- Konu Sahibi mavihayat21
-
kurabiye,börek, poğaça, gözleme, etli pide,şerbetli tatlıların şerbetlenmemiş hali ben herşeyi atıyorum çok bekletmemek şartıyla güzel oluyor:)
kurabiye,börek, poğaça, gözleme, etli pide,şerbetli tatlıların şerbetlenmemiş hali ben herşeyi atıyorum çok bekletmemek şartıyla güzel oluyor:)
kurabiye demişsiniz ya, mesela ben yarın elmalı kurabiye yapıcam. hani hamuru küçük küçük yapıp inceltip arasına rendelenmiş elma koyuyoruz ya, onu da buzluğa atsam bir şey olur mu pişirdikten sonra tabiki?
evet kızlar hamur işleri neler yapıp dondurucuya atıyorsunuz ve cıkartırken nasıl pişiriyorsunuz veya çözüyorsunuz şu içli köfteyi hiç beceremiyorum tariflerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler
canım içli köfteyi yaptıktan sonra cam olmayan bir tabağa koyup buzluğa koyuyorum.
donmaya başlayınca buzdolabı poşetine tek tek ve özenle yaklaşık 7-8 tane koyup ağzını
bağlıyorsun.pişirmek istediğin zaman ise çıkarıp iyice çözülmesini bekliyorsun ve kaynayan suya atıyosun.haşlama suyuna
donuk atarsan anında dağılır.biz böyle yapıyoruz annemle
umarım işine yarar.
Ben içli köfteleri yaptıktan sonra tepsiyle buzluğa koyuyorum, tam donacakken oynatıyorum yerinden böylece birdaha yapışık hal almıyorlar...Sonrada paketliyorum...Ama okul zamanı hiç kızartmayla uğraşacak zamanım olmuyor ne yazık kiO zamanda önceden kızartıyorum hepsini, soğutup paketliyorum... Okuldan gelince ya da misafir gelince hooop çıkar 2 dk fırında tamamdır
Onun dışında hamur işi olarak 3 yufka, yogurt, yağ ve içle sardığım buzluk böreğim mutlaka olur 2-3 çeşit...Hemen çıkarıp çözülmesini beklemeden ince ince keser, yağlayıp fırına veririm...
Sigara böreği, mantı da hep bulundururum...Sigara böreğini kızartmaktan çok fırçayla yağlayıp, yağlı kağıda serip fırına verenlerdenim ben :)
Bunlar dışında pek hamur işi koymam buzluğuma
Merhaba dondurucuya pratik olması açısından domates koymayı düşünüyorum internetten okuduğum tarifte yağsız tavada biraz pişirdikten sonra kaynar haldeyken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin diyorlar,
merak ettiğim bu yemeklik için bir tarif mi? çünkü yemek pişireceğim zaman içinden nasıl yeteri kadar domattes alacağımı anlamadım ben :26:
pizza yapıp buzluğa atmak istiyorum nasıl yapılıyor bilen var mı
valla ben olsam tepsisiyle buzluğa koyar dondururum sonra tepsiden çıkarıp poşetlerim büyük bi poşete kullanacağım zaman poşetinden çıkarır tepsiye koysrım pişiririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?