kızlar fikirlerinize ihtiyacım var

çok haklısın canım
yüzüm güldü yaa yazılanları okuduktan sonra
bu akşam konuşucam eşimle bi şekilde halletmemiz lazım bu sorunu

allah yardımcınız olsun cnm çok üzüldüm ama herşey insanlar için allah'ım sağlık versinde çalışıp ödersiniz diye düşünüyorum çok yıprtıcı bir durum ama çok düşünüpte sağlığınızdan olmayın elbet birgün bitecek borçlarınız etrafınızda yardım edecek başka birileri yok mu tabi karşılıksız yapacak bunu babanız neden mobilya taksitlerini bıraktı ki anlayamadım kusura bakmayın ama çok büyük ayıp sonuçta borcunuz var ve üstüne hesapta olmayan bişi daha çıkıyor

sevmemem için onları koca bir neden işte
en zor zamanlarımızda bize bunu yaptılar
diyecek bişey bulamıyorum
başka borç isteyebileceğimiz kimse yok canım
4 aylık evliyim
evlendiğim günden beridir borç,borç,borç
çok yıprandım tam az kaldı dedim
bu oldu..
bebek düşünüyodum borç az kaldı diye
ama tamamen vazgeçtim
önce toparlanmamız lazım..

aileler, borçlar bşkaca sebeplerle evliliğimizi yıpratıyoruz, para nedir ki bir şekilde ödenir bir ay ödenmesin ikinci ay ödenir bir şekilde, eşin seni yanında görmek istemiş erkekler bu tarz durumlarda iyice zayıf bir hale geliyorlar suçlama, ailesini kınama o da kızıyordur ama ailesi git kocana biz seninle hallederiz bunu da bir çözüm bulalım de seni yanımda istemiyorum dese de inanma kızma git yanına ben de bazen derim git görmek istemiyorum diye ama aslında isterim gelsin bana sarılsın seni uzaklaştırmasına izin verme tatlım aşarsınız inşallah çabucak bunları ve bence de çocuk yapma düzeniniz otursun ondan sonra inşallah

senin yazdıklarını okuyunca nişanlımın durumu geldi aklıma nişanlımda abisinin borçlarını ödemek için kredi çekti geçen sene daha 3 sene ödemeleri var şu an annesi ödüyor ama dedei üstlenecek biz evlenecez diye kayınvalideme ve bize yük olmasın diye evlendikten sonra o da sıkılıp vazgeçerse bizde sizin gibi zorda kalırız sonuçta sıfır borçla evlenemicez insanoğlu bu ne zaman ne yapacağı belli olmaz dimi ya eşinin babası bunu yaparsa dede de aynı şeyi yapabilir off sıkıldım şimdi ya

borsa olayı kötü olmuş.Allah yardımcınız olsun. yeni evliyken daha da zorlar bin tür borcun arasında.ama borç varsa bir şekilde ödenecek üzülmek bunu değiştirmiyor. eşinin ailesi gerçekten ayıp etmiş madem başından almayacaklardı mobilyaları. ama ne kadar ki mobilyalar çok fazla olmaz sanırım, kredi çekip tek yere borçlanmak mantıklı olabilir uzun vadede ödeneceği için çok etkilemeyebilir. Allah sağlık versin çalıştıkça ödersiniz.

cnmm eşinizi teselli etmeyi bırakın onun sorumsuzluğundan bu haldesiniz... siz çok alttan alırsanız borcunuz bittiğinde yüz bulup tekrar aynısını yapar teselli etmeyi bırakın üzülsün rahat bırakın çözüm arasın uğraşsın ki birdaha yapma cesareti kolay kolay kendinde bulmasın

ama eşi de böyle olacağını bilseydi girer miydi bakalım borsa işine? tanımıyoruz eşini nasıl biri olduğunu....olan olmuş biten bitmiş..eğer borsayı kumar geyiğine çevirmediyse yanında olmalı.

