Kızlar der teğil ama canımı sıktı

1inden bir şey istemek ne zor bir şey aslında

öyle kolayca istemiştim istemiştim demek bana çok acayip geliyor

e tabi gelin olunca kraliçe prenses oluyorlar şölenlerle kesilse koçlar herkese dağıtılsa davullu zurnalı ne biçim şişer o ego...

Beklenti fazla oluyor ama konu es ailesine olan fedakarlıklar olunca sıfır..
Var mı böyle dünya? Bilemedim..
Hersey dört dörtlük yapılıcak, eksiksiz..
Borc olunca yardım edilicek, cocuk bakılacak bunun yanında az görüsülecek, maddi yardım istenmeyecek, yatılı kalmayacak, zırt pırt aramayacak vs. liste uzar gider..

Son düzenleme:
Kendine dert aramışsın resmen...Ev aldılar tadilat yaptırdılar diyorsun da bunlar keyfi yapılan harcamalar değil...
Bence kayınvaliden gayet anlayışlı da...Aramış kusura bakma demiş...
Sivri dilli olup öküz keseceğine, almayıversin koç da anlayışlı tatlı dilli olsun..
Bu kadarcık şeyi dert ettiysen inan düğün öncesi daha fazla sorun yaşarsın kafana o kadar da takma...

Bazı yörelerde gelin adayına koç yollanır doğrudur, hatta benim anne tarafımda koçun boynuzlarında burma bilezikler bile olur, adet öyledir.
Bir güzel süslenir püslenir, kınalanır, bayramdan birkaç gün önce verilir ki gelin de koça baksın, ilgisini eksik etmesin diye.

Ne güzel kayınvalideniz bu adeti biliyor ve yapamayacağı için özrünü dilemiş, gönlünüzü almış.
Açıkçası bana böyle bir şey olsa yapmış kadar oldunuz der teşekkür ederim ve mutlu olurum.
Hiç öyle bir şeyden habersizmiş gibi de davranabilirdi, gönlünüzü almak yerine o da neymiş bizde yok da diyebilirdi.
Belki sizin istediğinizi öğrenmiştir, mahçup olmuştur, buna istinaden beklentinizi kırmamak adına dile getirmiştir.
Kayınvalideniz çok ince davranmış, aramış davetini yapmış ve gücenmeyin diye gönlünüzü almış.
Bundan iyisi Şam'da kayısı vallahi...

Bırakın koçu benim canım ablacım evlenirken ne nişan ne gelin bohçası, ne kız alma ne bir şey gördü:)

düzgünce ve samimi bir şekilde eleştirip yorum yapan, laf sokup abuk sabuk imalarda benzetmelerde bulunmayan arkadaşlara teşekkür ederim.

bizim adette de var kurban bayramında kız tarafına kurbanlık göndermek hatta abim şu an nişanlanmak üzere annemler koç yerine onun değerinde altın götürmeyi düşünüyolar.adet olmuş bir kere.

Ahh bide eleştiriye açık olabilsek
Madem eleştriye gelemiyorsunuz ya konu açmayın
Yada konunun başında ''karşı görüşler yorum yazmasın'' yazın
Bunca insanda uğraşmasın:ssz:

illa hayvan kesilecek yani! çok kızıyorum böyle olunca.kesmeyiverin kardeşim.gelmeyiversin koç.askerdeki nişanlından,senin gönlünü kırmak istemeyen kayınvalidenden daha mı önemli..ne koç isterim ne para...keyfim yerinde olsun,sevgilim beni sevsin yeter diye bakmak lazım..keşke her kayınvalide seninki gibi düşünceli olsa.

dayanamıyorum abiii işin içine hayvan girdi mi sövesim geliyooooooo:57:

nişanlıyken örf ve adetlerinize ne kadar da bağlısınız.
evlenınce... '' ben evini temizlemem, yok ayrı evde kalırım, yok senede bir gün görüşürüz'' gibi kurallar koymayı biliyorsunuz.
ama ...nişanlı durumda her şeyi tam , düğün durumunda her şey kusursuz olsun istersiniz.
sonrasında ''kayınvalidem bunu dedi, bunu yaptı'' diye yakınırsınız.

demek istediğim; dört dörtlük şeyleri asla isteme,,,istersen de eğer, eski adetlere göre kocanın ailesiyle yaşa veya kaynanan ne yaparsa yapsın sus .
eskilerde bunlar vardı
kaynana ağzına gelenı söyler, gelini sürekli ezer ve gelin sesini dahi çıkaramazdı.

kurban almadılar, örf ve adetlere göre almaları gerekıyordu vs. vs. bunlar eskilerde kaldı.
eskilere takılmak hayatta istemezsın
bu söylediğim şeyi evlenınce anlarsın ancak.

bırak almasınlar, hatta hiçbir şeyinize karıştırmayın.
ileride söz hakkı doğmasın ailelere.
biz yaptık, biz ettik deyin.

Son düzenleme:
Kadıncağız kac yasına gelmiş belki ilk defa kendisi icin bir seyler yapiyordur, cocuklarını büyütmüş , is sahibi etmiş, simdi de kendine gönlüne gore ev diziyordur. Ki sonuna kadar haklı.

