Kızlar ilk defa böyle bir hata yaptım kendimi kötü hissediyorum yardım eder misiniz?

Sizce?

• Git konus

OY: 5 5,3%
  • Boşver takma üstüne düşme

OY: 92 96,8%

• Ankete Katılan
    95
Düşünüyorum. Zaten bundan sonraki seçimim eski erkek arkadaşım gibi biri olmayacak. Bunu okuldaki arkadaşlarımla bile paylaştım.
Şu an mantıken onunla olmamam gerektiğini biliyorum ve mantıgımı dinlediğim zaman çok neşeli oluyorum.
Bazen kalbim ağır basıyor ve onun dönmesini istiyorum
Bazen nefret ediyorum ondan , daha önce hiç sevgilisi olmamış bir kızla çıkıp mutlu olduğunu düşündükçe çok üzülüyorum.

Kendisi bir erkeğin kendine özgü hayatı olur diyen biri. Ve benim hayatımı her konuda kısıtladı.

Şimdi benim geçmişimde 2kişi oldu onunla birlikte. Ondan önceki ve o. Bundan sonra kimse beni sevmez bana değer vermez daha önce sevgilim oldugu için terkedilirim diye düşünüyorum ve üzülüyorum. Sevmek sevilmek benim için önemli şeyler. Sevdiğim insanla aşk dolu bir yuva kurmak , çok istediğim birşeydi.

Çok istediğim bir şeydi ne demek allasen. Sanki bir daha karşına kimse çıkmayacak.
Bu kadar ezik olma lütfen. Eğitimli bir kadına hiç yakışmıyor bu tavırlar.

Benim eşimden önce bir çok sevgilim oldu. Bir kısmıyla seviştim bunların. Yani evlendiğimde bakire değildim. Bunu neden söylüyorum? Hani sen korkuyorsun ya rahat kız sanarlar, adım çıkar diye. O rahat kız benim, adım da çıkmadı. Çünkü ben izin vermedim buna, yaşadığım her şey benim tercihimdi ve arkasında durdum. Eşimle beş sene ilişki yaşadık ve o beş sene içinde evlenmeyi istemeyen taraf bendim hep. Çok uğraştı evlenmek için, en sonunda ikna etti evlendik.

Yani kısacası şekerim, hani senin görüşüne göre ben rahat, namusu zara endekslemeyen, tü kaka bir kadınım ya, benim bile mutlu evliliğim, bir dediğimi iki etmeyen bir eşim var. Aramızdaki fark bu işte. Ben kendimi ezdirmiyorum, sen ezdiriyorsun. Hayatıma giren adamlar bana saygı duyuyor çünkü ben kendime saygı duyuyorum, sana duymuyorlar çünkü sen de kendine saygı duymuyorsun.

Şimdi erkek milletini bir kenara bırak. Genç bir kadın olarak kendini sevmeye, kendine saygı duymaya çalış. Kararlarını kendin al, davranışlarını kendin belirle ve kimsenin buna müdahale etmesine izin verme. O zaman sen de mutlu bir birey olacaksın.

Neden kendine bunu yapıyorsun? Eğitimli bir genç kadın olarak, kendine sana daha fazla saygı duyan bir adam bulabilirsin.
İnan bunu yapabilirsin.
Şu olayda sana "rahat kız" deme potansiyeli olan adam eskaza ilk gecenizde senden kan gelmezse ağzını burnunu dağıtır da, biliyorsun, değil mi?
Neden böyle bir adam?
Tamam, kimi seveceğimizi seçemiyor olabiliriz ama kiminle ilişki yaşayabileceğimizi seçebiliyoruz.
Bu tarz bir adam seni mutsuz eder. Her an.
Bu yaptıklarının ileri versiyonu "evli kadın kocası olmadan sokağa çıkmaz." Ananla babanla görüştürmez seni kendi olmadan, hatta canı ister hiç görüştürmez.
Daha genceciksin.
Aşk acısı geçer, inan geçer ama yumruk yediğinde moraran sadece gözün değil, gururun da olur.

