kızlar derdim çok büyük sizce boşanmalımıyım yardım lütfenn

arven87

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
39
0
16
İstanbul
kızlar acil yardıma ihtiyacım var. ben 5 yıllık evliyim. eşimle birbirimizi severek hatta çok severek evlendik. eşim çok sessiz bir insan. daha doğrusu ben öyle sanıyordum. benimki tembelmiş. 5 yılda toplam 2 yıl çalışmıştır herhalde. pısırık, kavga etmeye mecali olmayan, kendine güveni olmayan bir adam. ailesi zengin hep hazır para yemiş kimse çalış dememiş. ben yıllardır uğraşıyorum inanın bugün ne pişiricem diye ağladığım oldu. 1 yıldır çalışıyordu şimdi işten çıkardılar 2 aydır yine evde. hergün iş görüşmesine gidiyor ama pısırıklığı yüzünden kimse işe almıyor. o'da eve gelip oturuyor. bütün hayatı oyun oynamak. ne arkadaşı nede akrabası yok. benim ailemde başka şehirde. geçen sene işleri düzelmişti. bende bir ameliyat geçirdim ve çocuğun olmayabilir dediler. bizde tüp bebek deneyelim dedik ve eşimin kısır olduğunu öğrendik. ne ilaç tedavisi ne bitkisel kürler fayda etmedi çünkü doğuştanmış. mikrotese'de çok az bulundu ama hamile kalamadım. şimdi söyleyin bana bir kadın sadece adam çok iyi diye evli kalmalımı? tamam çok iyi melek gibi. ama tembel, sorumsuz, aile parası yemek ona tuhaf gelmiyor. çocuğumda yok ve hiç olmama ihtimali beni deli ediyor. şu an ben bunları iş yerimden yazıyorum ve o evde oturuyor. deliricem artık. normal bir aile istiyorum ben yeri gelince kavga etsin, yeri gelince küssün belki ama düzen olsun. borç gırtlakta biz sadece benim kazandığımla karnımızı doyurabiliyoruz. çok zor günler geçiriyorum. lütfen yardımcı olun boşanmalımıyım yoksa biraz daha beklemelimiyim

Boşanma kararı almak çok zor..
Ama sizin evliliğinizde gelecek göremiyorum.
Eminim siz de önünüzü göremiyorsunuz.
Bana her geçen dakikanız kayıp gibi geldi okuduklarımdan sonra.

İyiki kısırmış,bide çocuk mu yapacaksın böyle bi adamdan canım yaaa

benimde eşim işsiz kaldı zamanında. benim ki istemeden oldu ona rağmen bilirim çok zordur herşeyden önce kendi ailene mahcup olursun.

zor durumun için Allah yardımcın olsun.Kendi ailenin durusu önemli sana destek oluyolarmı bu konu hakkında ne düşünüyolar.
eşinin ailesi oğullarına karşı tutumu ne konuşmuyolarmı bu durumdan onlarda rahatsız değillermi

Allah yardimcin olsun isin zor.Karari kendin almalisin bence enine boyuna olc herseyiyle.Esinle konusmayi denedin mi hic? Al karsina anlat derdini...ama olmuyosa da olmuyodur zorlamanin manasi yok

Canım bence eşin iyi bir insansa kötü alışkanlığı aldatması yoksa onun düzelmesi için uğraş .beraber pskoloğa gidin aile terapistleri var oraya gidin .eşinin düzelmesine yardımcı ol belki olmussundur ama en önemlisi eşin bu durumunun farkında mı . Ona göre kendi hâli normal geliyor Farkettirin ailesi bu mevzuda sana destekçi mi .

Allah yardımcın olsun
benim eşiminde cocuğu olmuyor bu konuda seni çok iyi anlıyorum anne olamamak insanı yer bitir kk daki ömrüm azosperm topiğinde sonrada yavrusunu karnında değil yüreğinde büyütenlerin topiğinde geçiyor :) lakin bu bir boşanma sebebi değildir hele aşağılama sebebi hiç değildir. sorun sende olsa eşin seni boşamayı düşünse bu hoş olurmuydu? kısır kelimesi çok itici bir ifade olmuş zaten infertil çalışmıyorda neyini bekleyim der gibi. bu gibi durumlar Allahtandır
eşinle olan proplemlerin de çok haklısın çalışmaması büyük dert . önceleri ailesi desteklemiş şimdide sen. direkt boşanmak yerine bıraz ara vermek iyi olabilir. burda ailesi ve sen hiç bir maddi yardımda bulunmadan bırakın bakalım sonuçta yemek için o çok sevdiği oyunları oynayabilmekde elektiriğe oda paraya bakar. hayatta hep birileri koltuk çıkmış. inşallah durumunuz düzelir. eşin işe girer. baktın olmuyor gene aynı artık ozamanda karar senin durumun zor Allah yardımcın olsun