Siz genc ınsanlarınız kendiniz çalışır her seyi yaparsınız. Neden ailelereden maddi beklenti icine giriyorsunuz? Kaldiki koç istemek cok daha buyuk abartı.

Herkes kültürel olarak farklı yapıladım. Size tavsiyem asla ailenizde katsilastirmayin. Yıpranırsınız. Benim ailem olsa söyle yapardı böyle yapardı demeyin. Sizin aileniz degil onlar farklı , olduğu gibi kabul edin.

Cevreden bu kadar çekiniyorsanız onu da idare etmek sizin elinizde. Ben istemedim. Masrafları var yapmayın dedim, kiyamadim gibi laflar edin.

Benim eşimin tarafından maddi olarak takı falan pek görmedim. Ona kalana kadar kayibvalidem kına geceme bile gelmedi.
Soran herkese kendimle makul açıklamalar yapıp milletim ağzını büzdüm :) bi yerden sonra millete söyleye söyleye sen de inanmaya başlıyorsun guzel oluyor:))) rahatlıyorsun.

Allah bütün çiftlere huzur mutluluk versin, gerisi teferruat!

kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi

kızım bu doyumsuzlar akraba olmaya emin misin..... bence annen arasın ve ne nişanda birşey yaptınz ne başka zaman sizden daha şimdiye birşey istemedik kızımız mutlu olsun yeter dedil sustuk... ama kızım ilk defa sizden birşey istedi bunu da yapın nasıl yapıyorsanız yapın... desin.....

kız buraya derdini yazmış herkes iyice üstüne gitmiş..
Ne gerek var..akıl vermeye gelince herkes çok akıllı:19:

koçta neyin nesiymiş,

biraz çağa ayak uydurun canım:ssz:

kayınvaliden düğün gecesi nasıl çarşaf istemeyecekse sen de koç isteme:27::27:

Koç yollamak mı kalmış ?
Benim zamanımda bile yoktu bu adet.Yani bilinir ama yapılmazdı.
Hele gençler hiç istemezdi.

Damat tarafında hala böyle bir adet varsa,durumları da müsaitse yollarlar.
Ama kalkıp bana koç yollayın denmez.

bir çok kişi ,kayınvalden evini düzüyorsa sanane demiş de ben buna katılmıyorum.bence bir anne baba oğlunu evlendireceği zaman kendine eşya alıyorsa bencildir.oğluna en iyisini yapmak ister bu yüzden de böyle düşünür.mesela benim kardeşim evlenecek gibi bu aralar.annem birşey planlayacak olsa hemen şu çocuğu bir evlendirelim de önce o diyor.böyle de olması gerekir bence.zaten senin nişanlının ailesinin nasıl olduğu belli.oğluna bir sürü borç yıkmış,oğluma en iyisini yapayım diye mi düşüncek.koç moç işini hiç düşünme zaten

bir çok kişi ,kayınvalden evini düzüyorsa sanane demiş de ben buna katılmıyorum.bence bir anne baba oğlunu evlendireceği zaman kendine eşya alıyorsa bencildir.oğluna en iyisini yapmak ister bu yüzden de böyle düşünür.mesela benim kardeşim evlenecek gibi bu aralar.annem birşey planlayacak olsa hemen şu çocuğu bir evlendirelim de önce o diyor.böyle de olması gerekir bence.zaten senin nişanlının ailesinin nasıl olduğu belli.oğluna bir sürü borç yıkmış,oğluma en iyisini yapayım diye mi düşüncek.koç moç işini hiç düşünme zaten

agzına sagluk bacummm :42: :ssz:

Vallahi benim eşimin ailesinin durumu da pek iyi olmamasına ragmen,
biz evlenecegimiz zaman evlerinin üst katını ve yayladaki evi yaptırıyorlardı,
düğümüzü de hakkıyla yaptılar,
ama ben hiç neden o evler yapılıyor, neden o harcanan paralar bizim düğünümüz için harcanmıyor demedim...

Diyemezdim, gerçi pek çok şeyi eşimle ben yaptık...
Buna ragmen demedim, hatta aklımın ucundan geçmedi...

Demek ki bakış açışı, kimisinin gözü doymaz, ister de ister,
kimisi de kanaatkar olur...

Sizinki de bu hesap...

Ayrıca koç mu kaldı Allah aşkına?
Millet bayramlarda gelinine bilezik takıyor :)

Adetlere körü körüne bu kadar bağlı kalırsanız çok mutsuz olursunuz.
Kayınvalideniz durumunu anlatmış,yapamayacağını uygun bir şekilde dile getirmiş.
Burada size düşen makul karşılamak olmalı.
Çok takılmak ve konu yapmak istiyorsanız,nişanlınızın üstüne kalan borca takılın derim.
Hiç olmazsa çabanıza ve takıntınıza değen bir konu olur.

ahhhhhhhhhhh ah hersey bı kenarada esımle nısanlı oldugum gunler geldı aklıma ahhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh:116:cok ararsınız bu gunlerı ah tadını cıkarın boyle seylerı takmayın

Back
X