önceki yazılarımıda okurmusun canım abisi normal abilerden deil tabıkıde yapardım gerekırse canımı veriridim ama abisinde para varken bız kapı kapı borc aradık ev için.. abisi vermedi eltim agzından kaçırdı öyle ögrendik zorla istedik sanki sadece bizim ev gbiEşinin abisiyle olan para meseleleri başka senin eşinle olan para meselelerin başka.
Ben eşlerin arasında senin benim param muhabbetinin iyilik getireceğini düşünmüyorum.
Bu işlere girerken yada böyle sorunlar çıktığında eşini karşına alıp "canım abinle ödeme işleri karışacak gibi gözüküyor, benim maaşımı kenara koyalım bebek doğunca zorlanmayalım" tarzında açıklamalarla kenara para koyup onuda kırmadan halledebilirsin. Sonuçta bir yanda abisi bir yanda sen. Sen kardeşin için aynı fedakarlığı yapmaz mıydın?
Bilmiyorum bence böyle yani. Senin benim param muhabbeti yapan arkadaşlarımın huzurları yok evlerinde hiç.
İnşallah abisi üzerini düşeni yaparda sıkıntı kalmaz
hep veriyorkı bliyorum vercegını cnku borç öducektı ödeme dedim senın paranlamı ödücem kendi paramla ödücem dedi bende ona karşılık benım param dedimEşinizin ağabeyine vereceğinden bile emin değilmişsiniz ki o düşünceyle çekeceğini düşündüm diyorsunuz ki zannetmem sizin bankadaki paranızı ağabeyine versin. Benim param demeniz hoş olmamış evet keşke ortak işe girmeseydiniz ağabeyiyle.
teşekkür ederim cnm evet suçlu umursamaz boş kafalı abisi yuzunden benı hamıle halımle çok ağlattıEsin senin paranla sana fikrinı sormadan kendi bildiğini okuma hakkını kendinde görüyorsa senin de onun senin paran olduğunu söyleme hakkın var. Karı koca arasında senin paran benim param muhabbeti olmamalı ama ortak karar vermeden paranın bi kişinin keyfine göre yönetilmesi de söz konusu olmamalı. Hem zaten ilk benim param muhabbeti yapan da o olmuş. Bi kere git yanına ve düşüncelerini güzelce ifade et, ama kesinlikle özür dileme. Kazandığın parayı da o gelip isteyene kadar aranız düzelsin diye çıkarıp verme sakın. Karısının kazandığı parayı kendi parası gibi pişkin pişkin harcarken gurur filan yok, bunu söyleyince birden gururlu erkek pozları. Sadece senin vicdanını rahatsız etmek için böyle davranıyor hiç umursama suçlu olan o.
Eşin 'hayır kime ya da kimlere verilir' bi öğrensin sonra konuşsuneşimde aynılarını dyor ben hakkımı yıyorsun dyınce sana birilerine hayır yapmak bukadarmı zor gelıyor dyor bna
önceki yazılarımıda okurmusun canım abisi normal abilerden deil tabıkıde yapardım gerekırse canımı veriridim ama abisinde para varken bız kapı kapı borc aradık ev için.. abisi vermedi eltim agzından kaçırdı öyle ögrendik zorla istedik sanki sadece bizim ev gbi
aynen cnm öyle zaten yardım edilesi bişey olsa çok şükür merhamet duuygum çok fazladır sokaktakı hayvana bıle para harcayıp bseyler yapmak isterim vicdanım çok fazladır yerdım ederim ama etmıyorum eltıme kaynıma etmıyorum seslerini duymaya tahmmul edmediğim insanların kursagından bizim paramız geçemsinEşin 'hayır kime ya da kimlere verilir' bi öğrensin sonra konuşsun
Abisi onu ince ince işliyor bu da inanıp sana anlatıyor
Hasta yok yatalak yok açlık yokluk çeken yok 2 yetişkin birey var o evde, aynı sizin evde olduğu gibi ...
kuzum ben 1300 eşim 1900 kazanıyor ben sureklı ksııyorum oyle sureklı alışverış modunda deilim alamıyorum yani param okadar bol olsa ne ala bende k-sorun etmem ve 650 kredi faturalar v.s. bide bebeğimiz olucak inşallah masrafımız var akrablarımıza 10.000 tl borcumuz var sen düşünOkuyamam çok uzunAyrıca sen neden canını vercen kız bırak başkası versin okadar değil
Abisinin nasıl olduğu önemli değil, benim eşimin abisi evlerden ırak bir versiyon. Böyle beş sene aralıklarla yüklü borçla geliyor babasının kapısına. Eşim devamlı beş on yardım ediyor ve eltim sürekli alışveriş modunda. Görsen insanın günahını veresi gelmiyor. Biz nişanlıyken abisi için 20 milyarlık kredi çekip ödedi. 20 milyarla düğünümüzü yapardık. Evlendik devamlı üç beş bir borçlarını ödedi eşim. Ben bir şey demiyorum çünkü abisi. Yanlış hatalı olduğunu görüyor, abisiyle konuşuyor yeğenlerine kıyamıyor, aynı noktaya gelseler de veriyor. Benimde kardeşim üniversite de. Babam dünyanın parasını gönderiyor sıkışınca yine abla diye bana alo diyor. Kıyamıyorum. O zaman üç beş yine gönderiyorum bende. Aynı şey değil ama anlıyorum yani onu o noktada.
