- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
bi de adamin ailesi de daginikmis galiba. icten ice intikam almis. ailesini kotulemeyin.Bunu daha önce bir diş doktorundanda duymuştum sanırım. Macunun diş temizlemekte bir fonksiyonu yok diye. Macunun içerdiği zararlı maddelerde cabası.. Ama dediğiniz gibi o yarattığı ferahlık nedeniyle macun ile fırçalıyoruz..
Konu sahibi arkadaşım bende bir çoğu gibi eşinizi temizlik takıntıları sürekli söylenmeleriniz nedeni ile bunalltığınızı eşinizinde sizi en çok takıntı yaptığınız konu ile sizi o ortamda gıcık etmeye çalışmış..Çünkü zaten çok titiz olmayan bir insan bu söylemlerden rahatsız olmazdı sanırım yada işi geyiğe vurabilirdi..(misal. Hakketten ya hangi ara o bazanın altına o kadar toz birikmiş anlamadım gibi)
Siz okudugunuzu anladiniz miii.gardrobumu her gun acip kokuvsildigimi soylemedim.temizligi bu kadar onemsedigimi,ve sizin beni tanimanizi istedigim icin yazdim.asiri titizlik hastasi biri degilim.hastalik boyutunda degil cok sukur.ama pasklilara gore boyle gorulebilirim.cnm.su sabun var.her kez de temiz olsunn.zor ve luks bir sey degil.ayrica bir arkadasimin benim hakkimda gozlemledigi bir seyide soyliyim....benicok iyi taniyor.Sizinle aynı evde kesinlikle yaşamak istemezdim. Ne bu kadar temizlik hastalığı. Arkadaşlarınızın yerinde olsam evime davet etmem bidaha. Bizimde evlerimiz temiz ama gardırobu açıp hergün koku sıkmıyoruz. Eşinizde sıkılmış bence bu durumdan ayrıca sürekli beni kontrol eden arkamı toplayan biri olsa bende bişi yapmam. biraz rahat olun. Evinize gelen insanlarda sizin için gelsin eviniz için değil.
Ailesi cok temiz.hkayinvalidem mis gibiiii..akrabalari pasakliii.bi de adamin ailesi de daginikmis galiba. icten ice intikam almis. ailesini kotulemeyin.
bu arada kocam bana bazanin alti tozluymus dese sen de bu evdesin derdim :)
Karbonatla fircalasa raziyim.ama surekli macunsuz dogrumu.aydinlatirsaniz sevinirim.dis macunsuz fircalama pasaklilik mi.
cok ilginc temizlik kriterleriniz varmis. bu isin icindeyim. dislerimi cogu zaman macunsuz fircalarim. hastalarima da bunu onerdigim cok olmustur. macun daha cok ferahlik hissi icin kullanilir. priner temizlik fircanin sagladigi mekanik temizliktir...
karbonati zaten asla onermiyoruz. ama siz neden bu konuya takildiginizi soyleseniz. esinizin agzi temizse macuna takilmayin. eger koku curuk vs gibi bi konu varsa o zaman onun cozulmesi gerek. ama siz kendiniz icin macun ferahligi istiyorsaniz kirmadanbunu dile getirmelisiniz.Karbonatla fircalasa raziyim.ama surekli macunsuz dogrumu.aydinlatirsaniz sevinirim.
Aa yook cok sukur.agiz kokusu da yok.disleride saglamm.ne bilelim,biz dogduk,buyuduk,dislerimizi hep fircalariz.nasilki ellere sabun,dislerede macun gibi.karbonati zaten asla onermiyoruz. ama siz neden bu konuya takildiginizi soyleseniz. esinizin agzi temizse macuna takilmayin. eger koku curuk vs gibi bi konu varsa o zaman onun cozulmesi gerek. ama siz kendiniz icin macun ferahligi istiyorsaniz kirmadanbunu dile getirmelisiniz.
sen bir bayanın yapması gerekenleri yapma git bir işe gir ..çok ciddiyim..yoksa bu herifle kafayı yersin.
- Kizlar,esim ban bu aralar pasakli diyor.ve bu gun arkadaslarimin yaninda da ayni seyi soyledi.sunnetten donuyorduk.lise arkadaslarim da bizim arabamizdaydilar.ve konu temizlikten acildi.esim,dun bazayi ittik,Ltinda toz vardi,eve bi giriyom tavan da orumcek aglari.demez mi?dun cocuklarla bazayi itmisler,ve bende ciktim cocuk odasina,bu ne dedim kizima,supursene dedimm.laminant oldugu icin tozlar ucusuyor...neyse orumcek konusuda gecen seneye dayaniyor.gecen sene kosede orumcek agi gormustu,bu ne sende temizim diye geciniyorsun dedi...ve bu gun gecen senenin bir gun olan seyiyle beni arkadaslarimin yaninda rencide ediyor.
