Kızlar; ikili test yaptırdım! Yardımcı olurmusunuz?

Risk grubundaydım ve...

• Ankete Katılan
    7

Canım benim sağol, a.s.yarın sabaha randevu ayarladık zar zor, bi daha yaptırıcam testi.. İnş.normaldir bu kez! Dün çok kötüydüm moral olarak ama nedense bugün bi sakinlik var üstümde! Herkes için herşey iyi olur inşallah! :1hug::1hug::1hug:

iyi haberlerini bekliyorum canım

Canım bugün araştırma hastanesine gittim, doktor ikili test sonuçlarıma bakar bakmaz, bebekten su alıncak dedi, şok oldum! Muayene filan etmeden, pazartesi gel dedi. Başka hastanenin teslerini istemiyorum bi daha test yapıcam dedi. (biraz olsun rahatladım,direk su alcaz diyince neye uğradığımı şaşırdım)
ıçime korku girdi ya, herkes sonuçların nolmal derken doktorun direk su alma olayına girmesi beni endişelendirdi. Şuan 13+3 haftalık hamileyim. Pazartesi bi gidim bakim ne dicek,ne yapcak!
eyvahedigeldismile

aslında şimdiye kadar yani bu siteden bildiğim kadarıyla amniyosentezden düşük yapan kimseyi görmedim duymadım. gerekirse bende yaptırırım ama benimki çok daha riskli seninkinden. bende tr21 riskim 1/107 çıktı ya !!! seninki tam risk sınırında ama benimki çok daha riskli. benim doktorum bile hemen amniyosentez demedi. ayrıntılı ultrasona gircem haftaya. önemli olan ense kalınlığının normal düzeyde olması ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığı. bence direkt su alma işlemi gereksiz önce renkli yada detaylı ultrasona girmeliyiz canım. ama orası araştırma hastanesi ne yapacaklarını önceden kestirmek güç yani. pzt haber ver mutlaka opuyorumnanaktan

aslında şimdiye kadar yani bu siteden bildiğim kadarıyla amniyosentezden düşük yapan kimseyi görmedim duymadım. gerekirse bende yaptırırım ama benimki çok daha riskli seninkinden. bende tr21 riskim 1/107 çıktı ya !!! seninki tam risk sınırında ama benimki çok daha riskli. benim doktorum bile hemen amniyosentez demedi. ayrıntılı ultrasona gircem haftaya. önemli olan ense kalınlığının normal düzeyde olması ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığı. bence direkt su alma işlemi gereksiz önce renkli yada detaylı ultrasona girmeliyiz canım. ama orası araştırma hastanesi ne yapacaklarını önceden kestirmek güç yani. pzt haber ver mutlaka opuyorumnanaktan

canım takma kafana ya hiç bişi çımaz inşallah şuan her 4 hamileden 2 sinde bu testlerde bişiler riskli çıkıyor kafa bulndırıp duruyorlar sağlıksız doğan bebek sayısıda çok az yok amniyosentez yok 2 li yok 3 lü yok 4 lü yok ayrıntılı usg insanın resmen ömründen çalıyorlar bnmde karşı komşumda tr 21 1 :90 çıkdı yazık oda amniyosentez yaptırdı öyle ucuzda değil ense kalınlıgı çok normal burun kemigide oluşmuş bebegin yazık kızın kafası bulandı bi kere çarşamba çıkıcak sonuçları eminim bişi çıkmıcak bnmde tr 18 baya düşük çıkmışdı kendimden biliyorum ne yedim 1 hafta ne içdim deli gibi ağlıyordum çok isyan ettim allahım affetsin sonuç ne gittik dökdük paraları bebeginiz gayet sağlıklı.senn bide çok düşük çıkmamış takma kafana 1:50 ler 1:7 bile var onlarda bile amniyosentez sonucu normal çıkıyor hiç üzülme cnm bnm çok ii anlıyorum seni ama hiç bişi çıkmıcak inşallah.

bende yaptırdım 3 lüyüdde yaptırdım ama sonuçları doktorumun dosyasında almadım o sadece beni arayıp sonucu bildirdi normal oldugunu söyledi ense kalınlıgı bencede normal korkma kuzeniminde 3 lü testi öyle çıkmıştı tekrarlandı normal çıktı ikinciyee

Arkadaşım bence hiç bozma moralini bu 2 li 3 lü testlerde yeni moda oldu birşeye de faydası yok takılıcak bişeyde yok bence 8 yaşında oğlum var ne 2 li ne 3 lü test yapıldı hiçbirşey yapılmadı ama gayet sağlıklı oldu allah büyük cnm o ne derse o olur şimdi 2. ye hamileyim 13 haftalık bende yaptırdım 2 li test ense k alınlığı da 0.9 mm çıktı gayet normal dedi doktor hiç endişelenme allahın dediği olur sen gönlünü ferah tut..

