• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar FSH ve YUMURTALIK REZERVI ile bilgisi olan acil baksin!!!!!!

Bugün sonuçlarımı alacağım inşallah iyi çıkarlar 26 yaşındayım erken menopoz riskiyle inşallah karşılaşmam.

canım inşallah böyle bi sonuç almazsın ama alırsanda çok kafana takma,çünkü yaşın çoooooook genç,1 tane yumurtan bile olsa yeter,bende 28 yaşındayım ve çok araştırmaya çalışıyorum biçok dr a danıştım, erken menepoz olsa bile yumurtalık rezervinde azalma olmuş olur ama bize 1 tanesi yeter diyorlar ve yaşın genç olduğu için yumurtalarında genç olacak.önemli olan kaliteli yumurtanın olması,bizim tek avantajımız yaşımızın genç olmasıymış.hem herşey allahtan diye düşünerek rahatlatmalıyız kendimizi,allahtan şer gelmez hayır gelir,biz elimizden geleni yapalımda gerisini allaha bırakalım,hakkımızda en iyisini o bilir. üzme kendini canım sonucunda olacağı varsa olur

canım yarın dr a gidip keseyide gördükten sonra bizide haberdar et olurmu,onlar artık bizimde bebeklerimiz gibi oluyor,çok kıymetliler,nasıl güçlük ve beklentilerle olduklarını biliyoruz çünkü,aynı duyguları paylaşıyoruz,Allah sağlıkla tamamına erdirsin canım

mutlaka haber vereceğim canım.merak etme.ben 7,5 yıl bekledim bu duyguyu yaşamak için.ama inan ki hiçbirşey hissetmiyorum.sanırım Allah'ın izni ile kucağıma alınca anlayacağım bir bebeğim olduğunu.inan ki hepiniz için de dua ediyorum.Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.inan ki canım kalbimden geçen senin bu denemende gebe kalacağın yönünde.tuubay rumuzlu bir arkadaş var forumda.onun transferi benden 5 gün sonra olmuştu ve onda da aynı bu duyguları hissettim ve o da hamile.sende de hamiş kalacakmışsın gibi bir duyguya kapıldım.inşallah öyle olur canım..

canım sakıncası yoksa sizin sorununuz neydi

Benim rahmimde septum (perde) vardı onun için ameliyat oldum. Ameliyattan bir süre sonra çok kısa zamanda bir kistim oluşmuş ve patlayıp iç kanama yaptı. Şuan kistim yok ama hormon profiline bakacaklar. Sanırım bu kistler hormonal oluşuyor. Beni ameliyat eden doktorum yumurtalıklarımın iyi görünmediğini hamile kalmam için yumurta geliştirici ve çatlatma iğnesi kullanmam gerektiğini söyledi.

Benim rahmimde septum (perde) vardı onun için ameliyat oldum. Ameliyattan bir süre sonra çok kısa zamanda bir kistim oluşmuş ve patlayıp iç kanama yaptı. Şuan kistim yok ama hormon profiline bakacaklar. Sanırım bu kistler hormonal oluşuyor. Beni ameliyat eden doktorum yumurtalıklarımın iyi görünmediğini hamile kalmam için yumurta geliştirici ve çatlatma iğnesi kullanmam gerektiğini söyledi.

canım stres yapma,önce bi sonuçlarını al,dr una göster,herşeyin bi çaresi var,zaten yumurtaların az bile olsa tedaviye başlayınca kullanacağın ilaçlar hem yumurta sayısını artırabiliyor hemde kalitesini artırıyor,sen canını hiç sıkma içini rahat tut

mutlaka haber vereceğim canım.merak etme.ben 7,5 yıl bekledim bu duyguyu yaşamak için.ama inan ki hiçbirşey hissetmiyorum.sanırım Allah'ın izni ile kucağıma alınca anlayacağım bir bebeğim olduğunu.inan ki hepiniz için de dua ediyorum.Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.inan ki canım kalbimden geçen senin bu denemende gebe kalacağın yönünde.tuubay rumuzlu bir arkadaş var forumda.onun transferi benden 5 gün sonra olmuştu ve onda da aynı bu duyguları hissettim ve o da hamile.sende de hamiş kalacakmışsın gibi bir duyguya kapıldım.inşallah öyle olur canım..

