- 23 Şubat 2015
- 999
- 389
- 103
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Evet öyle normlade aksamaz 15 inde verirlerdi.Normalde hep 15 inde aksatmadan veriyorlarsa şimdi ayrıldınız diye 2 haftalık ücretin üstüne yatmaya çalışıyor olabilirler mi? Bu mümkünse çok zaman geçmeden arayıp isteyin derim.
Böyle şeylerden de hoşlanmam aslında ama niye kötü ki bu insanlar gönder işte neden illa benim aramanı bekliyorsunArayın tabii ki,şirketlerin genellikle Cuma'dır ödeme günleri sizde Cuma gününe kadar yatırmalarını isteyin.
Özel sektörde malesef ve malesef ki kurumsal bir firmada değilseniz bunun aksi davranan işletmeler ya hiç yok ya çok sayılı...Böyle şeylerden de hoşlanmam aslında ama niye kötü ki bu insanlar gönder işte neden illa benim aramanı bekliyorsun
Yo hayır 15 Ağustos da almam lazım di.2 hafta oldu ayrilaliNe zaman ayrıldınız?
Maaşlar 1-30 arası hesaplanır genelde, örneğin 15 ağustosta ayrıldıysanız maaş dönemi olan 15 Eylül'de alırsınız yarım maaşınızı.
Bu tarz bir durum olabilir mi?
Normalde sigortalı çalışıyorsanız zaten üstüne konmak gibi bir durum olamaz yatırmak zorundalar. İşten tam olarak ayın kaçında ayrıldınız?Kızlar nihayet iş yerimden ayrıldım .
Fakat almam gereken 2 haftalık maaşım var .
Normalde 15 inde alırdım.
Bu gün 3.gun ne arayan ne soran var sizce arayıp istemelimiyim ya yoksa bir kaç gün daha beklesem mi
Tam tarih bilmiyorum 2 hafta oldu ama elden alıyordum hepNormalde sigortalı çalışıyorsanız zaten üstüne konmak gibi bir durum olamaz yatırmak zorundalar. İşten tam olarak ayın kaçında ayrıldınız?
Evet peki arasam mi beklesem mi bir kaç gün dahaAy isteyin tabiki. Babanızın hayrına çalışmadınız sonuçta orda. 1 liranızı bırakmayın.
Birkaç sene önce benim de böyle bir durumum oldu. 10 günlük bi alacağım vardı. 85 TL eksik yatırmışlar. Onun bile peşine düştüm. Çünkü neden düşmeyeyim? Onlara iyilik olsun diye gidip çalışmıyorsunuz sonuçta. İhtiyacınız olsa da olmasa da o sizin hakkınız.
Bugün arasam mi bir kaç gün beklesem mi acabaO zaman bu sıralar almanız gerektiği için ilgili kişiyi arayıp sorabilirsiniz. Elden aldığınız için bir garantisi de yok maalesef. Bu sebeple sormanız gerekli
Açıkcası ben beklemezdim. Çünkü normalde gününde yatıran bir yermiş. Güzellikle arayın işte benim ödemem yapılmadı, ne zaman yapılacak diye sorun. Ha ama cumaya kadar beklerseniz de olur. acil ihtiyacınız varsa arayın, yoksa 2-3 beklemekten sakınca gelmez benceEvet peki arasam mi beklesem mi bir kaç gün daha
Yaa çok üzüldüm ariyayim bende o zamnhemen ara, derhal ara bence. üstüne yatmaya çalışıyorlar. ben eski işyerimde ihbar tazminatımı alamamıştım hala içim yanar bak 2000 lira ama olsun, ne gerek var, neden onların cebine kaldı? ki sahiden kaldı biliyor musun? yarım yamalak maaşımı verdiler, ihbarı da en kısa sürede yatırıcaz dediler. ben de ilk başta senin gibi çekindim ama sonradan taciz etmeye başladım. aradım, yazdım, patrona, eşine... çok sıkışık durumdayız, ödeme alır almaz hesabına geçecek bizde asla kalmaz paran, aşk olsun tanıyoruz birbirimizi vs neler neler dediler. ama sonuç olarak o parayı bana ödemediler. yarısından da az bir miktarı gönderip kalanı da önümüzdeki ay ileticez demişlerdi. ben yine aramıştım, tamam dediler ama hep geçiştirdiler. bugünkü aklım olsa maksimum 2 kere kendileriyle insan gibi konuşur, 3. de arabulucuya gider yasal haklarımı arardım. bundan sonra yok valla 1 lira bile olsa peşine düşeceğim sonuna kadar.
o yüzden sen hemen ara. pişkin olacaksın, sessiz oldun mu hemen üzerine yatıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?