kızlar kafam karışık

Yokki67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2020
109
21
48
25
belki eski konularımdan tanıyan vardır aile içi biraz sorunluydu şu an normal gibi hayat düzen ben sınava girdim hemşirelik ve ebelik tutuyor ama kendime yakıştırdığım bölümler değil daha yüksek yerler istiyorum bir yıl daha hazırlanmak zor yapabilir miyim bilmiyorum babam da borç altında sizce hazırlanmalı mıyım

sizce hazırlanmalı mıyım
“Kendinize yakıştırmak” nedir bilmiyorum anlayamadım orayı ama hemşirelik ve ebelik garanti mesleklerimizden.

Eğer bir yıl daha sıkıp hazırlanacak gücünüz varsa, babanız size maddi katkıda bulunacaksa hazırlanın tekrar he ama yoksa eğer gidin bence

öncelikle "yakıştırmak" kelimesini çirkin buluyorum, her meslek herkese yakışır böyle bir ötekileştirme çok itici..

ayrıca bir yıl daha sıkıp bu aldığınız puanın oldukça üzerine çıkabileceğinize inanıyorsanız buyrun çalışın.. ama benim yıllar içerisinde böyle sınav sonuçları üzerine bir sene daha çalışayım yeaaa diyen gençlerimizin 10 tanesinden 1 tanesi felan bir önceki puanının üzerine baya güzel çıktı.. kimi gördüysem çok da fazla fark atan olmuyor açıkçası.. bana 1 yıl kayıp gibi geliyor..
yani zekası aliyül ala olup bir aksilik sebebi ile istediği puanı alamayan gençlerimizi istisna tutarak söylüyorum ki kişi neyse odur, ne aldıysa öyle aman aman üzerine çıkabileceğine de pek inanmıyorum.

kaldı ki hemşirelik ve ebelik saygın ve uluslararası düzlemde dahi genel geçer meslekler..

Yakıştırmak derken karakterinize mi uygun değil yoksa daha üst seviyede mi görüyorsunuz kendinizi anlamadım. Bunu siz bilirsiniz istediğiniz tıpsa diş hekimliğiyle yapabileceğinize inanıyorsanız deneyin ama hemşirelik ebelik gayet geçerli ve saygın meslekler genele vurunca.

belki eski konularımdan tanıyan vardır aile içi biraz sorunluydu şu an normal gibi hayat düzen ben sınava girdim hemşirelik ve ebelik tutuyor ama kendime yakıştırdığım bölümler değil daha yüksek yerler istiyorum bir yıl daha hazırlanmak zor yapabilir miyim bilmiyorum babam da borç altında sizce hazırlanmalı mıyım
Yakıştıramıyorum derken? Nesi varmış ebeliğin hemşireliğin neden yakıştıramıyor hanfendi kendine🥲hazırlanda tıp kazan o zaman onu yakıştırırsın belkii :işsiz:

hemsirelik ve ebelik tutan puanla bir sene daha kalip calissan tip falan gelmez. ve artik universite sinavi her gecen yil daha da zorlasiyor.

beni bilenler var, muhendisim, zamaninda iyi de bir siralama yapmistim osym sinavinda. bu seneki yks sorularini gosterdiler matematik sorularinin neredeyse 15 tanesini yapamadim. sinav seneye de bundan daha kolay olmaz.

Hemşireliği yaz diğer yandan sınavlara girmeye devam et derim , risk alma

bence yakıştırmak derken uygun görmek anlamında kullanmış hemen niye yükleniyorsunuz ki kıza
mesela avukatlık herkes yapamaz çünkü iletişimi kuvvetli değildir yakışmaz o kişiye veya hemşirelikte kan görmeye dayanamaz el becerisi yoktur ona da yakışmaz gibi...

Yakıştıramıyorum sözüne herkes takılmış ne var bundan belki daha iyisini yapabilirim diye düşünüyor

Amaç benim için sadece üni okumak değil şimdi üniversiteye giderek ne kadar harcarım sonunda refaha kavuşabilir miyim nasıl kavuşurum ne kadar kavuşurum kısmı önemli

ünide harcayacağım parayı bir sene gireceğim sınava harcarım ben olsam

he ama psikolojik durum önemli herkesin yapacağı iş değil bu iş özellikle alt yapı eksikse falan imkansız değil ama aşırı özenli çalışma gerektiriyor

önce bunu sorgulayın

Komşumun oğlu ilk sınava girdiğinde tercih yaptı ve orası uzak ben bu mesleği istemiyorum ben yapamam bana yakışmaz falan dedi.sonuc oraya gitmedi.
2 sene geçti üzerinden o istemediği yerden başka yere denk gelemedi
Şuan 3. Sınavdan çıktı ve tercihini o yakıştıramadıgi bölüme yaptı.muhtemelen de orada okuyacak.
3 senesi heba oldu.ve şimdi 3 sene geriden o beğenmedi yere mecbur kaldı.
Eğer gitseydi şuan 1 senesi kalacaktı ve ikinci bir bölüm okuyabilirdi malum pandemi de üniversiteye gidilmedi

hayırlısı olsun hakkında derim
ama yakıştırmak demek bilmiyorum bu kelime bana çok dışlama gibi geldi

Ben de hemşireliği kendime uygun bulmadım çünkü çok fazla kan görünce fena oluyorum vs gibi sebeplerim vardı. Yakıştıramamaktan kastın budur diye umuyorum. Yoksa hemşirelik ve ebelik gayet güzel meslekler ve çoğu zaman iş garantisi var.

Merhaba. Bana ikinci sene hazırlanmak biraz riskli geliyor. Sonuçta insanın başına ne zaman ne geleceği belli değil. Allah korusun ikinci sınavda bir sağlık problemi olabilir. O zaman şu an tutturduğunuz yerlere de giremeyebilirsiniz. Üniversiteye hazırlık biraz maliyetli bir süreç, babanızın da borçları varmış. Eğer aşırı kan tutması ya da çok idealist şekilde tıp mühendislik isteme gibi durumlarınız yoksa yukarıdaki başka bir üyenin dediği gibi önce bir yere yerleşin, 1-2 sene sonra tekrar sınava hazırlanmaya çalışın. Bildiğim kadarıyla eskiden bir bölümde okurken yerleştikten sonra birkaç sene içinde tekrar üniversite sınavına girerseniz sıralamanız düşüyordu. Öyle bir şey yoksa ilk sene de hazırlanabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tamam yavrucum kendine yakistirmiyorsan az daha zorla kendini becerebiliyorsan astronot ol.

Back
X