birşeyler imzaladın mı? sigortanı yapıyor mu?
evet tamda dün imzaladım iş sözleşmesi
Eğer sigortalı çalışansan işten ayrılmadan 15 gün önce haber vermek zorundasın.
İlle sözleşme olması falanda gerekmiyor.
sanki sözleşmede 2 ay deneme süresi içinde taraflar vazgeçebilir mi ne yazıyordu tam hatırlayamadımda
Taraflar karşılıklı feshedebilir ama ihbar süresini uygulamak kaydıyla. 6 aya kadar ihbar süresi 15 gündür fakat işçinin iş arama süresi de günlük iki saattir. Hergün kullanacağın iki saatini toplu da kullanabileceğin için 1 haftada anlaşabilirsiniz.
Deneme süresi içinde ihbar tazminatı veya öneli vermek gerekir mi? / İnsan Kaynakları / Milliyet Blog
burda deneme süresi içinde ayrılabileceğim yazıyor umarım doğrudur
Ayrılabilirsin tabi ki onda bi sıkıntı yok ama haber verip 15 gün sonra.... Ya da onlar seni kovdu diyelim ya onbeş gün icinde kendine iş bul derler ya da tazminat verirler(1 maaştı galiba)
deneme süresi içinde taraflar, iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir yazıyor ama bilemedim ki :26:
aynen böyle yazıyorsa mesele yok. Gönül rahatlığıyla ayrilabilirsin
sigortalıyım ama yattığı sistemde gözkmüyor nasıl emin olcam onuda bilmiyorum
ve işten çıksam ceza ne olacak yani kaç para olur ki
bende bir işverenim,sigorta primleri 2ay geriden yattığı için sen daha 1aydır calıstığın için gözükmez
patronun haklı,15gün beklemek zorundasın,nasıl seni pat diye kovunca işyeri sahibi bedel öderse,aynen işyeri sahibinnin de hakları var
bir ay calısıp hop daha iyisi var diye cıkıs yapmak adil de değil yasal da değil
o yüzden ne kada beklemen gerekiyorsa bekle tatlılıkla ayrıl bence
deneme süresi içinde taraflar, iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir yazıyor bi yerde okudum
işyeri sahibi bana çokta adil davranmadı ki 2 gün geç yapmış girişimi maaaşımı eksik verdi
vaad ettiği primide vermedi ayrıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?