- Kizlar benim kadar titiz biri cevremde yoooooook....butun arkadaslarim sabahin korunde gelse nasil boyle temizsin..sana imreniyoruz derler...sabah evime girldiginde bir corap bile etrafta bulmNiz mumkun degil.komsulara kapi actigimda evin ne kadar guzel kokuyor derler...ve daha once konu acmistim.kimsede bir sey yiyemiyorum.disarida dahi bir sey yiyemiyorum.pogacami,simidimi,boregimi ekmegimi dahi kendim yapiyorum.gunlerden hep ac donerim..titizlikten dolayi...dusunun boyle biriyken,arkadaslarimin yaninda bana ne dedi..az once tartistik...ayri odalardayiz...ve gecenlerde beni sikayet ediyor,biktim bunun temizliginden....her gun ev supurulur mu,hergun silinir mi...laminantlar eriyor....ayaklarimizi yikatmadan iceri giremiyoruzzzzz..diyordu..bu gun ise bunlariii.kendisini banyoya zorla sokarim...insan ic camasirini giyinip kirlikirli dolaba koyar miii.bir giysiyi bir hafta giyer mi?dislerini sadece fircayla fircalar mi?mactan gelince banyo yapma mi?islak iccamasirinipetegin ustune koymus.bende eli.de yikadi sandimmm.sirilsiklam.siksam suyu cikar.neden elinde yikadin dedim.yook ter.ee niye kurutuyorsun,giyinicem dediii.kizlarr bunlara kizdigimda da cok konusuyor oluyorum...bu aralar takmis bana.sene is yapiyorsunnn.ne yapmiyorumki.birbayanin yapmasi gereken neyi yapmiyorum.neyiiiii.
Karbonatta cok saglikli diye biliyoruz..ama yanlismiss,demek.
Titiz de olsanız pis de olsanız eşinizin böyle elaleme şikayet etmesi çok yanlış.
Bence önemli olan sorun bu...
Isede girdimcnmm.ama evim hep duzenli temizdi.ve bubeni dahada yoruyordu.hem is hem evv.mahvoldum.bu nedenle ciktim...sen bir bayanın yapması gerekenleri yapma git bir işe gir ..çok ciddiyim..yoksa bu herifle kafayı yersin.
Her sayfaada ne kadar titiz oldugumubelirttim.cunku beni tanimiyorsunuz.bende bunlari size anlatiyim ki,sizde esimin bana dedigine bakin .Her sayfada ne kadar temiz olduğunuzu, her yerin nasıl bal dök yala olduğunu, başkalarının evindeki sevimsiz davranışlarınızı okudum..Sevimsiz diyorum çünkü kendi titizliğinizi marifet gibi anlatırken, başka insanları da aşağılamışsınız...
Onun evinde zeytin bile yutamıyorum, bunun evinde oraya buraya giremiyorum falan..
Tamam çok içime sinmeyen insanların evinde ben de rahat olamam..O yüzden de gitmemeyi tercih ederim..
Sizi sinirlendiren eşinizin sizin pasaklı olduğunuzu ima etmesi değil, bunu başkalarının duymuş olması..
Gerçekten temizseniz, başkaları eşinizin lafıyla dedikodunuzu yapmayacaktır emin olun..Temizseniz temizsinizdir.
Sizin bu temizlik anlayışınız takıntı durumuna gelmiş ve kızmayın ama cidden itici duruyor..
Ayrıca eşiniz iki insanın yanında "iki laf" etmiş..Siz burada bir sürü yabancı kadına eşinizi yerden yere vurmuşssunuz..Ne farkınız kaldı merak ettim.
Cnm.esimle ozel belirli yerler var,oraya gideriz.ama onun goturdugu yerleribir gorrrrr....bir kez yalvar yakar gittik.benim bagirsaklar hassass.geldik afedersin iki gun ishalll.ama karnimin gurultusu.u yanimdakinler duyuyorrrr..ayy bir hafta so.ra demezmi o gittigimiz yer,ceza almis.at eti cikmissss...yaaaaaa
Evet cnm cok haklisin.asiri titizlikte cok kotu.ama elimde degill.bazen rahat arkadaslarima gidiyorummm.ooh ne guzelll.sorunsuzz.bende oyle olmak istiyorum ama bu nasil bir sey biliyormusun.hani disaridan biri cok saguk mizacli gorunurya.o onun mizacidir.degismez.yapisi oyle.aynen titizlik ve rahatlikta boyle bir sey.Çok pasaklı olmak kadar aşırı titiz olmak da iticidir gözümde.
İkisinin evinde de rahat edemem, eşiniz de rahatsız olup takılıyor olmasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?