Kizlar dogum baslamis olabilir mi

İşte o ana gelene kadar algilayamiyorsun 😂😂
Bende suyum geldi nstde yatıyorum, ebe kontrol edeceğim arada sen dinlen dedi, bende ya siz gelmeden dogurursam nasıl anlayacağım dedim, anlarsın anlarsiinnn diye kafa salladı bana 😂😂 doğumdan sonra anladın mı diyor 😂😂 sövemedim 😂😂
Evet insan bilmedigi herseye cahil iste anlayamiyor. 😀

Ya oyle tabi ama bazilari anlamadim cok hafif bi siziydi filan diyor ben de tedirgin oldum. :)
Haklisin valla öyle diyenler cok şansliymiş gercekten😃 ben evde 2 gun cok siddetli sanci cektim ama duzenli degil diye sabrettim evde bekledim ama megersem dogum baslamis. Yani herkesin dogum hikayesi farkli dogru bu 😃

Ağrı şiddetlenmesin doğum olmuyor zaten hastaneniz yakın mı? Yine bir kontrole gidin içiniz rahat etsin sağlıkla kucağınıza alsın yavrunuzu 💐

Acilma yok dedi ama benim de.kac gundur boyle evet ilk gebelik karnim hep sertlesiyor ayaga kalkinca belim vajinam agriyor.inanilmaz
Nişan acilma basladikca gelen bir sey bence. Muayene ettigi icin lekelenme yasamis olabilirsin. Muayene dogum surecini de baslatmis olabilir. Doğum hemen olmuyor ilk dogumsa hele zaten acilma hemen olmuyor. Gunler sürebilir. Karnin asagi inmis miydi?
Hemen dogurdum diyenlere bakma onlar 2. -3. Gebelikleri olduguna eminim. Filmlerdeki gibi sanci geliyor birden cikariyorsun durumu da olmuyor. O sanci 1 dakikanin altina indigi zaman acilma sureci hizlaniyor. Duzenli gelir zaten sancilar o zamana kadar

Nişan acilma basladikca gelen bir sey bence. Muayene ettigi icin lekelenme yasamis olabilirsin. Muayene dogum surecini de baslatmis olabilir. Doğum hemen olmuyor ilk dogumsa hele zaten acilma hemen olmuyor. Gunler sürebilir. Karnin asagi inmis miydi?
Hemen dogurdum diyenlere bakma onlar 2. -3. Gebelikleri olduguna eminim. Filmlerdeki gibi sanci geliyor birden cikariyorsun durumu da olmuyor. O sanci 1 dakikanin altina indigi zaman acilma sureci hizlaniyor. Duzenli gelir zaten sancilar o zamana kadar
Yani soyle aslinda, nisanim geldi sonra doktora gittim. Karnim asagi dustu bi haftadir. Yani kesin somut surekli olan bir durum yok geliyor gidiyor belim arada bir cok agriyor sanci gibi giriyor o olunxa bi anda midem de bulaniyor. Uc gundur filan boyle. :(

Yani soyle aslinda, nisanim geldi sonra doktora gittim. Karnim asagi dustu bi haftadir. Yani kesin somut surekli olan bir durum yok geliyor gidiyor belim arada bir cok agriyor sanci gibi giriyor o olunxa bi anda midem de bulaniyor. Uc gundur filan boyle. :(
Normal oyle sancilarin olmasi. Duzenli olmaya baslayinca dogum başladı demektir. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin

Bunlarda herkeste baska. Benim ilk dogumumda erken dogum tehlikesinden dolayi zaten rahim agzim kisaydi. 40 haftalikken doktor muayene etti ve 2 cm aciklik vardi. 6 gun oyle gezdim. Sonra suyum patladi, hastaneye gittik 4 saat icinde dogum gerceklesti. Ve suyum patlayana kadar karnim cok yukardaydi. Suyum patladiktan yarim saat sonra basladi sancilarim. Annem karnima baktiginda bu bebek daha gelici degil galiba diye espiri yapmisti.

Bunlarda herkeste baska. Benim ilk dogumumda erken dogum tehlikesinden dolayi zaten rahim agzim kisaydi. 40 haftalikken doktor muayene etti ve 2 cm aciklik vardi. 6 gun oyle gezdim. Sonra suyum patladi, hastaneye gittik 4 saat icinde dogum gerceklesti. Ve suyum patlayana kadar karnim cok yukardaydi. Suyum patladiktan yarim saat sonra basladi sancilarim. Annem karnima baktiginda bu bebek daha gelici degil galiba diye espiri yapmisti.
Ya hamilelik icin de ilk baktigimde hersey belirtiydi.simdi dogum icin bakiyorum hersey dogum belirtisi 😀 insan telas ediyor o var ben de bu da var dogurcam demek ki diyor hehe. En guzeli telas yapmamak sanirim ama iste insan gec kalirsam diye korkuyor. Arkadasim uzun sure anlamamis suyu vs de gelmedi suyu gelmis 10 dk sonra evde dogurdu. İnsan korkuyor bana da olursa diye.

Ya hamilelik icin de ilk baktigimde hersey belirtiydi.simdi dogum icin bakiyorum hersey dogum belirtisi 😀 insan telas ediyor o var ben de bu da var dogurcam demek ki diyor hehe. En guzeli telas yapmamak sanirim ama iste insan gec kalirsam diye korkuyor. Arkadasim uzun sure anlamamis suyu vs de gelmedi suyu gelmis 10 dk sonra evde dogurdu. İnsan korkuyor bana da olursa diye.