Çok zor bir durum ama benimde tahammül edemediğim bir erkek modeli varsa tembel olanıdır.Erkek dediğin limon satar evine bakar bazen ben eşime takılıyorum işten çıksan ne yaparsın diye poğaça satarım gişelerde yinede evime bakarım der ki gerçekten yapar.Kızmakta çok haklısın birde çocuk olayı benim için çok önemli seni anlayabiliyorum bazı insanlar için çocuk olmasada farketmez ama bazı insanda illaki olsun ister.Bende olsun isteyenlerdendim eşim pek takılmazdı.Sen benimle ol çocuğumuz olmasada olur derdi hep bense çocuğumuz olmazsa ve bu benden kaynaklanıyor bile olsa ayrılırım derdim çünkü benim için önemliydi neyse şimdi bir bebişimiz va şükür.Sana boşan diyemem ama ömür boyu nasıl yaşamak istiyorsan kararlarını ona göre ver canım.Şu mübarek ayların hürmetine hakkındas hayırlısı olsun

eşiniz tembel evine bakmıyor diye ayrılmayı düşünürseniz sizin bileceğiniz iş
ama eşiniz kısır diye ayrılmanız haksızlık olur
çünkü aynı durumda siz de olabilirdiniz + evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyerek evleniliyor
çocuğu olmaması kendinin isteği değil bir sağlık sorunu
ve mikrotesede birkaç tane bulunmuş hiç olmayada bilirdi
benimde olmuyor çocuğum 7 yıllık evliyim sorunum tüplerim tıkalı + yumurtalarım olmuyor
bizde 6 kere tüp denedik ama olmuyor benim eşim böyle birşey düşünseydi çok üzülürdüm

okurken bile içim bayıldı, seni anlayabiliyorum.. çocuğu olmaması konusuna gelince... Allahtan gelmiş yapacak bişey yok.. eğer sen eşini gerçekten sevseydin eşinin bu sorunu, boşanmak için sıraladığın şeylerin içinde asla yer almazdı.. eşinin davranışları çok gözüne batmaya başlamış.. çocuk mevzusu da üstüne tuz biber olmuş.. boşanmak öyle hemen alınabilecek bi karar değil.. ama dünyaya da bir kez geliosun, bu hayat senin.. ölç tart.. onunla mı yoksa onsuz mu daha mutlu olabilirsin bunu düşün ve kararını ver.. hakkında hayırlısı olsun...

sorumsuz bir adam nekadar iyi olursa olsun.. bu evlilik yürümez.
evi sen düsünecek degilsin.. evi düsünecek tek kisi vardir oda erkektir.
cok yazik olmus.. bosanma kararida kolay verilcek bir karar degil..
bence onunla konusup sorunlarinizi halletmelisiniz..

kızlar yanlış anlaşılmak istemedim inanın. düşünün bu kadar zor bir hayat yaşıyorsunuz ailenize birşey söyliyemiyorsunuz. benim durumumu çok iyi sanıyorlar. herkes bebek diye baskı yapıyor. tüm sorunlarla yanlız ilgileneniyorum çünkü eşimin umrunda değil. ailesininde umrunda değil aradabir para gönderiyolar o kadar. nasıl anlatacağımı bilemiyorum inanın evini geçindiremeyen, parası olsa bile kesinlikle evden çıkmayan, gezmeyen, arkadaş ortamlarına girmeyen hatta konuşmayan yiyip-içip bide oyun oynayıp uyuyan bir adam. 5 yıldır o kadar yara aldımki yazdıklarım yanlış oldu. elbette rahatsızlığı allahtan. herkesin başına gelebilir ama adam bu durumuna üzülüp bi çaresi varmıdır diye araştırmıyor bile. her hafta en az birkez konuşuyorum böyle olmaz evlilik sorumluluktur neden evlendin o zaman diyorum. seni çok seviyorum vazgeçemedim diyor. sözler veriliyor yalvarılıyor 2 saat sonra tekli koltuğunda yine oyun başında hiçbirşey olmamış gibi. biz hiç tartışmıyoruz hiçbir konuda diyorum amann halim yok diyor. düzeltmeye çalışıyorum ama çok zor.

