evet yaa benim ablma öyle yapsa inan ben küserdim küsmeme sebep olurdu sonuçta apartman tek bziemi yapıldı abisinde para varken biz başkasından borç almışık bende var dyıp çıkartmadılar kuzum yaa bu nedir böyle hakkımı asla helal etmıyorum eve taşındığımızdan beri karı koca kavgaları btmedi Allah hak ustunde huzur vermezEşin diye yumuşatmaya çalışıyorum kelimeleri ama her ailede böyle bi şey bulunuyo işte
Şey dediğim yeri sen doldur 'ailenin fedaisi' 'ailenin enayisi' 'ailenin kahramanı' gibi
Sen ne kadar konuşursan konuş, birgün fena bi kazık yemeden de akıllanacağını düşünmüyorum ben
Yoksa şu 5000 bin yok deyip ağızlarından kaçırdığında 4000 ortaya çıkınca, bundan size 1 lira yok size derdi her aklı başında birey
Eşin diye yumuşatmaya çalışıyorum kelimeleri ama her ailede böyle bi şey bulunuyo işte
Şey dediğim yeri sen doldur 'ailenin fedaisi' 'ailenin enayisi' 'ailenin kahramanı' gibi
Sen ne kadar konuşursan konuş, birgün fena bi kazık yemeden de akıllanacağını düşünmüyorum ben
Yoksa şu 5000 bin yok deyip ağızlarından kaçırdığında 4000 ortaya çıkınca, bundan size 1 lira yok size derdi her aklı başında birey
bende böyle yapıyorum maaşımın hepsiyle bebeğime bişeyler alıyorum ama kalmadı üstelik zaten bebeğin masrafının yarısını benim annem karşıladı eee eşimede bir masraf kalmayınca kendini zengin sandı abime yardım edeyim dyor
her iki kardeşten biri çok akıllı oluor herşeyi üstelniyor. diğeri saf ayağına yatıp akıllının üstünden geçiniyor senin babanla benim kocam kendini akıllı sananlardanyok canım akıllanmıyorlar.
o ailenin fedaisi olanlardan biri de benim babam.
adam kardeşi için kredi çekti, emekli maaşını yatırdı.
ben kardeşlerim deli olduk, bu yaştan sonra yaşıyacaksın sen diyoruz, yok diyor, ben kardeşimi zor durumda bırakmam diyor.
aynısını ablamda dedi öyle yapıcam artık bende gözümü açtım cnm. zaten bu maaşım btti öbür maaşımda bebeğin oda takımına gdcek kalan bsey yok sonrakı aylarda göbeğim buyucek alışverişe annemle çıkcam eşimle deil fazla harcadım dyıp bırıkım yapcamEşinize masraf çıkarın. Mesela bebeğe aldığınız birşey 100 tlyse 300 tl deyin. Niye bu kadar pahalı derse de "annesi onun için çalışıyor en iyisi olacak tabii" deyin. Fazla parayı da çocuğunuzun geleceği için biriktirin, elti hanımın keyfi için değil.
Ay benimde babam öyleydiyok canım akıllanmıyorlar.
o ailenin fedaisi olanlardan biri de benim babam.
adam kardeşi için kredi çekti, emekli maaşını yatırdı.
ben kardeşlerim deli olduk, bu yaştan sonra yaşıyacaksın sen diyoruz, yok diyor, ben kardeşimi zor durumda bırakmam diyor.
