kızlar dondurucuya atılacak hamur işleri nelerdir

mavihayat21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
213
5
46
Ankara
evet kızlar hamur işleri neler yapıp dondurucuya atıyorsunuz ve cıkartırken nasıl pişiriyorsunuz veya çözüyorsunuz şu içli köfteyi hiç beceremiyorum tariflerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler

bak bu konuyu ben de merak ediyorum, yani pişmiş ya da pişmemiş neler atılabilir? ben arada bi poğaça ve kete atarım. bugün arkadaşlar kek de attıklarını söylediler. bunlar tabi pişirilip atılanlar, başka ne atılabilir?

kurabiye,börek, poğaça, gözleme, etli pide,şerbetli tatlıların şerbetlenmemiş hali ben herşeyi atıyorum çok bekletmemek şartıyla güzel oluyor:)

kurabiye,börek, poğaça, gözleme, etli pide,şerbetli tatlıların şerbetlenmemiş hali ben herşeyi atıyorum çok bekletmemek şartıyla güzel oluyor:)

merhaba, çok bekletmemek derken? çünkü bazen yiyeceklerimi çıkarıp,mikrodalgaya attıktan sonra bi koku ve kötü bi tat oluyo.acaba yiyecek çok mu bekliyo dondurucuda yoksa benim mikroda mı sorun var?

kurabiye demişsiniz ya, mesela ben yarın elmalı kurabiye yapıcam. hani hamuru küçük küçük yapıp inceltip arasına rendelenmiş elma koyuyoruz ya, onu da buzluğa atsam bir şey olur mu pişirdikten sonra tabiki?

birşey olmaz ben attım hiçbirşey olmadı.

benim şimdiye kadar dondurucuya koyduğum hamurişleri

kek
elmalı kurabiye
su böreği
poğaça
sigara böreği

evet kızlar hamur işleri neler yapıp dondurucuya atıyorsunuz ve cıkartırken nasıl pişiriyorsunuz veya çözüyorsunuz şu içli köfteyi hiç beceremiyorum tariflerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler

canım içli köfteyi yaptıktan sonra cam olmayan bir tabağa koyup buzluğa koyuyorum.
donmaya başlayınca buzdolabı poşetine tek tek ve özenle yaklaşık 7-8 tane koyup ağzını
bağlıyorsun.pişirmek istediğin zaman ise çıkarıp iyice çözülmesini bekliyorsun ve kaynayan suya atıyosun.haşlama suyuna
donuk atarsan anında dağılır.biz böyle yapıyoruz annemle
umarım işine yarar.

bügün kaynanam geliyo ona yaptıracam bakalım nasıl olacak çoooooooook teşekürler

Ben içli köfteleri yaptıktan sonra tepsiyle buzluğa koyuyorum, tam donacakken oynatıyorum yerinden böylece birdaha yapışık hal almıyorlar...Sonrada paketliyorum...Ama okul zamanı hiç kızartmayla uğraşacak zamanım olmuyor ne yazık ki O zamanda önceden kızartıyorum hepsini, soğutup paketliyorum... Okuldan gelince ya da misafir gelince hooop çıkar 2 dk fırında tamamdır

Onun dışında hamur işi olarak 3 yufka, yogurt, yağ ve içle sardığım buzluk böreğim mutlaka olur 2-3 çeşit...Hemen çıkarıp çözülmesini beklemeden ince ince keser, yağlayıp fırına veririm...

Sigara böreği, mantı da hep bulundururum...Sigara böreğini kızartmaktan çok fırçayla yağlayıp, yağlı kağıda serip fırına verenlerdenim ben :)