bence sorumluluklar yerine getirilmiyorsa hayat iki katına zor.sorumsuz bir erkek babalık yapamaz ki bunun için üzülmeyin.Allah vermiyorsa vardır bir hayrı.bu durumu yani çocuk durumunu kabul et amaaa evde tembel tembel yatan kocadan koca olmaz.bence boşanmak yerine toplayın valizinizi ailenize gidin ya da eşinizi evden gönderin ailesinin yanına.ailelerinizden bu konuda yardım istemekten çekinmeyin derim.koca hayat böyle geçmez belki yeniden evlenip,anne olacaksınız,iyi düşünün zarardasınız...

herkes anne bana olmak ister o konuda bişey diyemiycem ama eşin sorumsuzluk ve tembellik yapıp bir işde dikiş tutturamıyorsa ve tüm evin yükümlülüğü senin sırtındaysa ne anladım o evlilikten.:26:

canım ya çokk üzücü ama allahtan umudunu kesme tıp çokkkk ilerledi boşanmayı lütfen düşünme,bence birz gözünü korkut seni kaybedeceğini anlasın ailesinin durumu nasıl,annesiyle babasıyla konuş,senin baban konuşsun yani ciddiyetini anlasın,ama ayrılmak çözüm değil,çocuk çok güzel tabiki bizde 4 yıl uğraştık yıprandık,çevreyi boşver olmayan çok insan var tabii önce iş problemini halledin sonra ona uğraşırsın13 yıl sonra olan arkadaşım var onunda olmuyodu tüp le olmadı ,sonradan kendiliğinen oldu....

5 yıl olmus siz daha yeni bosanmalımıyım diyosunuz biraz gec kalmıssınız galiba :26:

eee kızım bu adamla niye evlendim o zaman, madem tembel pısırık bir tip di? O pısırıklığıyla senle nasıl flört etti?

bu benım fıkrım belkıde olayın içinde olmadımğımızdan yeterınce anlayamıyoruz bazı konuları

eşinizin sağlık sorunu ortaya çıktığından beri eşiniz tembellikleri dahada çok batmaya başladı dıye düşünüyorum her insan evlat sahıbı olmak ister sızınde en doğal hakkınız benımde çok uzun sure olmadı sorun bendeydı ve defalarca boşanmayı teklıf ettım eşime benım yuzumden onunda mahrum olmasını ıstemıyordum çünkü sizde bır düşünün sizin 2 3 yaşlarında bır çocuğunuz olsaydı şuan yıne boşanmayı istermıydınız eğer hala boşanırım dıyorsanız hiç düşünmeyın direk boşanın

5 yıldır hiç bir yol katedemediğin adamla bir 5 yıl daha geçirebilirsiniz belki

ama sonucun zamanını değiştirmiş sadece ertelemiş ve zaman kaybetmiş olursunuz diye düşünüyorum.

Bir kadın,eşinin güçlü ayakları yere sağlam basan ele güne muhtaç etmeyen,

Zor durumlarda üstesinden gelen,düştüğünde ayağa kaldıran kısacası her konuda güvenebileceği karakterde olmasını ister.

Erkeğin istisnai durumlar dışında çalışmayıp evde oturmasına karşıyım böyle bir adamla yaşayamam.

Benim çoçuğum olmuyor,sorun eşimde olsaydı boşanma sebebim olarak sıraya zaten giremezdi ki bence sizin derdinizde bu değil.

İyi günde kötü günde söz verip imzaları attığım adam sırf tembelliği yüzünden bana zor günler yaşatıp,

ele güne muhtaç ediyorsa verdiğim sözü unutur annemin evine dönerim..

Tavsiyem,

belki düzelirlerle evliliğinize devam etmeyin...

Bugüne kadar neyi düzeltebildiniz neleri düzeltemediniz onların hesabını yapın.

Elden gelen öğün olmaz demiş büyüklerimiz,aileside bir yere kadar para yollacayacak size

Çocuk meseleside en son düşünmeniz gerekn bir konu,kaldıki size bakmayan adam bebeğinize nasıl bakacak.

Duygusal düşünme vakti geçmiş,mantıklı düşünüp bir yol çizmeniz gerekiyor.

Allah yardımcınız olsun ve hakkınızda herseyın hayırlısı inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…