kızlar içimi dökmezsem patlayacağım :'(

Eğer sadece eşinle gidersen yalnız neden gelmiyorsun diyecekler. Uzun aralıklarla gidersen neden gelmiyorsun diyecekler. Bence eşinle de arada git; ama sende haftada bir mi artık arayı uzatmadan git. Söylediklerine sakin şekilde cevap ver; mesela anne, o arkadaşım çok iyidir; onu tanısanız çok seversiniz. Bana şöyle bir iyiliği dokundu vs. gibi; gürültü yapmıyoruz elimizden geldiğince dikkat ediyoruz...Her söylediğine safça cevap ver; eşine durumu anlat bence...Şikayet eder gibi değilde; sohbet esnasında...

oğulları bile sık görüşmezken sen niye gidiyosun ki, ne münasebet senin gelenine gidenine karışacak, bigün eşinle oraya gidin ve muhabbet içinde sana söylediklerinin konusunu aç, işte şununla görüşmicekmişiz bize ev almışlar vs gibi, ya da eşine sen söyle açıkça, huzursuzluk çıkıyosada çıksın deli deliyi görünce sopasını saklar bişey olmaz merak etme sen, bi cinnet herşeyi temizler, bak gör o zaman nasıl kıymetli oluyosun

ne derse desin dünden sonra zaten kesinlikle yanına gitmeyecğim ben aile ilişkilerine çok önem veririm zaten kardeşimde yok eşimin annemlerle arasının açılmasını hiç istemem güzellik olsun gelinsin gidilsin annemle babam yalnız kalmasın diye.zaten onlarda arada tatsızlık çıkmasın diye özellikle evlendikten sonra hep eşimi el üstünde tutarlar laflarına dikkat ederler.ne bileyim öyle olsun istedim eşimin ailesiyle iyi olayım diye. Ama gerek yokmuş.Dün ki halimi de eşim duyacak veya görecek annesinin buna sebep olduğunu bilecek ortalık çok gerilir gider annesine patlar annesi bana döner bu sefer ben ne dedim sana da oğluma yetiştirdin diye. zaten iki lafından biride aramızda konuştuklarımız aramızda kalsın gidip eşine söyleme onun kafasını böyle şeylerle meşgul etmeyelim onu sinir etmeyelim der.

inanır mısınız bir gün duşa girdim telefonum üst üste çalışıyor susuyor tekrar çalıyo susuyo tekrar çalıyo çıkınca ararım diye açıkcası acalede etmedim 10 kez aramanın ardından kapıda bi yumruk güm güm güm kapı içeri grcek sandım yumruklayıp durmasın bi an önce çıkayım diye bornozu doladım çıktım kapıya bu sırada aşağı merdivene kadar inmiş kapıyı açtım bi çemkiriyo sen bana ne kapıyı açmıyon telefonu duymuyon mu diye başımı uzattım anne halime bakar mısın köpüklü çıktım duşa girmiştim dedim neden bu saatte duşa giriyon sen balkon yıkamayacak mıydın balkonu yıkayıp girseydin dedi :D ne bi özür dileme var ne bişey. evimin işine bile karışacak o derece artık.

ben onu bunu bilmem artık öğrendim en iyi kayınvalidenin bile göstermediği bi dişi oluyo çok şükür ki eşim yanımda. allah hem eşinden hem kayınvalidesinden çekenlere yardım etsin