Onunla ilk tanıştıgımızda ondan önce birisi benden çok hoşlanıyordu ve ben defalarca reddettim çocuğu. Ben reddettikçe o da takıntı haline getirdi beni.
Eski erkek arkadasımla tanıştığımız da benden önce görüştüğüm biri olup olmadığını sordu. Ben de bu takıntılı çocuğu anlattım hiç umut vermediğimi söyledim. Hemen suratını asıp "niye sana takmış kafayı sende mi birşeylik var dedi"
Allahtan facede konuşmalar vardı da hiç bir zaman umut vermediğime ikna oldu.
Baştan belliydi nasıl biri olduğu. Ama ben zamanla beni tanıdıkça bu davranışları düzelir dedim.
Son zamanlarda böyle davranışları yoktu. Ama yine de aklına esip durup dururken kavga çıkarıp güzel günlerimizi bile mahvetti

Önceden özgüveni yerinde olan ben, okula topuklu ayakkabı ile giden ben şimdi okula gelirken topuklu bile giymeye utanır oldum. Acaba sesinden biri tahrik mi olur ne düşünürler hakkımda falan.
Çok istediğim bir şeydi ne demek allasen. Sanki bir daha karşına kimse çıkmayacak.
Bu kadar ezik olma lütfen. Eğitimli bir kadına hiç yakışmıyor bu tavırlar.

Benim eşimden önce bir çok sevgilim oldu. Bir kısmıyla seviştim bunların. Yani evlendiğimde bakire değildim. Bunu neden söylüyorum? Hani sen korkuyorsun ya rahat kız sanarlar, adım çıkar diye. O rahat kız benim, adım da çıkmadı. Çünkü ben izin vermedim buna, yaşadığım her şey benim tercihimdi ve arkasında durdum. Eşimle beş sene ilişki yaşadık ve o beş sene içinde evlenmeyi istemeyen taraf bendim hep. Çok uğraştı evlenmek için, en sonunda ikna etti evlendik.

Yani kısacası şekerim, hani senin görüşüne göre ben rahat, namusu zara endekslemeyen, tü kaka bir kadınım ya, benim bile mutlu evliliğim, bir dediğimi iki etmeyen bir eşim var. Aramızdaki fark bu işte. Ben kendimi ezdirmiyorum, sen ezdiriyorsun. Hayatıma giren adamlar bana saygı duyuyor çünkü ben kendime saygı duyuyorum, sana duymuyorlar çünkü sen de kendine saygı duymuyorsun.

Şimdi erkek milletini bir kenara bırak. Genç bir kadın olarak kendini sevmeye, kendine saygı duymaya çalış. Kararlarını kendin al, davranışlarını kendin belirle ve kimsenin buna müdahale etmesine izin verme. O zaman sen de mutlu bir birey olacaksın.

Asla kimseyi bakire değil namussuz demem. Benim de bir arkadaşım vardı sevgilisiyle birlikte oldular. Ayrıldılar daha sonra . böyle birşeyle yaşayamayacağını söylediği zamanlarda onu hayata ben dödürdüm .
Beni bu konuyla birlikte çok yanlış anladınız ve tanıdını üzüldüm.
Su an kendimi kötü hissediyorum. Dedm ya eski erkek arkadaşımın davranışları yaptıkları bilincimden çıkmıyor. Beni bu düşüncelere iten o.
Kendime zerre özgüvenim kalmadı ve nu hale geldim.
Benimle bu kadar özelini paylaştığın için de teşekkür ederim. Bir an olsun silkelenip kendine gel dememe sebep oldun.
Teşekkür ederim

Onunla ilk tanıştıgımızda ondan önce birisi benden çok hoşlanıyordu ve ben defalarca reddettim çocuğu. Ben reddettikçe o da takıntı haline getirdi beni.
Eski erkek arkadasımla tanıştığımız da benden önce görüştüğüm biri olup olmadığını sordu. Ben de bu takıntılı çocuğu anlattım hiç umut vermediğimi söyledim. Hemen suratını asıp "niye sana takmış kafayı sende mi birşeylik var dedi"
Allahtan facede konuşmalar vardı da hiç bir zaman umut vermediğime ikna oldu.
Baştan belliydi nasıl biri olduğu. Ama ben zamanla beni tanıdıkça bu davranışları düzelir dedim.
Son zamanlarda böyle davranışları yoktu. Ama yine de aklına esip durup dururken kavga çıkarıp güzel günlerimizi bile mahvetti

