- 20 Temmuz 2015
- 103
- 66
- 18
- 34
20 yaşına kadar olmaması anormal bişey değil Benim de o yaşta hiç olmamıştı.. Okuldaki arkadaşlıklardan çok ender olarak ciddi devam eden oluyor. Bahsettiğin konu önemli bir konu. Ciddi düşünüyorsan, o sana saygı duyarım filan diyorsa sanmıyorum bu konuda saygı olacağını. Sen erkek o kız olsa kız erkeğe belki uyum sağlayabilir de o erkek olunca daha sorun olur. Allah herkese uygun kişiyi nasib etsin..
Bence bu hayat tarzına bağlı. Örnek olarak sen kız erkek farklı oturuyorsan vs aranızda uyumsuzluk oluşabilir. Ama o çok anlayışlıysa ve sizde bazı konularda orta yolu bulabiliyorsanız bir sorun çıkmaz. Benim babam ateist mesela, ama bize ve anneme hiç karışmazdı ben gayet orucumu tutarım dualarımı okurum dinimin gerektirdiği şeyleri yapmayada çalışırım,annem bizi dinimizin gerektirdiği gibi yetiştirdi. şansıma erkek arkadaşım da ateist ama benle iftara gelir, dini bir konuyu anlattığında dikkatle dinler, çocuğumu dinime uygun yetiştirmek istediğimi bilir ve tabiki nasıl istersen der. Kısaca karşınızdakinin ne kadar anlayışlı ve uyumlu, sizinde ne derece dininize uygun yaşadığınızla alakalı diye düşünüyorum. İkinizde çok zıtsanız, belki ilerde beş vakit namaz kılar, alkolu bırakır diye evlenirseniz yanlış yaparsınız.
amin cümlemize canım:) evet haklısın o daha ağır basar Allah korusun benim bile kafam karışabilir. çünkü ona ahiretten bahsettim diyor ki ya öyle değilse ya bildiklerimiz yanlışsa. burdaki yorumları okuyunca kafama dank etti ondan uzak durmam en iyisi
Sabret sabret ne acele ediyorsun?? Düzgün insanları red edip seninle tezat birine meyillenmen çok ilginç. Bende kapalı bir bayanım 25 yaşındayım.iyi günler kızlar
düşüncelerinize, tecrübelerinize ihtiyacım kafam karışmış durumda arafta kaldım sanki. benimle tecrübelerinizi paylaşıp beni durumdan kurtarırsanız çok sevineceğim.
öncelikle kendimden bahsedeyim. ben 20 yaşında üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. kapalı ve elimden geldiğince dinimi yaşayan biriyim. şu yaşıma kadar çıktığım biri olmadı. lisede kız okulundaydım çevremde erkek olmadı o yüzden olmadı hem de ben günaha girerim korkusuyla istemiyodum. ama üniversiteye geçince işler değişti artık olabilir gözüyle bakıyodum annem bile artık biri var mı hayatında diye soruyordu. son iki senedir okulda karşıma bikaç kişi çıktı teklif eden oldu ama içime sinmediği için hiç ileriye götürmedim elektrik alamadım diyelim.
Ama en son teklif eden arkadaş kafamı karıştırdı. kendisi sınıf arkadaşım. bu sene bana bakışlarını yakalıyodum şüphelenmiştim. face den ekledi mesaj attı konuştuk ve mertçe itiraf etti hoşlandığını hatta 1. sınıftan beri beni fark etmiş yaklaşmaya korkuyomuş. ta ki o beni faceden ekleyince ben bir bahaneyle ilk ona mesaj atınca döküldü hemen benim adım atmamı bekliyomuş. bana bakışları dikkatimi çekiyordu hatta beni etkiledi diyebilirim belki de o yüzden mesaj attım.
Gel gelelim ki sorunumuz farkli yaşam tarzlarımız, düşünce yapımız olması. dışardan gördüğüm kadarıyla kendisi alkol alıyor bara gidiyor arkadaş ortamı çok rahat kızlı erkekli aynı evde yaşabiliyolar. ve en önemlisi inancı çok sallantı da. din diye bir şey yok diyor. tanrıya inanmıyor değilim diyor. aslında körü körüne savunduğu bir düşüncesi yok konuştuğum kadarıyla kafasında şüpheler var. aile ortamından kaynaklanıyormuş kendi dedi. gördüğünüz gibi çok zıtız . o bana saygılı olurmuş ama ben ona ne kadar saygılı olabilirim ki inancım gereği yaptıkları düşündükleri çok ters. sevgili olursak ben onu kaldıramam kabul edemem gibi geldi etkilendiğim halde hemen olmaz diye kestirip attım. o da ben böyle olacağının farkındaydım seni üzmek istemiyorum diyor. durumu gayet olgun karşıladı sonradan hiç adım atmadı ısrar etmedi.
ilk zamanlar yaptığım doğru geliyordu ama şimdi kafam karışmaya başladı sizlerinde düşüncesini alayım dedim. acaba denese miydim olmayacağını yaşayarak mı görseydim. çok mu önyargılı davranmışım. kızlar ben üzülmekten korktum. daha önce hiç ciddi konuştuğum etkilendiğim kişiler olmadı. tecrübem yok bu konularda. sizce geri adım atıp eğer kabul ederse denesem mi siz olsanız napardınız lütfen yorumlarınızı esirgemeyin benden.
