yok kuzum nerde yuksek deil sadece abisine göre yuksek oluyor çunku bize ıkı maaş gırıyor. bende ksıyorum kısmazmıyım ay sonunda hastneye 10 lıra parayla gttım dha geçen ay. ama eşim şuan benibencil yardım etmek istemeyen bi insan olarak görüyorahh canım kıyamam. bak sizinde öyle yüksek yüksek maaşınız yokmuş.. belli ki sen de kısıyorsun. ben senin adına üzüldüm. eşinin abisi kadar sizi de kollaması gerekirdi.. kesinlikle birikimini verme. zaten eşin ayrımı yapmış bir defa.. sandım ki ikiniz birlikte baya yüksek maaşlar alıyorsunuz da destek oluyorsunuz.. abi baya bencilmiş..
söyledim ama ben eşimin benim paramla ödüyorum karışma... kelimesine karşılık buda benim param dedim beni anlar dye ama o erkekmişDaha önce çalışıyordum ama şu an çalışmıyorum.
Elbette senin emeğin ,ama bizim paramız demelisin.
Eşim bana yaptığı herhangi bir harcamada hiç benim param demedi ama deseydi kırılırdım.
Sana sömürülmek zor geliyor ama bunu bizli kelimelerle söylemen daha doğru olur bence....
Benim yerime düşünen taşınan borcumu kapatan biri olsa bende salarım çayıra mevlam kayırahep konuşuyorum cnm hep konuşuyorum kendside farkında ama abisi ödeyemem diyor borçlularla eşim muhatap oldu biz gamsız deiliz eşim sorumluluk duyuyor ödemek zorunda kalıyor ama nereye kadar bu
yok kuzum nerde yuksek deil sadece abisine göre yuksek oluyor çunku bize ıkı maaş gırıyor. bende ksıyorum kısmazmıyım ay sonunda hastneye 10 lıra parayla gttım dha geçen ay. ama eşim şuan benibencil yardım etmek istemeyen bi insan olarak görüyor
bnu nasıl düşünecek eşim canım anlamıyor kayınvalidem yok kaynatam işitme engelli kimm konuşacak eşimlekırılacak bir şey yok, eşinin adil olması lazım.
sen çalışacaksın, eltin çalışmayacak ama imkanlar eşit olacak.
o zaman eşine sormalı,
bu kadın sabahın köründe millet mışıl mışıl uyurken neden sıcacık yatağını bırakıp işe gidiyor?
ne için yapıyor bunu, bir düşünsün bence.
yaparım dyo abime sahip çıkarım bırakamam dyor tamam güzel tabikide keşke hersey kardeşe sahip çıksa ama karşı taraf seni enayi yerine koyuyorsa sahip çıkamazsın yaa cnm tam ev btti taşıncaz 5ooo lira lazım acil abisinde 4000 lira varmış söylemedi eltim bna ağzından kaçırdı sonra zor zar istedik verdiler sanki saedece bziim ev borç bizmmiş gbi para saklladılar ki biz 8000 tl fazla vermiş olmamıza rağmen düşün yaa haksızmıyım böyle bi abiye hala neyine sahip çıkcaksın yaa anlatamıyorum kafayı yicemBenim yerime düşünen taşınan borcumu kapatan biri olsa bende salarım çayıra mevlam kayıra
Abi ondan daha büyük, yatalak değil bişey değil, kendi kendine yetmeyi bilmek zorunda
Kardeşi de bi zahmet gözünü açsın da kendini kullandırmasın, abisinin babalığına soyunmasın. Onun babalık yapacağı bebek daha doğmadı
bnu nasıl düşünecek eşim canım anlamıyor kayınvalidem yok kaynatam işitme engelli kimm konuşacak eşimle
emeğin erkeği kadını olmaz,eşin senin çalıştığını, para getirdiğini gözardı ederekmi söyledi yani?e o zaman bunu duyması da kaçınılmaz elbette.....yinede bence bu konuyu fazlaca yüzüne vurmayın,tabiatını siz daha iyi bilirsiniz,söylediği sözün yanlış olduğunu artık anlamıştır bence...söyledim ama ben eşimin benim paramla ödüyorum karışma... kelimesine karşılık buda benim param dedim beni anlar dye ama o erkekmiş
Böyle hikayeler çok duydum çok gördümyaparım dyo abime sahip çıkarım bırakamam dyor tamam güzel tabikide keşke hersey kardeşe sahip çıksa ama karşı taraf seni enayi yerine koyuyorsa sahip çıkamazsın yaa cnm tam ev btti taşıncaz 5ooo lira lazım acil abisinde 4000 lira varmış söylemedi eltim bna ağzından kaçırdı sonra zor zar istedik verdiler sanki saedece bziim ev borç bizmmiş gbi para saklladılar ki biz 8000 tl fazla vermiş olmamıza rağmen düşün yaa haksızmıyım böyle bi abiye hala neyine sahip çıkcaksın yaa anlatamıyorum kafayı yicem
evet sorucam cnm bu soruyu sakince sorucam ve cevap verme düşün dicem. ama ne dyor biliyomusun çalışma madem ben karnının doyuyurum ama istediğin gbi gezsip tozamazsın sen gezmek tozmak her istediğini almak için çalışıyorsun dyor tabi ben kendim gezip tozuyorum knedim harcıyorumm sanki böyle derse ne cevap veriyimsen sor güzelim.