Dörtlü test yaptırdım sonuçlarım ikiliden daha iyi çıktı. haftaya kısmetse ayrıntılıya giricem. kızlar boşuna üzmeyin kendinizi. hepimizin bebekleri sağlıklı doğacak inşallah.

Üçlü taramm 1:171 çıktı doktor hemen amniyosentez dedi fiyatını da söyledi 600 e yaparımhemen diye risklerinden de bahsetmedi. Çok ağldım, doktor hanım da o kadar rahattıki sanki çok normal bişey söylüyor gibi, özel bir hastaneydi aklıma geldikçe sinirleniyorum. Hemen üniversite hastanesine gittik İyi ki Cem bey çıktı karşıma, başka bi lab. yönlendirdi beni değerler çok normaldi, sonra da detaylı ultrasondan kemikleri incelendi bebişimin herşey normal dediler. Amniyosenteze gerek bile duymadım bunlardan sonra....

Yani emin ol çoğu para tuzağı telaşlı bir anne baba görünce çoğu acımasız doktor sömürmeye çalışıyor. İçinizi rahat tutmaya çalışın ben öyle yapıyorum, inşallah hepimiz bebişlerimize sağlıklı sıhhatli kavuşuruz ...

Dörtlü test yaptırdım sonuçlarım ikiliden daha iyi çıktı. haftaya kısmetse ayrıntılıya giricem. kızlar boşuna üzmeyin kendinizi. hepimizin bebekleri sağlıklı doğacak inşallah.
canım özeline mesaj yollayamadım bi türlü..

glupglup .!.:
amniyosentez sonucun ne oldu canım????

Canım benim doktorum sonuçlara göre amniyosentez olmalısın, 2 haftanız var kararınızı verin ve yaptırın demişti. benimde içime sinmedi, çok iyi olduğunu duyduğum bi doktor buldum, 4 boyutlu ultrasonu var, muayeneye gititm ona, ultrasonda herşey normal görünüyo dedi. Bi de tahliller istedi benden, kan değeleri,gizli kan şekeri v.s hepsi normal ancak idrarda yoğun lökosit çıktı. İdrar yollarında yani. Henüz 14 haftalık olduğum için antibiyotik veremedi ve fitil verdi (3 günlük) onu kullandım. Amniyosentezden önce üçlü test yaparız dedi. (amniyosentez yapalım demedi bile) Şu durumda herşey normal dei, bebeğin gelişimi, organları v.s herşey normal görünüyo, bide zeka testi yapalım dedi. Bakalım canım martın 1 yada 2 si gidicem tekrar.. Ozaman belli olcak bu doktora göre amniyosentez gerekliliği... İnş.gerek kalmazda canım bakalım hayırlısı.. :Saruboceq:

Çok iyi yapmışsın. Bak bebeğin iyi , içinde rahatlamış. Çok sevindim canım. Bide şimdiye kadar amniyosentezden bebeğini kaybedeni duymadım. ıyi bir yer ve işinde iyi bir doktor olsun yeter. Benim için şart olsaydı ben yaptırmaktan çekinmezdim. Bende bu perşembe muayeneye gidicem dörtlü test sonucumu göstermeye , doktor gerekli görürse belki ayrıntılıya girerim. Herşeyin hayırlısı artık

SAĞOL CANIM BENİM, BAKALIM MARTIN İLK HAFTASI ÜÇLÜ TEST YAPICAM BAKALIM... İNŞ.HERŞEY YOLUNA GİRER..

YA BU İDRAR YOLLARINDAKİ LÖKOSİT BEBEĞİMİN İÇİN TEHLİKE TEŞKİL EDİYOMUDUR??
bilmiyorumkismile