Önceden özgüveni yerinde olan ben, okula topuklu ayakkabı ile giden ben şimdi okula gelirken topuklu bile giymeye utanır oldum. Acaba sesinden biri tahrik mi olur ne düşünürler hakkımda falan.
Sana bir tavsiye vereyim güzelim, bir abla olarak. Asla erkek arkadaşlarına geçmişi anlatma, onlarınkini de sorma. Kimsenin üzerine vazife değil. Geçimişte dikkate değer bir şey olsa, bugünde de olurdu zaten.
Sorduklarında da ben senin geçmişini merak etmiyorum, kendiminkini de anlatmaktan hoşlanmıyorum dersin, olur biter.
Pavyonda çalışmadın, vesikan yok sonuç olarak. En fazla biriyle birlikte olmuş olabilirsin ki bu da sevgilinin üzerine vazife değil.
İnsanın başına her şey gelebilir, o bahsettiğin adam sana fiziksel tacizde de bulunmuş olabilirdi. Böyle şeyler başımıza gelebilir ve önemli olan bu tarz durumlarda arkamızda duracak adamlarla birlikte olmak.
Diyelim ki marketten ekşi bir yoğurt aldın, eve getirip buzdolabına koyduğunda 3 gün sonra düzelir mi? Düzelmez. Erkeğin de kadının da ekşisi zamanla düzelmez.
Herkes olduğu gibi kalır, bazı şeyler törpülenir belki ama seni "acaba sesimden biri tahrik olur mu" diyecek kadar paranoyak eden bir adam düzelmez.
Başta gördüğün yanlışları mutlaka önemse. Asla görmezden gelme.

Sana bir tavsiye vereyim güzelim, bir abla olarak. Asla erkek arkadaşlarına geçmişi anlatma, onlarınkini de sorma. Kimsenin üzerine vazife değil. Geçimişte dikkate değer bir şey olsa, bugünde de olurdu zaten.
Sorduklarında da ben senin geçmişini merak etmiyorum, kendiminkini de anlatmaktan hoşlanmıyorum dersin, olur biter.
Pavyonda çalışmadın, vesikan yok sonuç olarak. En fazla biriyle birlikte olmuş olabilirsin ki bu da sevgilinin üzerine vazife değil.
İnsanın başına her şey gelebilir, o bahsettiğin adam sana fiziksel tacizde de bulunmuş olabilirdi. Böyle şeyler başımıza gelebilir ve önemli olan bu tarz durumlarda arkamızda duracak adamlarla birlikte olmak.
Diyelim ki marketten ekşi bir yoğurt aldın, eve getirip buzdolabına koyduğunda 3 gün sonra düzelir mi? Düzelmez. Erkeğin de kadının da ekşisi zamanla düzelmez.
Herkes olduğu gibi kalır, bazı şeyler törpülenir belki ama seni "acaba sesimden biri tahrik olur mu" diyecek kadar paranoyak eden bir adam düzelmez.

Teşekkür ediyorum. Hatanın büyüğünü başta bu davranışları düzelir diyerek yaptım ben zaten.
Bir de ondan önceki sevgilim de bizim fakültedeydi. Bizi önceden biliyordu zaten. Bunu bilerek bana gelip sonradan fakültede onunla el ele gezdim diyerek başıma kaktı .
Panik atak rahatsızlığı başlamış benim yüzümdenmiş. Daha önceki konumu biliyorsunuz sanırım. Yorum yaptığınızı hatırlıyorum.
Çok düşündüm ben naptım da panik atak oldu diye. Acaba diyorum benim o eski erkek arkadaşımı kafasına taka taka mı böyle oldu?
Ben onun geçmişini sormadım hiç . "benim geçmişimi ben seninkini sormayım diye mi sormuyorsun" dedi. "Hayır dedim benden öncesinin önemi yok.
Ayrılırken bile hala eski erkek arkadaşını nasıl unuttıysan beni de unut . belki ondan önce de sevgilin olmuştur bilmiyorum onları nasıl unuttuysan Unutursun gibi şeyler söyledi

