kızlar diş röntgeni çektiler bebeğime zarar vermiş midir? korkuyorumm :(

dorukada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2010
25
1
36
Ankara
20lik diş çıkarıyordum ve acilde gittiğim doktor ne yaptım ne dediysem bebeğe zararı olmıcak düşük radyasyon yayar diş röntgenleri çekmem lazım diyerek röntgeni çekti. ama içim hiç rahat değil. öyle korkuyorum ki. bebeğime zarar verdiyse diye. aynı durumu yaşayan va mı aranızda ? yardımcı olun lütfeeenn..

böle bişe yaşamadım ama zararı olcagını yani öle cok büyük bişey olcagını sanmıyorum
sen istersen kadın dogum doktorunu ara bi sor ondan cevap alırsan icin daha rahat eder

canım hiç korkma, ben de tam bugün Memorial Hastanesinin hamilelere verdiği bi takım bilgilendirme yazılarını okuyordum ki orda diş röntgeninin bir zararı olmadığı ve yaptırılabileceği yazıyordu:) sorun yok yani:)

Benhamile iken diş doktoruna gittiğimde değilbana röntgen çekmek,klinikde bütün röntgen cihazlarını kapatırdı.zararlı olduğunu biliyorum..

zararı yok, içini rahat tut. yaptığın stres bebeğine daha çok zarar verir.

kızlar çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız gerçekten. kadın doğum uzmanım keşke çekmeseydi diş hekimi arkadaşım ama radyasyon oranı çok düşüktür. içini ferah tut. bebeğin gayet iyi görünüyor dedi. allahım bebeklerimizi sağsalim kucaklarımıza almayı nasip etsin. hepinize keyifli günler.

eğer cektırmek çk gereklı ise sana kurşun önlük takması gereklıydı benımde cekılmem lazımdı valla eteledım ıdare etmeye calısıorum dogma kadar

merhba canim
benim arkadasim dis cektirmekle kalmadi..rontgen...antibiotikler..agri kesiciler,
bilmiyodu..1 aylik felan hamileymis..4 yasinda simdi cocugu...super saglikli....hic korkma

öncelikle geçmiş olsun ama bebeğine bir zararı olduğunu düşünmüyorum hem drunun da dediği gibi düşük radyassyon yayıyor diş röntgenleri hem bebeğine zararı 10000 kere falan çektirirsen olurmuş nette böyle bir bilgi var içini ferah tut

Gebelik sırasında röntgen
filmi çekilmesi zannedildiği kadar riskli bir işlem değildir.

Gelişmiş ülkelerde her 5-7 yılda bir tüm dişlerin filmi
çekilerek genel bir kontrol yapılması yaygın bir
uygulamadır. Bu kontroller sırasında ya panoramik diş filmi
çekilmekte ya da 18-21 arasında film çekilerek diş, dişeti
ve çene kemiklerinin durumu değerlendirilmektedir. Yirmibir
tane röntgen filmi kulağa doğal olarak çok gelebilir ancak bu
kadar çok film çekildiğinde bile bebeğin içinde bulunduğu
rahim bölgesine ulaşan radyasyon miktarı 0.03 miliraddan daha
azdır. Bu miktar herhangi bir kişinin güneş gibi doğal
yollar ile çevreden 3-4 günde aldığı radyasyondan bile daha
azdır.

Bu kadar düşük doz radyasyonun bebeğe zarar vermesi
olanaksız olarak kabul edilir. Yapılan araştırmalarda bebek
üzerindeki olumsuz etkilerin 5 rad’dan sonra ortaya çıktığı
gösterilmiştir ve bu doza ulaşabilmek için neredeyse binlerce
diş filmi çekilmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak gebeliğin her döneminde diş röntgeni
çekilmesi güvenlidir. Ancak sadece hamile olanlarda değil tüm
insanlarda hiçbir işlem ve ilacın mutlak gerekli olmadıkça
kullanılmaması gerektiği akıldan çıkartılmamalıdır.

arkadaslar radyosyon ısıgında ısım geregı calısıyorum bı aylık hamıle oldugumu ogrenıp hemen ısten cıksam bebege bı zararı olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…