bu yüzden konu açtım işte farklı pencerelerden bakılsın durumumuza diye
eşime çok kızdığım,tartıştığımız zamanlar oldu yeri geldi eşim evi terketti
yeri geldi ayrı uyuduk o kadar uzaklaştık birbirimizden ama bu fayda vermedi bize
en doğru olan şey kenetlenmek bana göre
eşime destek olmalıyım büyük hata etti toparlamaya çalışıyoruz..çok üzgün ama asıl kötü olan ne biliyor musunuz?
hala onu zaman zaman borsayı takip ederken yakalıyorum
gizli telefon görüşmelerine şahit oluyorum
yinede sorun çıkmasın diye susuyorum
ama defalarcada söyledim ona eğer bir daha oynarsan giderim hayatından diye

şimdi olmadı bak...yani borsa hakim olduğum bir konu değil ama bilmediğin zaman kaybettiren bir o kadar da alışkanlık yaratan bir durum olduğunu biliyorum. giden gitmiş, önüne bakman lazım elbette. yaşananları bir şekilde alt edeceksin ama önlemlerini almalısın ki tarih tekerrür etmesin.

Belki de babası da bir açığını yakaladığı için ödemiyor artık borçları.

Belki de babası da bir açığını yakaladığı için ödemiyor artık borçları.

olabilir.. baksana gizli gizli borsayı takip ediyormuş eşi. belki de babası dediğin gibi bunu farketti de zorda kalsın borcunu ödesin diye ödemekten vazgeçti. öyleyse eğer adam iyilik bile ediyor denebilir.

olabilir.. baksana gizli gizli borsayı takip ediyormuş eşi. belki de babası dediğin gibi bunu farketti de zorda kalsın borcunu ödesin diye ödemekten vazgeçti. öyleyse eğer adam iyilik bile ediyor denebilir.

Hayır kızlar ondan değil babası zaten biliyordu borsa borçlarını,nişanlıykende yardım etmiş hatta bi kısmını ödemiş
ama şimdi durduk yerde ödemem diyomuş
ödemezse ödemesin yaa
ne hali varsa görsün biz çalışır öderiz

Bilmediginiz borclari da ogrenmeniz lazim. Esiniz bundan dolayi da bunalimda olabilir. Yani evlendiginiz günden beri sizi de borclarina ortak ettigi icin zaten mahcup, bir de borc söylediginden fazlaysa dipte hissediyordur kendini. En guzeli oturup tüm detaylari konusmak. Üzülerek belirtiyorum esiniz borctan sizin kadar korkmuyor.

Yatirim icin gayrimenkul, araba falan alirsin bankaya borclanirsin, ödemeler bitince bilirsin ki mal mülk sahibi olacaksin. Ama esinizin durumu baska. Sansini denemis ve kaybetmis. Bu kadar borcun yükün altinda keske dügününüzü erteleseydiniz. Ya da ne bileyim esyalarinizi sonra yavas yavas alsaydiniz. Geliriniz az sayilmaz. Cocuk masrafiniz da yok. Ben sizin yerinizde olsam ihtiyac kredisi ceker saga sola bütün borclari temizlerdim. Ödeyeceginiz faiz, huzurunuzun bedeli olsun. Sizin de sinaviniz bu olsun. Krediden karttan korkarim diyorsunuz ama alacaklilarinizin sesi yavas yavas cikmaya baslar. O zaman daha kötü hissedersiniz.

Esinizi en iyi siz taniyorsunuz. Yarin bir gün birsey olur falan derken ödemez bütün borc bana kalir diye mi düsünüyorsunuz? Cünkü hic kredi cekmedim ama bildigim kadariyla bankalar artik hayat-kaza falan sigortasi yapiyorlar. Esinizden kesin ve kati söz alin bir daha habersiz hicbiryere borc yapmayacagina dair, cekin krediyi temizleyin herseyi sonra da huzur icinde yasayin. Cok sükür sifasiz hastalik degil borc nihayetinde.

ama canım bak geniş düşün kendin diyorsun babası eskiden de borsa borçları için destek olmuş diye. yani oğlunun tabir-i caizse sokağa attığı parayı ödemeyi göze alan insan biricik oğlu evlenmiş de mobilya borcundan mı gocunacak. yani ben babasının oğluna ders vermek istediğini düşündüm nedense.