Bir de karşıma da doğru düzgün kişiler çıkmıyor sanki ilerde beni sevecek biri çıkmayacak gibi geliyor. sabredemiyorum artık sevmek sevilmek istiyorum kızlar napayım sizce
Sabret sabret ne acele ediyorsun?? Düzgün insanları red edip seninle tezat birine meyillenmen çok ilginç. Bende kapalı bir bayanım 25 yaşındayım.
anneannem 7 yaşından beri keyfi olarak filan hiiiç namazını aksatmamış bir insan dedemse 70 li yaşlarında ama sayılıdır cumaya gittiği arada bir kafasına eserse gider içkisiin vardı gençliğinde arada bir belki hala içiyordur bilmiyorum anneannem butun midyeydi bilmem neydi hepsinin binbir çeşit tarifini bilir yapar ama bir kere agzına sürmemiştir bunlara ragmen birbirlerini o kadar çok severlerki çünkü gunumuzde dine baglı olmayan insanların da çoğu saygısız dine baglı olan insanların da çoğu saygısız o yuzden ben de sizin ilişkinizin yürüyebileceğini hiç sanmıyorum
Olmaz tatlim ya üzülme yasasan sevgili olsan ilk başta kabul ederim diyorsun ama zaman gecince is heleki ciddiye donunce kabul edemiyorsun degistirmeyecalisiyorsun catismalar basliyor ben yasadim ayni durumdayiz senle benimki bitti aile yapisi iinsanın kisiligi inanci yasam tarzi cok onemli biseyler yasayip uzulmektense yasama daha iyi cunku kaldiramiyor insan
Yok canim 4 yilin ardindan sozlendik 1 ay sozlu kaldik emin ol sevgidenbi yere kadar kafanyapisi aile yapisi din inac siyaset sen onemsemesende karsina cikiyor emin ol ayrilali 6 ay oldu hala toparlanmaya calisiyorumAnladim canim haklisin ayni durumda olup tecrubelerin benim icin cok onemli yorumun icin tedekkur ederim bi kere daha iyi ki olmamis diyorum. Peki ondan sonra karsina senin gibi dusunen sana denk istedigin gibi birisi cikti mi
Yok canim 4 yilin ardindan sozlendik 1 ay sozlu kaldik emin ol sevgidenbi yere kadar kafanyapisi aile yapisi din inac siyaset sen onemsemesende karsina cikiyor emin ol ayrilali 6 ay oldu hala toparlanmaya calisiyorum
Hem sevgi vardi hemde istiyordum duzeltirim dedim seviyorsa duzelir dedim oda alkol aliyordu inanci yoktu ben kapalinamaz kilan biriyim abdest almasini bile bilmiyordu dusun 30 yasinda olmasina ragmen duzeltirim dedim duzelmeye basladi ama aile tapisi boyle oldugu icin olmadi ki ailem cok anlayisliydi bildigi halde ben sitiyorum diye kabul ettiler ama sonra sorunlar eksilmek yerine cogaldi olmadi aile isin icine girince farkli bir boyuta geciyor hemde 1 gunun icinde bitti tartismamiz olmadi ailesi yuzunden 1 gunun cicinde vazgecti ailede 2. Kapali gelin olacaktim kisacasi uzulmeyin olmaz bu is bosa kirmayin kalbinizi yakmayin caniniziOo hadi ya uzuldummm( aslinda bayagi idare etmissiniz 4 yil arti 1 ay uzun bir sure gercekten en basta aliskanlik vardir. En basinda iliskiye baslarken kafanda supheler var miydi peki sen de mi deneyip gormek istedin veya cok sevmekten ilerisini goremedin mi
Hem sevgi vardi hemde istiyordum duzeltirim dedim seviyorsa duzelir dedim oda alkol aliyordu inanci yoktu ben kapalinamaz kilan biriyim abdest almasini bile bilmiyordu dusun 30 yasinda olmasina ragmen duzeltirim dedim duzelmeye basladi ama aile tapisi boyle oldugu icin olmadi ki ailem cok anlayisliydi bildigi halde ben sitiyorum diye kabul ettiler ama sonra sorunlar eksilmek yerine cogaldi olmadi aile isin icine girince farkli bir boyuta geciyor hemde 1 gunun icinde bitti tartismamiz olmadi ailesi yuzunden 1 gunun cicinde vazgecti ailede 2. Kapali gelin olacaktim kisacasi uzulmeyin olmaz bu is bosa kirmayin kalbinizi yakmayin caninizi
amin canım seninde karşına iyilerini çıkarsınanladım canım sen bu durumu iliklerine kadar hissetmişsin yaşamışsın tecrübelerin düşüncelerin benim için çok önemliydi seni böyle görünce olmayacağını anladım ve kapattım bu defteri. zamana bırakacağım eminim ilerde kafa yapımın uyuştuğu aşık olduğum biri çıkacak beklemeye devam:)
canm benim sen de üzülme canını sıkma zamanla daha iyi olacaksın öldürmeyen acı insanı olgunlaştırırmış. eminim senin de karşına seni hak edecek sevebileceğin birisi çıkacak hakkımızda hayırlısı olsun Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?