kızlar evlenirken benim gibi hissedeniniz oldu mu?

Çok özel bir mekan istemiyorsanız 4 ay kala salon bulabilirsiniz. Çocuğun söylediğinde de bir şey yok bence para durumuna göre salon tutmak istemesi çok normal, ailesi yardımda bulunamayacaksa kendi durumuna göre hareket etmek istemiştir. Sırf o evci çıkabilsin diye nikah kıymayın derim ben. İnsanın başına her türlü şey gelebilir, iş bozulabilir anladığım kadarıyla da düğüne uzun bir süre var.

düğün agustosta olacak yani evet uzun bi süre var..

Cok mantiksiz, askerligi kisa dönem ciktiysa cok daha iyi ya iste, erken evlenmek yerine o zamani calisarak evi bitirmeye koyulsun, ev bitince evlenin... Niye acele ediyorsunuz? Kücükte degilsiniz, evlilik iki taraf icinde yeni bi deneyim üstüne bide kendi eviniz degilde kv de siginti gibi yasadiginiz zaman problemler kacinilmaz zaten... Neden kizlarimiz aman yeter ki evleneyim mantigiyla kvle yasamayi kabul ediyorlar aklim almiyor... Evliligin ilk aylarinin tadi cikartmak varken, birbirini daha yakindan tanimak varken, o günler bidaha geri gelmez... Ben bunu balayi olayi gibi görüyorum mesela dügünden hemen sonra balayina gitmekle dügünden bikac ay sonra balayina gitmek cok farkli, hos bana göre tatildir o artik ne balayindan bahsediyorsalar... Stresle, cekinmeyle, rahat olmamakla gecirmeYin ilk zamanlarinizi... Gelsin askerden, girsin ise, evi bitirin, salonu falan hazirlayin rahat rahat evlenin...

Üzülmeyin ama siz sırf nişanlınız askerde rahat hareket etsin diye nikah kıyacaksınız ama nişanlınız bunu önemsemiyor bile. Tayin gibi bir durumunuz yoksa neden düğünde nikah kıymıyorsunuz. Varsın askerdeykende evci çıkmayı versin. Evlenince her gün beraber olacaksınız zaten. Önce icraat arkadaş. Bir salonu tutsunlar, gelinliği alsınlar, biraz birşeyler yapsınlar sen ondan sonra nikah kıy. Daha şimdiden nikahını böyle önemsemeyen, nikah kıyıldıktan sonra düğünü hiç önemsemezse, nasılsa evlendik derse ne yapacaksın???

Bu düğün öncesi nikah büyük risk bence. Hadi tayin olsa neyse. Tayin önemli bi mevzu çünkü onda evlendikten sonra ayri kalma durumu var. Ama sadece nisanlinizin haftasonları yatılı kalabilmesi için bu riski almayın derim. Herkes gibi haftada birgün cıkıversin çarşı iznine.

10 ekimde nişanlandım. 28 ocakta düğünüm var. Yani 3buçuk ay var aralarında. Gittiğim gelinlikçilerin hepsi 1buçuk ay kala bak yeter dediler. Şimdi 3 ay var ve benim nişanlımda öyle. Hallederiz diyip duruyo bakalım nasıl halledeceksek

erkekler düz mantıktır cnm.
kesinlikle kötü niyetli algılama. 5. yıl ona göre bu günde olması önemli olmayabilir. inan bana göre de artık önemli değil.
sonra 4 ayda neden hazırlıklar tamamlanmasın ki.
biz son 2 ay kala salonu tuttuk herşeyi de hallettik üstelik kimsenin desteği olmadan.
bir de geçmişi unutun ısıtıp ısıtıp eski konuları gündeme getirmenin hiç yararı yok inan daha çok zararı var.
bir de nasıl bir şey bilemiyorum ama asker psikolojisi diye bir şey var. üstüne gitme akışına bırak..

Sizin işiniz zor.... Neden her şey tamam olup öyle evlenmiyorsunuz ki?

