- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
merhaba kızar ;
Büyük bir şirkette tabiri caiz ise "köpek" gibi çalışıyorum ve iş yerimde 10. ayım, her geçen gün genel müdür bey(!) müsveddemle biraz daha papaz oluyoruz adam beni her gördüğünde kudurmuş gibi sözsel saldırmaya başlıyor bugun asistanından duydum bana "Chucky'nin gelini" diye lakap bile takmış ( ne kadar seviyeli bir insan olduğunu burdan anlayabilirsiniz) tövbe tövbe 50 yaşındaki adamın uğraştığı şeye bak. Sürtüşmemiz taa iş görüşmelerinde başladı. 3 kez görüşme yaptık ve bana işe alındığımı söylemeden önce "seninle çok kavgalar edeceğiz" demişti, aynen de dediği gibi oldu. Sanıyorum ki sürtüşmelerimizin asıl sebebi patronumun beni işe almayı çok istemesiydi. ziraa bu genel müdür olacak şahsiyet, patronumun bana "seninle mutlaka çalışmak istiyorum bize çok faydalı olacaksın" demesiyle kaşlarını titreterek hımm hımm deyip aşağılar gözlerle bakıp durmuştu nitekim onun gözunde yaşça kendinden küçüktüm ve aşağılanmayı hakediyordum. neyse sonuç olarak işe başladım. 1. ayımda deneme süresi olarak asgari ücretle başlamıştım. Akabinde patronumla hiç bir maaş konuşmasında bile bulunmadığım halde 2. ayımda ücretimi 2500 tl ye cıkarması ve yabancı dilimin çok iyi (hatta yok denecek düzeyde) olmadığını bile bile y.dışı toplantılarına onun yerine beni yollamaya başlaması sanıyorum ki olayın tuzu biberi oldu. patronum maaşımı 6. ayın sonunda 3400 tl ye cıkardı ve bana bir araç tahsis edildi ancak bu müsvedde müdür ne yaptı etti maaş tekrar eski haline düştü, araç yakıt alımıma kısıtlama getirdi adam resmen km hesabı yapıyor şaka gibi :/ o günü hiç unutmam ekmeğimle oynayan yiyecek ekmek bulamasın inşallah! patronumun bu maaş düşürme olayı için söylediği tek şey "1. yılında 2 maaş ikramiye alacaksın böylelikle telafisini yapmış oluruz" du. patronumla sorunum hiç yok çok beyefendi. adam yaptıgım işleri çok beğeniyor, ne kadar görevim olmasa da evinin dizaynını bile rica minnet bana yaptırdı. sonuç olarak patronumu gördüğüm yerde herşey için teşekkürler deyip işi bıraktığımı söylemeyi düşünüyorum ve NEDEN diye sormasını umut ediyorum sormaz ise de yapacak bişey kalmıyacak. Size de danışmak istedim sizce yenilgiyi kabullenip pılımı pırtımı toplayıp, seviyemi düşüremem deyip meydanı o çakal kenarın müdürüne mi bırakayım? yoksa ne de olsa işi bırakmaya karar verdim kaybedecek birşeyim yok deyip kenarın müdürüne savaş açıp patronun gözünden zamana yayarak santim santim düşürmeye mi çalışmalıyım ? ne dersiniz kızlar ...
Simdi kusura bakma ama muhendislik diplomasi var muhendislik diplomasi var. Benim arkadasim ITU endustri mezunu 2750 ile basladi, ki dusuk bile bence, ama iyi bir sirket diye bisi baslangic olarak kabul etti.
3000-4000 ile baslayan da biliyorum. Kimse zaten herkes 2500 alir baslar baslamaz demiyor ama 2000 2500 ucuk maaslar degil baslamak icin. Bu arkadas da yuksek mimarmis gayet olabilir bir maas. Hele Istanbul'daysa..
Bugun maasimiz dusuk diyn ogretmenler de 2500 aliyor.
Garipsenecek şey asgari ücretle girip ikinci ay maaşın 2500'e yükselmesi. İnsanların 2500 maaşla işe girmesi değil. Sonuçta belli bir firmada her pozisyonun ücreti aşağı yukarı bellidir. Beklentisiz bir şekilde asgari ücretle işe giriliyor. Maaşı konuşmaya gerek bile yok, sonra ikinci ay 4 katı oluyor. Yoksa züğürt tesellisi yapmıyoruz.Kimse de kimsenin maaşına takmadı. Dikkat çekilen kısım maaşın ikinci ay değişmesi o kadar. Çünkü asgari ücretle işe girip ikinci ay 4 katına çıkması çok beklenecek bir olay değil. Sonuçta deneme süreci muhabbeti bile yokken. Öyle işte...
interneyşinıl firmalar... Genelde baba parasıyla kolejde okuyup bir güzel ingilizce öğrenip sonra yine baba parasıyla bir güzel vakıf üniversi okuyup daha sonra vakıf üniversitesi diplomasıyla başarabileceği tek yer olan özel sektöre girme vizyonundan mı bahsediyorsun?
Kendi kafasıyla okuyan istisnalar var da sen onlara yakın gözükmüyorsun. Düşün olsan bile gözükmemek ne demek.Bu arada senin bildiğin vizyonla sınırlı değil. Kamuya yönetici yetiştirme amacıyla kurulan senin dedenin dedesinin kim olduğunu bilmediğin zamanlardan kalma okullara çamur atmak ne kolay. interneyşinılmış Siz kendinizi pazarlamaya çalışın, başkaları boyları kadar sınavlarla bir yerlere gelsinler, bir de torpillere rağmen. Adaletli dünyaya bak... Hahaaha dediğin adamlar seni yönetiyor. Hahahaha... Her şey politikacılardan ibaret değil. Bürokrasi diye bir şey var hahaha...
2500 tl , 3400 tl, özel araba vaoov.
genel müdür olacak sahsıyet acaba adaletten yana oldugu için midir bilinmez
Maaşlarda sana özelmiş bence çıkmayı düşünme ''özel patronun'' yine bir zam yapar alttan alttan
2500 tl , 3400 tl, özel araba vaoov.
genel müdür olacak sahsıyet acaba adaletten yana oldugu için midir bilinmez
Maaşlarda sana özelmiş bence çıkmayı düşünme ''özel patronun'' yine bir zam yapar alttan alttan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?