Kızlar hamilelikte yenilmemesi gereken gıdalar nelerdir ?

evaygl

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
52
43
3
32
Merhaba kızlar hamile olduğumu yeni öğrendim fakat bildiğim kadarıyla maydanoz , hurma vs gibi gıdalar yenilmemeli . Sizinde önerileriniz var mı fikir verir misiniz ?

Onları duymadım ama çiğ şeyler yemiceksiniz yani çiğ dediğim az pişmiş yediklerinizin iyi pişmiş olması gerek ben 9 ay boyunca kokoreç ciğer vs de yemedim kola içmedim

Onları duymadım ama çiğ şeyler yemiceksiniz yani çiğ dediğim az pişmiş yediklerinizin iyi pişmiş olması gerek ben 9 ay boyunca kokoreç ciğer vs de yemedim kola içmedim
Ayy kokoreç hassas noktam benim demekki hamile kalsam bu yönden zorlanıcam

Merhaba kızlar hamile olduğumu yeni öğrendim fakat bildiğim kadarıyla maydanoz , hurma vs gibi gıdalar yenilmemeli . Sizinde önerileriniz var mı fikir verir misiniz ?
Maydonoz ve hurmayı çok abartmadıktan sonra ben yedim açıkçası.
Ama tam pişmemiş yumurta, içinde çiğ et veya çiğ yumurta olan herşey mayonez, çiğ köfte, krem şanti gibi. İşlenmiş gıdalar. İçinde kafein olan şeyler -kola özellikle- tüketilmemesi gerekiyor. Ben canım istediğinde bir yudumda olsa içmiştim kola ama. Çiğ olan şeyler kesinlikle tavsiye edilmiyor çünkü içinde salmonella diye bir bakteri olabiliyor o da ciddi enfeksiyona sebep oluyor diye biliyorum.

Şuan o kadar tedirginim ki yediğim bişey dokunur mu ters tepki verir mi diye ben de kahve içmek istiyorum ama ara vermem gerek

Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim Vallahi şu süreç insanı tedirgin ediyor

Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim Vallahi şu süreç insanı tedirgin ediyor
Çok takılmayın bence tabi titiz olmak güzel bişey kendimizi yıpratmadan Ben 33 haftalık hamileyim ilk zamanlar mideme iyi geliyor diye hurma yiyordum, kafein miktarı konusunda da abartmadan çay da kahve de içtim. Kola içmek istemedim ama dediğim gibi çok canım istediğinde nefsimi köreltmek adına bi iki yudum aldım. Günlük almanız gereken vitaminlerinizi aldıktan ve suyunuzu da güzel içtikten sonra bir sıkıntı olmaz bebeğinizde inşallah

Allah ın izniyle güzel bir süreçte ilerler de sizin gibi 33 haftalarımıda görürüm siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşaAllah
Folik asit dışında kullandığınız vitaminler neler peki

Paketli gıda, sakatat falan yememelisiniz.
İnternette listeler oluyor

-Ihlamur dışında bitki çayı içmiyorum.
-Yeşillikleri sirkeli suda bekleterek yiyorum. (Maydonoz bir tarla yemeyeceksen sıkıntı yok.)
-Konservelerden bisefanol sebebiyle uzak duruyorum.
-Et, tavuk, balık ve yumurta kesinlikle iyi pişmiş olmasına dikkat ediyorum.
-Kahve az da olsa içiyorum.
-Dip balıkları civa sebebiyle yemiyorum.
-Ciğer, midde, kokoreç gibi ürünler yemiyorum.

Kendine sürecini zehir etme, bebekler çok güçlü göz göre göre riskli şeyler yapmazsan hiçbirşey olmaz. Bu arada yazdıklarımı direkt diyetisyenden aldığım bilgilere göre yazdım internetten veya kendimden değil

Mutlaka hergün yumurta ve yoğurt, haftada 1 gün balık tüketiyorum. Yasak ürünüm yok. Dediğim gibi temiz ve iyi pişmiş olmalı. En riskli bitki çayları.

Amin inşallah doktorunuz verir zaten. İlk 3 ay mutlaka folik asit kullanıyorsunuz 12. haftadan sonra folik asiti bıraktırıyor balık yağı, omega3, d vitamini bir de gerekli görürse doktor demir ve kan ilacı kullandırıyor. Ben şu an kombo tek bir omega3 vitamini kullanıyorum ayrıca d vitamini damla kullanıyorum. Kan ve demir ilacı ayrı vermedi doktorum ilk 3 ay organlar geliştiği için ceviz, çiğ badem vs beyin gelişimine katkısı olan şeyleri daha çok tüketebilirsiniz.

Zamanınızı ayırıp böyle güzel cevap verdiğiniz için teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım İnşaAllah sağlıklı bir hamilelik olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…