Kızlar geri adım atsam mı

yazının başında
ne istediğini bilen kız aferin dedim
nedeni kapalı olman yada inancın değil
aklındakini biliyor eksik olanı kabul etmiyor izlenimi aldım
gelen teklifleri reddetme nedenlerini okuduğumda
ancak şimdi acaba olurmu dediğin insanı anlattığında
fikirlerimde değişti
bize sorma
sence olurmu ???????
balıkla kuş neden evlenemez
çünki ortak bir yaşam alanları yoktur
bu çocuklada durumun aynen böyle
senden hoşlanması da ilginç
bu kadar zıt ve farklı bir karakterde olan insanlar
sadece fiziksel çekim nedeni ile birlikte olurlar
kendini harcatma derim ben

Anladıgım kadarıyla birlikteliğinin evlilikle sonuçlanmasını istiyosun. 1 hadis vardır; "kadın kocasının dini üzerinedir."

Bence dogru karar vermissin canim. Ve inan coook sevecegin sevilecegin biri cikacak zamana birak sadece

teşekkür ederim canım. sabredemiyorum ama sanki çıkmayacakmış gibi geliyor. kapalı olduğum için erkekler rahat yaklaşamıyor zaten. ilerde görücü usülü olur belki ama ya onda da beğendiklerim çıkmazsa.
siz evlisiniz sanırım ne güzel bebişiniz de oluyormuş Allah sağlıklı mutlu huzurlu bi şekilde bebişinizi kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin:) benim de karşıma Allah güzel insanları çıkarsın:)

Dogru bir karar vermissin. Insallah en yakin zamanda karsina sana uygun biri cikar ve coook mutlu olursun

Tesekkurler guzel dileklerin icin o yaslarda insanin aklina geliyor ama sabirli olup dogru insani beklemelisin zaten elinde olmadan agzindan dogru cumleler dokulecektur. Gorucu usulu filan die dusunme zira gorucu tanisip cok asik olan arkadaslarumiz var. Ben ve esimin evlenecegi kimsenin ve bizim de aklimiza gelmezdi ama allah yazmissa oluo cok da guzel oluo)

Kaçan kovalanır hesabı yine, o senin üzerine düşmeyince kıymete biniyor.

Konu mesajını tekrar oku; maneviyat dediğin gibi senin için önemli ise tarif ettiğin kişiyle evlenme gibi bir hayalin olamaz. Ne yapacaksın, yıllarca sevgili gibi takılıp bu arada onu değiştirmeye, istediğin kalıba mı sokmaya çalışacaksın? Sırf etkilendin diye, mantıklı bir çaba olur muydu bu?

hadi ya yaşadınız mı. kafamdaki soruları acabaları yaşayıp görmüşsünüz. merak ettim siz de yaşadıklarınızı biraz anlatabilir misiniz. hangi konularda sorun yaşadınız. severek mi ayrıldınız. tecrübelerini düşüncelerinizi çok merak ediyorum benle paylaşırsanız çok sevinirim:)

ben 25 yaşındayım nişanlım olana kadar hic bir erkekle birlikte olmadım. liseyi imam hatipde okudum hep kız vardı sınıflarımızda.. ünide de aynı şekilde erkekler bana karşı mesafeliydi ama bunu hiç sorun etmedim. cünkü inancımız gereği kadere iman vardır bizde :) şuanda nişanlıyım , 24 aralık 2014de tanıştım nişanlımla :) görücü usulü tanışmadım ha görücü usulü de cok kötü bişi deil yani.

senin de daha vaktin vardır hiç geç kalmış deilsin. önceliğin okulu bitirmek olsun sonrasında da eline işini al ve devamı gelir emin ol . sen bol bol dua et hayırlısını iste

samimi ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım. yorumlarınız o kadar çok iyi geliyor ki. iyi ki olmamış dedim emin oldum hatta. ben de olamayacağının farkındaydım işte ama bunu birilerinin demesine de ihtiyacım vardı kafamda acabalar vardı ama sayenizde gittiler çok şükür:)
aslında benzer hayatlarımız varmış hiç erkekle birlikte olmamanız kız lisesinde okumanız.
nişanlınızla nasıl tanıştınız peki merak ediyorum çünkü erkeklerle mesafeli olunca birlikte olacağım erkek çıkmayacakmış gibi geliyor. kadere inanıyorum tabi ki kısmetim bir yerde beni bekliyor. ama sanki kısmetim için benim de çabalamam gerekiyor gibi hissediyorum o yüzden endişelenmeye başladım.

İnançsızdı.Alkolü bıraktı dine merak saldı, ve bunları ben istemeden yaptı. Sonra birden ayrıldı.Sebebi ben daha iyilerine layıktım, ailesinin içine beni sokamazdı onlar tü kaka insanlardı filan.. Sen onun gezip tozduğu kızlardan farklısın, beyimiz değişiklik arıyor seni gizemli buluyor yoksa niye seni istesin ki. Kendi dengini bul boşver. Şu an çok şükür inançlı bir insanla evliyim kimse için değişmedim kimseyi değiştirmedim en güzeli..