Bunlar dışında pek hamur işi koymam buzluğuma

ben içli kofteyı dün kaynanamla beraber yaptım buzluga attım 1 hafta sonra çıkarıp bakacam nasılolmuş kızartmayıda deniyecem aslında pizza yapıp atmişim buzluğa o süper oluyor en merak ettiğim içli kifteydı seviyorum ama cok zahmetli bişey hele çocuk olunca zor yapılıyo o yüzden teşekürler

ya bide hamur dışında pratik yemekler varmı buzluga atılacak ama lezzeti bozulmayan yemekler istememin nedeni bilirsiniz bizhanımlar hergün bügün ne yemek yapalım diyedüşünmekten vakit geçiyo yada dışarı çikınca vaktın nasıl geçtiğini anlamayız ama yemek yapma zamanınıda unuturuz:26: aaaaaaaaaaaaaay nekadarda rahatlığı severim ama yinede zahmetlı nede olsa biz yapıp buzluğa atıtoruz sparişle gelmiyo

Merhaba dondurucuya pratik olması açısından domates koymayı düşünüyorum internetten okuduğum tarifte yağsız tavada biraz pişirdikten sonra kaynar haldeyken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin diyorlar,
merak ettiğim bu yemeklik için bir tarif mi? çünkü yemek pişireceğim zaman içinden nasıl yeteri kadar domattes alacağımı anlamadım ben :26:

mrb.difrize çiğ atıncada(rende yada doğranmış)güzel oluyor.şişedede güzel oluyor.pişiriyosun güzelce cam kavanoza dolduruyosun yarım kiloluk doldur 1 kiloluk çok gelecekse.hatta yarımın yarısı bile çıkmış artık güzel oluyor.kapağını sıcak suya atıyosun domates sıcakken hemen kapatyosun.bizim buralarda soda şişesine yapılyo oda çok güzel bir yemeklik.imkanıjn varsa öylede yapabilirsin.

Pazara gideceğim zamanlarda evde hala bitmemiş domates varsa ya da yumuşamış beklerse atılacak tarzda dometesler hemen yemeklik doğruyorum ya da rendeliyorum atıyorum buzluğa... Ama buzlukta yer sorunu yaşadığımdan çoğunlukla domatesi konserve tercih ederim, kaynatıp 1 ve yarım kiloluk kavanozlarda çok pratik oluyor(balkonunda bir dolap varsa, tezgah altında boş yerin varsa ya da en son yatağınızın altına koyabilirsin )

Misafir geleceği zaman ya da bikaç gün yemek yapmaya vaktim olmayacaksa büyüklerden açıyorum...Bazen küçükler bile fazla geliyor, alacağım kadarını alıp buzdolabında bekletiyorum kalanı...

selam hamaratlı hanımlar kaynanamla yaptığım içli kofteyı dün deneme amacıyla çikardım suyumu kaynattım öncelıkle hiç bekletmeden 1 2 tanesini suya attım suyun yuzeyıne çıkınca çikardım çok guzel oldu o zamandan beri dondurucuya attığım şeylerı sayayım pazara çıkmıştım dolapta sebzelerım vardı kalan sebzelerımi şöyle yaptım 1. salatalıklarım rendeledim suyunun birazsüzülmesını bekledim ve ikiye ayırıp poşete koydum hop buzluğa 2 2 domateslerım hiç yağda kızartmadan kabuklarını soyup doğramadan poşetleyip hop buzluğa 3.patlıcanlar küp küp kestım yağda kızartım kuveç yapmak ıçın hop buzluğa 4. yesıl fasulyeler suda haşlattım onlarda dolaba hamur işleri ise içli köfte, boğaça,pizza, kurabiyeler şimdilik bunlar herkeze teşekürler kolay gelsin hanımlar

pizza yapıp buzluğa atmak istiyorum nasıl yapılıyor bilen var mı

pizza yapıp buzluğa atmak istiyorum nasıl yapılıyor bilen var mı

valla ben olsam tepsisiyle buzluğa koyar dondururum sonra tepsiden çıkarıp poşetlerim büyük bi poşete kullanacağım zaman poşetinden çıkarır tepsiye koysrım pişiririm

valla ben olsam tepsisiyle buzluğa koyar dondururum sonra tepsiden çıkarıp poşetlerim büyük bi poşete kullanacağım zaman poşetinden çıkarır tepsiye koysrım pişiririm

tşk ederim yarın aynen böyle denicem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…