Gebeliğe Hazırlık Kızlar kaçıncı ayınızda gebe kaldınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben daha 22 yaşındayım 10 ayılık evliyim 4.ayım girdim adetim yeni bitti pkos tiroid ünsilün olunca erken basladık çalismalara
bende evlendiğimden 10 ay sonra başladım korunmasızlığada işte allahhh sana en kısa zamanda nasip etsin inşallahh adetleriniz düzenlimi doktora gittinizmi herhangi bi sorunuz varmı kan baktırdınızmı :) ama bayada gençsinn ben 24 yaşımda evlenmiştim :)

3 aydır deniyoruz 4. Ayıma girdim bende hep takvimle takip ediyodum ovulasyon testi aldım bu sefer en azından günleri değerlendirmek için kendimi sıkmam stres olmam.

Anladım canım sana ne çok ilaç vermişler insülin direncin kaç çıkmıştı acaba bir de tsh mı problemli o kaçtı acaba? Benim adetim inanılmaz düzensiz tam düzeldi derken yine bozuluyor. Kilom da yok öyle... Evlenmeden önce hep 45 gün civarı olurdu bu benim için normaldi evlendikten sonra herkes daha erken oluyor diye doktora gittim çocuk istersem problem olur diye. Doğum kontrol hapı kullandım. Kullanırken iyiydi ama bırakınca yine bozuldu ve daha kötü oldu en büyük pişmanlığım o hapları kullanmak Bu arada son gittiğin doktor pek ilgilenmemiş heralde farklı bir doktora git birkaç ay sonra bence. Senin daha çok az vakit geçmiş adetin düzenliyse yumurtlaman da düzenlidir korkmana gerek yok hiç problemi olmayanların bile 6 ayda anca oluyor. Merak etme yani bebiş yakındır inşallah ovulasyon testi yap kesin için rahat eder... Benim de yarın kontrolüm var inşallah şu femara işe yaramıştır son gittiğimde yumurtlama olmamıştı ve rahim duvarı çok inceydi inşallah düzelmiştir çok korkuyorum bu da işe yaramadıysa diye haziranın ortasında doğacaktı bebeğim kalbi durmasaydı o yüzden bu ay ekstra bir hüzün var

Can
Canım benim anlıyorum son dediğin beni bile çok üzdü tavsiyelerin için çok sağol gerçekten içimi rahatlattın doğum kont. neden pişman oldun benim kistlerimi temizlemişti rahimim temiz çıkmıştı 2 ay kullandım ama sadece ilk 7lerde çıktı tsh T3 T4 var onlarda kötüydü en son martta tsh:2.26
T3:3.59
T4:1.51
Çıktı insülin devlete gitmiştim orda konturol olmadı ama o çok yüksek çıkmıyor 1000dozluk bi ilaç kullanıyorum günlük evet bu gittiğim pek iyi olmadı ilk gityiğimde başka sonra gittiğimde baska doktor vardı pek soru soramadım bilgi sahibi olamadım 6.ayımdada gebe kalmazsam ozaman hormon falan gerekli testleri özelde yaptırıcam şükür bu ilaçları 3 yıldır kullanıyorum her ay oluyorum ovulasyon alıcam bu ay yine olmazsa bu ay masajla dwniycem bakalım inşallah en kısa zamanda gelir bebişler

Ah kuzum ilk zamanlar bu ilaçlarımı kullanıyorum hastayım falan diye çok kafama takmıştim ama öyle olcak bişey değil tiroidler için kullandıgım hormon takviseyi insulinde yine benim hormonlarım için folik asitte bebiş olirsa eğer sağlı tutunup gelissin diye korkulcak bisey yok yani sonradan alışıp benimsedim sende uzülme biraz daha deniyim tekrar baktırırsın hepsine kafanda niye ilaç vermediler falan diye soru işareti kalmaz

Canım ilk denememizde 1.ay da kaldım ama maalesef kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım, daha sonra iki adet dönemi bekledik ve o iki ay bitince bir ay denedik olmadı ikinci ayda hamile kaldım, sadece yumurtlama günü akıntımdan anladım onu takip etmiştim

Evliliğimin 5. ayında hamile kaldım ama hamileliğe karar verdiğimiz ilk ay hamile kaldım :)

Yumurtlama masajımı? Ben onu duydum ama ne zaman yapılması gerekiyor ? Adetliyken mi süresini belirtmemişler o yüzden denk geldim ama yapmadım
Adetliyken yaptım adetim guzel gelsin ve yumurtlamayı tetiklesin diye simdede 1 hafta farklı masaja gectim youtubede ebru ceylan var ordan baktım ama masajların hepsinin1 ayda yapmayın diyor sadece 1 masaj farklı farklı var çünkü adet bitiminden hemen 1 hafta da yapılıyor öyle oyle bir gebeningünlügü diye instası var orda postta paylaşmış hangi masajlar yapılır diye ordan bulabilirsin

Ya canım benim ne güzel inşallah saglicakla geçsin gebeliğin tosbiğini kucağına sağlıcakla alırsın ben yumurtlama akıntısı pek goremiyorum oyüzden günlerimi bilemiyorum gün aşırı şekilde devam ediyoruz şimdilik

20ci ayimda

1 buçuk yildir evliyim evliligimin 5 ayinda hamile kaldım,ama ondan oncesinde ilk evliligimde iki tane kaybim var kalp atislarindan dolayi.
Kizim şuan 5 aylik oldu çok şükür rabbime.
Fransadaki doktorlar bana allaha kalmış bir iş dediler,kaybettigim bebeklerimi tam olarak sebebini bilemediler,kan vs testlerin sonucunda kan pihtilasmasi oldugunu solediler ama yinede allah kalmış bir iş bilemeyiz hamile kal cocugun kalp atislarini duyalim sonra aspirin yazacaz dediler,kalmadan önce icmek istememe ragmen istemediler.
Ikinci evliligimi yapınca bu kadzr olumsuzlugun ve olmaz demelerinin üstüne benim cocugum olmicak diye kendimide inandirdim resmen.gecen yil ramazanda adetim bitmisti bittigi gün deil ertesi gün iliski oldu,ondan sonrasıki gün olmadi sonrası gün birdaha olmuştu ve daha olmadi,ama o 2 iliskidede bi yerde okumustum bacaklari yukari doru dikmek oylece durmak bi kc dk bende hadi yapayım dedim hic umudum yoktu ama.
Adet tarihim gelmeden 1 hafta önce ben test yaptım positif çıktı.
Ilk önce rabbime el acarak aglaya aglaya o mubarek gunlerde istemem vesile oldu,ikinciside bir sebebi arasinizya bacaklarimi kaldirdim diyede olabilir diyorum ben.
Anlicaginiz 5 ay sonra oldu ve sadece 2 iliskide.
Rabbim isteyen herkeze nasip eylesin hergün kizimi gordukce dua ediyorum rabbim yurekleri evlat askiyla yanan her Müslüman kardeşim nasip eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…