çoooooooooook teşekkür ediyorum canım benim,inşallah duyguların gerçek çıkar.biz öyle bi psikolojiye bürünmüşüzki bebeğimiz doğupta kucağımıza alana kadar herhalde inanamayacağız,ama o günleri görmeye az kaldı allahın izniyleyerimseniben

Sonuçları iki saatece eşim hastaneden alıp bana bırakacak reglin 21. günüde prolaktinle progestrona bakılacak. Doktor iki tahlilinide al öyle gel dedi. Ben sonuçları alınca buraya yazarım değerlendiriz benim bilgim yok hormonlar hakkında.

Sonuçları iki saatece eşim hastaneden alıp bana bırakacak reglin 21. günüde prolaktinle progestrona bakılacak. Doktor iki tahlilinide al öyle gel dedi. Ben sonuçları alınca buraya yazarım değerlendiriz benim bilgim yok hormonlar hakkında.

tamam canım,bende bi kaç aydır araştırmaya çalışıyorum bu hormonları,ayrıca buradaki arkadaşlardan mutlaka benzer durumda olanlar,fikri olanlar vardır,daha sonuçları almadan hiç stres yapma,hem dediğim gibi hormonlar yüksek bile çıksa kullanacağın ilaçlar yumurta kaliteni artıracaktır,

Arkadaşlar ben 32 yaşındayım erken mennopoz teşhisi konmuştu bana ben aşılama yaptırdım işte 13 ünde bugün belli olacak sonuç kan verdim sabah akşam alıcam eve giderken şimdi işe geldim ama eve gidip birde idrar testi yaptırdım merakımdan tek çizgi çıktı çok üzüldm 1 ay sonra 1 sene olacak evleneli tek yumurtam gelişti ilaçla işte 16 mm olunca çatlattı doktor demek tutmammış çok ümidim kırıldı belkide hiç bebeğim olmayacak benim ağladım 2 aylık yeğenim var onu sevdim biraz işe gelmeden eşimede diyemiyorum idrar testi yaptım sonuç negatif o da heyecanlı akşam kan testi için bugün çok kötü birgün benim için ilk aşılamam ve negatif ben birde adet olamıyorum ilaçla oluyordum çok şansızım ben anladım artık

Ama idrar testi hatalı olabiliyor ve erken dönemde hamileleği göstermiyor. Bence kan testini bekleyin. İnşallah iyi haber alırsınız.

Arkadaşlar ben 32 yaşındayım erken mennopoz teşhisi konmuştu bana ben aşılama yaptırdım işte 13 ünde bugün belli olacak sonuç kan verdim sabah akşam alıcam eve giderken şimdi işe geldim ama eve gidip birde idrar testi yaptırdım merakımdan tek çizgi çıktı çok üzüldm 1 ay sonra 1 sene olacak evleneli tek yumurtam gelişti ilaçla işte 16 mm olunca çatlattı doktor demek tutmammış çok ümidim kırıldı belkide hiç bebeğim olmayacak benim ağladım 2 aylık yeğenim var onu sevdim biraz işe gelmeden eşimede diyemiyorum idrar testi yaptım sonuç negatif o da heyecanlı akşam kan testi için bugün çok kötü birgün benim için ilk aşılamam ve negatif ben birde adet olamıyorum ilaçla oluyordum çok şansızım ben anladım artık

canım üzülme,herşey gayet normal ilerlemiş,zaten her kadında normalde 1 yumurta olur,16 mm iyi bir değer,şunu unutmaki mormal sağlıklı kadınlarda her ay 1 yumurta oluyor,yumurtanın boyutları15 mm den yukarısı için normal oluyor ve her sağlıklı çiftin her ay hamile kalma şansı %15-20.anladığım kadarıyla yumurtan ilaçlara,tedaviye cevap vermiş,normal boyutlarda oluşmuş ve çatlamış.bu durumda senin kendini şanssız hissedecek bişey yokki canım benim.ama sen bence aşılama ile zaman kaybetme,bana bütün dr lar tüp bebek önerdi,tabi eğer bu aşılama tutmamış olrsa.umarım hamilesindir ama değilsen bile üzülme canım,dediğim gibi her sağlıklı çiftin hamilelikle sonuçlanma şansı zaten normalde %15-20.senin hormon değerlerin kaç çıkmıştı biliyormusun

evet fsh 49 çıktı işte o yüzden ben üzülüyorum bana e2 23 çıkmıştı fsh yüksek çıkıyor yumurtalarım küçülmüş ve ben ilaçla adet olabiliyorum normal kendim olamıoyurm o yüzden üzüldüm yaşım geçiyor şansım azalır diye korkuyorum bari bir tane bebişim olsun isterim üzüldüm çok bakalım artık allah alnımıza ne yazdıysa onu yaşayacağım kendimi hazırlamam lazım her olumsuzluğa bunu düşünüyorum artık

