Kızlar Gelin Adayımızla İlgili Ufak Bir Fikir Danışma

aylacik3534

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
18
-2
1
35
Kızlar günaydın, erkek kardeşimi bir ablamiz aracı olarak bir gelin adayı buldu.
Kardesim memur gelin adayımız dış hekimliğini bitirmis ve uzmanlık sınavlarına hazırlanıyor. Kizla biraz konustular tabi bir hafta kadar düşüncelerimiz konusmalarimiz harika diyor baslangic icin. Sohbet akıyor ikiside güleç..
Kardesimin aklına takilan soru isaretleri;
- Abla ben 5200 lira alıyorum kız uzmanlığı kazanirsa ve ileriki zamanlarda benden belki 2 katima kadar fazla kazanabilir ailesi tarafindan baskı v.b durum yaşar miyim ? dedi..
- Kardesim 1:80 kiz da sanirim 1:59 boyunda. Abla tuhaf görünür muyuz diyor.. sadece bu iki soru isareti var aklinda.

Aslinda kendisi de normalde ek olarak bilgisayar isi yapiyor oradan da aylik 2000 gibi bir rakam kazanabiliyor..

Ablalari yorumlarinizi okutmak isterim. Sizlerde de fikir alabilir miyim☺️

Kuzenim(kız) diş hekimi eşi bankacı ... Kuzenim rahat eşinin iki katı maaş alıyor. Çok büyük bir aşkla evlendiler.4 yıldır evliler şimdi birde prensesleri olacak insAllah... Çok şükür çok mutlular problem yaşanmadı. Kardesinizde yasayamaz . Boy farkina gelince bana göre çok fazla değil olabilir bence...

Kuzenim(kız) diş hekimi eşi bankacı ... Kuzenim rahat eşinin iki katı maaş alıyor. Çok büyük bir aşkla evlendiler.4 yıldır evliler şimdi birde prensesleri olacak insAllah... Çok şükür çok mutlular problem yaşanmadı. Kardesinizde yasayamaz . Boy farkina gelince bana göre çok fazla değil olabilir bence...
Ben aslında şunu söyledim kardeşime; biraz daha tanı kafanda soru işaretleri kalmaz hem netlesir olumlu yada olumsuz.

Boy bi sorun degil bence. Maas da kisiyle alakalı belki sorun olabilir. Bi evin içine girince sen ben diye bi kavram kalmamalı ama kardeşiniz simdiden bunu gurur meselesi yaparsa ilerde nolur bilmiyorm

Kızın ailesine kardeşinizin aldığı maaş konusunda yalan söylemediyseniz ve bu şekilde kabul ettilerse neden sorun olsun?

Ayrıca evlendikten sonra ailelerin iç işlerine karışmasını engellemek artık kadın ve erkeğin görevi. Kıza bu konuda güveniyor mu?

Kız veya ailesi sorun yapmasa bile kardeşiniz bunu kompleks yapar mı? Alınganlık yapar mı?

Boy meselesine gelince, en az sorun olması gereken şey. Kız 180, oğlan 159 değilse ülke şartlarında hep böyle zaten :)

Maaş konusunu baştan konuşmalı.ileri de ne olacağı belli olmaz.boy farkı çok degil bence.hatta ben çok beğeniyorum böyle çiftleri.çok tatlı duruyor.

Kuzenım diş hekimi, eşi mühendis. İş güvenlikci olarak calısıyor. Hiçte böyle sorunları yok

Kızlar günaydın, erkek kardeşimi bir ablamiz aracı olarak bir gelin adayı buldu.
Kardesim memur gelin adayımız dış hekimliğini bitirmis ve uzmanlık sınavlarına hazırlanıyor. Kizla biraz konustular tabi bir hafta kadar düşüncelerimiz konusmalarimiz harika diyor baslangic icin. Sohbet akıyor ikiside güleç..
- Abla ben 5200 lira alıyorum kız uzmanlığı kazanirsa ve ileriki zamanlarda benden belki 2 katima kadar fazla kazanabilir ailesi tarafindan baskı v.b durum yaşar miyim ? dedi..
- Kardesim 1:80 kiz da sanirim 1:59 boyunda. Abla tuhaf görünür muyuz diyor.. sadece bu iki soru isareti var aklinda.

Aslinda kendisi de normalde ek olarak bilgisayar isi yapiyor oradan da aylik 2000 gibi bir rakam kazanabiliyor..

