Doğuma Hazırlık Kizlar içinize ne doğmuştu, bebeğiniz ne oldu paylaşalim :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ayy hadi yaa :)) durumun ayni benmis, benimki de erkek çıkıverirse şok olmayım diye, erkek isimleri falan da araştıriyorum, nolur nolmaz :)
Bebis sevilmez mi yaa, kızı erkeği olur mu, Allah hepimize saglikla kucağımiza almayi nasip etsin, isteyen herkese versin.

Annelerin rüyalarinin tersi cikar yaziyodu tabilerde ama Allah'tan başkası bilemez tabi, insallah gönlünüze göre olur.

Allah Allah bende tam tersini okudum yani anne rüyasinda kiz görürse kiz olurmus...

hayirlisi olsun...

amin Allah isteyen herkese versin insallah...

Bekarken hep ilk kızım olsun isterdim ama hamile kalınca içime oğlan olacak gibi doğdu velhasıl nurtopu gibi kızım oldu
İyi ki de olmuş, çok şükür olmuş. Ondan önce hayatımız ne kadar sıradanmış ne büyük eksiklik varmış.

amin inşaallah :)

Kizsiz ev tuzsuz ev anacim, insallah bize de nasip olur :)

İnşallah...
Allah'ım isteyen herkese nasip etsin.
Hatta kızıma o kadar düşkünüm ki ikinci bir çocuk olduğunda onun sevilme hakkı yarıya düşecekmiş gibi hissediyorum.

Merhabalar bende 18 haftalık hamileyim beni gören herkez senin oğlun olacak dedi bende hep rüyamda erkek bebek görüyodum kendimi çok alıştırdım bu fikre inandım erkek olacağına ama 12. haftamda doktora gittiğimde kız gibi dedi doktor 16. haftamdada kesin kız dedi eşim üzüldü çok erkek istiyodu ama bnim için kız erkek farketmez sağlıklı olsunda herkeze hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin...

Ben kızım olsun istemiştim ama erkek oldu. Hatta çok söyledim kız istediğimi. Birgün görümcem ''oğlunu bi kucağına al 10 kıza değişmezsin'' demişti. Gerçekten öyleymiş evladın kızı erkeği olmuyormuş ikisi de canmış. Şimdi ikinciye inşallah kız olur diyorum ama oda erkek olacak gibi geliyor. Neyse yaa bi hamile kalalımda onu da o zaman düşünürüz

bende 30 haftalığım gebeliğimin başından beri hep içime erkek doğmuştu 3 doktor gittim kız diyor.ayrıntılı ultrosanada girdim.kesin artık %100 kız diyolar ama hala çevrem oğlan bu diyor.hamileliğim başından beri bir kere bile mide bulantısı öğürme falan yok.aşerme yok karnım top gibi.arkadan hiç belli olmuyo.yüzüm güzelleşti.rüyalarımda hep kızım olmuş görüyorum.ilk bebeğim benim için önemli değil kabullendim de ama hep içimde bir şüphe kalıyo ister istemez.artık Allahtan hayırlısını dilemekten başka çarem kalmadı. bakalım süpriz olacak mı :)))

Bizim burda ultrasyona 1 kere giriliyor annem illa girince sor cinsiyeti dedi ben sormaktan yana degildim ama resmen telefonda yalvardi neyse 17+5 tim sordum doktora 100/90 kiz dedi 7 ayim biticek bana 2 gun önce kesinmi diyo belki yanilma vardir erken gitmissin kizlar erken göstermez vs dedi. KAlp atislari yuksek cikinca kiz oluyor dedim benimki hep yuksek cikti dedim Sonra insallah bana cekersin bende 1 kiz 1 oglan 1 kiz 1 oglan diye getirdim hep dedi cok sinirlendim valla.... Allahtan saglikli olsun diycegi yerde yanilma vardir diyo cinsiyeti sorduguma pisman etti valla
birde kac senedir cocuk icin ugrastigimi tup bebek dahil neler denedigimide biliyor

annenmi böyle konuşan k.validen mi? k.validelere alışığımda annen böyle diyorsa üzüldüm gerçekten...k.valideler nedense sanki çekemiyorlar üzgünüm ama benim hissiyatım böyle..konuşmaları tavırları nedense sevimsizce geliyo bana..
benim k.valide çocuğun cinsiyetini öğrenene kadar çok bunalttı beni...sürekli oğluşum geliyo bilmem neresini yerim onun sizin kızınız olmaz boşa heveslenmeyin falan neler neler...geçenlerde en son ki atağı da şu oldu biz kızımıza babasıyal ciciler aldık işte gösterdik onada resmen bakarken dediki "oğluşum olsaydı bende ona şunu alırdım" dedi bende anne artık oğluşum deme dedim oda o gün bugün demiyor.sinir ediyolar insanı cahil insanlar..