Semoşcum bende aynı süreçlerden geçtim bendede yumurta yetmezliği var ama benim ilaçla 6-7 tane yumurtam oluyo. Eğer ilaçla sadece bir yumurtan oluyorsa bence aşılamayla zaman kaybetme. Aşılamada gebelik şansı normalden çokda fazla değil zaten. Doktorunla konuş canım bence zaman kaybı yaşama. Ben 3 aşılama yaptırdım olmadı, tüp bebkte şansın daha fazla olur. Moralini bozma belkide hamilesindir idrar testine pek güvenme bence. Değilsende moralini yüksek tut, herşey gönlünce olsun inş

evet fsh 49 çıktı işte o yüzden ben üzülüyorum bana e2 23 çıkmıştı fsh yüksek çıkıyor yumurtalarım küçülmüş ve ben ilaçla adet olabiliyorum normal kendim olamıoyurm o yüzden üzüldüm yaşım geçiyor şansım azalır diye korkuyorum bari bir tane bebişim olsun isterim üzüldüm çok bakalım artık allah alnımıza ne yazdıysa onu yaşayacağım kendimi hazırlamam lazım her olumsuzluğa bunu düşünüyorum artık

iyide ilaçlada olsa regli olabiliyor,yumurtan gelişiyorsa bu kadar üzülme,stres bu hormonları çok etkiliyor canım.peki neden tüp bebek denemedin

Semoşcum moralini bozma canım fakat anlamadığım şey bu değerlerle, ve bi tane yumurtayla sana nasıl aşılama yapıyorlar ben bunu anlamadım

ya başka bir doktor bu fsh değeriyle ben sana bişey yapamam dedi bahçeciye gitmiştim 45 ti değerim fsh işte sonra ümit bey benim doktorum onu tv.de dinledim erken menopoz olanlar hamile kalabilir dedi yaş önemli dedi bende ona gittim o ilgilendi fsh ve e2 hormon testi istedi bu sefer 49 çıktı fsh yumurtalıklarıma baktı işte ilaç verdi göbekten tüp bebek yapmadı çünkü fazla yumurta gelişmez diye bende tüp bebekte 4-veya 5 tane yumurta olması lazım sanırım toplanıcak onlar ama bende tek yumurta gelişti o yüzden aşılama dedi ama ben bu sefer sonucu akşam alayım bakayım doktoruma dicem tek yumurtayla bile tüp bebek denemek istiyrum aşılama bana olmaz sanırım konuşucam inş. hayırlısı olur

ya başka bir doktor bu fsh değeriyle ben sana bişey yapamam dedi bahçeciye gitmiştim 45 ti değerim fsh işte sonra ümit bey benim doktorum onu tv.de dinledim erken menopoz olanlar hamile kalabilir dedi yaş önemli dedi bende ona gittim o ilgilendi fsh ve e2 hormon testi istedi bu sefer 49 çıktı fsh yumurtalıklarıma baktı işte ilaç verdi göbekten tüp bebek yapmadı çünkü fazla yumurta gelişmez diye bende tüp bebekte 4-veya 5 tane yumurta olması lazım sanırım toplanıcak onlar ama bende tek yumurta gelişti o yüzden aşılama dedi ama ben bu sefer sonucu akşam alayım bakayım doktoruma dicem tek yumurtayla bile tüp bebek denemek istiyrum aşılama bana olmaz sanırım konuşucam inş. hayırlısı olur

hakkında hayırlısı olsun canım,eğer maddi olarakda imkanın varsa ben senin yerinde olsam tek yumurtamda olsa tüp bebeği denerim çünkü aşılamaya göre şansı daha fazla oluyor,bendede aynı durum var,bizim durumumuzda olanların fazlada zaman kaybetmesi iyi olmuyor,bencede birdaha aşılamayla zaman kaybetme canım ama inşallah sonucun pozitif gelirde bizide haberdar edersin seviniriz

Back
X