(26 yaşındayım ve 12 haftalık hamileyim)
Ben işyerinden izin alamadım ve sonuçlarımı bu sabah eşim gösterdi, risk var demiş doktor, zeynep kamil yada kartal araştırmada bir kez daha yaptırıp bana ulaştırın demiş.
Sizin sonuçlarınız nasıldı, moralim çok bozuk! Lütfen yardım edin kızlar... :teselli:
Aynen yazıyorum size:
parametre: sonuç: düzeltilmiş mom:
PAPP-A 0,317mlU/ml 0,23
fB-hCG 26,9ng/ml 0,66
*Trisomy 21 için hesaplanan risk,cut off değerinin altındadır.
*Trisomy 18 için hesaplanan risk 1:1363 dir.Trisomy 18 için istatiksel bir risk tespit edilmemiştir.
CRL ölçümü - 51
Nuchal translucency MoM 1,39
yaş riski-1:863
biyokimyasal trisomy 21 riski-1:256
kombine trisomy 21 riski-1:341
trisomy 18+NT-1:1363
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
valla canım ben kendi değerlerimi hatırlamıyorum ama burda cut off değerinin altıdadır 18 için de risk tespit edilmemiştir diye yazıyor.Ayrıca ense kalınlığı nasıl çıktı.Bu tek başına kanıt olamaz.Bir de zaten 12. hafta erken değil mi ben daha geç yaptırdım diye hatırlıyorum.:Saruboceq:
BU 11-14 HAFTALAR ARASINDA YAPILIYOMUŞ CANIM YA,
ENSE KALINLINDA DA;
CRL:51mm 11 HAFTA 6 GÜN
NT:1.9 mm olup,normalin üst sınırındadır. YAZIYODU..bilmiyorumkismile
haftasına göre ense kalınlığı biraz fazla galiba.ama dur bakalım hemen sıkma canını.eşinin ya da senin ailende var mı down sendromlu çocuk?yaşın da risk faktörü oluşturmuyor.Ayrıca down sendromu da çok düşük bir olasılık bilmem kaç binde bir oluyormuş.Yaşı 35 üstü olan annelerde bile 3 lü test yapılıyo bilmem ne yapılıyo yine bişey çıkmıyo.Üzme kendini canım.Göreceksin bak bişey çıkmıycak.
ense kalınlığı gayet normal.sınır 2,5-3 diye biliyorum.benim de 1,6'dı normaldi.ama diğer değerler için doktoruna danışsan iyi olur onların sınır değerleri nelerdir bilemiyorum.ben bebeğime maalesef kavuşamadım ama sonuçta herşeyi normaldi.fazla takılma internetten de çok araştırma kafana takma çünkü çok saçma sapan şeyler çıkabiliyo bazen alakasız.en doğru bilgiyi doktorun verir.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
bence sen bi kaç gün daha bekle ondan sonra tekrarla bence ense kalınlığı normal benimde 1,9 çıktı kafana takmalmaz:
Canım peki senin diğer sonuçların nasıldı, çünkü benim 1,9 yazarken normalin üst sınırında yazıyodu! Şuan nasılsın canım? yerimseniben
Amin canım! Doktorum zaten risk durumu var dedi ve bi daha test istedi benden (eşim görüştü)
Ama içim bi türlü rahat etmiyo.Bu arada çok üzüldüm canım ya, sen neden kavuşamadın bebeğine? :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
ya canım benim benimde 1,9 çıkmıştı ayrıca 2,5 olması bile normal karşılanabiliyo babasının ense durumuna bile bakılıyo genetikmi diye olumunekankayizsmile bence sen kafana takma en sağlıklısı 13 haftada oluyo :) sakın kötü bişey aklına getirme yarın getircem aynen rapordakileri yazıcam sana
bunun daha üçlü testi ve detaylı ultrasonu da var sıkma canını.
benim bebeğimin vücudu ödem yapmıştı.karnı,akciğerleri ve tüm cilt altında ödem vardı.21.haftada sonlandırmak zorunda kaldık maalesef.
ne demek :) sen bence testini yenilemeden kendini sakın üzme daha 3 lüsü var bunun :)Ya aslında benim internetteki hesaba göre bugün itibariyle 13 haftalık görünüyor. Canım benim çok sağol ya, biraz olsun rahatlıyo insan burda cevap alınca, yarın beklicem senin rapor sonucunu. Çok sağol kuzuş :1hug::1hug::1hug:
Amin canım! Doktorum zaten risk durumu var dedi ve bi daha test istedi benden (eşim görüştü)
Ama içim bi türlü rahat etmiyo.Bu arada çok üzüldüm canım ya, sen neden kavuşamadın bebeğine? :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Oyy canım benim ya! Peki şuan ne durumdasın? Allah yardımcımız olsun ve Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın:sinifsinif:
Bi de canım ya 21 haftada baya ileri bi süre, neden kaynaklanmış ödem olayı, çok üzücü bi durum, ama herşeyin hayırlısı canım! :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq
nedeni bulunamadı.amniyosentez yapıldı,tüm genetik testler yapıldı,kan testleri falan herşey normal.non immün hidrops deniliyo.baya büyümüştü karnım tabi 21 hafta baya geç.normal doğumla oldu.ilki de boş gebelikti.bu da böyle olunca yıkıldık tabi.1,5 ay geçti üzerinden sanki yıllar geçmiş gibi.çok kısa zamana çok şeyler sığdırdık o dönemde.şimdi daha iyiyim.unuttum mu asla.ama bi şekilde hayat devam ediyo sen yaşıyosun iş güç ev derken hayata tutunuyosun bi yerlerden.sızısı hep içimde ama toparlanmak zorundayım.bir sonraki hamileliğe hazırlanmak için güçlü olmam lazım.çünkü inat ettim doğuracam :))) tabii sağlıkla inşallah.allah kucağımıza aldıktan sonra acısını göstermesin.allah çaresiz dert vermesin kimselere. :Saruboceq:
Canım benim, inşallah tez zamanda güzel haberlerini bekliyoruz, haklısın güçlü olman lazım! Dualarım seninle:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?