Teşekkür ediyorum. Hatanın büyüğünü başta bu davranışları düzelir diyerek yaptım ben zaten.
Bir de ondan önceki sevgilim de bizim fakültedeydi. Bizi önceden biliyordu zaten. Bunu bilerek bana gelip sonradan fakültede onunla el ele gezdim diyerek başıma kaktı .
Panik atak rahatsızlığı başlamış benim yüzümdenmiş. Daha önceki konumu biliyorsunuz sanırım. Yorum yaptığınızı hatırlıyorum.
Çok düşündüm ben naptım da panik atak oldu diye. Acaba diyorum benim o eski erkek arkadaşımı kafasına taka taka mı böyle oldu?
Ben onun geçmişini sormadım hiç . "benim geçmişimi ben seninkini sormayım diye mi sormuyorsun" dedi. "Hayır dedim benden öncesinin önemi yok.
Ayrılırken bile hala eski erkek arkadaşını nasıl unuttıysan beni de unut . belki ondan önce de sevgilin olmuştur bilmiyorum onları nasıl unuttuysan Unutursun gibi şeyler söyledi
Ah be güzelim çok aradın mı bu adamı?
Panik atak öyle eski sevgili takmakla olmaz, kişisel yatkınlıktan tut, beyin kimyasına varana kadar pek çok etken gerek. Seninle alakası bile yok. O kabullenmemek için kılıf sadece.
Olabilir, genç kızsın, sevgilin de olacak, kendi hayat görüşüne göre bir şeyler de yaşayacaksın. Bunlar çok normal şeyler.
Hayatta kendi doğruların olsun. Anne babanın, sevgilinin kocanın doğrularına göre yaşama.
Kendi doğru yanlışlarına göre kendi bireysel ahlakına göre at adımlarını.
Bak Sephoraa anlatmış sana. Benim de çok erkek arkadaşım, sevgilim oldu. Hiçbiri benim karşıma geçip falancayla yatmışsın, demedi, diyemez.
Böyle adamları etrafında tutma. Ahlak, namus böyle bir şey değil. O senin yüreğinde olan bir şey. Senin kalbinin iyiliğini, senin dürüstlüğünü, senin duygularını önemsemeyip, sadece "eline erkek eli değmemesi" ile ilgilenen adamlarla da sen ilgilenme. Çünkü seni mutsuz ederler.
Bak etmiş işte. Böyle adamlar psikolojiyi çok sağlam bozarlar. Psikolojini daha fazla bozmasına izin verme.

Ah be güzelim çok aradın mı bu adamı?
Panik atak öyle eski sevgili takmakla olmaz, kişisel yatkınlıktan tut, beyin kimyasına varana kadar pek çok etken gerek. Seninle alakası bile yok. O kabullenmemek için kılıf sadece.
Olabilir, genç kızsın, sevgilin de olacak, kendi hayat görüşüne göre bir şeyler de yaşayacaksın. Bunlar çok normal şeyler.
Hayatta kendi doğruların olsun. Anne babanın, sevgilinin kocanın doğrularına göre yaşama.
Kendi doğru yanlışlarına göre kendi bireysel ahlakına göre at adımlarını.
Bak Sephoraa anlatmış sana. Benim de çok erkek arkadaşım, sevgilim oldu. Hiçbiri benim karşıma geçip falancayla yatmışsın, demedi, diyemez.
Böyle adamları etrafında tutma. Ahlak, namus böyle bir şey değil. O senin yüreğinde olan bir şey. Senin kalbinin iyiliğini, senin dürüstlüğünü, senin duygularını önemsemeyip, sadece "eline erkek eli değmemesi" ile ilgilenen adamlarla da sen ilgilenme. Çünkü seni mutsuz ederler.
Bak etmiş işte. Böyle adamlar psikolojiyi çok sağlam bozarlar. Psikolojini daha fazla bozmasına izin verme.
çok haklısınız .. çok teşekkür ediyorum gerçekten . daha çok şeylerle suçlandım. yapsam gam yemem. psikolojimi ciddi anlamda bozduğunu düşünüyorum zaten. psikolojik olarak kendimi işe yarama benimle evlenilmez diye düşünüyorum artık. çok mutsuzum :(