Senin durumununda benimkinden geri kalan yani yokmus uzuldum malesef bunlari diyen annem biz 3 kiz 1 erkek kardesiz.
annem her kizdan sonra 1 oglan dusurmus yada ölu dogmustur malesef...
kaynanamda surekli halada dua eder Allah oglan verir insallah diye hayirlisi derim bende cinsiyeti sadece kendi anneme söyledim baskasina söylemedik simdiye kadar 1 kere girdik ultrasyona sonucta kesin olmayadabilir diye ama kalp atislari yuksek cikinca kesin kizim geliyor dedim 157-155 en sonda 146 cikmisti.. erkeklerinki 140 tan asagiymis.
basladim pembeler almaya aldiklarimda annem turkiyede oldugu icin kargo ona gidiyor özellikle pembe seyler cok aldim ilk zamanlar anneme inat
sonra esimin yakin oldugu is arkadasinin esi dogum yapmis onlarda devletin bize verdigi 1 kerelik hakla yetinmis ve 1 defa ultrasyona girmis.... cinsiyeti kiz denmis ve baslamislar alisverise...
Odasindaki halisi perdesi nevresimi kiyafetleri arabasinin siyah pembe olmasi bastan sona 1 yasina kadar giyebilecegi seyleri pembe yada kiz kiyafetleri olarak alinmis....
kadin bebegi dogurmus diyo eside dogumda ve bebegin pipisini görmus sook olmus oracikta ciglik atmis saskinliktan
cok komik geldi zavalli oglana pembeler giydirmisler ilk gunler sonra gidip degistirmisler cogu aldiklarini Allahtan...esime birde resmini gösterdi bak benim oglum diye ama esim guluyor oglan ama o yasta kiz kiliginda zavalli diye yetmedi esim banada gösterdi fotosunu zaten belli olmuyor ilk zamanlar kiz mi erkek mi diye ama bir erkekte kiz ciciler pek ic acici degildir heralde :)))
bize sakin öyle hataya dusmeyin ya tekrar kontrolo gidin öyle alin yada unisex alin dedigi icin unisex aliyorum ama kiz cicileride aldim kizim olucagindanda cok eminim artik göbegimde top gibi degil sol göguste buyuk olur derlermis...ayiptir söylemesi
ben oglan dogursamda kaynanamin yapacagi 3 takim parasi vermek kiz dogursamda öyle diger torunlarinada öyle özel tuttugu filan yok ama lafta hep oglan olsun ister nesillerini devam ettiricekmis gibi. kiz oluncada bazen gelinlerinin kalbini kirar keske oglan dogsaymis diye neden kiz olduki diye laflarini cok duydum eltilerden sahsen benim istedigim 1 kiz 1 oglan insallah ikisinide tadarim diye isterim öyle

sizde herkes oğlancıymış..annen k.validen...oysa hayırlısını istemek lazım dimi..ben hep en başından beri hep hayırlısı diyordum ben kendi bebeğim için bile cinsiyet tahmininde bulunamıyorken başkalarının böyle ahkam kesmesi beni sinir ediyor..
beni en çokda geren k.validem oldu maaelesef..ya anne diyordum daha cinsiyeti belli değilken durmadan oğluşum oğluşum deme dedim..inadına başkalarının yanında da söylüyordu ama ne oldu kız olunca oturdu aşağıya,içi içini yedi biliyorum...işte öyle çok boş konuşmakda iyi değil..
benim ailem ne annem ne babam bir kere ağızlarından kız olsun erkek olsun lafını duymadım..hep sağlıklı hayırlı olsun dediler..
yani ama biizim k.valide eşimle benim gözümün içine baka baka "boşuna heveslenmeyin sizin kızınız olmucak" diyodu hiç denirmi bu
neyse Allah büyüktür diyorum başkada bişey demiyorum haa bu arada k.validemin kızı yok!?

Benim bildigim kizi olmayanlar kuz ister hambuki benim kaynanaminda 6 oglan 1 kiz masallah cocuksuz ev yurumez deyip yapmista yapmis.
Sen al kizina istedigini isim esya ne olursa ona sormadan karar verin dogunca coook sevicektir ozamanda o lafi ona yedirirsiniz heleki insallah hayirli bir evlat olunca kizim kac oglana bedel diye söylersiniz. Hayirli saglikli olsunda dogsunlar cimcimeler

Bizimkiler de tam tersi kızcı :) ben, eşim, benim ailem, onun ailesi herkesin gönlünde kız var ama bi kere bile "hayırlı, sağlıklı evlat olsun"dan başka laf duymadım ağızlarından. Şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca ne şansliymisim dedim valla, Allah size sabır versin kizlar. Böyle insanlara ugrasmak cok zor

evt sizin durumunuz ne güzel valla kıymetini bilin..bizde en çok k.validem ve eşimin teyzeleri bu konuda gerdi beni..hatta eşimin teyzesi bana telefon açtı işte gözünüzaydın kız geliyomuş dedi bende evet teyze dedim..sonra dediki bana "ama ben halen erkek diyorum" dedi.
teyze dedim doktorum kız dedi çok emin dedim.ama yok bi enteresanlar ya ruh hastaları gibi..eşimin diğer teyzeside telefonda ne zaman konuşsak daha cinsiyetimiz belli değilken ben onun pipisini yerim ben onun orasını yerim bilmem ne.bilmiyorum benmi abartıyorum ama bana çok saçma cahilce geliyo yaptıkları..hele k.validem ali geliyo,oğluşum geliyo bilmem ne..ya bi durun bi belli olsun ondan sonra öyle söyleyin haksızmıyım ama..

benim 08.09.1980
eşim 20.01.1978
temmuz ayında hamile kaldım
banimkinide söylersen memnun olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…