Gebeliğe Hazırlık Kızlar kaçıncı ayınızda gebe kaldınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yldzyldzay

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2021
557
352
33
Merhaba güzel kadınlar kaçıncı ayınızda hamile kaldınız hamile kalana kadar neler yaptınız yada kaç aydır uğraşıyorsunuz çok merak ediyorum ben 4.ayıma girdim bakalım bu ayda neler bekliyor beni hadi burda tecrübelerimizi paylaşalım konuşalım

Anladım canım gelicek insallah bebişler doktora göründün mü
Evet canım 3 aydır kontroldeyim. Hormon testi vb testler normal, eşim sperm testi verdi o da sorunsuz sayılır. Klomen başladık, ilk aydan kist yaptı, bu ay klomensiz dene dedi. Bu ay normal yollarla da olmadı yine, bugün regl oldum.

Anladım canım bende de pkos insülin ve tiroid var daha 4 ay oldu ama bu engelliyomu diyo korkuyorum

Canım benim meleğin için üzüldüm tedavi görüyomusun 2 yıl olmuş kesin doktor tecrübelerin vardır bizimle paylaşırmısın
Çok sağ ol canım pko var bende ilk yıl doktora gitmiştim folikasit vitamin başlamıştım doğal yolla deneyin bir süre demişti sonra pandemi çıkınca acele etmedik ovulasyon testi kullandım adetim düzensiz olduğu için soğan kürü yaptım 3 ay biraz daha düzene girdi. Ovulasyonu pozitif yakalayamıyordum yakaladım ve artık tam doktora tekrar gidelim derken hamile olduğumu öğrendim. Kasımda kalbi durduğu için kürtaj oldum ama doktor kendi kendime gebe kaldığım için yine olur dedi tedavi falan uygulamadı. Eşimin değerleri normal. İlk adetimden sonra tekrar denemeye başladık olmadı maalesef... Hatta bir ay idrar testi pozitif çıktı birkaç gün sonra kan testi negatifti. Kimyasal gebelik oldu sanırım. Bu ay da ilk defa femaraya başladım 5 gün kullandım ptesi bitti yarın kontrolum var inşallah güzel sonuçlar alırım inşallah bebişlerimiz gelir canım

Anladım canım bende de pkos insülin ve tiroid var daha 4 ay oldu ama bu engelliyomu diyo korkuyorum
Bende de pko var insülin direncim genelde 2.3 ile 2.8 arası çıkıyor. Haşimato var ama henüz tiroit değerlerimi bozmamış endokrinci sorun olmaz bu değerler ben engel görmüyorum dedi...

Ya
Bende de pko var insülin direncim genelde 2.3 ile 2.8 arası çıkıyor. Haşimato var ama henüz tiroit değerlerimi bozmamış endokrinci sorun olmaz bu değerler ben engel görmüyorum dedi...
Canım bende durumlarımız benziyor inşallah yumuş yumurtaların gelişmeye başlamıştır bende tiroidlerim malesef haşimatodan etkilenmiş onun için tiroid insülin hepsinin ilaçlarını kullaniyorum bende bunları evlenmeden önce 3 yıl önce öğrendim ozamndan beri kullanıyorum ilaçlarımı bakalım bana nezaman nasip olacak ilaçları ilk kullanmaya başladıgım zamanlar yumurtlama akıntısı denen şeffaf akıntıyı görüyordum ama evlenelden beridir göremiyorum bundanda yumurtam gelişmiyomu diyorum kendimce

Ovulasyon testi yapıyor musun kuzum çok işe yarıyor o konuda en azından yumurtladın mı onu bilirsin... Endokrinci bana ilaç vermedi maalesef gerek görmüyorum dedi Adetini düzene soktu mu ilaçlar?

Ovulasyon testi yapıyor musun kuzum çok işe yarıyor o konuda en azından yumurtladın mı onu bilirsin... Endokrinci bana ilaç vermedi maalesef gerek görmüyorum dedi Adetini düzene soktu mu ilaçlar?
Soktu canım şu şekilde anlatayım ben başım ağrıyodu halsizdim doktora gittim tesadüfen tiroidlerimi öğrendim kontrolller ilaç dozları falan fistan 2 aya bana uygun olan ilaç dozunu bulduk 100mg sonra buradaki doktorlar bana adet düzensizliğin varsa kadın doğuma çık dediler çıktim pkos dedi 2 ay doğum kontirol hapı kullandım bunları devlette gördüm sonra bana adet olunca 3.gün bu testleri ol dedi devlet olunca o teslerin hepsi orda olmuyodu bende özel bi hastanede yaptırdım pkos yok temizlenmiş dedi doğum kontrol hapını bırakabilirsin dedi sonra yine aynı gün dahiliyeyede çıkmıştım ordada ünsılin var dedi bide arada b12 kullanıyorum böyle çıktıbunlar bekarkendi sonra ben bebek isteyeli 1 ay olmuştu ben bi kontrol olayım dedim mart ayıydı gittim pek de biswy anlamadım sadece tiroidlere ve genel idrar kan tahlili oldum orda da en azından yumurtlaman var dedi bunları kullaniyorum dedim ilaçlarımı gösterdim hmm falan dedi öyle gecmişti bilemedim baska doktora muayene olasım var ama 6 ay dolsun diyorum oyle iste

Evet adetim düzenli oldu 29 günde ve ilk günlerim cok ağrilı geçiyor öyle işte

Aralıktan beridir düşünüyoruz malesef yok Rabbim hayırlı zamanda hayırlısıyla nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…