Kızlar der teğil ama canımı sıktı

Benim 2 evliliğimdede ne kaz geldi ne tavukk :/
Boşver arkadaşım nişanlına hayır olsun istiyosan sen al o zaman niye kayınvalidenden istiyosunn :44:

sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar

k.validen mi bencil? cidden kurbanda koç yollamayacak diye böyle mi düşünüyorsun?

şoktayım...

kadın ev almış,orta yaşlı bir kadın daha yeni ev alabildiyse demek ki gerçekten maddi durumu yokmuş.yazık günah değil mi onlara?ne güzel ifade etmiş,isterdim ama yapamadım demiş.ne desin daha,ne yapsın? nolur bu kadar bencil olmayın ya,bu kadarını yapmayın..oğulları için canların verseler yine de bir kusur bulunacak değil mi?

düşütüğün tek durum "anlayışsızlık"...

gerçekten şu güne kadar gördüğüm k.valide konularının içinde en çok üzüldüğüm konu bu oldu.k.validen adına çok üzüldüm..

İlyas Salman'ın bu tür geleneklerle ilgili bir filmi vardı o aklıma geldi..

Son düzenleme:
neden nikahına gelmedi kötükedişerafettin?

22 gün kala eşimin annesi haber yolladı nikahı erteyelim diye ben ve ailem hayır dedik öyle şey mi olur herkese söylemişiz, 11 aydır nişanlıydık.
sonra eşim annesine diyememiş o zaman hastaymışmış. ve haberi yokmuşmuş.ama eşimin annesini koruması bu ben inanmıyorum. benim ablam evlendi geçen sene ve kemoterapi gören kadın kolunda serumla geldi nikaha!!!
Demek ki benim ki beni istemedi sonradan vazgeçti,bilemiyorum dert etmiyorum ne düşündüğünü artık!!

buna rağmen evlendik bi bucuk sene sonra kadın evime de geldii bana kaynanalıkta tasladıı sabrettim elbet özür diler kızım kusura bakma gelemedik der ama nafile. bende tavır koydum artık..

birde konu açan herkese haksız olduğu halde sen haklısın diyip gaza getirmemiz gerekiyor gerçi öyle arkadaşlarda mevcut azami sayıda.farklı görüşlere saygın yoksa açma konu burda insanlar kötü konuma düşme diye sana öneride bulunuyor.kibarca yazmaya çalışıyoruz ama inatla kendini savunuyorsan.sana beğeniceğin bir tavsiye yapayım

kaynanana telefon aç bütün içindekileri kus, askerdeki nişanlınıda ara borç bitmesse yüzüğü atarım de.sonuçta seni gelin alıcaklar sen ne desen yapmak zorundalar, kendini şimdiden ezdirme tavrını koy zaten annesini haklı bulursa nişanlını hemen terk edersin askerde terkedince daha iyi anlar aklı başına gelir!!

belliki o sayıyada pek bir takılıyosun sen cok hoşuna gitmediyse konumu açıpta habire yorum yapma bi sorun paylaştık diye üslupsuzluğunuzumu cekecez sizin canı isteyen yorum yapar ama saygılı yapar

22 gün kala eşimin annesi haber yolladı nikahı erteyelim diye ben ve ailem hayır dedik öyle şey mi olur herkese söylemişiz, 11 aydır nişanlıydık.
sonra eşim annesine diyememiş o zaman hastaymışmış. ve haberi yokmuşmuş.ama eşimin annesini koruması bu ben inanmıyorum. benim ablam evlendi geçen sene ve kemoterapi gören kadın kolunda serumla geldi nikaha!!!
Demek ki benim ki beni istemedi sonradan vazgeçti,bilemiyorum dert etmiyorum ne düşündüğünü artık!!

buna rağmen evlendik bi bucuk sene sonra kadın evime de geldii bana kaynanalıkta tasladıı sabrettim elbet özür diler kızım kusura bakma gelemedik der ama nafile. bende tavır koydum artık..

boşver canım eşinle aran iyise. evlenmişsin sevdiğinle boşver.

durumları yoksa ne yapabilirlerki hem zaten sartmıdır koc yollamak kayınvaliden incelik gosterip bunun icin uzgun oldugunuda soylemis bence onun yaptıgına bencillik denemez seninki daha bencilce bir davranıs gibi gorunuyor ev alıp tadilat yaptırmıslar masrafları cok olur mazur gormem lazım diye dusunmesi gereken kisi sensin

boşver canım eşinle aran iyise. evlenmişsin sevdiğinle boşver.

Zaten benim umrumda değil eşim için üzüldüm çocuu nikahta bi başına bıraktı.:31::31:
Demem o ki konu sahibi kardeşim takılacak bir konu değil koç moç.
Ne KV'ler var gelinine bi çeyreği birak elli lira bile takmıyor, takmasında ona muhtaç değiliz ama yani sen de koç derdindesin :19:

bu mesajı sizin gibi düşünenlere de yazıyorum aynı zamanda, sizin kayınvalidenizi tanımıyorum ama onun da ihtiyaçları olması çok normal, koç bir hediyedir kıza gönderilen adetten çok bence yani nasıl kız tarafı bohça hazırlarsa o da erkeğin hediyesi olarak görülür, bunu herkes yapacak diye bir kaide yok parası yoksa borcu varsa ki ev almış diyorsunuz bir de borcu var diyorsunuz o kadar kolay değil bu, her kız kendini çok özel zanneder hem de hiçbirşey yapmadan sırf kız olduğu için ve onların gelini olacağı için değer görmek ister ama böyle birşey yok, siz onlar için ne yaptınız ki şimdi onlardan birşeyler bekliyorsunuz, nişanlınız ailesi için kredi çekmiş neden? çünkü onu o yaşa getiren ve şuanda okutup iş sahibi yapan ailesi de ondan, siz de evlenin onun için emek harcayın size de para harcanacaktır ama henüz ortada bir emek yok bir birliktelik yok dar günleri paylaşmak yok, hemen en değerli ben olmalıyım önce benim isteklerim, etraftakilere hava atmalıyım bakın benim için ne taklalar atıyorlar falan filan :) oğullarını sevmiyorlarsa siz daha çok seviyorsanız siz bir adak adayın askerden dönüncede siz kesin derim :)
elbise ve bilezik pazarlığına, düğün salonu pazarlığına oturan ev kızlarından tiksinirim zaten, birde koç pazarlığı çıktı, koç kesme adetini bilemem ama herşeyi başkalarından beklemek adetinden vazgeçin, bende karşılığında kendimi veriyorum diye düşünmeyin, insanların gözünden düşmeyin.

kızlar sorun tabiiki gelip gelmemesi değil ama bencil deme sebebim ev aldı masraflı şimdi yeni gelin evi gibi dört dörtlük yaptırıcam diye uğrasıyor.ve ben 2 yıldır nişanlıyım.nişanlım askerde geçenlerde aRAYINCA ANNEM ARADI DURUMları iyi değilmiş dedi.bu askerdeki insana söylenecek bişey değil.birde benim ailem olsaydı evi araya sıkıştırmak yerine önce gelinin gönlünü alırdı.ben nişanlım askerde hayır olsun diye özellikle koçu çok istemiştim.bizde evlat her zaman daha öndedir.
kaç yaşına gelmiş insanlar bu yaşta hevesle ev yaptırıyorlar,
en doğal hakları bu,birde incelik yapıp arayıp söylemişler sana
birde çok eski bir gelenek değil mi bu ya,
ben çok karşıyım bu tarz şeylere,kıyafetmiş,ayakkabıymış,kışlık,yazlık
bayramlık yazık değil mi erkek tarafına
bence burdaki arkadaşların eleştrilerini göz ardı etme.

Son düzenleme:
belliki o sayıyada pek bir takılıyosun sen cok hoşuna gitmediyse konumu açıpta habire yorum yapma bi sorun paylaştık diye üslupsuzluğunuzumu cekecez sizin canı isteyen yorum yapar ama saygılı yapar

birincisi benim üslupsuz bir yorumum yok, ikinciside birinci derece yakınlarına bile böyle anlayışsız tutum sergileyen biri tabikide farklı görüşleri kabul etmez kusura bakma bunu senden beklememiz bir hataydı.

birincisi benim üslupsuz bir yorumum yok, ikinciside birinci derece yakınlarına bile böyle anlayışsız tutum sergileyen biri tabikide farklı görüşleri kabul etmez kusura bakma bunu senden beklememiz bir hataydı.

insanlar buraya tabikide farklı görüşler için yazıyor yargılamak yada laf sokmanız için değil ..

tabikide insanlar farklı görüşler için yazıyor buraya ama görüşlerini söylemek ayrı o görüşlerin yanında kendinden laf sokmak yargılamakta bir başka ayrı

ben sadece merakımdan soruyorum nie erkek tarafı size koç gönderiolar siz kendiniz alamıyomusunz yada böle bi adet mi var ??
hayır ben 2 sene nişanlı kaldım bana bayramda tavuk bile yollamadılar:53: bişi kaçırdıysam gidiim hakkımı ariim:52:

hahhaha tebrik ederim aynen bende böyle düşünüyorum

Sizin değeriniz o koçla mı ölçülüyor ?
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ,hayattan ne bekliyoruz ne umuyoruz..
Sen nişanlım askerde yazmışsın benim aklıma hemen şehit olan askerler geldi.
Kıza bak dedim içimden nişanlısı askerde Allah korusun her an tehlikede kızın derdi koç olmuş.
Açıkça yazmak istedim ,üzgünüm ama hayata bakışın hayattan beklentin açısından kendini geliştirmen gerekiyor.
Ortalama 700 liralık bir koç seni onurlandırmaz, yokluğuda onurunu zedelemez.
Hayatta üzülecek başka bir derdin yoksa şükür et Allah'a,tavsiyem bu olacaktır.

sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar

KIZLAR 4.SAYFADA KONUMUN EKİ VAR ONA GÖRE YORUM YAPIN LÜTFEN

kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi
Yazdıklarınızı iki defa okudum
Ben eşinizin ailesinde bencillik göremedim
Bencillik sizde var
Aceleniz ne borç bitince evlenirsiniz:ssz:

ben sadece merakımdan soruyorum nie erkek tarafı size koç gönderiolar siz kendiniz alamıyomusunz yada böle bi adet mi var ??
hayır ben 2 sene nişanlı kaldım bana bayramda tavuk bile yollamadılar:53: bişi kaçırdıysam gidiim hakkımı ariim:52:

Eşimin ailesi köyde yaşıyor
60 a yakın koyunu vardı evlenirken
Hiç aklıma istemek gelmedi
Çok cahil kalmışım ben
Şimdiki gençler uyanık:27:

bence bu kadar buyutme kadin seni aramis af dilemis soylemis hic haber vermeyebilirdi gondermezdi de daha kotu olmazmiydi,
yetistiremedi demekki ben takdir ettim kayinvalideni arayipta derdini anlatmis ne guzel...

1inden bir şey istemek ne zor bir şey aslında

öyle kolayca istemiştim istemiştim demek bana çok acayip geliyor

e tabi gelin olunca kraliçe prenses oluyorlar şölenlerle kesilse koçlar herkese dağıtılsa davullu zurnalı ne biçim şişer o ego...

Back
X