kızlar çok acil yardıma ihtiyacım var

meltem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
1.224
3
46
Ankara
kızlar ben gümüşçüde çalışıyorum 1 ay oldu
ama bugün başka bir iş teklifi aldım muhasebe alanından ve oraya gitmek istiyorum
herneyse az önce patronumu aradım eleman bulana kadar 15 gün çalışmak zorunda oldğumu söyledi
bende 2 gün daha çalışabileceğimi söyledim kanuni haktan söz etti
ama iş sözleşmesinde 2 ay deneme süresi yazıyordu
yani ben 2 gün sonra işten çıksam kanunen suçlu mu olurum cezası ne olur

meltemcim
kanuni hakkını bilmiyorum ama patron eleman bulana kadar idare etsen bir hafta falan o da belki zorda kalmaz
senin için sorun olmayacaksa dene istersen

Eğer sigortalı çalışansan işten ayrılmadan 15 gün önce haber vermek zorundasın.
İlle sözleşme olması falanda gerekmiyor.

Eğer sigortalı çalışansan işten ayrılmadan 15 gün önce haber vermek zorundasın.
İlle sözleşme olması falanda gerekmiyor.

sigortalıyım ama yattığı sistemde gözkmüyor nasıl emin olcam onuda bilmiyorum
ve işten çıksam ceza ne olacak yani kaç para olur ki

sanki sözleşmede 2 ay deneme süresi içinde taraflar vazgeçebilir mi ne yazıyordu tam hatırlayamadımda

sanki sözleşmede 2 ay deneme süresi içinde taraflar vazgeçebilir mi ne yazıyordu tam hatırlayamadımda

Taraflar karşılıklı feshedebilir ama ihbar süresini uygulamak kaydıyla. 6 aya kadar ihbar süresi 15 gündür fakat işçinin iş arama süresi de günlük iki saattir. Hergün kullanacağın iki saatini toplu da kullanabileceğin için 1 haftada anlaşabilirsiniz.

Deneme süresi içinde ihbar tazminatı veya öneli vermek gerekir mi? / İnsan Kaynakları / Milliyet Blog

burda deneme süresi içinde ayrılabileceğim yazıyor umarım doğrudur

Ayrılabilirsin tabi ki onda bi sıkıntı yok ama haber verip 15 gün sonra.... Ya da onlar seni kovdu diyelim ya onbeş gün icinde kendine iş bul derler ya da tazminat verirler(1 maaştı galiba)

deneme süresi içinde taraflar, iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir yazıyor ama bilemedim ki :26:

deneme süresi içinde taraflar, iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir yazıyor ama bilemedim ki :26:

aynen böyle yazıyorsa mesele yok. Gönül rahatlığıyla ayrilabilirsin

aynen böyle yazıyorsa mesele yok. Gönül rahatlığıyla ayrilabilirsin

evet aynen böyle yazıyor
patronum çok iyi ama girişimi geç yapmış 2 gün eksik maaş verdi yarında çalışacağım zor durumda bırakmamak adına 3 gün fazladan çalışmış olacağım toplamda ama olsun hayırlısı artık

sigortalıyım ama yattığı sistemde gözkmüyor nasıl emin olcam onuda bilmiyorum
ve işten çıksam ceza ne olacak yani kaç para olur ki

bende bir işverenim,sigorta primleri 2ay geriden yattığı için sen daha 1aydır calıstığın için gözükmez
patronun haklı,15gün beklemek zorundasın,nasıl seni pat diye kovunca işyeri sahibi bedel öderse,aynen işyeri sahibinnin de hakları var
bir ay calısıp hop daha iyisi var diye cıkıs yapmak adil de değil yasal da değil
o yüzden ne kada beklemen gerekiyorsa bekle tatlılıkla ayrıl bence

Son düzenleme:

deneme süresi içinde taraflar, iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir yazıyor bi yerde okudum
işyeri sahibi bana çokta adil davranmadı ki 2 gün geç yapmış girişimi maaaşımı eksik verdi
vaad ettiği primide vermedi ayrıca

o kısımlarını bilemem, işyeri sahibinin adil olmaması veya çalışanın gereken işii yapmaması bunlar baska konu
ayrıca ben ne işverenler biliyorum girişi 1sene bile yapmayan,1-2ay gec yapan, 2gün cok gec bir süre değil, isterseniz söyleyin cıkısınızı 2gün gec yapsın,maasını eksik neden veriyor peki

Deneme süresindeyseniz eğer bildirim yapmadan istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

Deneme süresi denen şey kaldırıldı eskiden vardi bu sürede işyeri sahibi sigorta yapmazdi ama suan yok ayrıca konu sahibi 1 aydır sigortali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…