• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ev hakkında ?

Konu bu mu gerçekten ya, devamı yok mu?

Arkadaşlar bir şey danışacaktım size daha doğrusu düşüncelerinizi merak ediyorum. Kızlar biz iki sene önce ev aldık krediyle üç yüz bin TL ye TOKİ ama merkezde bir de şehre biraz daha uzak ama çok gelişen daha güzel yapılan evler vardı eşime hep ordan alalım dedim beni dinlemedi ona göre oranın kira getirisi daha yüksekti. Bu arada o evde oturmuyoruz farklı şehirde yaşıyoruz iş dolayısı ile aldığımız evin daha sekiz yıl ödemesi var. Zaten yaşlı olan ev daha bir yaslanacak. Şimdi bakıyorum oradaki evler daha değerlenmis ve kira getirisi daha yüksek. Beni dinlemedi dinleseydi hem sıfır bir ev almış olacaktı hem de sandığının aksine kira getirisi daha yüksek olacaktı. Çok şükür yine de krediyle dahi olsa aldık ama kızlar orayı alsaydık hem kar etmiş olacaktık hem de yaşlanmayacakti ev bugün eşime soyleyince o da farkında ama elden ne gelir diyor. Eş sözü dinlemezsen böyle olur dedim. Biraz atıştık yanlışım var mı kızlar sizce.
Keşke sizi dinleseymis ama olan olmuş. Birbirinizi bir ev için kırmaya gerek var mı? Çünkü yarına garantimiz yok

Nasip kısmet böylesi hayırlısıymış

Benim bi arkadaşım altına yatırım yapsa altın düşerdi dolar alsa dolar düşerdi kısmet öyle
Eşinizde böyle olacağını öngörememiş yoksa oda fazla kazanmak isterdi normal olarak

"Ben demiştim" demeyi seviyorsunuz sanirim başka açıklama bulamadım.
Bir daha sizi hep dinler, gözü kapalı dediğiniz ise atılır belki. Ama o zaman da ben demiştim diyemezsiniz.
Aa düşündüm de bak haklı çıktım ben demiştim oldu bak dersiniz aynı hesap. Cok iyi ya. Her türlü ben demiştim deniyor yani.

O kadar ben demistim den sonra alintilamadan olmaz:

"Dünyanın herhangi bir yerinde 'sana söylemiştim' diyen kimsenin kahraman ilan edildiği görülmemiştir."

Nobody who says, ‘I told you so’ has ever been, or will ever be, a hero.
Ursula K. Le Guin

☺️

bırakınca da sövüyorlar merak etme.dedem bir apartmanı toptan bıraktı da dayımın eşi amannn ne verdi ki bize dedi :KK45: bizler de nasihat bırakırız vasiyet olarak ne yapalım :KK45:
Evet kardeşler arası miras kavgası falan çıkmasın dimi ama?Borç falan bırakmayalım da arkamızdan ona şükür etsinler artık 😂.

Arkadaşlar bir şey danışacaktım size daha doğrusu düşüncelerinizi merak ediyorum. Kızlar biz iki sene önce ev aldık krediyle üç yüz bin TL ye TOKİ ama merkezde bir de şehre biraz daha uzak ama çok gelişen daha güzel yapılan evler vardı eşime hep ordan alalım dedim beni dinlemedi ona göre oranın kira getirisi daha yüksekti. Bu arada o evde oturmuyoruz farklı şehirde yaşıyoruz iş dolayısı ile aldığımız evin daha sekiz yıl ödemesi var. Zaten yaşlı olan ev daha bir yaslanacak. Şimdi bakıyorum oradaki evler daha değerlenmis ve kira getirisi daha yüksek. Beni dinlemedi dinleseydi hem sıfır bir ev almış olacaktı hem de sandığının aksine kira getirisi daha yüksek olacaktı. Çok şükür yine de krediyle dahi olsa aldık ama kızlar orayı alsaydık hem kar etmiş olacaktık hem de yaşlanmayacakti ev bugün eşime soyleyince o da farkında ama elden ne gelir diyor. Eş sözü dinlemezsen böyle olur dedim. Biraz atıştık yanlışım var mı kızlar sizce.
İş işten geçmiş, evi ateşe verseniz var mı faydası. Unutup önünüze bakın. Geçmişteki hataları durup durup hatırlatmak evlilik katilidir

Sizi tenzih ediyorum ama geçmişe yönelik eşinin başının etini yiyen insanları anlamıyorum. Eee noldu şimdi ? Söylediniz, söylendiniz noldu?
Bunun birlikteliğinize ne faydası oldu?
Birinin eşine, ailesine bu muameleyi yaptığını görünce darlanıyorum. Evet öyle olabilirdi hatta süper olabilirdi ama olmadı. Olmuş bitmiş geriye dönüp düzeltilemeyecek birşeyin tatavasını neden yapıyorsunuz
Çok şükür eviniz varmış. Abartmayın. Mal mülk içinde aranızı açmayın.

Geçmişe mazi derler bebişim ;) Hatalısın.

Biz, haklısınız deyince ne değişecek? Esinize yorumlari gosterip "bak ben haklıyım" mı diyeceksiniz?

Bu devirde kandırılmadan dolandırılmadan ev sahibi olduğunuz için yatıp kalkıp şükretmeniz gerekirken siz daha muhasebesini yapıyorsunuz. Benim başıma gelenler sizin başınıza gelseydi neler olurdu merak ediyorum. Hayallerimdeki evi aldığımı sanırken koskocaman bir sıfır kaldı elimde üstelik şimdi aynı ev ödediğimiz paranın 3 katı oldu. Ne hayallerim kaldı ne evim var ne de param. Ama ben eşime sürekli böyle yapsaydık böyle olurdu diyemiyorum. Zaten içimiz yanarken daha da körüklemenin anlamı olmuyor. Bence sadece şükredin. Sizin durumunuzda olmak isteyen çok kişi var.

Back
X