bende sizin gibi yeni evliyim ve eşimle olan tartışmalarınızın tek sebebi bu maddi sorunlar. eşim çocukluğunda pek çok şeyden mahrum fakir bir hayat yaşadığı için ailesinden ayrılıp başka bir şehre taşındığında kendisinden hiçbirşeyi kısmayacağını söylemiş kendine. ve çok rahat yaşamaya başlamış. ne kazansa harcamış da harcamış. ben onun bu rahat yaşayışını bilsem de bu kadar olduğunu tahmin edemedim. en azından evlilik için belli bir birikimi vardır diye düşündüm. fakat çok az birikimi varmış. ailesi maddi yönden iyi olmasa da düğünü yaptılar, pek çok şeyi üstlendiler. eşimse az bir miktar girdiği para sorununu bile büyüttü.

her yönden destek olmaya çalıştım aynı sizin gibi. maddi -manevi ne olursa verdim, yeterki huzur olsun diye ama sonra gördüm ki bu kadar yükün altına baştan girerek hata yapıyorum. evet, eşimizdir elbetteki destek olacaz, elimizden geleni yapacaz ama rahatlıktan, israftan veya borsa gibi kendi hatalarından dolayı girdiğimiz maddi sıkıntılara da bir yerde artık ortak olmayacaz.

ben o yönden bir dur dedim kendime. ve eşim bazı yönlerden sıkıntıda olsa da artık yardım etmiyorum (hoş etmek istesem de edemem, tüm maddi birikimimi ona verdim. kredi gibi şeyleri de hiç düşünmedim. 1 alıp 5 ödemek çok daha zarara sebep olur)

bıraktım, kendi başına çözsün. benim ailemin maddi durumu iyi, en son biraz istedim destek oldular ama bu sondu. artık ne ailemden isterim, ne de kendim veririm. kendi başına çözsün dedim. eğer dibe batmazsa çıkışı bulamaz ve aynı hatalara da devam eder. yani bu onun iyiliği için. hatalarını görmesi için bırakın dibe vursun. ve kimse yardım etmesin. elbet bir çıkış bulacaktır. her adımda siz onun yerine olayları çözerseniz, onun üstlendiği aile reisi rolünü de üstlenmiş olur ve bu görevi de siz üstlenmiş olursunuz. kendi yapması gereken şeyleri yapması için ona izin verin.

ben kendi arkadaş çevremde de kendi hayatımda da bunu gördüm. çalışan kadınlar olarak eşlerimizin bizden beklediği maddi beklentiler yüksek. işin rahatsız edici tarafı ise bunun bir zorunluluk olarak görülmesi. ben çalışırım ama evi erkek geçindirmek zorunda. açıkçası ben bu düşüncedeyim. eğer erkek benim maddiyatıma güvenip evleniyorsa o zaman ona bazı şeyleri hatırlatmanın ve sınırların göstermenin zamanı gelmiş demektir.

sizin konunuz yönünden de destek olmanız gerekir görünüşte. eş olarak bunu düşünmek bile bencilce görünebilir. ama işin vahim tarafı şu ki bunu yaptığınızda eşiniz de aynı şeyleri tekrar yapma riskini göze alır. nasıl olsa arkasını toplayan biri var, eski alışkanlıklar onun zihnine üşüştüğünde bunlarla ne kadar baş edebilir. bu yüzden bırakın, kendi çözsün zorluğunu görsün ki tekrar cesaret edemesin bunlarla uğraşmaya. ancak yeterince sıkıntı çekip kurtuluşu zorlukla bulursa borsa gibi bağımlılık yapan illetten kurtulabilir

owner aılenden yardımı borc olarakmı aldınız?

eger hayır ıse esının aılesıyle konusabuılırsın mobılya borcunu barı bırakmasınlar sıze

canımm allahım yardımcınız olsun inşaallah..ah şu aileler neden böyle yaparlar ki en azından ödemeye devam etseler.sizin gelirinizi en çok sen siz bilirsiniz.olmadı annenden tekrar al geri ödeme şartı ile yada aklıma bişi gelmiyor ki ne diyim.ama çok üzüldüm.allahım bir kapı açsın inşaallah.kul daralmadan hızır yetişmezmiş mutlaka bir yardım eli uzanır elbet...

ben de babasının oğluna bir nedenden dolayı kızıp borcu ödemekten vaz geçtiğini düşündüm.eşinin her anlattığına inanma ve gizli telefonların üstünü kapatma,sor ne kadar sorun olsada işin aslını öğren.sonrada çıkan borçların yeni yapılmadığı ne malum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…