bana günlerdir destek oldunuz çok teşekkür ederim :*

Artık gördüğüm yerde marilyn monroe marilyn monroe elbet yine güzel döktürmüştür diye okumadan beğeniyor, sonra okuyorum :KK66: Ve yine altına da imzamı atıyorum tabi ki yorumunun, alıntıladığım kısmı ayriyeten alkışlıyorum da.

D dmr1 lütfen bu yorumlara kulak ver, o kadar kişi yazmış... Lütfen bundan böyle kimsenin seni bu şekilde sorgulamasına, irdelemesine ve manipüle etmesine izin verme. Herkes kendinden mesuldür. O kadar! Müsamaha gösterme lütfen böylelerine, hayatına bile sokma.

Daha önünde upuzun bir yaşam var, neler yaşayacak ne insanlar tanıyacaksın. Dünyayı böylelerinden ibaret sanma lütfen. Sen önce kendine kıymet ver, kendine saygı duy. Diğerleri de o zaman saygıyı duymak zorunda kalacaklar göreceksin. Duyamayanlar da kendileri çekip gitmiyorsa hayatından, sen def edeceksin. O saygıyı en baştan talep edeceksin. Değişir, düzelir, tanırsa güvenir, anlatırsam anlar, vs vs.. Yok öyle bir şey. Kendi mutluluğun ve ruh sağlığın her şeyin üzerinde sen tutacaksın. Çünkü kimse bunu senin için yapmaz şu hayatta.

Sarılmakla değil ama, silmekle cocugun dikkatini daha cok cekmişsin.Birşey yokken olay var gibi göstermişsin..

Diğer sorumluluklarımın da farkındayım. Okulu elbet bitiririm. Ama hakkımda çıkan iğrenç dedikoduları asla silemem ve hep hayatıma mani olur.
Örneğin; evlensem eşim öğrense hoş olur mu. Kendimi anlatmama bile izin vermez. Bizim toplum böyle değil mi? Sen kızsın , rahat kız bu evlenilmez modunda bakmıyor mu erkekler bu olaylara. Yok mu çevremizde hiç böyle anlamadım. Bana bu kadar tepki veriyorsunuz. Halbuki türkiyenin %90 ı nu zihniyette.

Ayrıca %90 bu zihniyette değil... Afganistan mı canım burası?
Daha küçüksün, yeterince insan tanımamışsın, ama tanıyanlara da inanmıyorsun...
Hadi velev ki öyle %90, o zaman %10 içinden bir adam bul zaten kendine, ne yapacaksın öyle zihniyeti, ömür geçer mi o adamcıklarla? İnan bana ona sarıldım ileride kocamın kulağına giderse diye bir sözü benim aklım dimağım bile almıyor, sen nasıl böyle düşünüyorsun hayretler içindeyim.

Ben konuyu bıraktığımdan beri dünden bu yana hep aynı yorumlar dönmüş durmuş. Ama sen bunca mesaja ikna olmadıysan daha sen de bu zihniyete gerçekten inanmışsın demek artık. Ama hiç mi değer vermiyorsun kendine, kendi fikirlerin yok mu? Bir kadın kendini bu kadar sindirerek depresyonun dibine vurur, kimse de onu kurtaramaz dışarıdan. Kadın erkeğin her düşüncesine uymak zorunda mı? Neden? Bunu söyle bize, neden uysun? Diyelim ki erkeklerin hepsi o cins, kadın neden sinsin kendinden daha aptal olan böyle bir yaratığın karşısında?

Önce bunu aşmaya çalış sen lütfen. Kadınsın sen. Birilerine cariye olmaya gelmedin şu dünyaya. Lütfen iyice düşün, bir silkelen, kurtul şu eski sevgilinin fikirlerinden.

Back
X