Kızlar cok kotuyum dualara ihtiyacım var..

Dolunay2018

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
7.438
26.438
548
Herkese merhabalar, dogumuma uc hafta kaldı ve aksam gorumcelerımle yuruyuse cıkmıstım. Sosyal tesisler var oraya gittik bı cay ıcelım diye bende sıkca idrara cıktıgım ıcın tuvalete gideyim dedim. Ve olan oldu hem aksam karanlığı hemde merdiveni farketmeyıp oysa on santimlik bı basamaktı o an ayağımı atmamla bosluga dustum ayağım burkuldu.
Gorumcemın kızıyla gidiyordum birde canım o kDar yandıkı elını nasıl sıktım anlatamam. Herkes basıma toplandı. Sansa doktorda varmıs baktı ama o an bısey yapamadı. Ambulans geldi ikinci hastaneye gittik bebekten hıc bı kıpırdama yok cok korktum.
Once ortopedıye gittik ayağım duba gıbı oldu oradan kadın doguma cıktık nst ya falan baglandım bebek ıyıymıs.

Ama rontgen cekmedıler gebeyım diye, bende riske atamazdım zaten. Neyse saatlerce bekleyişin sonunda ortopedi ayağımı dizime kadar alçıya aldı. O anki bagırmalrım cok korkunctu kırıga karsı onlem aldı ama mahvoldum.
Simdi evdeyim ama ayağım tas gibi şiş ustelık sancı olacak diye cok korkuyorum.

Bu halimde dogum yapamam, gecen kadın dogumcuma Gıttım bebek asagıya donmüş her an olabilir dedi, sezeryan olsam nasıl yapıcam , ayağımı kıpırdatamıyorum sezeryanı nasıl kaldırıcam, aksamdan beri iyice doldum sizlerden ıstegım dua cok kotuyum dualarınızı esirgemeyin benden.

Daha 3 haftada var doguma. Hemen negatif düsünme. O zamana kadar alcida gider kim bilir. Ayagin kirildimi yada sadece burkulma mi? Ayagina buz koy, biraz rahatlarsin. Doktor agri kesici vermedimi?

Sezeryan bu arada o kadar korkulcak birsey degil. Epidural ile hicbirsey his etmiyorsun. 15 dakikakada bebegini eline aliyorsun. Ben 2 gün sonra ayaktaydim. 1 hafta sonra hic biseyim kalmamisti.

Ayagin böyle olmasi ile kasilmalar baslamaz, ama böyle stress yaparsan, aglarsan olur. Topla kendini. Benim ayagim kac defa burkuldu, dünyanin sonu degil gercekten.

Ay canım RABBİM yar ve yardımcın olsun çok üzüldüm. Şu an ki çaresizliğini hissedebiliyorum. İnşaALLAH hayırlısı ne ise o olur. Bebek 3 hafta falan beklerse, o zamana kadar kırık yok ise ayağın düzelir inşaALLAH. Bol bol dua et.

Kızlar Allah razı olsun hepinizden suan o kadar caresızım ki ayağımda kırkmı var burkulmamı belli degil gebelikten dolayı rontgende cekılemedım. Ama alcıya aldılar iste ve cok agır hareket edemiyorum zaten cok agrım var. Lavabo ihtiyacımı bile zar zor goruyorum o kadar kotuyum. Bebek olmasa bu kadar dusunmem ama Insallah zamanını bekler. Buz tutuyoruz ama alcıdan ne kadar fayda eder bilmem. Agrı kesıcıde ıcıyorum ama aynı bı degısım yok.

Allah sifa versin.

Kötüyü çağırmayın lütfen.

Bebeğinizi de olumsuz etkilemeyin.

Derin nefes alın tıp ilerledi ayaginiz doğuma engel olmaz.

Hastane isinin ehilleri ile dolu. En guvenilir yerlerden F tipi hapis gibi.

Dua isteyin böyle herkesten ve olumlu düşünün.

Agrilarinizi tahmin edemiyorum Allah kolaylik versin.

Propolis hamileler kullanabiliyorsa doğal antibiyotik aktardan alinabilir.

Ayaginizi mümkün olduğunca yuksege kaldirin kan dolaşımı hızlanır.

Albumin de ödemin zirvesi oluyor bizim ailede de var.

Yaninizda mutlaka biri olmalı.

Ayaginiz kirilmamistir inşallah.
Geçmiş olsun.

Kirik oldugunu sanmam acikcasi. Sonucta cok yüksekten ve ters bir sekilde düsmedin. Normalde bu kadar agrimamasi lazim. Bir arkadasinin kizinda aynisi olmustu ve sonradan alcinin kötü takildigi ögrenildi.

Bence baska bir hastaneye git. Iyi bir doktordan randevu al. Özelikle sadece burkuldugunda alciya gerek yok. Sadece bandaj takilir ve yavas yavas yürümen tavsiye edilir. Cünkü burkulmada aktif olunmasi tavsiye edilir.

Ayrica psikolojikte olabilir. Sürekli "aah cok aciyor, ben simdi ne yapacam" düsünürsen elbette daha cok his edersin. Ama genel olarak normal degil. Dedigim gibi benimki kac defa burkuldu, hic aci his etmedim. Degneklerim ile her yere gidiyordum.

Allah yardimcin olsun arkadaşım bebegini sağ salim kucagina alır bir an once de ayaga kalkarsin inşallah....hem kiriksa bile korkma sezeryandan, bende oldum epidural sezeryan hemde keyfi oldum resmen, 3 güne kalktım, iyi düşün iyi olsun.

İlk dogumunsa bebek 1 ay oncesinden kanala yerleşiyor o yüzden stres yapma Allahın izniyle o zamana kadar iyileşirsin

Amin Insallah ya ayağımı kaldıramıyorum alcıdan cok agır bu halde dogum cok zor geliyor. Sezeryan olsam bile nasıl yapıcam ıyıce psikolojim coktu halbuki Kendımı hazırlıyordum iyi olacak dıye

Ikı hastaneye gittim ama hamilelik olduğu ıcın rontgende cekmıyorlar vede ne olduğu anlasılamıyor, ama ayağım baya baya şiş olduğu ıcın alçı takıldı kırık olduğunu sanmıyorum ama cidden cok zorlanıyorum.

Rontgen celik yelekle falan cekilemiyor muydu acaba?
Benim de elimde kirik varmis ama etraf kirik olsa duramazsin dedigi icin ciddiye almamistim, cok da baait bir hareket yapmistim. Sonradan agrisi ve sisligi gecmeyince ogrendim ki kirik, ameliyat sureci derken isler uzadi. Cabuk iyilessin diye paca icirmislersi bana her gun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…