öncelikle konu açıp açmamayı çok düşündüm ama farklı düşüncelerle karşılaşınca daha da kararsız kaldım..
bazılarınız biliyordur..
nişanlıyken eşim borsaya yatırım yapmış ve bütün birikimini kaybetmişti
bunuda benden gizlemişti tabi utandığından
üstüne düğün masraflarıda eklenince epey bir borçla karşı karşıya kaldık..
evlendik altınlarımı verdim yetmedi,üstüne annemden yardım aldık yine yetmedi,arabayı da sattık ve hala da ödüyoruz borçlarımızı çok fazla bir miktar kalmamıştı taa ki düne kadar
eşimin babası mobilya taksidini ödüyordu 3 aydır ama
dün 'artık ödemeyeceğim kendileri çalışıp ödesinler'demiş..
eşim çok üzgün bende öyle..
dünden beri konuşmuyor benimle
moral veriyorum sürekli ama 'beni yanlız bırak' diyor..
çok üzülüyorum bu haline
arabasızlıkta onu çok yıpratıyor ikimizinde alışkın olmadığı bir durumdayız..
bu zamana kadar kimseye borcumuz olmamıştı..
ne yapılabilir sizce bu durumdan çabucak kurtulabilmemiz için..
yani eşim kredi çekebilecek durumda değil..
önce ki krediyi ödemekte sıkıntı çektiği için tekrar kredi çekmesi zor bir durum..
kendi adıma kredi kullansam mı diye düşünüyorum ama ne yapacağımı da bilemez durumdayım..
ya bunuda ödeyemezsek diye de korkuyorum..
şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..
inşallah canım nazımrabbim yardmcınız olsn cnm eşini seviyor ise kredi çekmekte tereddüt etme ..dilerim tekrarlamaz ..çok pişman oldğuda belli..bol bol dua edin rabbime sığının namaz kılın rabbim size bi kapı daha açacaktır..
canım haklısın ama acil ödememiz gereken borçlarımız için bu kredi seçeneğini düşündüm benmaddi durumunuzu maaslarınızı en iyi siz biliyosunuz bzm burdan yorum yapmamız çok sağlıklı olmaz ama kredi çekmek yerine mobilya taksitlerini ay ay ödesenz daha mantıklı en azından banka faizi olmaz
öncelikle konu açıp açmamayı çok düşündüm ama farklı düşüncelerle karşılaşınca daha da kararsız kaldım..
bazılarınız biliyordur..
nişanlıyken eşim borsaya yatırım yapmış ve bütün birikimini kaybetmişti
bunuda benden gizlemişti tabi utandığından
üstüne düğün masraflarıda eklenince epey bir borçla karşı karşıya kaldık..
evlendik altınlarımı verdim yetmedi,üstüne annemden yardım aldık yine yetmedi,arabayı da sattık ve hala da ödüyoruz borçlarımızı çok fazla bir miktar kalmamıştı taa ki düne kadar
eşimin babası mobilya taksidini ödüyordu 3 aydır ama
dün 'artık ödemeyeceğim kendileri çalışıp ödesinler'demiş..
eşim çok üzgün bende öyle..
dünden beri konuşmuyor benimle
moral veriyorum sürekli ama 'beni yanlız bırak' diyor..
çok üzülüyorum bu haline
arabasızlıkta onu çok yıpratıyor ikimizinde alışkın olmadığı bir durumdayız..
bu zamana kadar kimseye borcumuz olmamıştı..
ne yapılabilir sizce bu durumdan çabucak kurtulabilmemiz için..
yani eşim kredi çekebilecek durumda değil..
önce ki krediyi ödemekte sıkıntı çektiği için tekrar kredi çekmesi zor bir durum..
kendi adıma kredi kullansam mı diye düşünüyorum ama ne yapacağımı da bilemez durumdayım..
ya bunuda ödeyemezsek diye de korkuyorum..
şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..
aynen bende sevmiyorum kredi işini faiz ödeniyor dediğin gibi..canım çok üzüldüm şuan eşininde seninde maaşın var bence her ay bir müddet ödersiniz taksidiniz ne kadar krediçekmeden ödeyemezmisin kredi işini sevmiyorumbirde tonla faiz ödüyorsun
canım haklısın ama acil ödememiz gereken borçlarımız için bu kredi seçeneğini düşündüm ben
eşim öğretmen ben muhasebeciyim
aylı gelirimiz 3,000 3,500 civarı değişebiliyor..
ama bunun 1,500 lirası ev kirası elek.,su vs... gidiyor zaten
canım babası ve ailesi bizi bu zor zamanlarımızda yanşız bıraktılar işte..allah büyük cnm kmse 4 -4 lük geçnmiyo zaten bi şekilde sallan yuvarlan yaşıyorz işte eşin borçları çok takıyo anladığım kadaryla ve buda psikolojisini bozar( ne kadar mktar kredi rahatlatr sizi babası neden ödemekten vazgeçti taksitleri yaa hmde en zor dneminzde ((
hayatına karışmak istemem ama geliriniz 3 milyarken tutup 1,5 milyarlık evde oturursanız zorlanırsınız tabi
kredi son çare olmalı yakın çevrenizden borç alabiliyorsanız alın kredinin faizleri yüksek
masraflarınızı kısmaya çalışın
canım babası ve ailesi bizi bu zor zamanlarımızda yanşız bıraktılar işte..
mobilyayı ödemicem demiş
üstüne yeni bir araba alacaklarmış..
hiç biri umrumda değilde eşim perişan oldu ona üzülüyorum ben..
stresten saçları beyazladı..
allaha havale ediyorum ailesini
oda çok kırgın ailesine[/QUOTE
ayıp etmişler !! boşver siz üstesinden bi şekilde gelirsnz destek ol eşine yalnız bırakma sakın kıskırtma ailesine karsı falan kendinden uzaklastrırsn bnce çek krediyi rahatlasın braz nasılsa ikinzde çalışıosunz ödenr bi şekilde
bi çok şeyden kıstık kendimizieğer kredi çektiğiniz zaman kalan borç kapatılıyorsa, krediyi her ay ödersiniz en azından sadece kredi borcunu ödüyor olursunuz. hem sabit bir geliriniz varmış, o yüzden kendinizi ayarlayabilirsiniz ödemeler için. zaten yapılacak herşeyi yapmışsınız, altınlar araba vs hepsini satmışsınız. belki harcamalar da asgariye düşürülerek ufak bir katkı olur. çok zor bir durum, ama geçici bir süreç bu. allah kolaylık versin..
allah yardımcınız olsun ;
ama borsada kaybedılen tutar sanırım sizin bildiğinizdeden büyük çünkü o kadar şeyi sattıktan sonra hala ödeyememişsiniz
inşallah kısa zamanda biter borcunuz belkı kayınpederınde sıkısık oldugu ıcın ödeyememıstır
bi çok şeyden kıstık kendimizi
balayı yapmadık,gezmeğe gitmiyoruz vs..
herşeyde çok tutumlu davranmaya çalışıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?