Durduk yere ilk yilinizda can sikacak durumlara giriyorsunuz..

Aklında bunca soruyla neden evlenmek istyorsun ki?

Her şey olur, her şey yetişir.
Herkes evlilik öncesi panikleme, pişman olma dönemine girebilir, anormal değil.

Ama bence sizin sıkıntılarınız herkesin düştüğü duygu karışıklığından farklı.
Karşı tarafta boşvermişlik var, önceki konularınızdan hatırladığım kadarıyla önemsememe durumu var.
Veya onun da kafası karışık.

Arkadaşlara katılıyorum.
Çok mu önemli evci çıkması?
Çıkmayıversin, her şeyi vaktinde yapın aceleye getirmeden.

Ben nikahın böyle düğünden çok önce yapılmasını anlamıyorum.
Bence ikisi bir arada yapılmalı diye düşünüyorum.

Böyle karamsarsan ya da aklında sorular varsa ertele derim.
Sırf onun askerliği rahat geçicek diye sen neden diken üstünde olacaksın?

Kusura bakma da,nişanlım askerdeyken evci izni alsın diye nikah yapmazdım.Aileler nasıl kabul ediyor böyle birşeyi anlamış değilim.Birde yaşlarınız kaç.

4 ay uzun zaman
Düğün yerini 6 ay önce tuttuk
Eşyaları 1 ay kala aldık
Gelinliği 1,5 ay kala diktirdim 1 gün önce teslim aldım istediğimden bambaşka bişey çıktı
Gelin arabasını 3-4 gün kala hallettim pembe Amerika'nda ne dil döktüm off ( başkasına kiralanmıştı iptal ettirdim )

Nikah şekeri 1 hafta kala
Koş Allah koş !
Son hafta 5 kilo vermiştim
Sen gelinliğe davetiyelere şimdiden bak fikrin olsun gidip sipariş verirsin

Eger sorun 4 ay kisa vir sure diyorsan , isteyen bir ay icinde bile yetistiriyor ..
Mesela biz nisanlandik ve benim esimde tik yoktu , ne ev ne salon ne gelinlik 2 ay icinde yetisti hersey..

Ama askerdeyken bune acele onu anlamadim , keske bekleseydiniz...

asker psikolojisi değişiktir.her asker şehit olursam ne olur diye düşünür ama acaba böyle bişey mi düşündü ?

Düğünümüze 2 ay kala salon tuttuk, yaklaşık 2 hafta kala gelinliğimi aldım. Bunlar dert değil siz bireysel olarak kendinize bakın.

Kıssa dönem askerlikse gelmesin hafta sonları n'olcak? Düğüne yanaşmıyorsa adam, sırf hafta sonu gece evde kalsın diye nikahı altına mı alınır?

Kendi ailesi nerede peki? Kendi ailesi sizin şehirde olsa onunların yanında çıkabilir di mi? Olmadı hafta sonu dışarda görüşürsünüz, akşam birliğini teslim olur. 5-6 ay kaftasonunun ne önemi var ya. Millet doğuda 16 ay yapıyor.

İşi evi halledip eevlenseniz olmuyor mu.

Sonra evlilikten soğudum diye konu açmayın burada

Evci çıkmak için evleniyorsa ne kadar sürecek ki bu durum zaten kısa dönem yapmayacak mı askerliği? Bence tamamen kendi çıkarı için değil. Zaten evlenecekmişsiniz.Düğün yaklaştıkça böyle stresler korkular sarıyor insanı. Bende düğünüme 2 ay kala gelinlik aldım salon tutuldu tam 60 gün vardı düğüne. Bazı şeyler plansız oluyor. 6 aylık menfaat için de ömür boyu geçerli olacak bişeye imza atmaz. İşe gireyim konusu biraz sallantıda geldi gözüme. Eski çalıştığı bi yer filan var mı yoksa sıfırdan mı arayacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…