kızlar durduk yeremi sinirleniyorum

sebg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
451
1
0
İstanbul
kayınvalidemler her ay 2 kez 25 30 kişi buluşurlar bu gidecekleri yerdeki kadın sebg getirin yardım etsin. demiş kendi kızı var da çalışıyormuş... ben o toplantıya hiç katılmadım. tek kayınvalidemde oldugunda katıldım. sırf hizmete yardım edecek biri aranıyor diye beni çagırıyormuş. ki iki tane felanda genç var aralarında ama onların çocugu var.. kızdım ayşe var ya o yardım eder dedim indim evime sizce buna sinirlenmekte haklımıyım

sebg canım senin bu kaynanan beni deli etti artık kocanda ben karımı yollamam diyemiyo yaa onada ayrı gıcık olmuş durmdayım benim görümcemin düğünü var nisanda uzaktan yurtdışından akrabaları gelcek annesigile kalmaya...eşim ben karımı hizmet etmeye yollamam sana haberin olsun dedi şimdiden annesine...bende çok ayıp öle deme dedim eşime hayır dedi erkenden gelmesinler madem öle 1 gece kalıp gitisnelr benim karım hizmetçi değil dedi....bak senin eşin ben karımı göndermiyorum dese olay biticek bidahada çağırmaya yüzleri olmıycak...sen hizmetçisi değilsin bu insanların..sen kocana bakmakla onunla ilgilenmekle yükümlüüsn bu ewlilikte okadar...kaynanaya artık bunu lansetmeye başla canım...eşin ben karışmam ne yaparsan yap diyo sende bildiğini oku madem öle...benimde ewimin temizliği var haftaya onlarda kızlarını yollasınlar madem öle de...

Son düzenleyen: Moderatör:
ne garip bi davranış ya sırf hizmete adam arıyolar
bari alelen belli etmez insan

az yesin de hizmet edecek birini tutsun
poposu misafir ağırlamaya yetmiyorsa bu işlere kalkışmasın
amann neticede sizin probleminiz değil ne yaparsa yapsın hanımefendi
teklifi çok büyük saygısızlık

Gitmemeyle sen zaten tepkini vermiş oluyorsun eğer gidersen alıştırmış olursun şu yaşlı insanlarında işi gücü yemek yemek

kayınvaliden ne demiş o da önemli tamam gelir mi yoksa sorayım müsaitse gelir mi?
zaten gitmek durumunda değilsin..
netice de k.validenin evine gelseler,tamam bi işin ucundan tutup yardımcı ol deriz..
ama bu uzaktan bir tanıdık..
kızı çalışıyorsa da,kızının tatil gününe göre yapsın gününü..
o güne dr.randevum var filan diye geçiştir,k.validene de açık açık söyle...

benzer bir durum yaşadım..k.valideme tel.ile dr.rand.alacaktım.
komşuyla sohbet sırasında k.validem söylemiş böyle böyle diye..
hemen tc lerini yazıp tutuşturmuşlar komşusuyla kızı valdenin eline, bize de rand.alsın diye..

almadım tabiii..kızı nette sevgili aramaktan anasının evine geri döndü..
nette yazışacak bilgisi varsa tel.ile rand.yu hayli hayli alır dedim..

eşimin bu olaydan haberi yok daha bugün oldu. geçen gün akşam yemeginden sonra misafir gelecekti bende eşimi kenara çektim evimize inelim dedim bulaşıkları yıkadım eşim hadi aşagı dedi. kaynanam misafir var nere dedi Allah Allah misafir sana dedi eşimde biz indik evimize. kayınvalidem o kadına ne dedi bilmiyorum ama herhalde bana sorduguna göre sorayım demiştir ama gelir de demiş olabilir yani onlara göre benim gelinim yardım sever benim gelinim becerikli demek oluyor ama kesinlikle gitmeyecem ben o ortamdan sıkılıyorum mübarek insan senin kızın var o gitsin çalışsın.. kendi için bende sizler için hizmetmi edeyim.. gitsin hizmetçi tutsun ogün için. sen benim halımı hatrımı birkere sormadın ki kalkıp benden yardımı ne yüzzle istiyorsun... açık açık söylüyorlar zaten sizin hizmetçiniz var ne güzell ohh yeni gelin alması ne iyiymiş diye bende dedim sizde gelin alınca biz otururuz artık başköşeye güldüm. kimseden ses yok

açık açık yardıma gelsin demesi hiç hoş değil normal bir şekilde davet etseydi hadi neyse ama sadece hizmet edesin diye çağırmaları hoş değil.birşey bahane edip gitme gidersen sürekli böyle bir beklentileri olabilir.

Şu biraz yaşını başını almış insanların düşüncesi neden
Gençtir yapar gençtir temizler gençtir dinçtir.
Gencecik yaşta motor takıp her işi yapmamızı felan bekliyorlar.

gelip senden rica etseler anlarımda senin arkandan konuşunca ben derdim ki az yesinde uşak tutsun kendine

Bence de bu kadar kişiyi ağırlayacak gücü yoksa ya ağırlamasın ya da hizmetçi tutsun o güne özel,
ya da kızı işten izin alsın.
Hangi hakla hiç alakası olmayan birini evine hizmet etmeye çağırıyor, akıl mantık kalmamış millette.
Kayınvalidende benim gelinim hizmetçi mi diyememiş mi.

bir bahane uydur,dişçiye gideceğim falan de mesela bence asla gitme.benim k.validem köye gider,bursaya,düğüne gider bana yarım ağızla bile demez gel diye.
gittiği günlere de bir kere götürmedi.ama geçen kendinde gün olunca çağırıyor iki çeşit kek yap gel diye.bende saf gibi yaptım gittim.torununu hiç kucağına alamayan kadın kucağından indirmedi ki işleri ben yapayım.baktım bulaşıkları da bana yıkatacak uyanık (makinesi de yok) enayi miyim bir bahane bulup çıktım.o kadar bulaşığı yıkasam kesin belim ağrırdı.ha gezdiği yerelere beni de götürse ben de ona yardım ederim.ama kendi sağda solda yiyip içecek.millet ona gelince de hizmetçiliği ben yapacağım yok yaaa...

bence hiçbirşeyi bahane etmek zorunda değilsin. eşini de araya sokma. kayınvalidene direkt söyle. ben hizmetçisi değilim kimsenin diye..gıcık oluyorum böyle tipleree...

bu ne sacmalık ya . kayınwalıdenın kızması lazım buna bır kere. benım kayınwalıdem bırı bana ole bısey demıstı cok kızmıstı. olmaz gelınımın tırnakları kırılır dedı oturttu kenera. bdaha bısey demedıler ztn :) haklısın kızmakta ama

resmen hizmetçi gibi görüyorlar desenecanım eşine anlat durumu aynen bize anlattığın gibi bu konuda senin yanında olcaktır...ben karımın ona buna hizmet etmesini istemiyorum gidmeemz gidersede onunla fena tartışırım o istesede ben yollamıyorum desin...arada sen kalma...hani desinlerki oğlu yolamıyo...karısına değer veriyo diyerekte çatlasınlar...sen kendi ewinle ilgilenmeliisn kaynananın yada bi başkasının hizmetçisi değilsin...emin olki kendi gelinleri olsa ağızlarını açıpböle bişey söleyemezler...

git...elinden gelen bütün sakarlığı yap...çaydanlığı devir,yemek takımının parçalarını kır,bardakları devir,hatta mutfak dolabının kapağını da kır....bir daha yalvarsan götürmezler seni...hatta tepsiyi de yanlışlıkla düşür iki tanesinin üstüne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…