çok haklısın canım ben de bunun farkındaydım işte ama birilerinden de duymaya ihtiyacım vardı. dediğin gibi inancım gereği çok mantıksız olurdu. sadece birazcık kafam karıştı:) yorumun için çok teşekkür ederim

Daha kimler çıkıcak karşına, hiç canını sıkma; 20 ne güzel bir yaş, bu güzel yıllarının keyfine bak :)

madem inancın var, ahiretede inanıyosundur ve dünyadaki eşimizin ahirette de bizimle olmasını isteriz dimi. o yüzden cok dikkat etmeli .

şuanda okuyosun ve hayatın üniden ibarettir. istedigin gibi birinin cıkmaması gayet normal.. seneye okul bittignde 21 yasında olcaksın iş güç şu bu derken 23-24e geldiginde birileri aracı olcaktır evlenmen için. yada annene şurda şunun oglu var senin kızla görüştürelim diyenler falan olcaktır böyle şeyler gayet normal. o kişiler vesile olmuş oluyo evlencegin kişiyle seni karşılaştırmak icin.. yani sen buna görücü usulü olarak bakma. emin ol kimse öyle sokakta birini görüp de aa ben bunla evlencem diyip de sevgili olmuyo bu çok nadirdir :)

benim tanışmam ise şöyle oldu :) sevdiceğimle benim ortak ark vardı onun face listesinden beni görüp mesaj atmıstı ama ben kaale almamıştım . oda ısrar etmemişti konu da kapanıp gitmişti bu arada 2010 senesindeydik o sırada yani ben üniden daha yeni mezun olmuştum :) neyseee tabi buarada beni isteyenler oluyodu. haber yollayanlar falan eve cok haber geliyodu anneme işte kızını istyolar şöyle böyle ama ben hic aldırış etmiyodum istemiyodum nedensizce banane deyip kestirip atıyodum... 23 aralık 2014de 1 arkadasım bana msj attı. bi arkadasım var seni ona yapalım düşünce yapısı filan sana cok uyuyo dedi memleketlerimizde birbirine yakın falan. bende onun hakkında bişiler sordum falan derken iyi tmm dedim . ertesi günü nişanlım bana msj attı :) 1hafta mesajlastık arada telde konuştuk . sonra benim yanıma geldi tam 1 ocakta (kendisi şehir dışında) .
ve böylelikle başladı sonrasında ne göriyiiim , megersem bu vakti zamanında bana msj atan cocukmuş :) onun face geçmişine gittigimizde de gördük zaten bana o zaman yazdıgı mesajları

demekki dedim yani ben senelerdir onu beklemişim ama hep dua ediyodum; Allahım beni uygun olmayan kimselerle karşılaştırma diye. karşıma cıkanlar icinde eger birbirimiz hakkında hayırlı deilsek ya beni ondan sogut ya onu benden sogut diyodum ve gerçektende hiç kimse olmadı hayatımdaaa

vayy çok etkilendim canım kısmetin ne yapıp edip bulmuş seni senin adına çok sevindim Allah bozmasın inşallah mutlu huzurlu bir evliliğin olur:) ve darısı benim de başıma
haklısın canım sen anlatınca bazı şeyler kafamda oturdu zamanı var demek ki akışına bırakmak en iyisi
çok güzel dua etmişsin ben de hep hayırlı bir eş için dua ediyordun ama biraz eksik etmişim galiba senin gibi dua etmeye karar verdim ben de
yorumların için çok teşekkür ederim her şey gönlünce olsun Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın

başlamadan bitsin.
illa biri olacak diye herhangi birine olur gözüyle bakmayın.
uyum çok önemli ilişkilerde.

amin canım. Rabbim sana da herşeyin en güzelini en iyisini hayırlısını nasip etsin inş. sen sadece dua et. emin ol vakti zamanı gelince olur. ki senin yaşın da geçmiş bir yaş değil. Allah cümlemize iyilikler nasip etsin inş :)

yakma kendini geri adım değil adım atma bence sen bu yolda sakın.millet dinini değiştiriyor sevdiği uğruna çabasıda yok zaten oohh sen çabala dur boşver bacım boşver ne güzel iteklemişssin elinin tersiyle yapma.benim eşim inancı var çok şükür namaz kılmıyor dşye zoruma gidiyor.

Hayat gorusleriniz cok zit bu seni yorar ..ve bu durum aranzda surekli anlasmazliklara neden olur...onune daha kimler cikar....bosver yoluna bak..

daha 20 yasindasin, acele etmeye ne gerek var. icinin pekte isinmadigi, sevmedigin biriyle niye sevgili olasinki. hemde hic uygun hayati olmayan biriyle.
bence acele etme, zaten oda bi tepki vermemis. demekki anladi denk olmadiginizi.
hayatina devam et, mutlaka seni hak eden birisi cikacaktir karsina.

20 yaşına kadar olmaması anormal bişey değil Benim de o yaşta hiç olmamıştı.. Okuldaki arkadaşlıklardan çok ender olarak ciddi devam eden oluyor. Bahsettiğin konu önemli bir konu. Ciddi düşünüyorsan, o sana saygı duyarım filan diyorsa sanmıyorum bu konuda saygı olacağını. Sen erkek o kız olsa kız erkeğe belki uyum sağlayabilir de o erkek olunca daha sorun olur. Allah herkese uygun kişiyi nasib etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…