin yaşlarda dert ettiğim zamanlar oluyordu ama soradan sallamadım hiç:)
anladım ki genetik ve böle de güzelim :27:
böyle şeylere takılma derim, hayatın tadını çıkarmaya bak, unutma ki insanlar dış görünüşle deil kişilikle, yetenekleriyle ön plana çıkar, misal madonna ve kyle mınoque un 160dan kısa olmasıı :1:

dert ettiğiniz şeye bak. benimde boyum 1.50. bu arada ben lise 1 deyken de böyleydim. şu an üni 2. sınıftayım hala aynıyım nasıl iş :1: genetik sanırım...

Boy faktörü gercekten genetik sütte ictim normal düzeyde herseyi yedim.
Ama boyum 1.60 :)
Bende uzun boylu olmak cok isterdim.
18 yasında kuzenim var babası uzundur oda uzun boy icin yıllardır deli oluyo.
Kullanmadıgı sey kalmadı yani. Hatta suan senin bahsettigin seyi kullanıyor.
Teyzem cok güzel besledi aslında bebekliginden beri sabah, aksam süt icer.
Vitaminler, balık yagı hapları vs. falan kullandı hep.
Ama neden 1.60 bilmiyorum.
Fena sekilde komplex yapmıs durumda.
Bence spor yapmalısın..
Uzayabilirde, uzamayabilirde.

canim benim bana doktorum en fazla 1.58 olabilirsin dediginde üzülmüstüm o kadar bile olamadim..
bende senin yaslarindayken uzun boylulara cok imreniyodum.. cok takiyodum.. sütmü icmedim ipmi ziplamadim basketemi gitmedim neler yaptim neler ama genetik bu bi kere..
benimde annem 1.58 babam 1.69 bende 1.50 yim
ama artik kabullendim.. hicte takmiyorum.. hatta tam bi bucuk metreyim deyip gülüp geciyorum..dalgaya makaraya aliyorum.. arkadaslar bile takilirlardi bana lisedeyken ama ben gülerdim.. önemli olan kendinle barisik olman..
hem uzun boylu olupta sirik gibi olacagima ufak boylu olurum minyon tipli olurum.. hatta ben 23 yasimda olmama ragmen beni 18 19 sanarlar.. avantajliyimda...
aldigim kiyafetlerim kisa gelmez uzun gelir onunda caresi vardir kisalttiririm:D
sevgilimde benden cok fazla uzun degil 1.70 oda :D ufacik tefecigiz yani :D
hersey boy degil salla gitsin..

18-20 yaşına kadar az az da olsa uzarsın..
balık yağı hapı içmenin faydası olabilir diye düşünüyorum..

ama amaaaa hiiçç üzülücek,dert edilicek bişey değil bu boy olayı,bilesin..
öptüm canım:70:

Benimde bir arkadasim var boyu 1.53, senin yaslardayken hep üzülürdü. Hatta 3 yildir erkek arkadasi var onunda boyu 1.80 belki daha uzun..ama artik hiiiç dert etmiyor bile çünkü estetikle, ilaçla falan degisebilecek birsey degil, haline sükretmelisin..:31:

Benim boyum 1 70 bana bile boyun kisa diyenler oldu:))) Bazi insanlar kiskanc iste...ben boyumu cok seviyorum ne kisa ne uzun ortalamayim istedigimde topuklu giyip uzun kategorisine girebiliyorum istedigimde giymeyip orta boylu olabiliyorum.Uzun boylu hatunlarda cok hos olabiliyor ne guzel manken gibi ince olduktan sonra ama kisa boylu kizlarda cok hos oluyor. Ben orta boylu olmama ragmen hayatimda 3 kez kisa boylu kizlara ozendigimi hatirlarim. Boyle citi piti kizlardi ve vucutlari cok guzeldi boylariyla orantili.Keske bende boyle citi piti olsaydim diye icimden gecirmedim degil. Ustelik erkeklerde minyon kizlari seviyorlar acikcasi uzun boyda guzel orta boyda ama minyon bayanlarin kilolu degilse ilgi cektigi bir gercek. Hic uzulmemelisin zayifsan gayette guzel gozukursun bence. Kilona dikkat et cunku her alacagin kilo kolayca fazlalik olarak gozukecektir. Bunun disinda topukluyla isi cozersin sorunun kalmaz. Turk standartlarina gore normalsn.

Son düzenleme:
genetik olan birşeyi ne yapsanda değiştiremezsin. benimde 1,53 boyum ne yapalım. ilkokulda herkesten uzun olan birisiydim ama ne zaman adet gördüm uzamam durdu. basketbolda voleybolda oynadım ama uzamadı. bu tür şeyleri kafana takmamaya çalış marifet boyda değildir. sen kendini farklı yönlerde geliştirmeye bakmalısın. senin yaşındayken benimle alay ederlerdi ama ben zekamla çalışkanlığımla hepsini mat ettim. sende böyle yapmalısın.

Yorumlardan bakıldıgına göre benim yasımdan sonra cok uzayan yok:1:
Yani olsam olsam 160 olabilirim.
Kiloma dikkat etmeye calısıyorum,allahtan o konuda bi derdim yok.(49 kg)
yorum yapan herkese tesekkürler.:16:
simdi o kadar sütü boşuna içtim. ama hic degilse kemiklerim güclenir,kemik erimesi olmam.:66:

Kızlar selam öncelikle.:71:
16 yaşındayım ve boyum 156.(158 sanıyodum ki 156 oldumu ögrendim.) Çizmelerle 160 oluyorum.
Boyum bana cok kısa geliyor.:59:(belki de lisedeki cogu kisinin +170 cm olmasından kaynaklanıyor olabilir.)
20 yaşına daha var uzayabilirsin" diyebilirsiniz.
İnternetten cok arastırmasını yabtım,heryerde farklı bişe yazıyor.Hangisine inancagımı bilmiyorum.
Bazı yerlerde ;kızlar 20-21 yasına kadar uzar,fakat milimetrik olarak diyor.yani simdi 16 yasımdaysam 20 yasıma kadar 1-2 cm uzayabilirmisim.
Bazı yerlerde de kızların adet görmeye basladıktan sonra boy uzamasının yavasladıgını ve 16 yasına gelindiginde uzamanın durdugu söyleniyor.(12 yasımdayken adet olmusdum.)
Sizce uzar mıyım?uzarsam tahmini kac cm uzayabilirim?
Sütten nefret ederim ve kücükken hic icmedim.Bu yastan sonra süt icmeye basladım ve ne kadar yararı olcagını bilmiyorum.Günde 2 bardak içiyodum 3 bardaga cıkardım. ve 1 lt yapmayı planlıyorum.
Basket oynamıyorum ama zıplıyorum boyum uzasın diye.
Birde böyle boy uzatıcı haplar falan kullanmak istemiyorum,ne kadar bitkisel ürün deyip elli tane reklam yapsalarda.
Ama bir kür gördüm,boy uzatıcı bir kür.Gazetelerde de cıkmış,kullanıcı yorumlarını da okudum.
15-2? yaşındakileri 3 ayda 3-6 cm uzatabiliyomus.Eklem yerlerine falan sürülüyormus.Sizce dogruluk payı ne kadardır?Kullanmalı mıyım?Yada boyumun uzaması için neler yapmalıyım?
Ayrıca annemin boyu:150
Babamınki:169

shakira ,madonna ve lady gaga senden kısa dersem hala kısa olduğunu düşünür müsün?ciddiyim ünlülerin boylarını araştırabilirsin hepsi de çok güzel

Back
X