de ki sence neden ben sabahın köründe evden çıkıyorum.
sonra sor, sence neden herkes evine döndükten sonra ben eve geliyorum,
neden herkesin yemeği hazırken ben eve gelip akşam bir saatten sonra yemek yapmaya çalışıyorum.
erkeklerin çoğunluğu çalışıyor ama kadınların çoğunluğu çalışmıyor.
çalışmama seçeneğim varken neden ben çalışıyorum sence diye sor eşine.
abisi yetiremiyorsa bu yola çıkmayacaktı, ya da gitsin 2. iş falan yapsın, ya da karısı çalışsın.
ya da sizden çıkan fazlalıklar kadar borç hanesine yazılsın, en azından sonra ödesin.
senin çocuğunun rızkı o para.
senin yerinde olsam, benim param ifadesini hiç çekinmeden söylerdim.
ne demişler benim param benim param, kocamın parası gene benim param :)
ha ha, bu erkeklere acımamak lazım güzelim :)
eşim nden bu kadar kör olmayı tercih ediyor pekiBöyle hikayeler çok duydum çok gördüm
O yüzdendir ortaklı işlere hiç girmedim , girmek te istemiyorum
Bankaya borçlanıyorum ama kafam rahat oluyo, o onu dedi vermedi bu 5 dedi 3 verdi benden 8 gittilerden ziyade curcuna sevmiyorum bi de
Eşinin abisi tilki yalnız, kardeşini kekliyo
anlamadı cnm hala tripli bana karşı kızgınemeğin erkeği kadını olmaz,eşin senin çalıştığını, para getirdiğini gözardı ederekmi söyledi yani?e o zaman bunu duyması da kaçınılmaz elbette.....yinede bence bu konuyu fazlaca yüzüne vurmayın,tabiatını siz daha iyi bilirsiniz,söylediği sözün yanlış olduğunu artık anlamıştır bence...
evet sorucam cnm bu soruyu sakince sorucam ve cevap verme düşün dicem. ama ne dyor biliyomusun çalışma madem ben karnının doyuyurum ama istediğin gbi gezsip tozamazsın sen gezmek tozmak her istediğini almak için çalışıyorsun dyor tabi ben kendim gezip tozuyorum knedim harcıyorumm sanki böyle derse ne cevap veriyim
Eşin diye yumuşatmaya çalışıyorum kelimeleri ama her ailede böyle bi şey bulunuyo işteeşim nden bu kadar kör olmayı tercih ediyor peki
bende böyle yapıyorum maaşımın hepsiyle bebeğime bişeyler alıyorum ama kalmadı üstelik zaten bebeğin masrafının yarısını benim annem karşıladı eee eşimede bir masraf kalmayınca kendini zengin sandı abime yardım edeyim dyorFaturalar, kira, kredi, evin masrafı herşeyi eşin karşılasın. Artıyorsa kardeşine de fazlasıyla yardım etsin. Sende kendi maaşını bebeğin için biriktir. Bakalım tek maaşla ne kadar geçinebilecek. Erkeklerin düşüncesizliklerine sinir oluyorum.
ah kuzum çok iyi dyosun öğle yemegınde eşimle olucam sadece uzatmadan o soruyu sorucam bunları söylucem akşama kadar düşün dcem"evet doğru" de.
eşin kazanmıyor olsa ekmek param için çalışıyorum diyecektin.
şimdi de," sen bizi geçindiriyorsun, ben de daha konforlu bir hayat için çalışıyorum" de.
"ama abinin borçlarını ödediğimiz için, istediğim konforu sağlayamıyorum" de.
"bebek için istediğim şeyleri alamıyorum, içimde kalıyor" de.
"ev için bir şeyler hayal edemiyorum, masraf olacak diye hep kısıyorum, oysa şöyle şöyle hayallerim vardı ama sana söyleyemiyorum" de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?