Haklisiniz, bende ikincide hastaneye zor yetistim. Hollandada sistem farkli. Sancilarin duzenliyse ve suyun daha patlamadiysa eve gelip bakiyolar kac cm acilma var diye. Ikinci dogumda sanci duzenli oldugunda geldiklerinde 5 cm aciklik vardi. Hastaneye gidelim dedi ebe, yarim saat sonra dogum odasina girerken inanilmaz bir sanci geldi. Ben yapamicam bir an once epidural yapin dedim. Tamam sen hele bi otur diye pantalonumu indirdiler, tam otururken suyum patladi ve bebegim cikti. Herkes neye ugradigini sansirdi. Kadin daha eldiven bile takmamisti. Ben sahsen bu saatten sonra hastaneye gitmeye cesaret bile edemem. :KK45:

Haklisiniz, bende ikincide hastaneye zor yetistim. Hollandada sistem farkli. Sancilarin duzenliyse ve suyun daha patlamadiysa eve gelip bakiyolar kac cm acilma var diye. Ikinci dogumda sanci duzenli oldugunda geldiklerinde 5 cm aciklik vardi. Hastaneye gidelim dedi ebe, yarim saat sonra dogum odasina girerken inanilmaz bir sanci geldi. Ben yapamicam bir an once epidural yapin dedim. Tamam sen hele bi otur diye pantalonumu indirdiler, tam otururken suyum patladi ve bebegim cikti. Herkes neye ugradigini sansirdi. Kadin daha eldiven bile takmamisti. Ben sahsen bu saatten sonra hastaneye gitmeye cesaret bile edemem. :KK45:
Ayy iste bunlardan korkuyorum hep. 😀 Ama herhalde gelen giden yok daha demek ki dediginiz gibi hazirlik sancilariymis.. 🥴

Benimde 39da muayeneye gittigimde 2 cm acilma vardi sancim pek yoktu. Doktor muayenesinden sonra basladi sancilar nisan gelmesi falan. Persembe ogrendim 2 cm diye sali oldu 5 cm anca olmus. Suyumu patlatti doktor patlatmasa belki bir gun daha surerdi nerdeyse 1 hafta oyle gecti. Dediginiz gibi o suyun patlamasindan sonra hizlaniyo surec. Saat 12de patlatti 5te anca dogurdum. Acilma 7cm olunca zaten dayanilmaz sancilar vardi.bir saatte 1-1,5 cm anca acilma oluyodu.

Amin insallah cok tesekkur ederim. Peki bunlae dogum yaklasinca mi bu kadar artiyor
Evet bence o kadar artiyor ki sancilar ve bu hissettiklerin hicbir sey :) bende ilk kez doguracagim icin acaba basladi mi basladi mi diye dusunup duruyodum ama kesinlikle anlasilmayacak bir sey degil. Benim acilma oldugu halde 5 gunde anca dogurdum. Persembe 2 cm aciklikti sali gittim 5 cm dedi. Sonra suyum patlayinca sureç hizlandi.
Bu hissettiklerin dogumun erken evresi olabilir de olmayabilirde. Belden vuran keskin agrilarla basladi benimki

Hemen dogurdum diyenlere bakma onlar 2. -3. Gebelikleri olduguna eminim. Filmlerdeki gibi sanci geliyor birden cikariyorsun durumu da olmuyor. O sanci 1 dakikanin altina indigi zaman acilma sureci hizlaniyor. Duzenli gelir zaten sancilar o zamana kadari
Ilk dogumumda nisan geldi ,sanci yok. Evden cikmamlar dogum 3 saat falan.
Ikinci dogumumda da nisan geldi ,sanci yok. Hastaneye gittigimde 8 cm aciklik vardi.hazirlik falan yarim saate dogum yaptim.

Her dogum farkli😊

Ilk dogumumda nisan geldi ,sanci yok. Evden cikmamlar dogum 3 saat falan.
Ikinci dogumumda da nisan geldi ,sanci yok. Hastaneye gittigimde 8 cm aciklik vardi.hazirlik falan yarim saate dogum yaptim.

Her dogum farkli😊
O sancilari cekmedim demeyin inanmam 🤣 bayginlik geciriyordum çünkü kendimde degildim. Ve boyle hisetmeye 7 cmden sonra başladı diye hatirliyorum.

O sancilari cekmedim demeyin inanmam 🤣 bayginlik geciriyordum çünkü kendimde degildim. Ve boyle hisetmeye 7 cmden sonra başladı diye hatirliyorum.
Yok hastaneye gidene kadar cekmedim. Hatta leke de cok az geldi . Hastaneye gittigimde ,pedim de temizdi.
Dr a dedim ki ,leke geldi diye geldim ama bir sey yok simdi. Du bir muayne edeyim dedi.
Sonra 8 cm açıklık, hizli bir hazirlik yaptilar😊
Hastaneye gidince serum taktilar. Suni sanci mi bilmiyorum. Aciklamadilar. Ama sonrasinda sanci cektim. Ozellikle dogum anindan once ki 3 4 sanci cok siddetliydi🙈

Back
X