• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar hep bı halsiz, yorgunum..

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Kızlar biraz kilo aldım ondan mı bilemiyorum hep bı halsiz,hiç iş yapmak istememe,enerjisizlik var.bazen depresyonda miyim diyorum..Bazende belki kansizlik veya bir rahatsızlıktan ötürüdür diyorum.bu durum için dahiliye ye mı gidilir? Bide kilo almak etkilermi

Ne zamandir boyle? Yatmak yatmagi cagirir ne kadar yatarsan kalkman o kadar zamanini alir. Havalardanda olabir yaz gibi olmuyor. Bekleyemem dersen eger git bi dahiliyeye tahlil yapsinlar. Beslenmeylede alakali olabir? Az mi yiyosun yada birseye mi moralin bozuk? Anlayacagin bir suru nedeni olabiliyo tatlim

Hipotrodinin yan etkileri bunları. Bende bu evreden geçtim. Kilo alımı, halsizlik, bıkkınlık, uyku hali, çabuk yorulmak, güçten düşmek.

Hemen bir endokrine gitmeli troid tahlili yaptırmalısın. Geç kalma. Yoksa daha çok kilo alırsın.

Tsh, serbest t3 ve serbest t4 tahliller bunlar. 9 senedir bende troidliyim.

İlaç verilince kilo veriyorsun. Ama ilaçla birlikte yediklerine dikkat et.

Eğer troid çıkarsa sakın troidiye yaramayan şeyleri yeme. Yoksa içtiğin ilacın faydası kalmıyor.

Kara lahana, kırmızı lahana, beyaz lahana, karnıbakar, brokoli vs. 10 15 arası ürün var. Netten araştırabilirsin.

Bi kan tahlili yaptırın isterseniz, bazen B12 eksikliğinde de bu belirtiler oluyormuş

Son 4 , 5 senedir bende oyleyim .Dogum yaptiktan sonra iyice kendimi saldim .Halsizlik , bir yandan hic bir seyden zevk almama , gun icinde hic bir is yapmasamda kendimi cok yorgun hissediyorum. Oyle zayifta degilim, gayette etli butluyum.En son doktor vitamin eksikliginden demisti.Kan degerlerim vitaminlerim sinirin cok altindaydi.Ilac kullandim fakat bu ara yine halsizlik ,yorgunluk var.Bende havalardan deyip gecistiriyorum .Depresyonu aklima bile getirmemeye calisiyorum , cunki oyle dusununce keyifsizligim artiyor.

bende de var aynısı son 6 aydır yoğun olarak. ama bende kansızlıkta var onun yan etkisi olabilir ya da mizacım biraz üşengeç ondanda olabilir :D

Kızlar biraz kilo aldım ondan mı bilemiyorum hep bı halsiz,hiç iş yapmak istememe,enerjisizlik var.bazen depresyonda miyim diyorum..Bazende belki kansizlik veya bir rahatsızlıktan ötürüdür diyorum.bu durum için dahiliye ye mı gidilir? Bide kilo almak etkilermi
Evet maalesef kilo almak çok etkiliyor ama ne kadar aldığınızı bilmiyorum. 3-5 kilo pek etkilemiyor ama fazla alınca çok belli oluyor etkisi.

Ne zamandir boyle? Yatmak yatmagi cagirir ne kadar yatarsan kalkman o kadar zamanini alir. Havalardanda olabir yaz gibi olmuyor. Bekleyemem dersen eger git bi dahiliyeye tahlil yapsinlar. Beslenmeylede alakali olabir? Az mi yiyosun yada birseye mi moralin bozuk? Anlayacagin bir suru nedeni olabiliyo tatlim
doğum yaptıktan sonra hep vvar gibiydi ama ara ara daha iyiydim.Bir aydir çok aşırı arttı.az yemiyorum aslında.

Evet maalesef kilo almak çok etkiliyor ama ne kadar aldığınızı bilmiyorum. 3-5 kilo pek etkilemiyor ama fazla alınca çok belli oluyor etkisi.
5 kilo aldım ama boyuma göre birazcık topluyum.Yazın aşırı terledim mesela.kilo hiç iyi değil.bi 10 kilo versem kendime gelirim şimdi kendimi hiç fit hissetmiyorum.Ama kilo vermeye kalksam bir iki kilo alıyorum iradem zayıf beni kötü etkiliyor.

Beslenme düzeni etkiler , az su içmeniz etkiler ek olarak havalar da etkiliyor . Tavsiyem sağlıklı beslenmeye yönelmeniz bol su içmeniz ve yürüyüş

5 kilo aldım ama boyuma göre birazcık topluyum.Yazın aşırı terledim mesela.kilo hiç iyi değil.bi 10 kilo versem kendime gelirim şimdi kendimi hiç fit hissetmiyorum.Ama kilo vermeye kalksam bir iki kilo alıyorum iradem zayıf beni kötü etkiliyor.
Kilo almanın getirdiği moral bozukluğu da psikolojik olarak etkiliyor tabi fiziksel etkisinin yanında. Sürekli ya kilo alıyor ya veriyor olan bir insan olarak deneyimliyim :D Asla sabit kalamıyorum maalesef.
Ama kan değerlerinize de bir baktırın derim çok zor olmuyor.

Çörek otu yağına başladım sabahları aç karna bir tatlı kaşığı içiyorum sanki sabahları daha rahat kalkıyorum
Topuklu ayakkabı giymesemde bacaklarımın arkaları ağrıyor kemiklerim ağrıyor resmen onlar hafifledi gibi

doğum yaptıktan sonra hep vvar gibiydi ama ara ara daha iyiydim.Bir aydir çok aşırı arttı.az yemiyorum aslında.
Hava degisimide etkiliyor .Ben ilkbahar ve sonbahar aylarinda genelde halsiz ve yorgun hissediyorum.Mevsimsel olabilir ama yinede doktora gorunmekte fayda var.

Dahiliyeye gidilir tabiki, ben geçen gün gittim çok yorgun hissediyorum ve dalgınlaştım diye. Bir ton test yaptı, meğer b12'im çok düşükmüş ve hipotrioid varmış. Bir de d vitamininizi ölçtürmek istiyorsanız mutlaka belirtin, biraz pahalı diye onun testini yapmak istemiyorlar.

Dahiliyeye gidilir tabiki, ben geçen gün gittim çok yorgun hissediyorum ve dalgınlaştım diye. Bir ton test yaptı, meğer b12'im çok düşükmüş ve hipotrioid varmış. Bir de d vitamininizi ölçtürmek istiyorsanız mutlaka belirtin, biraz pahalı diye onun testini yapmak istemiyorlar.
Çok teşekkür ederim d vitamini söyleyeyim ins.Dalginlasma bende de var

Mevsim gecislerindede olur. Kanda demir eksikligi. B12 eksikligindende olur. Siz bir dahiliye uzmanina gidin. Kan tahliliyle hepsine bakilsin.

Kan tahlili yaptırdınız mı birde tiroid bezine baktırdın

Tiroit belirtileri bunlar ayrıca kansızlık,vitaminsizlikte olur.

Tamamne moralle ve beslenmeyle alakali.ayni durumdaydim yeni duzeldim sayilir hatta midem duzelemedi hala.iyi tarafi ben baya zayifladim 52 kiloya kadar indim:) immuneks kullandim belki faydasi olur size de

Back
X