merhaba arkadaslar ,
Size uzatmadan benim hikayemi anlatmak istiyorum biraz iciniz rahatlasın diye . Benim su an 2. hamileliğim ve 20+2. gündeyim. ılk bebegim tüp bebekdi ikinci bebegim bize süpriz yaptı ve kendiliğinden geldi cok şükür. Ilk bebeğimi 33 haftalık dogurdum ve onda ikili test yaptırmamıstım doktorum direk üclüyü istedi oda1/370 gibi bir rakam cıktı. Bu hamileliğimde ikili test yaptırdım ve inanılmaz kötü bir sonuc geldi. Biyokimyasal trisomy 21 riski > 1/50 ,kombine risk 1/244 . Yani her durumdada pozitif sonuc .Gercekten korkunctu . PAPP-A = 0,30 mom . Trisomy 21 riski 0,45 altında artıyor. Dogal olarak direk amniyosentez onerdiler ama 3 hafta var ve ondan 3 hafta sonrada sonuc cıkacak . Kimse hamilelerin psikolojisini anlamıyor. Nasıl gecer 6 hafta , nasıl dayanır insan . Amniyosenteze kadar gecen 3 haftayı kendimi amniyosentez hakkında yorumları , nasıl yapıldıgını , risklerini okumaya adadım doktorumla konustum. Onun amniyosentezden bahsederkenki rahatlıgı bana hem moral oluyordu hem sinir ediyordu. Sonucta amniyosentez oldum . Gercekten tahminimden cok cok basitti. 5 dakika bile sürmedi agrısıda olmadı herhengi bir komplikasyonuda. ılk 1 hafta güzel gecti cunkı ama bebegım dusmesın bebegım ıyı suyu gelmedı dıye dusununerek gectı . Ikıncı hafta doktor ayrıntılı ultrasona cagırdı oda ıyı gectı ama gel gor ucuncu haftayı gecmek bılmıyor. Bu seferde ben hangı sonucları alan ınsanların amnıyosentez sonucları ne cıkmıs bunu arastırmak ıle gectı. ozellıkle yabancı sitelerdeki formlardan cok cok yararlandım cünki orda bayanlar degerlerını , doktorun soyledıklerını ve sonuclarını en ınce ayrıntısına kadar yazıyorlardı. Onları okumak benı cok cok rahatlattı ve bence bizlerinde aynı seyi yapmaları gerekiyor. Mesela benim en cok kafamı karıstıran sey ikili test sonucu olarak insanların biyokimyasal riskten mi yoksa kombine riskten mi bahsettikleriydi . O sonuc bekleme olayını gercekten yasayan bilir arkadaslar . Sunu anladımki her durumda sakin olmak lazımbazı seyler bizim elimizde degil ve ne yapsak degiştiremeyiz. Sadece bol bol dua edebiliriz. Sonucum Temiz cıktı cok sükür. Sadece bu konuyu cok arastırdıgım ıcın sızlere nacizane bazı bilgiler vermek istiyorum. Arkadaslar ikili testin güvenliği 3 lüden cok daha fazla ve ultrason hibir zaman %100 sonucu vermiyor. Evet DS li olan bebeklerin cogunun ensesikalın burun kemiği yok yada kalbinde belirtiler verebiliyor ama bazıları hicbir belirti vermiyor hamileliğinizi kusku icinde gecirmek istemiyorsanız ben amniyoyu tavsiye ederim . ılla özelde yaptırmak zorunda degilsinisz ben üniverste hastanesinde yaptırdım ve hic para odemedim. Sonucun benim gibi cok kotu olmasıda moralinizi bozmasın ancak sonucu cok riskliolan bayanların 40 tanesinde 1 tanesi Ds li cıkıyor. Hic moralinizi bozmayınız. Hepinize saglıklı hamilelikler dilerim .

*emanet*

Canım hikayeni bizimle paylaştığın için çok sağol, benim bebeğimin ense kalınlığı 1.9 çıkınca doktor direk amniyosentez gerek dedi!! Bende,amniyosentez kararı öncesinde başka doktorlara gittim, şuan üçlü testi yapmak için Martı bekliyorum, ilk haftası yapıcam.. O zaman üçlü testte risk çıkmazsa amniyosenteze gerek yok mu demek, o biraz beni düşündürüyo.Çünkü benim doktorum demişti ki, ikili test, üçlü test farketmez, birinden birinde risk çıkarsa amniyosentez yapılmalı.. Ama şimdiki doktor öyle demiyo... Napıcam,ne düşünücem şaştım kaldım valla.. mafoldumben

yvzyvzcum benim kızımında ense kalınlığı 1.9'du. Ne 3lü test ne amniyosentez yapıldı. Kızımda zehir gibi maşallah. Bak bence sen boşuna üzülüyosun. Ultrasondada görmüşsün zaten bebişin sağlıklı. Yanımda olsan tokadı basmıştım sana kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol::roflol:

Canım benim, aslında içim çok rahat, hep de rahattı.... Doktorlar farklı farklı konuşunda insan bi tuhaf oluyo ister istemez.. Çok sakinim,üçlü testimi yapıcam bakalım nolcak yerimseniben

Bu arada, doktor mu senden istemedi, sen mi yapmadın o testleri canım?

Doktor istemedi. Ki ben o hamileliğimde bu kadar bilgili değildim. Hiç bilmiyordum amniyosentezin 3lü 4lü testin ne olduğunu. O yüzden hiç de sormamıştım. Herneyse. Bak şimdi bu sitede ara kısmına gir ıdrar Yolu Enfeksiyonu yaz biçok kişi varmış idrarında lökosit olan. Bak bakiyim olumsuz bir durum yaşayan varmıymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…