Bu bizim hayatımıza olumsuz yansımıyor. Yani ben onun abisinin borcu için aç kalmıyorum gezmemden alışverişimden kalmıyorum. Kalsam tamam ozaman bu kadar olmaz diye laf ederim. Ya da ben çalışsam etsem tüm maaşım abisinin borcuna gitse o da sinir bozucu.
Yani demek istediğim ona bırak. Abisiyle ilişkisi onun. Ucu sana dokunmuyorsa. He diyorsan ki ucu bana illa ki dokunuyor o zaman başka. E o zamanda söylediğin şey yanlış değil vicdan azabı çekme.
Ay ne yazasım varmış bak :)
Allah işinizi gücünüzü rasgetirsin.
bu yüzden ben kötü oldum ama eşiminde durumu abisinden iyiyse benim sayemde iyi o bnu nasıl anlıcak
cnm dopğumdan sonrda çalışıcam inşallah annem bakıcak bebeğe yasal iznimden sonra işe geri dönücem ve maaşım 2500 gbi olucak ve eşimdenn daha faazla para getircem eve dha güzel olucak hersey inşşallahuzun müddet anlamayacak canım seneler seneler sonra anlayacak
gözünde perde var şuan doğum yap hele sen
o zaman zaten çalışmayacaksın anlar değerini şimdi
onlar ailesi ne yapsa anlamaz canım hep onlar haklıdır
bendede var yani
Şu vurgu çok yöne çekilebilircnm dopğumdan sonrda çalışıcam inşallah annem bakıcak bebeğe yasal iznimden sonra işe geri dönücem ve maaşım 2500 gbi olucak ve eşimdenn daha faazla para getircem eve dha güzel olucak hersey inşşallah
cnm dopğumdan sonrda çalışıcam inşallah annem bakıcak bebeğe yasal iznimden sonra işe geri dönücem ve maaşım 2500 gbi olucak ve eşimdenn daha faazla para getircem eve dha güzel olucak hersey inşşallah
Eltin neden çalışmıyor??merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim. eşimin abisiyle ortak ev yaptrdık bizim durumumuz biraz dha iyi olduğu için bizden az miktrda her ay fazla para harcanıyor eşimde bunu hoşgörüyor. bende başta hoşgördüm ama sonra abisinin bol bol harcaması, hiç bir çaba göstermemesi sonucu şuan herşey eşit olsun istyorum. bizimde bebeğimiz olucak masrafımız başladı ve eltim çalışmıyor biz iki kişi çalışıyoruz haliyle onlardan dha iyi geçiniyoruz..
eşim abisine üzüldüğü için ondan para çıksın istemiyor. bende artık bu duruma fazlasıyla gıcık olmaya başladım ama eşiminde elinden gelen bşey yok gbi neyse geçen bebeğimizin masrafına ayırdığım parayı eşim param yok dyerek bankadan çekmek istedi bende yine abısının borcunumu odedi düşüncesiyle paranı ne çabuk bitirdin çekme para elimizdekiyle idare edelim dedim. eşimde çekelım dedi ve o an ağzımdan çekmiceksin benim param kelimesi çıktı böyle bşeyin lafını hiç yapmazdım.
şimdi eşim küsüyor senin parana asla dokunmam diyor bana ve geçen haftada ben abinin payına düşeni ödeme dediğimde senin paranlamı ödüyorum demişti. tam olarak kırdımmı hakettimi napmam lazım bilemedim.....
durumu yoksa yaptırmasın ev olanla idare etsin.merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim. eşimin abisiyle ortak ev yaptrdık bizim durumumuz biraz dha iyi olduğu için bizden az miktrda her ay fazla para harcanıyor eşimde bunu hoşgörüyor. bende başta hoşgördüm ama sonra abisinin bol bol harcaması, hiç bir çaba göstermemesi sonucu şuan herşey eşit olsun istyorum. bizimde bebeğimiz olucak masrafımız başladı ve eltim çalışmıyor biz iki kişi çalışıyoruz haliyle onlardan dha iyi geçiniyoruz..
eşim abisine üzüldüğü için ondan para çıksın istemiyor. bende artık bu duruma fazlasıyla gıcık olmaya başladım ama eşiminde elinden gelen bşey yok gbi neyse geçen bebeğimizin masrafına ayırdığım parayı eşim param yok dyerek bankadan çekmek istedi bende yine abısının borcunumu odedi düşüncesiyle paranı ne çabuk bitirdin çekme para elimizdekiyle idare edelim dedim. eşimde çekelım dedi ve o an ağzımdan çekmiceksin benim param kelimesi çıktı böyle bşeyin lafını hiç yapmazdım.
şimdi eşim küsüyor senin parana asla dokunmam diyor bana ve geçen haftada ben abinin payına düşeni ödeme dediğimde senin paranlamı ödüyorum demişti. tam olarak kırdımmı hakettimi napmam lazım bilemedim.....
cnm dopğumdan sonrda çalışıcam inşallah annem bakıcak bebeğe yasal iznimden sonra işe geri dönücem ve maaşım 2500 gbi olucak ve eşimdenn daha faazla para getircem eve dha güzel olucak hersey inşşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?