4.5 aylık evliyim evlenmeden önce melek gibi olan yeri geldiğinde annemden bile yakın bulduğum kayınvalidemden nefret etme noktasına geldim her şeyde sesimi çıkarmadığımdan devamlı laflarıyla iğnelemesine küçümsemesine artık dayanamıyorum eşime de anlatamıyorum çünkü gerilecek tartışma çıkacak annesiyle arası benim yüzümden bozulmuş olacak bunu da istemiyorum ama patlıycam.biz aile apartmanında duruyoruz altlı üstlü bide elti var tabi her zaman el üstünde tutulan hiç bir zaman laf edilmeyen anasının biricik kuzusu işe gelince ben yaparım yemeye gelince o yer ona laf edilmez bana edilir aman o rahatsız olmasın o çalışıyo olur.yemin ederim kıskandığımdan değil ama artık zoruma gidiyor. eşim ailesinden uzaktır evlendiğimizden beri annesini görmesi evlerine gitmesi sayılıdır ona da ben ısrar ederim zaten gel seni özlemişler biraz oturalım diye.eşim inip çıkmadığından bende evlendiğimden beri çalışmıyorum evde olduğum için ne zaman gidip hal hatır edeyim ne yapıyolar bi bakayım desem burnumdan geliyor şuan eşim işte br saat kadar oturdum yanlarında -çünkü 1 haftadır inmiyordum ve üst üste arıyor neden gelmiyosun gel yüzünü görelim diye- 1 saatte beni hıçkıra hıçkıra ağlatacak duruma getirdi.yok o arkadaşımız neden gelmiş onu o hiç sevmiyomuş başımıza bulmuşuz. ses çıkartmayacakmışız aşağıdakiler rahatsız olurmuş. o arkadaşımız gelmesinmiş onunla görüşmeyeceğim dicekmişim.şunu şöyle yapsaymışım. yemin ederim burnumdan geldi. ses etsem ara bozulcak ortam gerilcek küslük olcak. ben eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyo 5 yıl konuştuk öyle evlendik evlenirken hiç bişey istemedim bir altınları nasip değildir bi ev yaptılar çok şükür kira vermeden oturuyoruz lafım yok onu ikide bir söyleyip duruyo tabi eşim bunları hiç bilmiyo çünkü onun yanında ağzını açamıyo ağzının payını alacak biliyor hep bana ne varsa bana söylüyo bende hiç bişey diyemiyorum.ne yapıcam lütfen bişey söyleyin düzeni kurmamış olsak gidelim kiraya çıkalım dicem ama şuan buna gücümüz yok bu güne kadar ailem benim bir istediğimiz ikiletmedi her şeyde hala yardım ederler.

allah aşkına akıl verin çıldırcam :'(

konuşmasına izin verme yırtık ol.ondan once laf soyle.duvarlar kirli, halılar eski bilmem ne.sende ondan bir şeyler talep et.erişte yapsın baklava açsın sarma sarsın.

gitme arkadasım sende. bu kadar basit. eşinle haftada bir gidin bitti. nıye gelmıyorsun derlerse işim var gücüm var de. velevki eşin sorarsa nıye gıtmıyorsun dıye, ozaman da herseyı anlat. esın de gıdıpbagırıp cagırıp kızıcaksa yapsın bırak. tutma sakın :)
oğlu agzının payını verınce o da kendıne gelır belkı.
karıstırtma kendıne. zaten fazlaca havalandırmıssın sen onları. bı dunya tesekkur mınnet. ne gerek var. yapıcak tabı. oğluna yaptı. senın kara kasına gozune mı yaptı. bırak...

bundan sonra cevap vericem el üstünde büyümüş bi insan olarak çok susuyorum arabamıza laptopumuza kadar karışıyor tabi eşim hiç yüz vermediğinden hep bana soruyor arabayı satacaktınız vaz mı geçtiniz laf yeri geliyo satın şu arabayı size çok masraf açıyo. arabayı satınca yararlancak ona acele ediyo.bu arada arabada benim kendi babamın hediyesi kendi kazancımızla almadık. eşime de dün gece söyledim arabayı satarsak sadece model büyütmek için satalım aksi durumda allah nasip etmedikçe satmayalım dedim.kabul etti.
yemek falan yapar da verirse alırım vermezse hiç de istemiycem arkadaşım çok şükür kendim yaparım.
olası durumlarda bir araya gelirsek de söyliycem senin yanından ne zaman evime gelsem hasta oluyorum laflarını çekemyorum dicem.daha devam ederse kendime etmek yerine o bir söylerse ben iki söylicem. benim malımın ortağı gibi diğer eltiye neden laptobu ödünç verirken eşim yüz kıvırmış eltide kocasına alalım laptop diyorum almıyorsun demiş.bana ne anlatıyorsa anlamıyorum yüz kıvıran eşimse ki gayet haklı gece gündüz onlarda duruyor işimiz olduğunda geri istemeye çekinir olduk arabayı sabahın 7sinde kapıları kıracak şekilde çalarak istiyorlar uykumdan uyandırıyorlar ve bi özür bile dilemeden arabanın anahtarını istiyorlar.
dün aklımı başıma aldım kimsenin lafını çekecek bi insan değilim çekersem eşiminkini çekerim oda zaten haklı olmadıkça laf etmez.

