Kızlar iftara ne hazırlayacaksınız öneri istiyorum

hepimize kolay gelsin cnm susuz tavugu nasil yapiosn cnm :))

saol cnm.. tavuk parçalarını tencereye koyuyorum, çok az (yarım çay bardağı ) kadar da su koyuyorum. kapağı kapalı pişiyor, kendi suyunu salıyor biraz önce, sonra suyu çekilmeye başlayınca birkaç damla limon suyu ekliyorum ki kokusu gitsin. suyu tamamen çekilince de üzerine yağ gezdirip karabiber, tuz ilave ediyorum. çıtır çıtır olsun diye biraz daha pişirip kapatıyorum. hem basit hem de çok lezzetli oluyor :)

tatlı için de güllaç yapabilirsin :)

bak sevdim bu tarifi icine biber sogan flnda eklenebilir tavuk kavurma gibi olur :))

Bak bu tarifin daha sağlıklısını veriyim
bir limonu tavuğun üzerine sıkıp iyice yediriyorum.Daha sonra ufak soyulmuş soğanı karabiberle birlikte tavuğun içerisine koyuyoruz.
Tuzlayıp tencereye koyuyoruz tncere çelik olsun bu arada tencereden cızlama sesleri gelmeye başladığında altını hafif kısıyoruz.
sürekli kapağını açmayın bir tarafı kızarmaya basladımı diğer tarafını çevirin kendi suyunu salmış nefis bir tavuk ortaya cıkıyor

yanınada soğanlı pirinç pilavını tavsiye ederim afiyet olsun...

dun bir suru sey hazirladim, fazla yenmedi..bugun geriye kalani isiticam kalanida dogru buzluga...

bundan sonra esimle karar aldik sadece corba salata cacik karpuz kahvaltilik tuketecegiz iftarlarda…cunku cunku agirlastik ve midemizden rahatsiz olduk..

sizin anlayacaginiz artik aksamlari sadece corba yapmam gerekecek..2 gunluk yapsam hafta ici sadece 2-3 defa corba pisirmem gerekecek…

haftasonlarida tatli yaparim yanina birde..tatli ihtiyacimizi gideririz boylelikle…diger turlu hem 2 saat mutfakta vakit kaybediyorum hemde yemekler yenmiyor kaliyor..

Incir tatlisi
Kurutulmus incirleri bir kabin icine koyuyorum uzerine kaynamis sicak su dokuyorum bir parmak gececek sekilde 5 dk bekletip cikariyorum. Ilik olunca arasini kesip ceviz koyup duz tavaya diziyorum uzerine 1 s.bardagi seker, 1s.bardagi su dokuyorum ocaga koyuyorum kaynayinca altini kisiyorum. Incirleri ters du yapiyorum. 20 dk sonra sonduruyorum.
InsAllah aciklayici olmisdur.

Domates çorbası .
Baharatlı tavuk .
Pirinç pilavı .
Etli yoğurtlu mantı :)
Rabbim sofralarımızda ki bereketi daim kılsın .

Amin :)Baharatlı tavuğu görünce akşam yapayım bende diye internette ararattım.Bir tarife rastladım. ve altına gelen yorumlar var tabii.Birde blog sahibinin yazdığı bir yorum.Okadar içden yazmışlarki.İnternette bile bazen kimin iyi niyetli olduğu kolaylıkla anlaşılıyor:).
Baharatlı tavuk bana iyi fikir oldu yani:)

Evet cok tesekkur ederim vakit ayirip yazdigin için :) gayet açiklayici oldu yemek tarifi defterime yaziyorum hemen.

Kofteli yogurtlu corba
Etli zeytinyagli sarma
Kavurma
Pirinc pilavi
Salata
Havuclu yogurt

Tatliyida iftardan sonra disarida yicez.. gelsin pastalar gitsin sutlaclar :)))

ay cnm valla ayni bende yiyemiyorum dogru durust bi corba tamam ben gecen senede ondan onceki senede tutamamistim ilk bu sene tutuyorum hayirlisi bakiim

4 sene hıc tutmadım
1. sene gebeydım
2.sene bosanıyordum depresyondaydım
3.sene mıdemde rahatsız oldugum ıcın tedavı goruyordum
4.sene gecen sene 4-5 gun tutmaya calıstım hep ıstıfra ettım tamamlıyamadım evlenmek uzerede oldugum ıcın annemde tutma dedı tutmadım
5.sene bu sene
tutuyorum ustelık rahatsızlanmıyorumda masalllah
2 gun sonra ya reglı olucam ya gebeyım

ayy insallah cnm hamilesindir ama hamileysen sikinti olmasin sonra oruc tutmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…