Ablalari yorumlarinizi okutmak isterim. Sizlerde de fikir alabilir miyim☺️
Kızın yerinde olsam zaten böylesi boy şöyle olur mu kilo böyle olur mu diyen biriyle evlenmem

Anlaştıktan sonra, birbirlerine maaş konusunda yalan söylemedikten sonra neden sorun olsunki. Olmamalı.
Kardeşinizin de garanti bir işi var sonuçta.

Boy farkına gelince eşim 1.80 ben 1.59
60 bile değilim 😄 ama abes durmuyoruz.
Çok iri bir adam değil, ondan mı bilmem. Çok seviyorum ben boylarımızı

Kardeşinizin cinsiyetçi fikirlerini bilmeden sorun yaşarlar mı buradan bilemeyiz..
Kendisi maaş konusunda eziklik hisseder mi önce kendi karar vermeli..

Mesela benim eşim bu konuda asla eziklik duymaz çok iyi bilirim. Tam tersi ikimizin kazandığı ortak paramız olduğu için mutlu bile olur. Şu anda ondan bir tık fazla alıyorum..

Kızın ailesine söz düşüp düşmemesi tamamen çiftler ile alakalı. Yani bunu yine kendi aralarında konuşup halletmeliler.

Boy konusuna gelince bence o kadar tuhaf durmaz.
Ben 160, eşim 180.. Yüksek topukluya ihtiyaç duymam bile gayet rahatım.
Şekilciliği bir tarafa bıraksın kardeşiniz bence..

Allah yakıştırmış bizi, kul yakıştırmasa kaç yazar? :KK76:

Son düzenleme:
Boy konusuna birşey diyemem gerçekten beğense boy sorun olmazdı bence
Kardeşin biraz ailesinin dolduruşuna gelmiş
Maaş konusunda da kardeşin de kötü kazanmıyor ama kadın fazla maaş alınca sorun çıkıyor bence.üstünlük kuruyor .saygısı olmuyor erkeğe

İki soruda kişinin karakterine göre farklı yorumlanacak nitelikte..

Birbirlerine biraz daha zaman tanısınlar..
Maddiyat kız için ne kadar önemli.. eli bol mu ? Kazandıklari ortak mı olcak yoksa kızımız üstünlük mü sağlayacak..
İnsan paranın çokluğun da veya azligin da aynı insan olamayabiliyor.. bunu gözlemlemek lazım...

Kimisi uzun boya aldırış etmez, kimisi de her aynaya baktığında ben yanına yakışmıyor muyum. Acaba boyumu kısa mı buluyor , acaba daha uzun boylu kızlara mi bakıyor diye diye kendini de karşısında ki insanı da yer bitirir...

Başa döneyim birbirlerini iyi tanısınlar efendim. Tüm soruların cevabı hanım kızda ...

Hayırlısı olsun inşallah..

bir arkadaşım belediyede sözleşmeli memurdu, eşi de eczacı. bir süre sonra istifa etti şu anda ikisi de eczanede duruyor işleri o kadar büyüttüler ki paraya para demiyorlar :rolleyes: kafaları uyuyorsa sorun etmezler gibi geldi. boy farkı da hiç önemli bir fark değil. allah mutlu etsin.

Kardesin bu kızla evlenmesin.. kardesin bu soruları etrafına soruosa kıza yazık.
Ayni durimdaki bi erkek degilde kadın olsaydi ablasina danışsaydı olaya böyle bir tepki vermezdiniz gayet sıradan bir kız kardeş abla muhabbeti derdiniz..ya bu erkeklerin annelerini kardeşlerini böyle öcü görüp sonrada burda zibilyon tane kaynana gorumce konusu görünce gulesim geliyor ya..biraz normal bakın lütfen abla kardeş bunlar tabikide fikir almak için konuşabilir danışabilir kızı kötülemememiş ki..

Aslinda ikisi de sorun olmaz ama.Kardesiniz bunu sorun yaparsa o zaman sorun olur.Suan kafasinda bunu kurmasi bile aslinda evliligin olmamasi gerektirdigini dusundu.Ozellikle boya takilmasi begenmedigini dusunmeme sebep verdi.

Bu kadar yüzeysel düsünen kisi, ergen gibi düsünüyordur ve hali ile evlenmek icin hazir degildir.
Ki bir hafta konusma ile nasil "gelin adayi"dan bahs eder? Insan bir araba alirken bile aylar düsünüyor. Bir hafta bunu düsünmek icin cok cok az ve erken.

Kardesin belli ki evliligi, marketten elma almak gibi birsey oldugunu saniyor. Bence evlenmesin.

Ablalari yorumlarinizi okutmak isterim. Sizlerde de fikir alabilir miyim☺
İnsan severse hiçbir şey sorun olmaz sevgi yoksa herşey goze batar

Back
X