tövbe tövbe yav benim babannem melekmiş meğerse melek... babannem hep bizimle yaşadı Allah başımızdan eksik etmesin hala da beraberiz... ne alınmış ne satılmış hiç karışmaz annemin yaptığı her yemeğe çok güzel olmuş der elinden geldiğince ev işlerine yardım eder annem üzer bazen onu gider sessiz sessiz ağlar :((( annelik etmek böyle bişey işte seninkine kayınvalide bile değil kaynana derim ben... kendini ezdirme saygısızlık etmeden rahatsız olduğunu söyle... işi kavga derecesine getirmeden cevap ver söylediklerine susup ağlama çok yıpranırsın...

bundan sonra cevap vericem el üstünde büyümüş bi insan olarak çok susuyorum arabamıza laptopumuza kadar karışıyor tabi eşim hiç yüz vermediğinden hep bana soruyor arabayı satacaktınız vaz mı geçtiniz laf yeri geliyo satın şu arabayı size çok masraf açıyo. arabayı satınca yararlancak ona acele ediyo.bu arada arabada benim kendi babamın hediyesi kendi kazancımızla almadık. eşime de dün gece söyledim arabayı satarsak sadece model büyütmek için satalım aksi durumda allah nasip etmedikçe satmayalım dedim.kabul etti.
yemek falan yapar da verirse alırım vermezse hiç de istemiycem arkadaşım çok şükür kendim yaparım.
olası durumlarda bir araya gelirsek de söyliycem senin yanından ne zaman evime gelsem hasta oluyorum laflarını çekemyorum dicem.daha devam ederse kendime etmek yerine o bir söylerse ben iki söylicem. benim malımın ortağı gibi diğer eltiye neden laptobu ödünç verirken eşim yüz kıvırmış eltide kocasına alalım laptop diyorum almıyorsun demiş.bana ne anlatıyorsa anlamıyorum yüz kıvıran eşimse ki gayet haklı gece gündüz onlarda duruyor işimiz olduğunda geri istemeye çekinir olduk arabayı sabahın 7sinde kapıları kıracak şekilde çalarak istiyorlar uykumdan uyandırıyorlar ve bi özür bile dilemeden arabanın anahtarını istiyorlar.
dün aklımı başıma aldım kimsenin lafını çekecek bi insan değilim çekersem eşiminkini çekerim oda zaten haklı olmadıkça laf etmez.

ne ne bir de arabanızı mı kullanıyorlar.ayrıca kayınvalidenin değişmesinde elti faktörünü hiç göz ardı etme.sana öyle diyen arkanızdan ne der.

ne ne bir de arabanızı mı kullanıyorlar.ayrıca kayınvalidenin değişmesinde elti faktörünü hiç göz ardı etme.sana öyle diyen arkanızdan ne der.

tabi ki kamuya arz olmasına az kalmıştı bizim araba sorgu sual yok arabanın anahtarını ver olayına gelmişti artık. eşimin abisi istiyor tabi benim annem babam bize gelirken minibüse binip gelirler gerek yok arabaya geliriz derler eltinin annesigil gelcek oldu mu bizim arabayla gidilip alınır yani dert daha çok anlatacak kimsem de yok hepsini burda döküldüm artık. annemede içimi dökemiyorum hasta olur hemen dert eder içine söylediklerimi.

ama ne malımı ne kendimi kullandırıcam kimseyede laf ettirmicem inşallah.
tabi elti gelince çok değişti çünkü ben üni öğrencisiyim ve şuan işsizim eltim kossskoca memur :D ah şu para nasılda değiştiriyo insanları.

tabi ki kamuya arz olmasına az kalmıştı bizim araba sorgu sual yok arabanın anahtarını ver olayına gelmişti artık. eşimin abisi istiyor tabi benim annem babam bize gelirken minibüse binip gelirler gerek yok arabaya geliriz derler eltinin annesigil gelcek oldu mu bizim arabayla gidilip alınır yani dert daha çok anlatacak kimsem de yok hepsini burda döküldüm artık. annemede içimi dökemiyorum hasta olur hemen dert eder içine söylediklerimi.

ama ne malımı ne kendimi kullandırıcam kimseyede laf ettirmicem inşallah.
tabi elti gelince çok değişti çünkü ben üni öğrencisiyim ve şuan işsizim eltim kossskoca memur :D ah şu para nasılda değiştiriyo insanları.

evet öyle paraya tapıyorlar

Hata sende..