bende böyle yapıyorum maaşımın hepsiyle bebeğime bişeyler alıyorum ama kalmadı üstelik zaten bebeğin masrafının yarısını benim annem karşıladı eee eşimede bir masraf kalmayınca kendini zengin sandı abime yardım edeyim dyor
her iki kardeşten biri çok akıllı oluor herşeyi üstelniyor. diğeri saf ayağına yatıp akıllının üstünden geçiniyor senin babanla benim kocam kendini akıllı sananlardan
göbeğim buyucek derken üstüme başıma alıcam :))aynısını ablamda dedi öyle yapıcam artık bende gözümü açtım cnm. zaten bu maaşım btti öbür maaşımda bebeğin oda takımına gdcek kalan bsey yok sonrakı aylarda göbeğim buyucek alışverişe annemle çıkcam eşimle deil fazla harcadım dyıp bırıkım yapcam
diyprımkı ben calışmasaydım nasıl gecıncektık öyle gecınelim benimkını bırıktırelım kuzum kredi dışında 10.000 tl borç var insanlra akrabalara bizimdeödememiz gerekn borç var benim maaşım adokunmayalım dyorum ben blıyorum napcamı dyor yaaO zaman bebeğim için biriktiriyorum dersin. İlerde çalışamayacağım bir durum olur o zaman zorluk çekmeyelim diye biriktireceğim dersin. Ki doğru bir yatırım olur. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Bugün iyisindir ama yarın bir bakmışsın ne işin var ne paran. Çocuğunun geleceğini düşün harcama.
nıye enayı mı varda sen abısın payını öduyorsun... hem bu ortak işler hep böyle asla yanaşmayın derimayyy kızlar bende benim param demekle haksızlıkmı ettim dye düşünüpduuruyordum. doğru diyosunuz bende böyle düşünüyorum ama eşim böyle düşünüyorum dye beni çok kötü bir insan gbi görüyor yardım etcem vercem dye söyleniyor bende hakkımı helal etmiyorum artık verirsen dedim. bizim dururumumuz iyiyse ben çalıştığım için dedim ama anlamıyor beni hamile halimle çok ağlattı
eşimde aynılarını dyor ben hakkımı yıyorsun dyınce sana birilerine hayır yapmak bukadarmı zor gelıyor dyor bnaya ben babama sordum.
şöyle ki amcamın hayırsız işlerinin sonucu, babam da biliyor.
ama diyor ki, onun başına bir şey gelse ben vicdan azabı çekerim.
diyorum o çekmiyor ama, kaç kere seni zor durumda bıraktı.
en sonunda sana dediğimi ona da dedim; annemin hakkını yiyorsun baba dedim.
bir şey diyemedi.
ozamam tapuda sızın olacak ortak degıl... bak bakalım abısı ozaman ne yapıyor sızıko
konuştum hemde kaç defa ama yok anlamıyor anlatamadım kötü insan durumuna düştüm canım ben verdiğim prada deilim abisinin hiç bir şeyi üstlenmemesi sanki evi biz kendimize yapmış gbi eşimin herseyi üstlenmesi kendini mecbur hissetmesine kızıyorum
eşimde aynılarını dyor ben hakkımı yıyorsun dyınce sana birilerine hayır yapmak bukadarmı zor gelıyor dyor bna
tapu bizim üstümüze deil krediyi abısı ceksin maaşından kesilsin sonra ödemez dye ev abısının ustune. iyikide öyle ama yoksa kredi borcuda bıze kalırdıozamam tapuda sızın olacak ortak degıl... bak bakalım abısı ozaman ne yapıyor sızı
olmaz yapcaz bizim fazladan asla paramız kalmamalı biz iyi geçinirken abisi sıkıntı çekmemelıymış allaım delircem yaaİhtiyacı olana hayır yapmak istiyorumdur belki? Belki hiç hayır yapmak istemiyorumdur?
eşimde aynılarını dyor ben hakkımı yıyorsun dyınce sana birilerine hayır yapmak bukadarmı zor gelıyor dyor bna
kuzum her gün tatlılar çörekler yapılıyor kız ben yemiyorum onalrın yediğini doğalgaz ben ıkı oda yakarken eltm heryerin yakıyor e bizm masrafımız dha düşük ay yok ben bundan sonra oyle bır para harcıcamkı bak görünha ha, elti toto büyütürken, abi har vurup harman savururken, sizin doğmamış çocuğunuzun rızkını onlar için harcamanız mı hayır yapmakmış.
onu yapacağıma, sokaktan iki evsiz çevirir karnını doyurursun hayrın bin kat fazla olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?