Daha evlenmeden bile kendi annenden çok seviyomuşsun da yok bilmem ne.. ( Ben annemden çok kimseyi sevmem, babamı bile )

O da havaya girmiş daha gelin bile değilken etrafımda fır dönüyo diye

Karışır da eder de, sen böyle sessiz kaldıkça da daha çok üstüne gelir

Aferin hiç sesini etme, seni sürekli ağlatmasına rağmen eşin bile annesine uğramazken sen uğramamazlık etme

Nasılsa öz annenden bile çok seviyosun..

Eltin de ister çalışıyo diye isterse canı istemediğinden bi iş yapmaz, bu seni alakadar etmesin.. O onun karakteri ve doğruları, sen kendine bak sadece..

Hata sende..

Daha evlenmeden bile kendi annenden çok seviyomuşsun da yok bilmem ne.. ( Ben annemden çok kimseyi sevmem, babamı bile )

O da havaya girmiş daha gelin bile değilken etrafımda fır dönüyo diye

Karışır da eder de, sen böyle sessiz kaldıkça da daha çok üstüne gelir

Aferin hiç sesini etme, seni sürekli ağlatmasına rağmen eşin bile annesine uğramazken sen uğramamazlık etme

Nasılsa öz annenden bile çok seviyosun..

Eltin de ister çalışıyo diye isterse canı istemediğinden bi iş yapmaz, bu seni alakadar etmesin.. O onun karakteri ve doğruları, sen kendine bak sadece..

arkadşım annemden çok sevme gbi bi durumum yok zaten annem bi yana dünya bi yanadır benim için ben sadece yakın hissettiiğim zamanlar olduğunu söyledim annemin rahatsızlığından dolayı annemle paylaşamadıklarımı onunla paylaştığım zamanlar oldu bunda da yadırganacak bişey görmüyorum.

Ben eşin ailesiyle çok samimi olmaktan yana değilim.

Anladığım kadarıyla aranız çok iyiymiş, o yüzden şimdi size söylediği laflara cevap veremiyorsunuz. Çünkü o mesafeyi bırakmamışsınız.

Bence eşinizin size destek olacağını düşünüyorsanız, az biraz çıtlatın.

Neden sadece lafları siz hazmetmeye çalışıyorsunuz ki?

Kayınvalideniz de eşinize bir şey demiyorsunuz diye söylemiş te söylemiş.

Eşiniz olmadan gitmeyin evlerine, sırası geldi mi saygı çerçevesinde cevabınızı verin ve eşinizden olanları saklamayın.

Madem öyle yalnız gitme sen de ,eşin ne zaman giderse sen de onunla birlikte git.
O zaman bişey diyemez işte hem de mesafeni koymuş olursun
Ararsa da işim var de gitme bi şekilde bahane uydur canım
Aslında en güzeli uzak oturmak da işte şartlar

Madem öyle yalnız gitme sen de ,eşin ne zaman giderse sen de onunla birlikte git.
O zaman bişey diyemez işte hem de mesafeni koymuş olursun
Ararsa da işim var de gitme bi şekilde bahane uydur canım
Aslında en güzeli uzak oturmak da işte şartlar

dün akşam orya gitmiştim 1 saat kadar oturdum zaten bu konuyuda onun üzerine açtım 2 saat önce aradı ee gel çay içiyoruz yok ben çayımı içtim siz için dedim şu var bu var oturuyoruz gelmicek misin canım istemiyor selam söyle herkese dedim sesi düştü biliyorum birazdan yine arıyacak :D

dün akşam orya gitmiştim 1 saat kadar oturdum zaten bu konuyuda onun üzerine açtım 2 saat önce aradı ee gel çay içiyoruz yok ben çayımı içtim siz için dedim şu var bu var oturuyoruz gelmicek misin canım istemiyor selam söyle herkese dedim sesi düştü biliyorum birazdan yine arıyacak :D

Arasıııın açma sen de, sonra duştaydım falan dersin sorarsa ,aman bahane mi yok yeterki gitmek isteme :34:

Boşver, bir hafta boyunca trip atar sonra o da alışır. :9:

Back
X